2015 Ekim Anneleri

Canım maşallah öyle tatlısınız ki nazar değmesin. Bir de nasıl çok saçınız var ben de bizim saçımız çok diyordum benim kızımınki hiçbir şeymiş
Canım ya dr ultrasonda bile gösteriyordu saçlarını bize , doğunca benle babasi ve dr haric herkes şaşırdı maşallah nasıl saçlar bunlar diye

Ben emzirmeden sağıyorum canım çünkü memeden biberonla geldiği gibi gelmediği için kavga ediyor resmen yeterli ememiyor artık sağıyorum bende 3-4 saatte bir.
Ahh bu biberonlar ya hemencik alışıyorlar rahata. Medela calm diye bir biberon var Anne göğsü mantığında emziği emmeden gelmiyor bir incele istersen ben aldım inşallah söylenildiği gibidir.
Nefes aldığım tek yer tek hobim burası kaldı
3 gündür kaka yapmayan benim kız doktoru görür görmez pırtlattı bugün ohh dedim şükür oda rahatladı bnde
Benim kız her bezde kaka yapardı. En son dün gece 3 dr yaptı bu saate kadar yapmadı şaşırdım ben de ama rahatsızlık verdiği belliydi. Çişini yapmış değiştireyim diye altını açtım ılık suya batırılmış pamukla temizliyorum popişe azcık tampon yapar gibi yaptım bir başladı çıkarmaya maşallah boyundan büyük derler ya bez doldu alt açmaya da doldurdu o da biz de rahatladık
Foto dan geçtim eşime de hiç güzel gorunemiyorum:-(
Bugün fön çekindim yıldönümümüz için yemeğe çıktık ya. Evde kendimi kaybediyorum hiç öyle değildim dimi paçozumsu gibi oldum dedim. Eşim de olur mu ben doğal hallerini daha çok seviyorum diye toparladı ama bence kibarlığından hiç böyle değildim öyle de olmam derdim ama olmuyormuş cancağazım
Resmen telefonla yapışık gibiyim bebeğim de bana yapışık maalesef vazgeçemiyorum emzirirken en rahat bakabildiğer zaman

Ne geç kalması annem benimkini hala evde sakliyo Harvard a giden birini bulsam yollicam bende gomecek yer bulamadim:)
Bizim manevi teyzoşumuz bodrum kalesine gömdü. Güç, özgürlük,egemenlik, bayrak, deniz her şey varmış diye bakalım sonuç ne olacak
Kıyamam tabiki kötü niyetle yapmamıştır bu torunlar bizden tatlı kıymetli onlar için ama sen doktoruna Danış tabiki.
Bu şekilde sütü sagdıktan sonra emmek isterse göğüste süt olmazsa biberonla vermek gerekir...hem sondaki yağlı sütü vermwk için fln öyle de biberona alışmaz mı...
Emzirmeden sonra sağıyorsan zaten bişey kalmamıştır canım kalan da bebeği tatmin etmiyor. Doktorum bugün sağma dedi bana bebek emebiliyor artık daha küçükken uyuyup kalıyordu sen illa sağmak zorundayım diye düşünme. Bebeğin emmesi çok çok daha iyi. Ama göğsü boşaltamadığını görürsen ya da gece uyanmadı süt seni rahatsız etti diyelim o zaman sağ

zobiska maşallah canım size allah nazardan korusun.
Annesi saçlarını yaptırıyormuş içerde saçları bozulmasın diye de sezercikle gelmek istemiş yesinler onu maşallah yaa

Canım benim annemde bizim yatağımıza alıştırmamdan hiç hoşnut değil çok kızıyor bana allah korusun dönersiniz bişiy olur diyor ya da ileride yatağında yatmaz ayıramazsınız diyor bende yaşadılar çünkü bunu ama ben böyle daha rahat uyuyorum beşiğindede olsa bir kulağım onda oluyor yanımda yatırıncada hem böyle daha hızlı müdahale edebiliyorum. Birde bizim yatak battal boy rahat yatılıyor o nedenle herkes sığıyor. Ela rahat olabiliyor mu diye sormuşsun o kokumuzun verdiği güven duygusu mudur nedir çok rahat uyuyor. Ben elanın altına ince yazlık penye bir pike seriyorum english homedan almıştım çarşaf inceliğinde bişiy. Üzerine elayı yatırıyorum battaniye örtüyorum. Bugün uyku tulumu giydi mesela bişiy örtmücem. Uyudular babasıyla gene ben süt sağıyorum. Bu arada ağlamanın boyutuna göre benim eşimde bana sesleniyor. Birde bak görürsün annen gidince düzeniniz daha iyi oturacak bebeğinde rahatlayacak. Bir de küçük daha biz 47 günlük olduk. 30-35'den sonra rahatladık.

Oy masallahhhhhh, emziğini mi tutuyor Fıstık ?
Bu arada rengi mi açılmış bunun, benim bıdık inan seninkinden esmer yahu, hergün açılır diye beklemedeyim ama yok bariz kara bir kuzum var[/QUOTE]
Yaşadığın bölgenin iklimi bile ten rengini ekiliyor diye okumuştum biryerde. Tanca' nın havasından suyundan sanırım çikolata diye beklediğim kız bol sütlü çikolata çıktı:) rengi açıldı evet. Ben kadar açık değil ama babası gibi hiç değil. Kara kuzunu sev benim için. Benim favorim kara kuzu ama sağlıklı olsun sütlü kahveyede razıyım

Ben nasıl gözden kaçırmışım bunu hemen bakıyorum canım çok sağol.

Öncelikle evlilik yıldönümünüz kutlu olsun. Nice mutlu sağlıklı seneleriniz olsun inşallah canım.
Tabii ki torununu düşünüyor ve çok seviyor ama bebek aç olsa ağlar. 1 ayda 1.270 gram almış. Doymuyor olsa almazdı. İşin garip yanı normalde 120-140 cc süt içen çocuğum, 60 cc mama içti ve uyudu. Sanki annemi doğrular gibi :) Ama ben hala eminim ki aç değildi, 10 saat uyumadan durduğu için uyudu :)

Bizim yatakta battal boy ama eşimle ben baya iriyiz. Hem boylu hem posluyuz. Bebiş aramızda görünmez bile :) Aslında annelerimiz bazen haklılar. Bir süre sonra baya alışıp ayrı yatakta yatmayabiliyorlar. Ama sen bilirsin ayırma zamanınızı ve nasıl bir yöntem uygulayacağını.
Bizim beşiğimiz yatağa sabitleniyor. Bitişik oluyor. Yavuz her geçen gün biraz daha kayıyor benim yatağa uyurken, baya hareketlendi. Ih demesine bile uyanıyorum ama kayar belki farkında olmam uyurken bi zarar veririm diye yastık koyuyorum yanına. Ama içim gidiyor onunla uyuyabilmek için.
Bizim 40ımız salı günü çıkıyor. O hafta mevlüt okunacak ve sonrasında annem gidecek. Bakalım, ben çok merak ediyorum eşimin halini tavrını. İnşallah dediği gibi tam destek full destek olur.

Eee kızlar Ekim i bırak Kasım ın sonuna geldik. Artık korkulacak bir durum kalmadı. Hepimiz ebemizi gördük. Neydi yaw hemşireler, doktorlarla tekâmülümüz...? Konu doğumsa yaşananlar az çok aynı oluyor. Ben benimkini yazayım da Gül'ün trajjı komik hikayeme. Gece sancı tutuyor doktor yoktur diyerek sabaha kadar nefes egzersizi yapıyorum. 6 da gidiyoruz. Gelen hemşire elini daldırıyor. Ben feryad ediyorum. Kocaman iğneyi serumu kakalıyor elimin üstüne. Kalp atışı kontrolü ve tansiyon derken beni kakalak gibi odada bırakıp gidiyor. Aradan zaman geçiyor diğer hemşire elini daldırmak için geliyor. Bu arada yan yatağa Fas lı kadın yatıyor. 1 haftadır başka hastanedeymiş doğuramamış şaka gibi... Ağlıyor ıhlıyor derken sonda takıyorlar korkudan
gözlerim açılıyor. Sezaryen diye üzülüyor. Ben de dua ediyorum sezaryen olayım diye. Bu arada açılma var mı kontrolünde ortalığı ayağa kaldırıyorum ağlamaktan :)) 1cm açılma ile kalınca sezaryen deniyor. Sonda takılma sırası bana geliyor. O ne mokoko bir işlem. Yine ağlıyorum. Salya sümük :)) canım pek tatlı ne edem:)) sonra yanımda ıhlayan vatandaşı sezaryene götürüyorlar. Bir oh çekiyorum. Rahat rahat böğüre böğüre ağlıyorum. Eşim nerede bu arada? Çokoprens almaya gitmedi :)) kayınvalideyi almaya gitmiş. Almış ve üst katta yola bakan camlı odada ana oğul oturuyorlarmış ben de aşağıda bir başıma bekliyorum kurbanlık koyun gibi. O sırada telefonum çalıyor Türk arkadaşım geliyor ve eşim yanıma iniyor. Hemşire de üstüne gelip hadi gidiyoruz diyor. -nereye ? Diyorum. Kahve içmeye diyecek hali yok tabii hastaneye doğuma gelmişsin ameliyathaneye. Allahım beni götürüyorlar diyorum. Içimden bir ses ışığı görürsen gitme diyor :))) ameliyathaneye girdiğimde tüm ameliyat olanları görüyorum çünkü kapılar açık. Kadını biri ameliyattan çıkmış gözü kapalı fakat yaş süzülüyor gözlerinden. Diğeri sezaryende. Sanki uzaylılar tarafından kaçırılmış masum bir köylüyüm ve bir deney için denek olarak kullanılacağım gibi hissediyorum derken etrafı doktor ve saz&halay ekibi sarıyor. Nerelisin ile başlıyor sorular. Kim500 milyar ister gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Ameliyathaneye doğru ilerliyorum yattığım sedyede dilimde bir yusufçuk yusufçuk 3,5 3,5 türküsü :) epidural i yapıyorlar ayaklar bacaklar yavaştan uyuşuyor. Henüz yukarısı uyuşmuyor Yapmayın ağalar beyler henüz uyuşmadı derken karpuz gibi kesiyorlar beni. Hissediyorum ağlıyorum ölüyorum diye bağırıyorum o sıra doktor kanlı elleri ile No panic diyor. O parmağı göstermeseydin iyi olacaktı be bacım diyorum ve uyuşturun beni diye feryad ediyorum sonrasında gözlerimi açtığımda karnımla oynandığını hissettim. Ameliyat bitti, kızın yukarıda seni bekliyor diyorlar. Ameliyathaneden çıkıyorum yine sedye üstünde yatılı halde. İçimde bir türkü çığırıyor Kınayı getir aney kınayı getir aney... Ameliyathaneye sedye eşliğinde götürülen adama dönüyorum ve kolay gelsin diyorum. Odama çıkıyorum. Şaşkın tavuk gibi tüyleri yolunmuş tavuk gibi etrafa bakınıyorum. Bebeği uzatanlar tebrik edip öpenler... Şok şok şok halen aymış değilim. 2 gün yat, yürü, uykusuz kal. Acı ter gözyaşı dolu 2 gün geçiriyorum. Serumu Zıng diye çıkarıyorlar ah diyorum. O ellerimin Şişliği, iğnenin deliğine ağlayamadan hemşire gelip lappp diye sondayı çekip alıyor. Ayyyy diyorum fakat korkuyorum sırada ne var acaba der gibi bakıyorum gözlerim yarıya kadar yaş dolu... Çatır çutur doğurdum evet ama hiç şakası yok bu doğum olayının. Operasyon ameliyat bitmiş eve gelmişim halen aklıma geldikçe ağlıyorum. Hoş artık ağlamıyorum ama müthiş bir beyin ve beden fırtınası yaşadım. Etkisinden kurtulmak kolay olmadı. Doğumun kolayı yok neticede. Bir söz vardı. Hep onunla teselli oldum hastanede. Yemiyeceğin muz ağacının altına yatmayacaksın. Madem çocuk istiyorsun ameliyathanesini de serumunu sondasını herşeyini yaşayacaksın. 2. Çocuk mu? Yok anam almayım. Gittim gördüm geldim. Hamdım piştim yandım :))

Son düzenleme:
Ben nasıl gözden kaçırmışım bunu hemen bakıyorum canım çok sağol.
İnşallah faydası olur canım. Görerek almak istersen Alsancak ta şubesi var trt binasının karşısında.
Amin inşallah canım çook teşekkür ederim.
Senin fındık annanesini kırmamak için hem de yeni deneyimlere yelken açmak için mamayı almıştır :)) kilo alımı gerçekten iyi maşallah. Doktora söylesem mama verdim diye güler yani
Aman allahım uzun süreden beri korku filmi izlememiştim hikayeni dinlemek yetti
Çok şükür ki sonu çok güzel bir hikaye olmuş. Sana bütün korku ve acıları unutturacak güzellikte hem de. Ama neymiş gerçekten annelerin hakkı ödenmez.

Canım bi sürü şey yazmışsın ben uyku tulumuna takıldım. Ben 2 haftadır uyku tulumu arıyorum ama heryerde elyaf dolgulu var. Onlarda terletir diye almıyorum. Bugün en Son mothercare e gidicem. .Sen nasıl aldın ?

Gunaydin guzel anneler bisi sormak istiyorum benim bebegim 2 bucuk ayliknben şimdi avent soothie siparia vericem ama kafam karisti 0-3 3- ve sonrası mi siparis vermeliyim

Günaydın kızlar,
Bebeğimin dünden beri kusması vardı. 2 saatte 1 kıyafet değiştirdik. Bu sabah da aynı şeyler oldu. Neredeyse çay bardağı kadar kustu. Hem de fışkırtarak. Aradık kliniği. Acil olarak gidiyoruz şimdi. İnşallah bir şey yoktur kuzumda Geçen hafta 3 den fazla fışkırtarak kusma olursa gelin, idrar yolları enfeksiyonu olabilir demişti doktorumuz. Umarım değildir, normaldir.

Gecmis olsun canim insallah normaldir

Herkese günaydın gerçi bir çoğumuz uyumadığımız için gün pek ayamıyor ama:) bizimkide 3.30 dan beri uyumadı başım çatlıyor birde gece 4 de kaka yapılır mı ya ıkınmaktan uykusu açılıyor bir daha da uyumuyor uyku sersemi temizlemesi de cabası ve hep o saatte yapıyor çocucgun rutini oldu resmen:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…