- 12 Eylül 2015
- 113
- 61
- 18
- 32
Maşallah suphanallah çok ya o gülüşü tam yemelik ya rabbaşm nazarlarsan korusunYarın 2. Ayımızı dolduruyoruz biiizzz :)) Oğluşum büyüdü teyzeleri kocaman oldu ki:)
Parmak emme alışkanlığımız da var cuk cuk cuk :)
Eki Görüntüle 1688593 Eki Görüntüle 1688594 Eki Görüntüle 1688595
Süpersin çok teşekkürlerrr bende özellkile rotayı sorcaktım. Sedyeyi kutlama olayını bizde yaptık oğlum sağolsun :))Kızlar doktor kontrolümüz ve aşımız vardı bugün.
1 ayda 1.270 gram almış oğluşum. Boyu doğumda 50 cm, şimdi 58.5 cm. Baya şaşırdık boyuna. 8.5cm uzaması bana çok mantıklı gelmedi. Galiba doğduğunda yanlış ölçüldü boyu.
Doktorumuzun odasına girmeden bezini değiştirdim, 2 dakika emzirdim oğluşumu ağlamasın diye. Odaya girdik altını açmamızla işedi. Batırdı her yeri :) Tam onu temizledik derken bir de kaka yaptı sedyeye. Poposuyla uğraşırken bir çiş daha yaptı havaya, üstüne başına :) Muayeneye 15 dakika geç başlandı oğluşumun yüzünden. Aşısı yapılınca bir çığlık kopardı, kucağıma alıp emzirme odasına geçtim, memeyi görünce gülücükler atmaya başladı. Ağlarken kucağıma aldığımda direk kafayı memeye doğru çevirip ağzını şapırdatmaya başladı. Bir kez daha anladım ki cidden obur bu minnak.
Yüzündeki sivilcelere normal, bir şey kullanmaya gerek yok, dış dünyaya alışma sürecinde böyle şeyler olabilir dedi doktor.
Ayak baş parmağındaki kızarıklıklar içinse krem verdi.
Tek elinin parmağının arası hafif kabarmıştı, oraya da bebek yağı kullanabilirsiniz dedi.
Kusmaları merak eden arkadaşlar için onuda sordum; ağızdan ya da burundan günde 3 defadan fazla fışkırma şeklinde olursa idrar tahlili yapmamız gerek, enfeksiyon olabilir dedi.
Sızıntı ve çökelek gibi kusmalar içinse gayet normal dedi.
Rota virüs aşısını kesinlikle öneriyor doktorumuz.
Devamlı emmek için sağa sola dönmesi her zaman aç olduğu anlamına gelmez dedi. Emme refleksleri gelişiyor dedi.
Kızlar bazı yerleri kalın yazdım, aynı durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olabileyim diye.
Canım yani günde 6 7 kez olan normal kusmalarda sorun yok oyle mıKızlar doktor kontrolümüz ve aşımız vardı bugün.
1 ayda 1.270 gram almış oğluşum. Boyu doğumda 50 cm, şimdi 58.5 cm. Baya şaşırdık boyuna. 8.5cm uzaması bana çok mantıklı gelmedi. Galiba doğduğunda yanlış ölçüldü boyu.
Doktorumuzun odasına girmeden bezini değiştirdim, 2 dakika emzirdim oğluşumu ağlamasın diye. Odaya girdik altını açmamızla işedi. Batırdı her yeri :) Tam onu temizledik derken bir de kaka yaptı sedyeye. Poposuyla uğraşırken bir çiş daha yaptı havaya, üstüne başına :) Muayeneye 15 dakika geç başlandı oğluşumun yüzünden. Aşısı yapılınca bir çığlık kopardı, kucağıma alıp emzirme odasına geçtim, memeyi görünce gülücükler atmaya başladı. Ağlarken kucağıma aldığımda direk kafayı memeye doğru çevirip ağzını şapırdatmaya başladı. Bir kez daha anladım ki cidden obur bu minnak.
Yüzündeki sivilcelere normal, bir şey kullanmaya gerek yok, dış dünyaya alışma sürecinde böyle şeyler olabilir dedi doktor.
Ayak baş parmağındaki kızarıklıklar içinse krem verdi.
Tek elinin parmağının arası hafif kabarmıştı, oraya da bebek yağı kullanabilirsiniz dedi.
Kusmaları merak eden arkadaşlar için onuda sordum; ağızdan ya da burundan günde 3 defadan fazla fışkırma şeklinde olursa idrar tahlili yapmamız gerek, enfeksiyon olabilir dedi.
Sızıntı ve çökelek gibi kusmalar içinse gayet normal dedi.
Rota virüs aşısını kesinlikle öneriyor doktorumuz.
Devamlı emmek için sağa sola dönmesi her zaman aç olduğu anlamına gelmez dedi. Emme refleksleri gelişiyor dedi.
Kızlar bazı yerleri kalın yazdım, aynı durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olabileyim diye.
Rotayı ben de çok merak ediyordum ki nihayet sorabildim. Başka bir doktor olsa belki şüphe ederdim de, baya güveniyoruz yeni doktorumuza. Bir de bana sağlık ocağından da önermişlerdi.Süpersin çok teşekkürlerrr bende özellkile rotayı sorcaktım. Sedyeyi kutlama olayını bizde yaptık oğlum sağolsun :))
Evet canım. Ağız kenarından sızan kusmalarda sıkıntı yokmuş. Hatta sedyede bizim minik ağzının kenarından süt kesiği gibi yine kustu. Doktor normal dedi. Benimki hemen hemen her emzirmeden sonra bazen 1 damla bazen yemek kaşığı kadar kusuyor.Canım yani günde 6 7 kez olan normal kusmalarda sorun yok oyle mı
Fıskırma gıbı degıl yanı emmeden sonra
Gunde maksımum 7 kez olan corba kasıgı buyuklugunde
Ha tamam canım sevındım duydugumaEvet canım. Ağız kenarından sızan kusmalarda sıkıntı yokmuş. Hatta sedyede bizim minik ağzının kenarından süt kesiği gibi yine kustu. Doktor normal dedi. Benimki hemen hemen her emzirmeden sonra bazen 1 damla bazen yemek kaşığı kadar kusuyor.
Canımm ya son olarak ates takıbını yaptıgım urun ne ve memnun musunKızlar bir de doktorumuzun 2.ay aşısı olan verem aşısı ile ilgili bir önerisi oldu.
Bazı sağlık ocaklarında aşıdan evel fitil koyuyorlarmış ya da bazı aileler ateşi çıkacak fitil koyalım diyorlarmış. Doktorum kesinlikle aşıdan önce bir şey yapmayın ateşle ilgili, ateş zaten %3lük bir kısımda görülüyor dedi. Ayrıca fitilin aşının etkisini azalttığını söyledi. Aşıdan sonra takip edin, yükselme olursa fitili öyle koyun dedi.
Aa tabi mantıklı canım :)Canım karışmış gibi olmasın ama bi kitapta okumuştum bebeği en çok ellerinden öpmek sakincaliymis, ellerini sürekli ağzına götürdüğü için mikrop kapma olasılığı daha fazlaymış. Söylemek istedim
Amin canım hepimizinki korusun :)Maşallah suphanallah çok ya o gülüşü tam yemelik ya rabbaşm nazarlarsan korusun
Bende çok korkuyorum bu durumdan hastane hariç daha dışarı çıkamadıkKızlar herkese iyi akşamlar,
Biz bebek arabasını almamıştık, bebeğime hem bir kaç şey almak, hem de bebek arabamızı almak için avm ye gitmek istiyorum. Ama açıkçası güvenemiyorum kendime, ya ağlar da panik yaparsam diye. Ay nasıl atıcam ben bu korkuyu üstümden yaa
Bende çok korkuyorum bu durumdan hastane hariç daha dışarı çıkamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?