2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

haftasına göre uyumlu canım kilosu. neden canın sıkıldı?

Aynen cnm bendede zambak sogani vardi kurumustu sulamiyordum bile...
Aaa filiz verdi bigun hayirdir dedim ve gebe oldugumu ogrendim esimden :)

Senin D vitamini değerine bakıldı mı? Karatay'ın böyle bir açıklaması var. Bu kadında boş beleş değil. Kalp ve iç hastalıkları uzmanı şeker konusunda daha bilgilidir. Kadın doğum uzmanları, doğum ve ulrason alanlarında daha bilgilidir, gebelik şekeri konusu ayrı bir dalın uzmanlık alanı olmalı.

"İnsülin yükselmesine, trigiliserit değerine baktırsınlar. Bunlar şeker metabolizmasının bozulduğunu gösteren çok önemli kimyasal göstergeler. D vitamini düşükse şeker metabolizması bozuktur. Tekrar bu gebeye şeker yüklemek tehlikelidir, zararlıdır, erken doğum sebebidir. Bir hastama 3 ayrı hamilelikte şeker yüklemesi yapıldı, 3'ünde de erken doğum, sezaryen ve bebekleri kuvözde kaldı. 3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Şeker yüklemesi eskiden yoktu. Şeker yüklemesi son 10-11 yıldır rutine girdi. Jinekoloji derneğinin verilerine göre, erken doğum, sezaryen ve bebeklerin yoğun bakımda kalma oranı yüzde 12 arttı. Bu Avrupa ortalamasının başında geliyor. Bence bunun sebebi defalarca, lüzumsuz yapılan şeker yüklemesidir. Bana hucum edeceklerine bunun sebeplerini incelesinler."

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklisin canım aslında hem de çok.Bu hormonlar mafetti beni ...
aynen canım gecende bana geldiler, yaa dedim suan laylaylom atıp tutuyorum, bebeğimle ilgili hayaller kuruyorum ama bebek çok büyük bir sorumluluk ve de kendi başıma bakıcam herseyinden sorumlu olucam yapabilecekmiyim becerebilecekmiyim die kara kara düşünmeye başladım, içime korkular düştü bi anda sıkıntı yaptım kendime sonra dedim eskiden insanlar daha erken yaşta anne oluyormuş ve de o zmn şimdiki gibi internetler kitaplar özel hastaneler,doktorlar yokmuş bi şekilde buyumuşuz şimdiki şartlarda daha rahat buyuturuz die korkularımı dindirmeye çalıştım

Ki tatlim bak 28.haftaya gelmissin bile. Allahin izniyle ( tabi inssssss sonuna kadar bekler) bu haftanda dogan bebekler yasiyor yaniii. icininferah tutt. Ins once 32yi sonra 34 ve 36ya kadar dayanacagizzzz:)
İnşallah canım, etrafımda da kocamdan başka halimden anlayan derdimi hafifleten kimse yok galiba bu da bunaltti beni.Rabbim yardımcımız olsunnnnn.

Bu arada acayip belim ve bacaklarım agrio.sanki çok spor yapmisim da vücudum hamlamış gibi bir de kahvaltıya misafirim vardı çok ayakta kaldım çeşit bol cikarayim diye mahvolurum yahu

Canım daha öncede Karatay kolestrol konusunda savaş açtı. Kadına ne davalar açıldı, neler söylendi, mahkemeye verildi ama en sonunda Amerika da açıklama yapıp karar alarak Karatay haklı bulundu. Gebelik şekeri konusunda da haklı çıkabilir büyük bir ihtimal.
Ben küçükken zeytinyağını ve terayağını kötüleyip yıllarca bize margarin yedirdiler. Yumurtayı kolestrol yapıyor, kolestrol kötüdür diye yasakladılar. Şimdi margarini evimize sokmuyoruz. Her gün yumurtamızı yiyiyoruz. bak buradan oku, ön yargılıyla bakmayalım, araştıralım. Dün haberlerde elinde makalerle kanıtlarla,itiraz ediyordu.
Vaktin varsa bunu incele.
http://woto.com/kolesterol

D vitamini değerim iyi, ayrıca şeker yüklememi sadece kadın doğumcum değil dahiliye doktorumla beraber yaptık, beraber değerlendirdiler canım. Diyetimi de ikisi beraber ayarladı.
Zaten riskli gebelik grubunda olduğum için ayrıca bi titizlik gösterildi yani.
İyi ki yaptırmışım o yüzden, bunu sadece kadın doğumcum değil dahiliye doktorumda söyledi.

Elbette boş bi insan değil, biçok konuda dinlediğim bi insan ama bu konuda pekte savunduğum ve dinlediğim söylenemez.

Cnm bu ay tam benim hatmin ortasina gelmissin
20 23 24 25 26 aliyorum bu insaallah..

Rabbim kabul buyursun amin
Daha gecen ayin 19 U bitmedi
beraber takılırız işte
canım Rabbim şifanı versin...
bebişin de sende iyisiniz çok şükür tedavi başlamış , üzme kendini e mi...
inşaAllah iyileşeceksiniz...

Hepimizin tedirginlikleri var ve farklı farklı canım.İnşallah atlaticaz bu günleri inşallah...

canımm...
neden böyle düşünüyorsun... lütfen pozitif olmaya çalış , minnağın erken de gelse gayet sağlıklı olacak
sen ona cicilerini giydireceksin inşaAllah...
biz bu dünyada her şeyi garantileyip yapmıyoruz.
yarına çıkacağı kimin malumu ?
ama yine de hazırlıklarımızı yapıyoruz öyle değil mi ,
Rabbim büyüktür.. dua ,sabır..
minnoşun gelince hep mutlu olacaksınız inşaAllah..

ohhh olsun ona herkes haddini bilecek... bu kadına uyupta şeker yuklemesi yaptırmayanlarada diyecek birşey bulamıyorum...
http://www.haberturk.com/gundem/hab...eker-yuklemesi-nedeniyle-bana-hucum-ediyorlar
Kadın farklı alternatif yolları olduğunu söylüyor. Birden fazla şeker yüklemesi yapıldığında ve bir anda 100gr şeker yüklemenin zararlı olduğunu söylüyor. Ya kadın haklıysa!! Ve bir kaç yıl sonra bebeğin gelişimini ve plesantayı bozduğu ortaya çıkarsa, o zaman nasıl özür dilenecek söyler misin?

"Bizim ülkemizdeki gibi dünyanın hiçbir yerinde tarama olarak yapılmaz, rutin olarak yapılmaz. Gebelik şekerini önlemenin en önemli yollarından biri gebeliğin başında, hamileliğin başından itibaren iyi izlenmesi, hamilenin aşırı kilo almamasını sağlamaktır." Bu konuda haklı.

görmüştüm tatlım..
henüz duasını yapmadım bir kaç gün bekliyorum kesin herkes okumuş olsun diye
oy oyy tamam 16.cüzü sana veriyorum...
estağfurullah Rabbim kabul etsin şimdiden , niyeti bile harika

Burda duyduklarımla kıyasladığım için canım :/ biliyorum yapmamam lazım ama elimde deil..

Canım senin haftana göre gayet güzel , niye canını sıkıyorsun...
daha 25.haftadasın...kilosu önde bile bence...
canını sıkma yani :)

Bu arada acayip belim ve bacaklarım agrio.sanki çok spor yapmisim da vücudum hamlamış gibi bir de kahvaltıya misafirim vardı çok ayakta kaldım çeşit bol cikarayim diye mahvolurum yahu
Canım azcık daha çok yorulsak gün içerisinde hemen böyle oluyor..
korkma dinlenirsin yarın güzelce :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…