Birebir aynı şeyleri yaşamışız, adaş olduğumuzdan mı :) fıstığını sağlıkla mutlulukla büyüt işallah önemli olan sağlıkla kavuşmak tabiki sonuçta biz elimizden geleni yaptık. İnstagramda gördüm Henacıkla seni maşallah çok güzel bir prenses sana benzettim ben :)Canlarm buraya girip sizi haberdar etmediğim için çok özür dilerimyoğun günler gecirdim... yazmştm buraya çarşamba yatşm olacak diye.. pazartesi dr a gtmştm ve pazartesi gecesi nişanm gelmeye başladi bayağı yoğun sekilde .. mutluluktan uçtum resmen..ertesi gün sali günü sancılar gelmeye başladı çok saglm sancılar ama düzensiz ... neyse millet ben acı cekiyorum ama o kadar mutluyum ki sezeryana gerek kalmayacak diye.. aksam oldu eşim geldi sancılar devam akinti devam.. duşa girdim rahatladm sakin müzikler dinledim uzandım yürüdüm. . Dr um aradı ipekcm yarın sabah 6da hastanedeyz dedi .benim.gece sancılar biraz duruldu sabah oldu bi heyecan biz tuttuk hastaneninn yolunu, sadece ben ve eşim :) nst ye baglandm ikimz de iyiyz sancı var ama yetersiz.. dr geldi suniyi bagladi bi süre dayandm ama asıl dayanlmaz olan açıklık kontrolleri...açıklık 3cm çok yavaş ilerliyor .. epidural takalm ilacı istemezsen vermeyz dedi kabul ettim çünkü o açklk kontrolleri bitirdi beniiii neyse kızlar 11.30 gibi açıklık 10 cm oldu mu ben epidurale ragmen sancilanyorum ama mutluyum :) tek sorun hena nın kafa yüksekte. .. dr epidurale güvenerek bastrdkça bastrdı bizim kız yukarıda yine de gittik doğum masasına ıkınmalar hiçbişey, üzerimdeki bebegi aşağı itmeye çalışan 100 kiloluk dr öldürdu beni.. 40 dk kadar ugrastk benim göbek mosmor ama aklm kızımda bu kadar baskı allahm diyorum ne oluyor kafayı yedim.. ama dr um sagolsun aciklama yapıyor sürekli beni rahatlatiyor..en son dedi ki ipek bak 10 cm ackligin var yapın harika saglam, bebeğin kafasi ellerimde ama yok inmiyor takılı kaldi ben sok sezeryana inelim risk almak istemiyorum dedi.. benim ödüm koptu tabi hemen tamm dedim. indik 20 dk da henam kucagmdaydı ..belki yarm saat agladm bagira bağıra ... hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor neler cektim... 2 doğum 1 bebek... neyse ki ikimz de saglklyz... Tekrar yazcm girecm artk inşallah eskisi gibi biraz düzen tutturalm :) @paytak_paytak_kosan_koala
Gecen gun aynisi basima geldi yataktaydi bir yapti biraz da ishaldi yataktan taa asagilara akti hali yoktu Allahtan parkeye geldi bi de tabi ustum basim b.k olduAy altini alirken kaka yapması benim ennn çok korktugum şey
Geçenlerde gündüz ayri akşam ayri misafir vardı. Neyse misafirler gitti mutfagi tiplayip şöyle güzelce dinlenicemm dedim kendimce emzirirken. Neyse bizimki kaka yapmaya başladi ama baya bi ses geldi bitmiştir dedim açtım bezi. Sonra temizlerken bizimki bir daha bir yaptiiii ama sormayin nasil fışkırdi kakalar halıya. Ve halimi alali 2-3 ay oldu yeni açık renk...ilk aklima gelen bu kadar kaka nasil temizlenir dedim direk yikamaya vereyim. Neyse sivadim kollari su kaynattim prille sürte sürte 1 saatte kakalari çikardim... artik çok temkinliyim kaka alirkn. Çok şükür o günden snra da bir kazamiz olmadi
Tamam bi sorayımBay bay uyku surubu var.bitkiselmis ama ben hicc kullanmadım. Bebekleri uyutuyim us. İstersen arastir
Ay altini alirken kaka yapması benim ennn çok korktugum şey
Geçenlerde gündüz ayri akşam ayri misafir vardı. Neyse misafirler gitti mutfagi tiplayip şöyle güzelce dinlenicemm dedim kendimce emzirirken. Neyse bizimki kaka yapmaya başladi ama baya bi ses geldi bitmiştir dedim açtım bezi. Sonra temizlerken bizimki bir daha bir yaptiiii ama sormayin nasil fışkırdi kakalar halıya. Ve halimi alali 2-3 ay oldu yeni açık renk...ilk aklima gelen bu kadar kaka nasil temizlenir dedim direk yikamaya vereyim. Neyse sivadim kollari su kaynattim prille sürte sürte 1 saatte kakalari çikardim... artik çok temkinliyim kaka alirkn. Çok şükür o günden snra da bir kazamiz olmadi
Sabah öğle akşam 5 er damla veriyorum canım ben emzirmeden önce veriyorum hatta daha çok faydasını gördüm o şekilde. Kimyonu da bebeğe veriyorum sabah akşam 2 şer çay kaşığıCa
İm dün aldık sen kaç damla ve günde kaç kez kullanıyorsun. Elma yağı sürdüm canım çok mıZmız kızım ya aglamasa da ötüyoraynı bende alismasin sallamayacagim diyordum şimdi aman sussun da nasıl susarsa sussun uyusun diyorum şekilden şekle giriyoruz akşama kadar. Kimyonu bebege mi vereyim canım
Aman çok şükür, korktum ilk kez karşılaştım :)banada oldu bezini değiştirirken pırtlattı o an korktum biraz önemli bişey değil.
doktor normal demişti rengi sarıysa korkma
Valla ben daha doğru düzgün hatırlamıyorum altını açtığımda yapmadığını. İlla yapıyor, artık o yapmazsa ben bacaklarını karnına bastırıp yaptırıyorum :)Ay altini alirken kaka yapması benim ennn çok korktugum şey
Bi daha da bulgur pilavı yemem, o yaptı kesin. Sağol canım içim rahatladı.Normal canım. Gazdan öyle yapıyorlar.
Aynen o alt açma çok kurtardı benim koltuklarımı ama üstüm her seferinde çiş kaka çünkü bizimki bitti dediğin an üstüne en az üç kere daha fışkırtıyobizimkinin en çok sevdiği sey altı açılında ya işer yada kaka yapar o yüzden mutlaka alt açma örtüsü kullanıyorum ebebekte çokta uygun 10 lu paket alıyorum baya bi yetiyor bana(her değiştirmede atmıyorum )
misafirliğe giderken mutlaka alt açma götürülmeli bence.
Aynen o alt açma çok kurtardı benim koltuklarımı ama üstüm her seferinde çiş kaka çünkü bizimki bitti dediğin an üstüne en az üç kere daha fışkırtıyo
Canim ben de daha dogmadan aldim zaten de bizimki resmen fışkirtinca alt açma kâr etmedi anlayacağın...bizimkinin en çok sevdiği sey altı açılında ya işer yada kaka yapar o yüzden mutlaka alt açma örtüsü kullanıyorum ebebekte çokta uygun 10 lu paket alıyorum baya bi yetiyor bana(her değiştirmede atmıyorum )
misafirliğe giderken mutlaka alt açma götürülmeli bence.
Al canım benim sürekli alışveriş yaptığım bir sitedir. Memnunum da. En uygun oradan bulurum çoğunlukla almak istediklerimi.kızlar n11 den alışveriş yapan varmı bebek maması , ıslak mendil ve pirima bebek bezleri burada bana çok uygun geldi normalde e bebekten alırdım malum hava soguk çıkamıyorum eşimde alışverişten pek anlamaz yanlış alır diye yollamıyorum.
n11 de uygun bulmuşken alsammı karar veremedim
Ben bir arkadaşıma anlattim bu olani da merak etme benim ağzıma etti dedi de sonra aman gülemeyim dedim başıma gelir bir de...Gecen gun aynisi basima geldi yataktaydi bir yapti biraz da ishaldi yataktan taa asagilara akti hali yoktu Allahtan parkeye geldi bi de tabi ustum basim b.k oldu
Çıkar biraz uzun sürüyo uyudukları için ben gece yarım saat sırtını sıvazlıyrm anca çıkıyor gazOzamanda uyuduğu için çıkmıyo gaz offff şaşırdım walla
Ben bir arkadaşıma anlattim bu olani da merak etme benim ağzıma etti dedi de sonra aman gülemeyim dedim başıma gelir bir de...
Evet canim aynisi firması değişmiş bu biraz daha toz gibi humanaya gore.yanlis hatirlamiyosam sen once emzirip sonra sagip mama veriyodunn bebegine. Bende artik oyle yapmaya karar verdim.sen her emzirmeden sonra sagmanin faydasini gordun mu sutun arti mi.benim sutum uzuntuden azaldi tekrar çoğalması icin düzenli sagicam fakat cevremdekiler ve bazi okudugum forumlarda sagmak sütü azaltır falan ne yapacagimi bilemiyorum artık kafam iyice karıştı.bi de senin bebegin kac gunluk kac dk emiyo üstüne ne kadar sagip sut ve sonra mama veriyosunAynısı mı acaba canım ya 20 liraymış o sitede
Canim.Allah anali babali buyutsun insallah gozunaydin kavustun melegine Rabbim size bağışlasınCanlarm buraya girip sizi haberdar etmediğim için çok özür dilerimyoğun günler gecirdim... yazmştm buraya çarşamba yatşm olacak diye.. pazartesi dr a gtmştm ve pazartesi gecesi nişanm gelmeye başladi bayağı yoğun sekilde .. mutluluktan uçtum resmen..ertesi gün sali günü sancılar gelmeye başladı çok saglm sancılar ama düzensiz ... neyse millet ben acı cekiyorum ama o kadar mutluyum ki sezeryana gerek kalmayacak diye.. aksam oldu eşim geldi sancılar devam akinti devam.. duşa girdim rahatladm sakin müzikler dinledim uzandım yürüdüm. . Dr um aradı ipekcm yarın sabah 6da hastanedeyz dedi .benim.gece sancılar biraz duruldu sabah oldu bi heyecan biz tuttuk hastaneninn yolunu, sadece ben ve eşim :) nst ye baglandm ikimz de iyiyz sancı var ama yetersiz.. dr geldi suniyi bagladi bi süre dayandm ama asıl dayanlmaz olan açıklık kontrolleri...açıklık 3cm çok yavaş ilerliyor .. epidural takalm ilacı istemezsen vermeyz dedi kabul ettim çünkü o açklk kontrolleri bitirdi beniiii neyse kızlar 11.30 gibi açıklık 10 cm oldu mu ben epidurale ragmen sancilanyorum ama mutluyum :) tek sorun hena nın kafa yüksekte. .. dr epidurale güvenerek bastrdkça bastrdı bizim kız yukarıda yine de gittik doğum masasına ıkınmalar hiçbişey, üzerimdeki bebegi aşağı itmeye çalışan 100 kiloluk dr öldürdu beni.. 40 dk kadar ugrastk benim göbek mosmor ama aklm kızımda bu kadar baskı allahm diyorum ne oluyor kafayı yedim.. ama dr um sagolsun aciklama yapıyor sürekli beni rahatlatiyor..en son dedi ki ipek bak 10 cm ackligin var yapın harika saglam, bebeğin kafasi ellerimde ama yok inmiyor takılı kaldi ben sok sezeryana inelim risk almak istemiyorum dedi.. benim ödüm koptu tabi hemen tamm dedim. indik 20 dk da henam kucagmdaydı ..belki yarm saat agladm bagira bağıra ... hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor neler cektim... 2 doğum 1 bebek... neyse ki ikimz de saglklyz... Tekrar yazcm girecm artk inşallah eskisi gibi biraz düzen tutturalm :) @paytak_paytak_kosan_koala
Aynı ya gündüz hiç uykusu yok kus uykulu valla koyu verdim mi ağlıyor hiç bir işimi yapamıyorum illa biri kucaklayacak koydum mu başlıyor ağlamaya kucağa alıştı sanırım benim kiCanım hepimiz bu dönemleri atlatacağız bebeklerde çok şaşkın bir günleri bir günşerine tutmuyor. Geçen ahafta annemledeydim aynısın yaptı bize gözler kan çanağı oldu yine de uyumadı bıraktığımızds ağladı. Ama ertesi gün de mışıl mışıl uyudu. Gazını çıkart iyice belki o yüzdendir bizimki çok gazdan bağırdı uyumadı. ayaklarına karnına sıcak havlu sardık bütün gün.
Evet canım erkek hem kaka hem çiş itfaye hortumu gibi tazzikli çıkıyo hep de benim üstüme :)senin bebeğin erkekmiydi?
erkeklerr daha çok üste fıskırtıyor
Evet cnm çok inliyo rahstsız huzursız uyuyo ama gazdan diyoduk işte...gazı olan her bebek öyle değil mi ki...bn de simdi doktora gitmeye cekindim anne sütü vermekdyine de dahsça faydalı olmaz mı bebişlere...doktor muayene de karnına baktı,çok şişkin olduğunu kaka ve idrara bakılması gerektiğini söyledi.yoksa bizim aklımıza gelmedi.böyle bi rahatsızlık olacağını hiç düşünmemiştim.sende de varsa böyle bi sorun doktoruna söyle sende yaptır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?