2015 Ekim Anneleri

Uç olmayan göğsünü makinayla sağıncada uç çıkıyor öylede deneyebilirsin canım.

Uç olmayan göğsünü makinayla sağıncada uç çıkıyor öylede deneyebilirsin canım.
Evet öylr de deniyorum. Meme uçlarım aslında büyük başta bebiş küçüktğ diye tutamadı şimdi de artık inada döndü. Tutmadığı memeye çok nadiren tutuyor. O beslenme olayını annem de hep der ama işte evinde biri olacak hem bebepe bakacak hem ağzına tıkayacak yoksa durmayan bebeklerle zor. Ben de deneyim 2-3 saatte bir sağmaya. Benim de 30ar bazen 40ar çıkıyor 40 çıktığında çok seviniyorum. 60 çıksa bayram yaparım.

Cnm bir de sonda olayo anlatabilir misin lütfen? Kaçırdık arkaya doğru okudum ama tam anlayamadım. Bebepe meme tutturmak için mi yaptım?

Anlatırım tabi canım.. Benim kızım ilk memeyle tanıştı ama süt gelmeyince hastanede avent natural biberonla mama verdik hay vermez olaydık.. baştan kilomuz artmadı diye doktor mama verin dedi memeyi almamaya , memeyi ittirmeye başladı son zamanlarda tabi haliyle az olan sütüm daha da azaldı.. Mama delisi olup memeyi bıraktı...Ebe de kimse açlıktan ölmez ver memeyi biberonu unutsun diyince çözüm aramaya başladım.. Kaşıkla verdim o kadar mama kaşıkla olmuyor. silikon uç kullanıyorum zaten ama çekmediği için onu da iki geveleyip çıkartoyordu. normal memeyi almıyordu uyku sersemi değilse...

Bir gün bayağı bir ağladı biberon için bende ağladım ama inat ettim vermedim biberon sadece silikon uçla meme. Gece de uyumadan önce kaşıkla mama verdim. ertesi gün silikon meme ucunu tuttu ve emmeye başladı. Sonra işte sonda aldık meme ucunu tutunca. Baştan veriyorum memeyi baktım ki süt azalıyor yanından biraz ittiriyorum sondayı ağzına mamayı yandan yandan çekiyor. Zaten uyuyor memede sonrasında da hemen yatırıyorım gazını alıpta

İşe yaradı çok şükür. Süt ateşi olan gögsümden 5 cc çıkıyordu süt sağdığımda. Şimdi 15cc civarı ve bu toplamda 4-5 günde falan çoğaldı maşallah inşallah kızım çektikçe daha da çoğalacak

Biraz uzun oldu ama kusura bakma canım

H
hastaneden eve geldıgımde bebegın bezınde kan rengıne benzer birsey gordum
Hastane hemsiresıne gosterdım
Beslenemeyen bebeklerde olur dedi
Süt sagın uc saatde bir iki memeden toplam 30 dakıka sursun sanırım total 30 cc mi diyosunuz oyle birsey cıkmalı demıstı

Kızlar sağ göğsüm 40 50 civarı sol göğsüm 30 süt çıkarıyor sağınca. Bugün farkettim sağ göğsüm daha büyük. Biri büyük biri küçük kalmasın diye solu emzirip sağıyorum eşitlensin diye. Sağı dinlenmeye aldım. Doğru mu yapıyorum

Ay çok trşkkür ederm durum biz de de benzer. Benek 2 kiloudu meme tutamadı bir de 3 gün sütüm yoktu natural biberon kullanmak zor da kaldık. Yolsa kuveze girecektik. Sonra süt gelince zar zor silikonla turturduk. Bir hafta snra da bir memede silikonu tamaörn bıraktıl öbüründe nadiren silikonauz çekiyor. Ama emzirme olayı kabus hep ağlama krizleri tutuyor aöa başta ağlayaral bir iki çekip itiyor başta hep biberon isriyor siye düşünüyprum. Bugün 1 aylık olduk kilpmuz 3,6 olmuş. Artık aç bırakabilirim uğraştrabilirm dye düşünüyorum. Yoksa çok geçöeden 3 aylıklen tamamen brkar memeyi.

sezeryan olan anneler, şuan nasılsınız
ne zaman ayaklandınız?
Bu arada ilk ayağ 12 saat sonra kaldırdılar ondan snra yürüdğm hep. İlki çok zordu çünkü rahim kasılmalarım vardı. ikincisi dah kolaydı ilk 3 gün dikişler sızlıyprdu. Ondan snra sarece yatarken kalkarken dik otururken zorlanıyordm. Bir hafta snra tamamen geçti şimdi bir aylık olduk iç dikişler çok bastırınca biraz ağrıyor bir de bende halaizlik var enerji az doğumdan snra olurmuş.

Cnm sağı emzirmezsen yada sağöazsan sütün yanar azalır sakın dinlenmeye alma. Sadece aol fögüsünü daha sol berebilirsin yada daha sık sağabilirsin.

12 saat kesıntısız yatılıyor yani? o zaman sonda mıdır nedir, ondan takılıyor dımı :=)

sezeryan olan anneler, şuan nasılsınız
ne zaman ayaklandınız?

Ben ikinci gün ayaktaydım canım o zamandan beri de değişen bir şey olmadı 21 gün oldu doğum yapalı bu dakikadan sonra da bir şey olmaz umarım. Bu arada 10 gündür de yalnızım annem kayınvalidem gittiler evin tüm işlerini de yapıyorum

12 saat kesıntısız yatılıyor yani? o zaman sonda mıdır nedir, ondan takılıyor dımı :=)
Evet canım. Ben bel aşağısı anestizi oldum. Zaten 5 saat snra ancak ayaklarımı azar azar gissetmeye başladım. 12. Saat snra kaldırdıklarında ayaklarımı bacaklarımı pek hataket ettiremiyordum ama ilk yürüyüşten sonra bacaklarımı ayaklarımı rahat haraket ettirmeye bşladım. En zoru doğrulmak sadece m

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…