2015 Ekim Anneleri

Kizlar benim göğüs uclarim cok kötü yara oldu.dun geceden beri mahvoldum.bebegimi emziremiyorum. dun ablamda kaldığım için süt sagma makinesi de yanimda deildi.emziremeyince goguslerim şişti gidip eczaneden manuel pompa aldim sagdim biraz rahatladim.eve gelince sagdim biberonla verdim.bu yaralar nasıl gecicek her seyi denedim.lansinoh krem sürüyordum, tahin yağı sürdüm, karbonat sürdüm hiç geçmiyor. En son bir krem aldim bugün eczaneden bakalım ise yarayacak mi.yoksa emziremeyecegim..ve çok mutsuzum iyi bir anne degilim diye üzülüyorum. Çocuk emmek istiyor ağlıyor ben acisindan agliyorum. Nasıl gecicek bu? ? Sizin bildiginiz bir yöntem varsa lütfen banada söyleyin.

Kızlar bisey daha soracagim size.sezeryan olanlarin kanama durumları nasıl? benim 20 . günüm ama aşırı derecede pıhtılar geliyor.sizdede böyle mi oldu?

Canım benimkiler ikiz ilk haftadan beri mama veriyorum günde 3-4 kez sutum olmadığı zamanlarda 90 cc mama hazırlıyorum
Allah kolaylık versin cnm ikiz olsaydı halim haraptı valla süt birine yetmiyor ikisine ne yapardım bilmem ama ikizlerde sonradan çok iyi olur ya bir taşla iki kuş ne güzel sağlıkla büyüsünler

Ah canım. Ben de aynı durumdayım. Benim görünen yaram ya da çatlağım da yok. Sadece kırmızılar ve acıyorlar. Garmastan Pomad sürüyorum, biraz hafifliyor. Ama devamlı memede olduğu için toparlanamıyorum.

Kızlar bisey daha soracagim size.sezeryan olanlarin kanama durumları nasıl? benim 20 . günüm ama aşırı derecede pıhtılar geliyor.sizdede böyle mi oldu?

Canım göğüs yaraların için silikon uç kullan acısını azaltır illaki. Benim sol göğsümde çatlak var onu silikon uçla emziriyorum. Benim 22 gün oldu doğum yapalı kanamam bitti gibi bir gün geliyor bir gün gelmiyor . İlk günler çok fazla pıhtı gelmişti sonra bir daha gelmedi .

Canım anca gördüm. Yarın deneyeceğim ayva çekirdeğini de.
Acaba gitsem sağlık ocağına bana da yardımcı olurlar mı ki ya..

Canım benim ilk hafta baya pıhtılı kanamam oldu. Sonraki hafta sadece sapsarı bolca akıntım oldu. Bu hafta tekrar başladı kanamam. Pıhtılar da var ama yoğun değil.

Bende silikon ucla emziriyorum ama yinede yara oldu.benim artti bugün pihtilar açıkçası korktum biraz önemli bir durum yoktur inşallah.

Ben bir haftalıkken takmaya başladım canım
Ben 1 haftalık kontrolümde sordum doktoruma, 40 tan sonra kullan dedi. Ama okuduğum kadarıyla birçok arkadaşımız kullanmaya başlamış, doktorları önermiş. Demek ki sakıncası yok. Acaba benimki niye öyle dedi.

Canım benim ilk hafta baya pıhtılı kanamam oldu. Sonraki hafta sadece sapsarı bolca akıntım oldu. Bu hafta tekrar başladı kanamam. Pıhtılar da var ama yoğun değil.
Benim 20 günüm kanamam hep devam etti. ama bugün pıhtı lar baya geldi baya yogundu.doktora gitmeyede korktum inşallah azalır.

Selamlar kizlar.. Ben haziranda dogum yaptim, yeni konulara goz gezdirirken sizin konunuz carpti gozume bi konuya gireyim dedim de..
Ben de ilk baslarda aglayarak emziriyodum resmen bagiriyodum artik, tek gogsum cok kotu yara olmustu.. Aglaya aglaya da olsa biraz disinizi sıkıp emzirin gecicek bu merak etmeyin sizin en etkili merheminiz; bebeginiz... Ben de lansinoh karbonat bissuru yol denemistim hicbisey fayda etmemisti, zeytinyagi kullanabilirsiniz surekli, her emzirmeden sonra mutlaka, o cok guzel yumusatiyo, hametan var yine ayni sekilde faydaliymis. Ne olursa olsun gogsunuzde sut birakmayin emmediginde sagin ki gogus rahatlasin ve yeniden uretime gecsin.
biz haziran anneleri grubumuzda epey konusmustuk bu yara konusunu..
Bi de gaz problemi icin rezene ve anason cayi mutlaka evinzde bulundurun sallama da olsa gunde iki uc fincan icebilirsiniz. Ben aktardan bi cay almistim kup seker seklinde hem sut arttirmada yardimci hem de icindeki bitki ozleri sayesinde gaz sorununu hafifletiyo adi naturpy atom cayi
Kimyonu her yemeginize karistirabilirsiniz. Kendi ictiginiz birki caylari haricinde bebeklerinize de bir kac cay kasigi resene anason verebilirsiniz doktor asla demisti ama ben mecbur kaldigimda veriyodum. Ve bi de ben zinco damla kullanmstim anason rezene kimyon cesitli bitkilerin yaglari var icinde, 4 damla gunde 3 kere genelde aksamlari bi kac saat aglama krizleri olur o anlarda 5 damla bile verebilirsiniz..
Derdim nasihat vermek degil yanlis anlamayin nolur.. Kendi yasadigim ve inanin sadece kisa bi surelik olan sıkıntılariniza bi nebze olsun cozum onerisi sunmak..
Rabbim bebeklerinizi size, sizi de onlara bagislasin..
İyi aksamlar..

Bugun bendee garmastan aldim.insallah iyi gelir son umudum o.benim bebiste hep emmek istiyor napcam bilmiyorum artik.uyanicak diye korkuyorum o kadar.

Kv ben çocuğu uyutucakken geldi sevicem ver diyo uyutuyorum uyusun sonra bende uyucam dedim yok illa alıcak neyse aldı çocuğu tabi bi tutuşu var çocuğun kafası bi o tarafa bi butarafa gidiuo sinir oldum az önce geçtim içeri baktım napıo diyo sen 17 günlük çocuğu ayağanı koy deli gibi salla uyutucam diye deli olcam yha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…