2015 Ekim Anneleri

Canım senin dediğinide uyguladım yok öyle bi inat ki anlatamam göğüsümü verdikçe çıldırıyor resmen emziğine reçel sürdüm aldı sonra kendi göğüsüme sürdüm yok bölede almadı başka alternatif ne olabilirki çok üzülüyorım sütüm çekilmeden tamamen tekrar alıstırmam lazım mamaylada zor doyuyor anlamadım gitti

Ayy valla çok güldürdün beni yaa:):):):) inan bazen boşveriyorum ama bazende takmadan geçemiyorsun, sabredicez onlarında torun sevgisi diyorum boşveriyorum ama bazende düşünmekten yemek bile yiyemiyorum.. Aslında kimse olmucak yanında serbest serbest herşeyi yapıcaksın.. Kızımla emzirme dışında vakit geçiremiyorum

Ahh canım ahhh var o biberonda bend3 olmado işe yaramı çok üzülüyorum çok üzülme diyolar sende mamayla büyümüşsün diyolar üzülürsen daha çok sütün kesilecek diyolar ama elimde değil kafama cok takıyorum

Ay bizde de var yaa otribebeyle aciyoruz hala ayni, ağzı kapali uyuyo uyurken bi hirilti yok ama ara ara böyle gerinirken fln hirilti oluyoo anlamadim.gitti yaa
Bugün bana dr hırıltı var diye temizleyip durma dedi emmerken zor nefes aldığını farkedersen temizle dedi ama önceki gittiğimiz dr sık sık nemlendir temizle diyordu ben yapmıyorum hırıltılı olduğu oluyor arada

Gümdüzleri ben tv yi açık tutuyorum yanında baya tel çalıyor konuşuyoruz ama gecede çıt çıkarmıyoruz gece gündü ayrımı olsun diye

Canım bende başta o kadar üzüldüm ki eşim annem hep teselli etmeye çalıştı olmazsa da napalım diye hastanede emzirme odasına girdikçe ağladım herkes emziyor ben niye emziremiyorum diye ağlayınca emzirsene diyen oldukça ağrıma gitti hep sonra ben rahatladım elimden gelen herşeyi denedim olmuyorsa da artık napalım diye düşünmeye başladım ama her seferinde de denedim belki alır diye ne zaman ben rahatım mutluyum bir anda kendiliğinden tuttu sen şanslısın ki sütün var emme olasılığı daha yüksek benim sağınca 10 cc zor çıkıyor olsa emicek ama olmayınca deniyor 10 dk sonra sinirlenip bırakıyor sen kendini rahatlat elinden geleni yap olmuyorsa da napalım mamayla büyücekler mamayla büyüyen bebeklerde gayet sağlıklı tabi bize zor emzirmek büyük rahatlık her an her yerde mama hazırla soğutana kadar çocuk daha sinirleniyor hep birinin yardımına muhtaçlık oluyor buna da alışıcaz artık
Ben şimdi uyku sersemi yatağından gözünü açmadan kaldırıp veriyorum kendine gelene kadar çok emiyor ağlayınca mamasını veriyorum sonra uyumadıysa birde keyfi yerindeyken veriyorum biliyorum emzik niyetine emiyor tokken ama o emmeyle belkş benim sütüm çoğalır içtiği 2 yudumda olsa kardır diyerek de deniyorum
Başlarda deselerde anlamıyordum ama anne ne kadar mutlu ve huzurluysa bebekte öyle oluyor şu an senin gerginliğini üzüntünü hissediyor rahatla ve denemeye devam et umarım alır ve mamalardan kurtuluruz

Aşıyla bi ilgisi var mı acaba bugün bizde aşı olduk benimki de bugün emmek istemiyor beni ağlama krizine giriyor
Bence alakası olabilir aşı olduğu güne kadar hep göğüsümdeydi emiyodu beni sşı olduk huysuzluğu başladı emerken emerken ağlamaya başlıodu bş anda bırakıodu beni aplarken yorulup uyuyodu doğal olarakta aç uyuyodu bebğim

Çoook değişikler benimki memeyi geçtim bende doğuma giricem diyordu oldu dedim mm çok meraklı açsın kızlarına baksın bugün 40 gün olacak dedim sizi yalnız bırakalım işiniz vardır diyo diğer günler ne olacak habersiz geliyi

İnşallah dediğin gibi olur emmeye başlar tekrardan. Dediğin doğru bizim hislerimizide bebişlerimiz hissediyorum kendimi rahatlatmam gerek biran önce sende kurtulrsun inşallah mamadan. Ayrıca bende mamayla büyümüşüm gayey sağlıklı bir bebekmişim ama ne biliyim ağrıma gidiyor benımde emziremedğim için çok istiyorum tekrardan beni emsin

Aynısı ya benim annemde perişan oldu hizmetten çok üzüldüm bana da üzüldü bi de moralimi bozduklarinicin neyseki aksamlari geliyorlar mesela gece 11 olmuş uyuyo mu diyo yuh dedim

Malesef biberonla veriyorum ve bunda hata yaptım zaten ek takviye vermeye başlayınca mecbur kaldık biberona

Bebeğim 2 aylık kızlar bebişlerinizi yastığamı yatırıyorsunuz yoksa düzmü nasıl rahat olurlar

Bebeğinle yada bırakabileceğin biri varsa eşinle çık bir hava al bu konuyu hiç düşünmeden 1-2 saat geçir rahatla
Yastıkla ilgili olarak annen beze tek kat pamuk sarıp incecik yastık gibi yapıyor ona yatırıyoruz varla yok arası

Müthiş gaz çıkartma taktiği
Kızlar görümcemde görüp epey güldüğüm fakat kendim uygulamadığım methot. Gaz Sancısı çeken bebişin Karnı epey sertse, biraz oluşturulur , ayaklar tutulup karnına dogru bacaklar kırılarak ittirilir, sonuç patır putur sesler ve mutlak huzur. Gaz bitene kadar ovuştur ve bacakları sağa sola karma ittir , içlerindeki gazman ruhunu görünce şaşırmayın ve bana dua edin Oh be dünya varmış niye daha önce denemediysem şapşik kafam

Canım o yöntemi biz hep yapıyoruz. Ayrıca kaka yapmasına da kolaylık sağlıyor. Annem öğretti bana da. Bizim minik de alıştı galiba. Ne zaman yapmaya başlasak o da hemen ıkınmaya başlıyor.

Canım benim bebeğimin dilinin altında vardı sağ tarafında. Top gibi bir beyazlık. Pamukcuk sandık ama doktorumuz tükürük bezi tıkanıklığı dedi. Kendi kendine patlayacak annesi hiç korkma dedi. Dün gece vardı ama bu sabah baktığımda yoktu. Doğduktan 1 hafta sonra olmuştu anca yeni geçti.

Benim bebegimin de pamukçuk olduydu ve emememisti bi surup vermişti doktorumuz onu surdukten ertesi gün emmeye başladı yavrum bende pamukcugu bilmediğinden kusmugu dilinde kaldı zannetmistim
Olabilir Cnm ağzının içinde beyaz bi tabaka oluyo ama süt lekesi gibi yara gibi değil açmıyo ki tam ağzını cadı göreyim hele bugün sinirden hep uyudu hala Uyuyo aç aç

Pamukçuk bi tur mantar canım dil üstü iç yanaklar iç dudak ve damakta oluşuyor o tatlı küçük dilini bi gecede kaplamıştı yavrumun ve karbonatlı suyla 1 hafta sildim geçmemişti

Böyle sevginin içine edeyim sifonu da çekmeyim. Genel yazıyorum çünkü bir çok arkadaş burada yaşadığı sorunu paylaştı. Hangi hakla bedenine bakıyor hangi hakla bebeğin ile özel olan o anın içinde bulunuyor... Onun aklı bilgisi bir annenin hislerinden çocuğu ile olan bağından daha mı üstün? Ben Emzirirken asla o ana ortak etmedim kv yi. Sende olan bende de var dedi. Benim ki seninki ile aynı değil dedim. Düşük çenesi ile sorular sorup o anımın içine mıçmasına izin vermedim. Iyi ki de öyle yapmışım. Zor canım zor.

Kıyamam sana. Dışarıya çıkar araba ile gezdir. Gürültüye nazaran uyuyabiliyorsa şansın var demektir. Benim kız ilk günden beri kv nin kızları, kocası, 7 sülalesi ile telefonda bangır bangır konuşması ile sese alıştı ve uyudu. Dün dışarı çıkardım. Trafik berbattı ve korna çalan çalanaydı. Buna rağmen uyanmadı şükür. Bizim sorunumuz da kucağımda uyutuyorum. Kucağımdan indiğini anladığı an uyanıyor. Çok derin uykuya geçmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…