- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #26.261
Kızlar doktordan geliyorum, bebeğim 750 gr, 30 cm olmuş, ne fazla ne az, ideal dedi. Ama benim canım sıkıldı, okadar îyi beslendim ki pek bi işe yaramamış :/ bana yaramış 9 kilo almışım( bide bebeğin dönüp dönmediği, normal mi sezeryan mı olacağını konuşmak için çook erken 38. Yada 39. Da bakarız dedi, şimdi sürekli pozisyon değiştirirmiş..
Aynen cnm bendede zambak sogani vardi kurumustu sulamiyordum bile...aynen canım cok şükür.. ben bir sene çocuk istedim olmadı nisan da hsg çekindim rahmimin yarım olduğunu öğrendim dünya başıma yıkıldı cok karanlık günlerim oldu.. dr.bana tedavi uygulayım ama muhtemelen tüp bebek olacak hamile kalman sıkıntılı olur dedi sonra tedavi görüyoduk klomen ve çatlatma iğnesi bi şansımızı deneyelim yinede dedi 4 ay klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm sonra eylül ayında tatile gidecektik dr. dediki iğne olma takibini yapamam saadece klomen (yumurtaları geliştirici hap) kullan dedi serbest bırakıyorum sizi dedi... ve ben tatil öncesi hap 5 gün kullanılıyor normalde 2 gününü nöbetime denk geldiği için içmeyi unutmuşum .. hiç ümidim yoktu hamile kalacağımdan hapımı unuttum ve iğne olmadım dr. tüp bebekle olur diyor veeeeeee ben 28 ağustos son adet tarihim 3 ekimde hamile olduğumu öğrendim...
ve 1 ay öncesinde balkonda kurumuş bi çiçeğim vardı tamamen kurumuş ..ben hiç umudumu yitirmedim onu hep suladım ve cicek açmaya başladığı günde ağlamıştım bu bir mucize diye Allah isterse olur yeterki ümidini kaybetme dediydim içimden ve bendede aynısı oldu.. cok uzun yazdım kusura bakmayın ama dökülesim geldi..
Allah ın ol dediği oluyor..
Senin D vitamini değerine bakıldı mı? Karatay'ın böyle bir açıklaması var. Bu kadında boş beleş değil. Kalp ve iç hastalıkları uzmanı şeker konusunda daha bilgilidir. Kadın doğum uzmanları, doğum ve ulrason alanlarında daha bilgilidir, gebelik şekeri konusu ayrı bir dalın uzmanlık alanı olmalı.Canım aynı seyi anlattım bende burda.
Gecen hafta açlık tokluk çok iyiyken şeker yüklemem 200 çıktı
Diyet yapıyorum, doktorum iyi ki Canan Karatayı dinlemeyip yaptırmışız seker yüklemesini yoksa açlık-tokluğun iyi diyip haberimiz olmayacaktı dedi.
O yüzden gram pişmanlık yaşamıyorum...
aynen canım gecende bana geldiler, yaa dedim suan laylaylom atıp tutuyorum, bebeğimle ilgili hayaller kuruyorum ama bebek çok büyük bir sorumluluk ve de kendi başıma bakıcam herseyinden sorumlu olucam yapabilecekmiyim becerebilecekmiyim die kara kara düşünmeye başladım, içime korkular düştü bi anda sıkıntı yaptım kendime sonra dedim eskiden insanlar daha erken yaşta anne oluyormuş ve de o zmn şimdiki gibi internetler kitaplar özel hastaneler,doktorlar yokmuş bi şekilde buyumuşuz şimdiki şartlarda daha rahat buyuturuz die korkularımı dindirmeye çalıştımÇok haklisin canım aslında hem de çok.Bu hormonlar mafetti beni ...
İnşallah canım, etrafımda da kocamdan başka halimden anlayan derdimi hafifleten kimse yok galiba bu da bunaltti beni.Rabbim yardımcımız olsunnnnn.Ki tatlim bak 28.haftaya gelmissin bile. Allahin izniyle ( tabi inssssss sonuna kadar bekler) bu haftanda dogan bebekler yasiyor yaniii. icininferah tutt. Ins once 32yi sonra 34 ve 36ya kadar dayanacagizzzz:)
Canım daha öncede Karatay kolestrol konusunda savaş açtı. Kadına ne davalar açıldı, neler söylendi, mahkemeye verildi ama en sonunda Amerika da açıklama yapıp karar alarak Karatay haklı bulundu. Gebelik şekeri konusunda da haklı çıkabilir büyük bir ihtimal.BEŞ AYRI SUÇ DUYURUSU
Açıklamada, Canan Karatay’ın bu anlatımlarıyla ilgili Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’nin, 25 Şubat’ta Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi’ne şikayet başvurusu yaptığı ve oradan gelen cevapta, "şikayetin tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmek üzere İstanbul Tabip Odası’na gönderildiği" bilgisinin verildiği dile getirildi.Dernekçe Karatay hakkında o tarihlerde İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Bakanlığı ile İstanbul veAnkara Cumhuriyet Başsavcılıkları’na da şikayette bulunulduğu belirtilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı basın suçlarına gönderdiği kaydedildi.
'BİRKAÇ KEZ ŞEKER YÜKLEMESİ YAPMAK GEREKLİ DEĞİLDİR'
Karatay’ın beyanlarına rağmen gerçeğin farklı olduğu anlatılan açıklamada, "Gebelik şekeri tanısını koyabilmek için illa birkaç kez şeker yüklemesi yapmak gerekli değildir" denildi.
Bazı doktorların, geçmişte olduğu gibi, günün herhangi bir saatinde, gebenin aç ya da tok olduğuna bakmaksızın önce 50 gram glikozlu tarama testi yaptırdığı ve kan glikoz seviyesinin 1 saat sonra 140 mg/dL’nin altında olması durumunda gebelik diyabeti olmadığının kabul edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer buldu: "Eğer kan glikozu 180 mg/dL veya üzerinde bulunursa ’gebelik diyabeti’ olduğu kabul ediliyor ve bu durumda ikinci bir teste gerek duyulmuyor. Sadece birinci saat, kan glikozu 140-179 mg/dL arasında bulunan gebelerde birkaç gün sonra sabah aç karna 75 veya 100 gram glikozlu OGTT isteniyor. Çünkü bu durumdaki gebe kadınların yüzde 80’inde sorun olabileceği düşünülerek kesin tanı koymak gerekiyor. İki aşamalı test ile gestasyonel diyabet tanısı halen geniş kabul gören bir yaklaşımdır. Ama ikinci aşamaya gereksinim çok sık değildir.
Senin D vitamini değerine bakıldı mı? Karatay'ın böyle bir açıklaması var. Bu kadında boş beleş değil. Kalp ve iç hastalıkları uzmanı şeker konusunda daha bilgilidir. Kadın doğum uzmanı şeker yağ konusunda uzman değil.
"İnsülin yükselmesine, trigiliserit değerine baktırsınlar. Bunlar şeker metabolizmasının bozulduğunu gösteren çok önemli kimyasal göstergeler. D vitamini düşükse şeker metabolizması bozuktur. Tekrar bu gebeye şeker yüklemek tehlikelidir, zararlıdır, erken doğum sebebidir. Bir hastama 3 ayrı hamilelikte şeker yüklemesi yapıldı, 3'ünde de erken doğum, sezaryen ve bebekleri kuvözde kaldı. 3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Şeker yüklemesi eskiden yoktu. Şeker yüklemesi son 10-11 yıldır rutine girdi. Jinekoloji derneğinin verilerine göre, erken doğum, sezaryen ve bebeklerin yoğun bakımda kalma oranı yüzde 12 arttı. Bu Avrupa ortalamasının başında geliyor. Bence bunun sebebi defalarca, lüzumsuz yapılan şeker yüklemesidir. Bana hucum edeceklerine bunun sebeplerini incelesinler."
beraber takılırız işteCnm bu ay tam benim hatmin ortasina gelmissin
20 23 24 25 26 aliyorum bu insaallah..
Rabbim kabul buyursun amin
Daha gecen ayin 19 U bitmedi
canım Rabbim şifanı versin...Kızlar ne güzel şeylerden bahsediyosunuz. Ben haftasonumu hastanede yatarak geçirdim. Hiçbişeyim yokken aniden sağ böbreğime sancı girdi ama öyle böyle bi sancı değildi. Hemen doktorumu aradım. Acilen doğumhaneye gitmemi söyledi. Erken doğum olabilir dedi. O an neye uğradığımı şaşırdım.
Doğumhaneye gittiğimde ebeler hemen nst ye bağladılar beni. Minik minik sancılar olduğunu ve bebeğin gelebilme ihtimali olduğunu söylediler. Bu arada bana serum takıldı ama ağrım hiç hafiflemedi. İdrarda enfeksiyon çıktı ve böbreklere kadar ilerlemiş.
Şimdi antibiyotik tedavisine başladık ama ağrılarım var hala. kendinize çok dikkat edin. Bol su için. Ben ettim siz etmeyin.
Hepimizin tedirginlikleri var ve farklı farklı canım.İnşallah atlaticaz bu günleri inşallah...aynen canım gecende bana geldiler, yaa dedim suan laylaylom atıp tutuyorum, bebeğimle ilgili hayaller kuruyorum ama bebek çok büyük bir sorumluluk ve de kendi başıma bakıcam herseyinden sorumlu olucam yapabilecekmiyim becerebilecekmiyim die kara kara düşünmeye başladım, içime korkular düştü bi anda sıkıntı yaptım kendime sonra dedim eskiden insanlar daha erken yaşta anne oluyormuş ve de o zmn şimdiki gibi internetler kitaplar özel hastaneler,doktorlar yokmuş bi şekilde buyumuşuz şimdiki şartlarda daha rahat buyuturuz die korkularımı dindirmeye çalıştım
canımm...Kizlar nasilsiniz? İki gündür canım sıkkın,hic iyi hissetmiyorum kendimi.Bi stres bi sinirlilik hali,sanki herşey üstüme geliyor.Zaten hormonlar girdi birbirine,bide haftalardır hergun bi risk taşıyarak yatmak,kafamdaki sorular sorular...Nqpicam boyle Allahım yardımcımız olsun.Korkularim çok fazla,bebegime kavusamicam,aldiklarim elimde kalicak yavrum dolduramicak içlerini diye çok korkuyorum.Bu hafta park yatagimizi alcaktik,onu bile ertelemeyi düşünüyorum, dua edin bizim için ne olur...
http://www.haberturk.com/gundem/hab...eker-yuklemesi-nedeniyle-bana-hucum-ediyorlarohhh olsun ona herkes haddini bilecek... bu kadına uyupta şeker yuklemesi yaptırmayanlarada diyecek birşey bulamıyorum...
görmüştüm tatlım..canımmm ben diğerini okumuştum yazdıydım da inşallah görmüşsündür.. bağışlandımı ? burda da 16. cüzü alayım yarın okurum inşallah
sonrada seninde teşvikinle Allah razı olsun kendim hergün bir cüz okuyup bir ay içinde hatim etmek planım :)
anam bu göbek ısırılırrrrrkoca göbekli biz
haftasına göre uyumlu canım kilosu. neden canın sıkıldı?
Canım senin haftana göre gayet güzel , niye canını sıkıyorsun...Kızlar doktordan geliyorum, bebeğim 750 gr, 30 cm olmuş, ne fazla ne az, ideal dedi. Ama benim canım sıkıldı, okadar îyi beslendim ki pek bi işe yaramamış :/ bana yaramış 9 kilo almışım( bide bebeğin dönüp dönmediği, normal mi sezeryan mı olacağını konuşmak için çook erken 38. Yada 39. Da bakarız dedi, şimdi sürekli pozisyon değiştirirmiş..
Canım azcık daha çok yorulsak gün içerisinde hemen böyle oluyor..Bu arada acayip belim ve bacaklarım agrio.sanki çok spor yapmisim da vücudum hamlamış gibibir de kahvaltıya misafirim vardı çok ayakta kaldım çeşit bol cikarayim diye mahvolurum yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?