Ay herkes ne kdr çk şikayetçi kv lerden bende beni 10 günlükken yalnz bıraktıdie kızıyordum hiç kızmayayım o zmn gerçi benim kv nazar değmesin lokum gibi kadın kendi annem kdr severim herkesin şikayet ettiğini okuyunca mşşlh diyorum inş bizlerde ilerde ii kayınvalideler oluruz
Kocaman bir maşallah Ela'ya. Ne güzel düzene girmiş. Darısı bizim miniklere inşallah. Yavuz çok huzursuz uyuyor. Sabaha kadar ıhlıyor. Gündüz uykularında da öyle. Tavşan uykusu gibi. 15 dakikada alıyor uykuyu. Sanki hiç uyumamış gibi koca koca açıyor gözleri. Kundaktan nefret ediyor, çözmeye çalışıyor. Kundak yapmasak da eliyle yüzüne gözüne vuruyor. Eldivenlerini bile çıkaramıyoruz korkudan.Aaa yok canım bizim ki bizle uyuyor düzeni oturttuk artık. Ela aramızda uyuyor zaten kendi kendine yatırıyoruz bizle bir uyuyor ben süt sağdığım için bazen daha geç gidiyorum yanlarına uykuya dalana kadar o ilgileniyor çünkü elleri uyutmuyor bazen. Elayı aramıza almadan öncede yatak odamızda beşiği de var onu sallardı çünkü o zamanlar bizimki geç saatlere kadar uyumuyordu benim de tahammülüm kalmıyor bağrınmaya başlıyordum. Şimdi çok şükür karnını güzelce doyurunca altını da yatmadan alınca 12'de gümlüyor. Eşin işe gidiyor diye belki böyle yapıyordur. Benim annemde bizde kalırken biz annemle yatak odasında eşim salonda koltukta yatıyordu ama yalnız kalınca eşimde babalıkta daha aktif olmaya başladı. Annen yanındaysa ondanda daha arka planda kalıyor olabilir. Dahil etmek için bol bol yalnız bırak bebişle onları. Ben mesela süt sağıcam, duşa giricem diyorum böyle böyle bakmasını öğreniyor. Tüm yük bizim üzerimizde olunca çok zor.
Oyy oyyy çok güzelsiniz maşallah. Miniğine ayrı, sana ayrı bayıldım. Allah nazarlardan saklasın, sağlıkla büyüsün kuzucuk.
Hastaneye gömiim diom Allah korusun hep hasta olur fln eşime dedim o kdr okula giderken al göm bahçeye die 1. Sınıf okutunca bizimkinde akıl kalmıyo yazık unutmuş hep ona 1. Sınıf verenler utansın çok yoruluyo yazık üzülüyorum da her gece benle bir uykusuz okulldada 45 canavarı var düşününce acıdım valla en iisi ben gömeyimNe geç kalması annem benimkini hala evde sakliyoHarvard a giden birini bulsam yollicam bende gomecek yer bulamadim:)
Benim göbek bağımda annemlerde duruyordu hala. Ama eşim yurtdışındayken Samsuna gittiğimde eşimlerin köyüne hatta bahçelerine gömdük. 30 haftalık hamileydim, çok duygulanmıştım. Oğlumunkini de ben saklayacağım galiba.Ne geç kalması annem benimkini hala evde sakliyoHarvard a giden birini bulsam yollicam bende gomecek yer bulamadim:)
Hahahah ayy benım yok cok sukurallah iyiliğini versin Mahsun da iyiymiş sesli sesli güldüm burasi bana hayat veriyo tek sorun çocuğuma radyasyon veriyorum biraz ama başka hiç ortamım yok birde bu kadar benzer kv ler durumlar olur mu ya bazen ben mi yazdım acaba diyorum okurken
Düşünmeden gidince benim iyi oldu bendr ilk adet zamanı takar sanıyordum hemen takalım drdi birşey demeye fırsat olmadı bilerek gitsem kasardım kendimi belki iyi oldu böyleBende taktırcam ama dayanabilirmiyim bilmiyrm catı muayenesinde cok kasılıyordm doktoruma da sordum ilk adetinde gel takalım dedi anesteziylede oluyormuş sanırım anestezili taktırcam
Evt diğer yöntemlerle uğraşılmıyor :)
Kanamam çok değil ara ara oluyor sadece daha 28. Günüm mü ne bugün taktı valla dr olur dediIyi de spiral kanamanın çok olduğu zaman takılıyormus dr um öyle dedi senin kanama çok mu
Ay maşallahh çok tatlısınız
Oyy masallah
Cok gecmis olsun canim.dikkat et kendine.Kızlarrr,
Bugün wc deyken elime ayna aldım sezaryen yerime bakmak için. Normalde bakıp dokunmaya çekiniyorum.
Bir baksam toplu iğne başı kadar bir delik var yapıştırılan yerde
Elim ayağım dolaştı, eşime gösterdim. Acı yok ağrı yok, pazartesi kontrole gideceğim dedim üstüne olmadım ilk.
Ama biraz gerdirince falan kan geldi biraz
Hemen apar topar hastaneye gittik, doktor tam çıkıyormuş muayene etti.
İltihap kapmış ve pişik olmuş dedi. Krem ve antibiyotik verdi.
Bugün bebek arabasıyla bayağı uğraşmıştım taşımıştım falan ağır geldi sanırım, 36 gün oldu iyileşmişimdir dedim ama daha iyileşmemişim demek ki.
Aman kızlar! ağır kaldırmayın aman.
Çok sağol canım, hepimiz dikkat edelim. Bir de benim bebek gelmediğinden sezaryen olunca daha çok üzüldüm.Cok gecmis olsun canim.dikkat et kendine.
braun'un kulaktan ölçeri gerçekten çok iyi. baya araştırmıştım, ebebekte bazen indirime giriyorKızlar kızlar ben hala Ateş ölçer almadım Bi türlü araştıramamaktan var mı tavsiye edeceğiniz marka kulaktan mı uzaktan mı alından mı ölçen olsun???
Bu şekilde sütü sagdıktan sonra emmek isterse göğüste süt olmazsa biberonla vermek gerekir...hem sondaki yağlı sütü vermwk için fln öyle de biberona alışmaz mı...Oyy Kıyamam ya bi damla şeyler ama içlerinde ne fırtınalar kopuyor bu minnakların
Adapte olmaya çalışıyor hala yavrucaklar
Evet canım 2 göğsü de emiyor bitiremediğini hissedersem o zaman sağıyorum 20-30 cc bişey kalıyor zaten benim obur genelde bitiriyor sütünü. Her seferinde yapmıyorum maalesef o enerji kalmıyor. Şuan evde olduğum için de emzirmeden direk sağma işlemi yapmıyorum. Önemli olan göğsün tam anlamıyla boşalmasıymış süt üretimi için bu gerekliymiş hem de Sondakika yağlı süte ulaşamayabilirmiş minikler o zaman sağıp vermeliymişiz.
Canım ben 2 göğsü de emziriyorum. Daha küçükken gücü yetmiyordu uyuyakalıyordu ama artık sonuna kadar sömürüyo maşallah
Şöyle yap Sen de. Eğer gün içinde 3 saatten fazla emziremezsen uyuyorsa ya da dışarı çıkacaksan falan emzirmeden direk bütün sütü sağ. 15 dk bir göğsü 15 dk diğer göğsü sağacaksın.Emzirdikten sonra göğsünde hala süt kaldıyasa onu mutlaka boşaltmak gerekiyormuş emzirmeden sonra onu sağ. Burada 15 dk kuralı yok süt bitene kadar 5 dk 7 dk belki. Önemli olan süt üretimi için göğsün boşalması ve Sondakika yağlı sütü bebeğe verebilmek.
Bugun benimde 34. günümdü artik iyilestik saniyordum.demekki hala kendimize iyi bakip yormamamiz lazım.canim işte doğum insanin istedigi gibi olmuyor malesef bende cok farklı hayal etmiştim ama olmadi.normal dogum istiyordum doktor olmaz dedi.sezeryan günü verdi o güne hazırladım kendimi.sezeryandan iki gün öncesine kontrolüm vardı.yüksek tansiyon sebebiyle acil yatisimi yaptılar.apar topar doguma girdim.ne yapalım hakkimizda hayırlısı böyleymis demekki.Çok sağol canım,hepimiz dikkat edelim. Bir de benim bebek gelmediğinden sezaryen olunca daha çok üzüldüm.
Pek bi farklı sayılmayız şuan, ben de 60 ile evlenmiştim şuan 75 im, ben genel olarak kilo veremediğimden durum feciiii2013 Ekimde 60 kiloyla evlendim 2015 Ocak 75 kilo oldum ve hamile kaldım tam 97 kiloyla doğum yaptım doğum sonrası 16. gün tartı 80kiloyu gösterdi. Sadece emzirdim başka hicbirsey yapmadım. Ama ben ameliyattan 1 gün sonra hemen ayağa kalktım hiç yatmadım bebeğim hep ağladığı için ben ne yemek yedim ne dinlenebildim sanırım öyle gitti:) şimdi 38. Gün 2 3 kilo daha verdim sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?