2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ilk bebekte sorun olmuyomus zaten, igne olasi ikinci hamilelik icin sart dedi ama 28. Haftayi bana birakti kararsiz kaldim sana bir sey demedimi
Bizim de eşimle kan uyuşmazlığımız var. Bana geçen hafta iğne yapıldı. Her ihtimale karşı 28. Haftada iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da yapılcak.
"Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu bilinmediği için rh (+) olma ihtimaline karşı 28. hafta civarında proflaktik (önleme) amaçlı anti-d iğnesi yapılır. İlaç uygulanmadan önce indrekt coombs testi (IDC) ile anne ve bebek arasında etkileşim var mı diye araştırılır. IDC testinde etkileşim izlenirse anti-d iğnesi uygulanmaz, etkileşim yoksa anti-d uygulanır. "
Bana önce test yaptılar, bebeğin kanıyla etkileşimim olmuşmu die. Negatif çıktı yani olmamış. Bi etkileşim yoksa bu durumu korumak adına iğne vuruyorlar. Pozitif çıksaydı iğne değil, gözetim altına alınacaktım. Çok şükür herşey yolunda

Evet aynen öyle ultrasonda bizde görüyoruz hareketlerini izliyoruz seviniyoruz acaba kiloyla alakalı bişeymi diyorum bazen kendi kendime hep balıketliydim zaten bide hamile olunca iyice şiştim malum

Kan uyuşmazlığı eşler arasında pozitif negatif bi durum varsa oluyor değilmi?

Kızlar sabah grip için hastaneden geldim yattım, bu seferde kasılmalarım çoğaldı, doktoru aradık,gel dedi. Kendi doktoruma gittik apar topar.Nst ye girdim,sancim yok cok şükür, fakat atesim olduğu için bebegin kalp atışları biraz fazlalaşmış...Oğluşumu da gördük 1200 gr.boyunu söylemedi bende sormayı unuttum doktoruma.Doktor teyzemiz babamiza bebek dogsun bi kurban kesin en iyisi,nazara mi geliyorsunuz her hafta doktordasiniz dedi,bi gülüştük,eşim diyor doktor hakli....
Kilomuz az mi kızlar benle ayni haftada olan ve yeni doktora giden var mi aranızda.Nasil bebişlerin kiloları...

Kilosu gayet iyi canım. Ben de gecen pazartesi gitmiştim kontrole 1.123 gr çıkmıştı. Şimdi seninki civarındadır.

Canım bebeğinin kilosu nasil en son ne zaman gittin hastaneye.Ben bugün az önce gittim 1200 gr.düşük mü acaba bilemedim.Doktor normal dedi ama bakalım...
en son c.tesi gittik cnm 1300 dedi ama 2 hafta once 1040dı bize iyi gibi geldi, doktorumuzda normal çok iyi dedi seninkide iyi bnce canım maşallahı var :)

Kilosu gayet iyi canım. Ben de gecen pazartesi gitmiştim kontrole 1.123 gr çıkmıştı. Şimdi seninki civarındadır.

en son c.tesi gittik cnm 1300 dedi ama 2 hafta once 1040dı bize iyi gibi geldi, doktorumuzda normal çok iyi dedi seninkide iyi bnce canım maşallahı var :)

Sagolun kızlar içim rahatladı biraz.Dedim çok mu düşük kilomuz.Gerçi doktor teyzemiz iyi dedi ama iste....Çok pimpirikli oldum ben ya...

Anne ve babası küçük olan bebek de anne-babası gibi ufak yapılı olabilir. Her küçük ölçülen bebek gelişme geriliği olduğu anlamına gelmez. Bebeğin haftasına göre küçük olması gelişme geriliği olmasından olabileceği gibi tamamen bebeğin doğal yapısına bağlı normal bir durum da olabilir. Doğum sırasında ise genellikle bebeğin ağırlığının 2500-4000 gram civarında olması normal kabul edilir. Doğum zamanı yaklaştığında 4500 gramdan fazla olan bebeklere iri bebek denir.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/09/haftalara-gore-bebegin-boyu-ve-kilosu.html

En iyisini demissin canim bende kestiricem de dusunuyodum acaba diye..
Hemde batil inanc diyodum:))
Sagoll canimcimm gonul rahatligiyla kestiririm artik

Bu sitelerden birinde Allah in verdigi cani siz iki tutam sac yumagiyla alabilecegini mi saniyorsunuz. Kibrinizden korkun vs... die yazmisti.
Gercekten demistim biz insan oglu ne garibiz. Kestirdim gittisaclarimi, aylar oldu

Geçmiş olsun canım, herkes hasta tam hastalık havası var zaten. Aman dikkat edin,bol bol istirahat ve c vitamini.

Gribe yakalanan anneler geçmiş olsun..dikkat edelim tam hastalık havası bi sıcak bi soğuk..

Deneyimli annelere bi sorum olucak,haftalar ilerledikçe alan daraldığı için mi sanki daha az hareket hissediyorum? Yoksa paranoyak lık mi benim ki..

atladığım varsa kusura bakmasın kızlar bugun yogundum anca donebildim msjlara :)
saol canım bebişler buyuyor artık :))
canım onu bende duymuştum ama hiç korkusuzca daha 4 haftalıkken sacımı kestirdim Allahıma şükürler olsun ne bende ne bebeğimde bu haftama kdr bi sorun çıkmadı. mantıklı ve tıbbi açıdan düşününce insan ne alakası var diyor sacımla bebeğin omrunun. birde şöle bişe var cnm bizim dinimizde kesinlikle batıl inançlara hurafelere yer yoktur deniliyor o yuzden Allaha bırak herseyi doğru olanı yap iyi düşün iyi olsun :))))

Benim gittigim dr herkese 32 de basliyo nst ye almaya her dr ayri canim bebisler saglikli olsunda gerisi onemli degil
banada kadın doğum doktorunun yanında çalışan arkadasım 32.haftda başlıyor dedi ama bende ısrarla sordum gerek yok senin için, 36.haftada başlıcaz nst ye girmeye dedi bnde iyi tmm o zmn dedim
masallah kuzucuguna artik bebisler buyudukce daha guzel haberler almaya baslciaz desenenize:)
cok az kaldi ya heycanlanmaya basladim cok
ins.saglikla kucaklariz bebislerimizi
aynen tatlımm artık oturup bi köşede sırtımızı rahatça yaslayıp gonul rahatlığıyla, kalan haftalarımızı, bebeklerimizin kilo alışlarını buyumelerini takip edicez, rabbim sıkıntı dert vermesin yeterki yolun sonuna yaklaştık artık bebeklerimizi kucakta hayal etme vakti bence :)))
Dogru cnm kolun aci dimi cok. Benim suan daha agri falan yok
yaptığı gun acımadı canım ama gece yada bir sonraki gundu sanırım hafif kolunca ağrı hissettim burdaki anişlerin çoğunada öle olmuş :)) ağrın olursa meraklanma yani sadece şişerse anormal bi durum oluşursa doktora başvurursun
Valla bnmkide ultrasonda 3 5 dk bakiyor. Masallah bebisine bu arada. Sac boyamaya gelince genelde ilk 3 ay onermiyorlar. Bende son haftalarda daha doğrusu duguma 1 ay falan kala roflemi yaptiracagim ins. Dedigin gibi fotolarda guzel olalimm ya:)
tşk ederim canım bebişlerimize maşallah gercekten çok hızlı gelişiyorlar :)))
evet bencede canım gelen giden olcak bide herkes inceler durur artık bizi :)) 38-39.haftalarda ciğerleri felanda gelişmiş oluyor artık boya zararlıysa bile çok etkilenmezler die düşünüyorum inş öledir doktoruma guvenip mecbur boyatıcam cunku :)))

saol canım aynen çok hızlı buyuyo keratalar :))) inş memnun kalırsın canım çoğu bitti azı kaldı inş kalan zamanında değiştirmek zorunda kalmazsın :))

aynen canım çok yakın eş dost sonra yine gelir ztn telafi ederim ben onlara daha sonra ama herkese geniş çaplı hizmet edemem maalesef
Evet aynen öyle ultrasonda bizde görüyoruz hareketlerini izliyoruz seviniyoruz acaba kiloyla alakalı bişeymi diyorum bazen kendi kendime hep balıketliydim zaten bide hamile olunca iyice şiştim malum
evet cnm deri yapınlada ilgil olabilir belki derin kalınsa veya bebek çok gerideyse o yuzdende hissetmiyo olabilirsin
Sagolun kızlar içim rahatladı biraz.Dedim çok mu düşük kilomuz.Gerçi doktor teyzemiz iyi dedi ama iste....Çok pimpirikli oldum ben ya...
canım bebişin kiloyu herzmn alır boyuda herzmn uzar ama sağlıklı olması en güzeli bnce doktorunda iyi demiş ztn için rahat olsun :))

Selam kizlarr ben geldim.
Pazara gittim bi arkadasimi gördüm cagirdi onlara gittim oturdum biraz anca geldim eve
hafif karnim agriyor. Sertlesmisti biraz ama gecti gibi sanki. Uzaniyorum simdi.

Siz neler yaptınız.

iyi gelmistr sana bebisi gormek.masallah cnm ii kilosu bnce:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…