2015 Ekim Anneleri

Canım panık atak falan mı var

Canımm ya son olarak ates takıbını yaptıgım urun ne ve memnun musun
Bizd nuk var alın ve kulaktan olcer ama memnunn degılım
Bebek ve benim atesimm aynı cıkıyor
Yeni almam lazım
Canım benim Braun. E bebekten almıştık. Henüz kullanmadık. Ama okuduğumuz ve duyduğumuz yorumlar çok güzel.

Eklentiler

• IMG-20151110-WA0002-1.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 74
evde emzirip altını temizleyip çıkarsan 2 saat kardasın canım biz 2 kere çıktık. Sütümü sağıp biberona koydum. Acıkınca özsütten sıcak su istedim sağolsun veriyorlar ısıtıp içirdim öuyle atlattık ağlayınca kucakta gezdi genelde pusetinde gezdirdik.

Bende öyle düşünüyorum canım, temizler doyurur çıkarım. Avm de emzirme odaları olduğundan o konuda da sıkıntım yok. Acemiyim ya ondan çekiniyorum.

Canım söyle annene alışalım birbirimize sen şimdilik gelme ihtiyaç olursa ben çağırırım de. Ben bebeğim 5 günlükten beri yalnızım, mecburiyetten o kadar erken yalnız kaldım ama alıştıktan sonra rahat ettim. Annen başka şehirde sanırım, nasıl bakacak sizde mi kalacak eğer o bakacak olursa?

Bende çok korkuyorum bu durumdan hastane hariç daha dışarı çıkamadık

Kızlar ben de çok korkuyordum. Korktuğum da başıma geldi.
1.hafta kontrolümüze annemi götürmek hiç aklıma gelmedi. Bir de daha 1 kere üzerini giydirip, altını değiştirmemiştim bebeğimin. Hep annem yapmıştı. Doktor tamamen soyunca bebeği zaten elim ayağım titredi. Bir de bebek ağlamaya başladı. Muayene bitti doktor giydirin dedi ama nerdeeeee. Ağzına emzik verdim ama el ayak kıpır kıpır. Giydiremiyorum. Doktor da anlayışsız. Çıkardı bizi odadan ve bebek bakım odasında giydirin dedi. Neyse sardım battaniyeye aldım gittim. Odada 1 bayan bebek emziriyordu. O ara emziği ağzından düştü bizimkinin. Başladı yine ağlamaya. Acele acele giydirdim ama ne giydirme. Kol bi yerde bacak bi yerde. Kundak yapamadım. Çıktım eşime dedim. Emziği verdim yıkasın sebilde sıcak suda diye. Emzik gelene kadar oğlum ağladı ama ne ağlama. Ben de başladım ağlamaya. Eşim geldi şok oldu. Bebek ağlar ben ağlarım. Onun da eli ayağı titredi. Neyse emziği alan minik sustu. Ben hala hıçkırıyorum. Bu arada ben bebek odasında giydirene kadar kaç bayan geldi gitti bebeğini emzirdi sayamadım. Neyse bebek susunca az sakinleştim, misafir bekleme koltuklarında kundağını yaptım. Ana kucağına koydum. Ama sırtım elim yüzüm hep ter. Benim kontrol randevuma da 2 saat vardı. Konuştuk doktorla öne aldık. Hemen kontrol olup doğru eve geldik. Annemden de bir sürü azar yedim bu çocuğun hali ne diye. Çok üzüldüm çok ağladım. Anneme bana yaptırmadın hep sen yaptın her şeyi dedim. O gün bugündür hemen hemen kendim yapıyorum her şeyi. Bebeğime de böyle bi gün yaşattığım için çok üzüldüm.

Bunları sizi korkutmak için yazmadım kızlar. Size tavsiyem benim gibi olmayın. Kendinize güveniniz olsun. Bebeğiniz ağlıyorsa eliniz ayağınız dolaşmasın. Tabi ki ağlayacak. Ev sessizken, dışarıda alışkın olmadığı bir ortamda bebek. Alın kucağınıza sakinleştirin. Şimdi tek başıma değil hastaneye, havaalanına gider, uçağa biner, memleketime giderim bebeğimle. Biz bir de daha 1 haftalıktık. Çok acemiydim. Avm de bebek bakım odasında emzirirsiniz sakinleşir. Emzik verebilirsiniz bakım odasına gidene kadar. Kim ne derse diye düşünmeyin bebeğiniz ağlarken. Ben bebeğim ağlayınca insanlar sanki ben kasıtlı ağlatıyormuşum gibi yüzüme bakıyordu dik dik. İyice kasılıyordum. Şimdiki aklım olsa döner onlara laf bile sokarım.
Bir de benim gibi yastıksız emziremiyorsanız ben ona da çözüm buldum. Koskoca emzirme yastığıyla gezemiyoruz malum. Bebek bakım çantamın içinde zaten yumuşak şeyler oluyor. Sert bir şey varsa pişik kremi gibi yanlara koyuyorum. Onları yandan çıkarıp çantayı kucağıma alıyorum, üzerine bir örtü seriyorum. Bebeğimi de ona yatırıyorum, emziriyorum. Çok denedim ama kucağımda emziremiyorum. Bebeğimin ağlamasından aç kalmasındansa çantayı yumuşacık yapıp onda emziriyorum. Mesela bezlerini pamuğunu bezden bir çantanın içine, yedek kıyafetlerini minik bir hurca koydum ben. Bir de pofuduk alt açmalardan taşıyorum yanımda. Yumuşacık.
Hiç korkmayın kızlar, nereye gidecekseniz rahat rahat gidin gezin. Tadını çıkarın. Bebek bu, ağlayacak da susacakda. Sakin olun siz. Ben kendime o kadar kızıyorum ki o günü düşünüp.

Zor bir gün olmuş canım senin için. Ben zaten tek başımayım, yapamamaktan korkmuyorum. Neyle karşılaşacağımı bilmemekten korkuyorum. Dün ani hareket sonucu kalçamda bir ağrı oldu, eğer olmasaydı bu akşam gidecektik. İyi olursam yarın gideceğiz. İlla çıkacağız dışarı, herşeyin ilki zor oluyor maalesef :)

İnşallah iyi olursun, sana da değişiklik olur. Tadını çıkar canım.

Canım hiç sorun olacak diye düşünme. Bizim bebişle daha 20 Günlükken avm ye gittik. Bende başta acaba nasıl olur dedim ama sorun olmadı. . Benim kız mama alıyor . Çantasına mama hazırladim. Sıcak sıcak. Nasıl olsa ılır diye. Evde altını değiştirdim, karnını doyurdu gazi çıktı. Attık kendimizi dışarı. Arabada uyudu zaten. İnince de kendi arabasında uyukladı. Emzik veriyorum ben arada atsada ısrarla. Baya gezdik yemek yedik. Starbucks à takıldık falan . İyi oldu bana da. Aciktigini anlayınca mama verdim bi 2 saat daha zararı olmadı. Böyle böyle alıştık gezmeye. Bi kaç kere cesaret etseniz sorun olmaz. Bebek.bu aglayabilir. Herkesin bebeği ağlıyor . Biz haftasonları çıkıyoruz genelde. Hazırlıklı olursanız sorun olmuyor. BuGün sabah 9 da çıktık. Kırk kapı gezdik valla. 4 te döndük eve gelecek ay Boba 4g kangru alıcam. O zaman tek takılmayı düşünüyorum

Sab simplex gaz ilacı kullananlar nasıl kullanıyorsunuz? Dr önerdi ama nasıl kullanacağımızı söylemedi bizde sormayı unutmuşuz içinde her biberona 15 damla yazıyor ama çok gibi geldi bana

Sab simplex gaz ilacı kullananlar nasıl kullanıyorsunuz? Dr önerdi ama nasıl kullanacağımızı söylemedi bizde sormayı unutmuşuz içinde her biberona 15 damla yazıyor ama çok gibi geldi bana
sabah öğle aksam 4-5 damla olarak veriyorum hatta ağzını acıp damlatmak zor oluyo diye emzige damlatıp ağzına veriyorum hemen emiyo

Canım Boba 4g kaç kilogram olana kadar kullanılıyor?

Kızlar bebeğim memede çok uyuyor ya sinir basıyor özellikle geceleri uyandırıyorum uyanık kalacak da emecekler diye 1.5-2 saat geçiyor. O kadar gıdıklıyorum oynuyorum yok. Sağdığım sütü veriyorum bazen de mama takviyesi yapıyorum. Şimdiye kadar kaşıkla veriyordum ama hiç sevmiyor tavrum emsin hissetsin istiyor meme emmeye de biberona da bayıluyor. Karnı güzel doysun diye dünden beri biberonla veriyorum emzirmenin üstüne. İnşallah memeden uzaklaşmaz. Sizler de biberon kullanıyor musunuz

Canim oncelikle bebise maasallah ☺kusma olayinda da bilgilendirdn cdden sagol benimki her emmeden sonra kusuyor az sayilmaz ama sadece bir kez fiskrtmali oldu sukur daha olmadi Rabbim saglik versin bebislerimize

Ayy ne güzel, bizim de öyle olur inşallah :) ben mama vermiyorum ama yarın duruma göre bakacağım emzirme sorun olacak olursa sağıp götürürüm bir dahaki sefere.

Canım Boba 4g kaç kilogram olana kadar kullanılıyor?
Canim 21 kg . Aşağı yukarı 4 yaş sonuna kadar kullanılıyor. Yürümeye başlayınca yorulursa diye koca arabayi gezdirmektense boba daha iyi olur . At çantada dursun. Çok araştırdım . Kesin kararımı verdim. Bir alalım atarım fotosunu kızımla gezerken

Wala canim ben kullaniyot mecbur bazen israrla emmek istemio biberona sutumu sagip weriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…