- 21 Şubat 2014
- 866
- 1.110
- 113
- 33
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #26.281
maral239909385 .!.:Evet canım,kasılmalar sancılar pesimi bırakmadı,sonrasında ilaçla onlar son buldu bu seferde oğluşum tamamen inmiş aşağı dönmüş kafasını rahim ağzına dayamış ha geldi ha gelecek.Daha çok erken çok riskli çok korkuyorum.
Ultrasonda yanılmazsam, yüzde 12lik hata payı olabilir. Sonuçta kemik yapısından kiloyu ölçmeye çalışılıyor.Kızlar doktordan geliyorum, bebeğim 750 gr, 30 cm olmuş, ne fazla ne az, ideal dedi. Ama benim canım sıkıldı, okadar îyi beslendim ki pek bi işe yaramamış :/ bana yaramış 9 kilo almışım( bide bebeğin dönüp dönmediği, normal mi sezeryan mı olacağını konuşmak için çook erken 38. Yada 39. Da bakarız dedi, şimdi sürekli pozisyon değiştirirmiş..
Şuan en nefret ettiğim anne profiline sahibim :/ çocuğunu kıyaslaman tipCanım senin haftana göre gayet güzel , niye canını sıkıyorsun...
daha 25.haftadasın...kilosu önde bile bence...
canını sıkma yani :)
doğru diyosun canım, sağlıklı deyip şükretmem lazımUltrasonda yanılmazsam, yüzde 12lik hata payı olabilir. Sonuçta kemik yapısından kiloyu ölçmeye çalışılıyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...sonda-kac-kiloydu-dogdugunda-kac-kilo.216108/
Geçmişte böyle bir topik var, bayağı farklı olan var arasında. Benim kızımda 4 kilo doğacak gösteriyordu, 3350 gr doğdu. Çok takılmamak lazım.
bende düşünüyorm ama sanırım sende benim gibi kararsızsınKızlar tüp baglatma caiz mi
amaaannn bi bende var sanıyordum bu sıtkınlık 'Offf patlicam sikkintidan
Kıyamam sana...Şuan en nefret ettiğim anne profiline sahibim :/ çocuğunu kıyaslaman tipkendime kızıp oturup ağladım bide :..(
Ben de ilk gebeliğimde yaptırmıştım, bunda kararsız kaldım. Titiz davranılması güzel, gebeliğin başından itibaren titiz davranılmalı. Kadın her gebeye ve çok fazla oranda yapılıyor, gebeliğin başından kontrol altına alınsın diyor. Belki de kadının itirazlarından sonra 50lik ve 75likler ortaya çıktı. Son bir kaç ay kala, hoooop sen diyete gir, kimin ne yiyeceği de diyetisyene göre değişiyor. İlaç firmaları, kadını sevmiyor tabi. Ya hastaneler, bunun için geri geri hastaları çağırıyor. Başından tedbirini aldırın. Ve bu şekere sebep ne varsa onu söylesinler, şunu şunu yapmayın, bunu yiyin yemeyin değil mi? Kadının da demek istediği "lüzumsuz her gebeye şeker yükleneceğine bunun sebebi araştırılsın".D vitamini değerim iyi, ayrıca şeker yüklememi sadece kadın doğumcum değil dahiliye doktorumla beraber yaptık, beraber değerlendirdiler canım. Diyetimi de ikisi beraber ayarladı.
Zaten riskli gebelik grubunda olduğum için ayrıca bi titizlik gösterildi yani.
İyi ki yaptırmışım o yüzden, bunu sadece kadın doğumcum değil dahiliye doktorumda söyledi.
Elbette boş bi insan değil, biçok konuda dinlediğim bi insan ama bu konuda pekte savunduğum ve dinlediğim söylenemez.
Canim canan karatayin dedigi gibi beslenebilsek sekeri atabilsek seker hastasi kalmaz zaten fakat böyle birsey yapamadigimiz icin bu ihtimal goz onunde bulunarak yapiliyor. Hepimiz yiyoruz baklava borek. Ama vucudumuz bunu tolere edebiliyor mu acaba. 50 gr seker kimseye zarar vermez. Yani benim yedigim seyler o sekerden daha fazla seker iceriyor en azindan. Bütün doktorlar birlesip bu hanima yanlis oldugunu soyluyorlarsa bir bildikleri vardir. Biz doktorumuza guvendik ve yaptirdik. Herkesin kendi tercihi ve insiyatifi altinda bu konu. Zaten seker tuketmiyorsan problem yok. Ayrica senin dedigin programi dun basa sarip izledim. Canan hanim oradaki beyin doktor muydu tam hatirlamiyorum da Sorusuna cevap veremedi. Seker hastaliginin bebege etkisinden bahsediyordu o seker yuklemesinin etkisinden degil. Zaten canan karatay cok defa yapilmasina karsi. Diyor bir gebeye 9 kere yapiyorlar. Ki oyle bir uygulama ne gordum ne duydum. Biz o kadar tibbi konulardan cok anlamayiz. Allah hakkimizda hayirlisini versin hepimiz bebeklerimiz icin yapiyoruz bazi seyleri veya yapmiyoruz.Ben de ilk gebeliğimde yaptırmıştım, bunda kararsız kaldım. Titiz davranılması güzel, gebeliğin başından itibaren titiz davranılmalı. Kadın her gebeye ve çok fazla oranda yapılıyor, gebeliğin başından kontrol altına alınsın diyor. Belki de kadının itirazlarından sonra 50lik ve 75likler ortaya çıktı. Son bir kaç ay kala, hoooop sen diyete gir, kimin ne yiyeceği de diyetisyene göre değişiyor. İlaç firmaları, kadını sevmiyor tabi. Ya hastaneler, bunun için geri geri hastaları çağırıyor. Başından tedbirini aldırın. Ve bu şekere sebep ne varsa onu söylesinler, şunu şunu yapmayın, bunu yiyin yemeyin değil mi? Kadının da demek istediği "lüzumsuz her gebeye şeker yükleneceğine bunun sebebi araştırılsın".
kızlaaaar birrissine.com dan yaptığım alışveriş geldi.. ben cok beğendim kumaşları geyet güzel ammmaa yıkanınca boyası cıkarmı cekermi bilemem...Eki Görüntüle 1452412 Eki Görüntüle 1452413 Eki Görüntüle 1452415 pembe olanı anneme hediye aldım gecelik 17 tl loğusa takımı 35 tl pijama tkımıda 14tl :)
Kizlar nasilsiniz? İki gündür canım sıkkın,hic iyi hissetmiyorum kendimi.Bi stres bi sinirlilik hali,sanki herşey üstüme geliyor.Zaten hormonlar girdi birbirine,bide haftalardır hergun bi risk taşıyarak yatmak,kafamdaki sorular sorular...Nqpicam boyle Allahım yardımcımız olsun.Korkularim çok fazla,bebegime kavusamicam,aldiklarim elimde kalicak yavrum dolduramicak içlerini diye çok korkuyorum.Bu hafta park yatagimizi alcaktik,onu bile ertelemeyi düşünüyorum, dua edin bizim için ne olur...
Selam kızlar nasılsınız?
Bugün yağmurlu ve karanlık bir hava var Ankara da, insanın içi sıkılıyor.
Kızlar doktordan geliyorum, bebeğim 750 gr, 30 cm olmuş, ne fazla ne az, ideal dedi. Ama benim canım sıkıldı, okadar îyi beslendim ki pek bi işe yaramamış :/ bana yaramış 9 kilo almışım( bide bebeğin dönüp dönmediği, normal mi sezeryan mı olacağını konuşmak için çook erken 38. Yada 39. Da bakarız dedi, şimdi sürekli pozisyon değiştirirmiş..
aynen canım gecende bana geldiler, yaa dedim suan laylaylom atıp tutuyorum, bebeğimle ilgili hayaller kuruyorum ama bebek çok büyük bir sorumluluk ve de kendi başıma bakıcam herseyinden sorumlu olucam yapabilecekmiyim becerebilecekmiyim die kara kara düşünmeye başladım, içime korkular düştü bi anda sıkıntı yaptım kendime sonra dedim eskiden insanlar daha erken yaşta anne oluyormuş ve de o zmn şimdiki gibi internetler kitaplar özel hastaneler,doktorlar yokmuş bi şekilde buyumuşuz şimdiki şartlarda daha rahat buyuturuz die korkularımı dindirmeye çalıştım
kızlaaaar birrissine.com dan yaptığım alışveriş geldi.. ben cok beğendim kumaşları geyet güzel ammmaa yıkanınca boyası cıkarmı cekermi bilemem...Eki Görüntüle 1452412 Eki Görüntüle 1452413 Eki Görüntüle 1452415 pembe olanı anneme hediye aldım gecelik 17 tl loğusa takımı 35 tl pijama tkımıda 14tl :)
Canan Karatay bu konuda insanları yanlış yönlendirdiği için birçok bebeğin ve annenin üzülmesine neden olacak ve olmuştur vicdanı yok diyorum. O şeker testini yaptırmayın diye tutturmuş kadınlarımızda tatlı yemem diyor ama sadece tatlıda mı şeker var en basidinden patates şeker dolu, prinç her yemekte nerdeyse pilav yiyen tüketen bir toplumuz havuç meyveler beyaz ekmek vs vs Canan Karatay konuşmadan önce bir Türk toplumunun beslenme şekline tükettiği gıdalara baksa zaten çenesini kapardı..Canim canan karatayin dedigi gibi beslenebilsek sekeri atabilsek seker hastasi kalmaz zaten fakat böyle birsey yapamadigimiz icin bu ihtimal goz onunde bulunarak yapiliyor. Hepimiz yiyoruz baklava borek. Ama vucudumuz bunu tolere edebiliyor mu acaba. 50 gr seker kimseye zarar vermez. Yani benim yedigim seyler o sekerden daha fazla seker iceriyor en azindan. Bütün doktorlar birlesip bu hanima yanlis oldugunu soyluyorlarsa bir bildikleri vardir. Biz doktorumuza guvendik ve yaptirdik. Herkesin kendi tercihi ve insiyatifi altinda bu konu. Zaten seker tuketmiyorsan problem yok. Ayrica senin dedigin programi dun basa sarip izledim. Canan hanim oradaki beyin doktor muydu tam hatirlamiyorum da Sorusuna cevap veremedi. Seker hastaliginin bebege etkisinden bahsediyordu o seker yuklemesinin etkisinden degil. Zaten canan karatay cok defa yapilmasina karsi. Diyor bir gebeye 9 kere yapiyorlar. Ki oyle bir uygulama ne gordum ne duydum. Biz o kadar tibbi konulardan cok anlamayiz. Allah hakkimizda hayirlisini versin hepimiz bebeklerimiz icin yapiyoruz bazi seyleri veya yapmiyoruz.
İnşallah canım inşallah çok haklisin,inşallah atlaticaz bu günleri, alicam oglusumu kucagima inşallah.canımm...
neden böyle düşünüyorsun... lütfen pozitif olmaya çalış , minnağın erken de gelse gayet sağlıklı olacak
sen ona cicilerini giydireceksin inşaAllah...
biz bu dünyada her şeyi garantileyip yapmıyoruz.
yarına çıkacağı kimin malumu ?
ama yine de hazırlıklarımızı yapıyoruz öyle değil mi ,
Rabbim büyüktür.. dua ,sabır..
minnoşun gelince hep mutlu olacaksınız inşaAllah..
bedenleri kalmıyor canım iyi takip et.. ben kırmızısının largeını bulana kadar canım cıktı :) hemen bitiyor.. maviyi alamadım hatta gecelik pes ettim beyaz aldım :)Vuuh cok iyi bende akşam esime gostereyim de bende alayim heheh :)
İnşallah hepimiz alırız kucagimiza yavrularimizi inşallah.Ne güzel Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah...Hmm. Rabbim yardimcin olsun canim benim. Uzuldum ama Sen stres yaparsan oglusunda stres yapar. Sen konuş onunla,zamanında gel diye. İnşallah aksilik yaşamadan saglikli zzamaninda kavusursunuz birbirinize.
Bu arada benimde oglusum olacak inş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?