- 28 Mart 2013
- 1.488
- 812
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #29.861
Bizim de eşimle kan uyuşmazlığımız var. Bana geçen hafta iğne yapıldı. Her ihtimale karşı 28. Haftada iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da yapılcak.Ilk bebekte sorun olmuyomus zaten, igne olasi ikinci hamilelik icin sart dedi ama 28. Haftayi bana birakti kararsiz kaldim sana bir sey demedimi
Evet aynen öyle ultrasonda bizde görüyoruz hareketlerini izliyoruz seviniyoruz acaba kiloyla alakalı bişeymi diyorum bazen kendi kendime hep balıketliydim zaten bide hamile olunca iyice şiştim malumcanım bebeğin kız oldugu için belki biraz daha narindir hareketleri daha sakindir, birde bnde gecen gun kontrole girerken tuhh dedim herzmn fıkır fıkır oynar bu sefer hiç hareket etmiyor şimdi uyuyordur kesin, hareket etseydi ultrasonda izlerdik ne guzel dedim. ama ultrasona bi girdik ben hissetmediğim halde hareket ediyordu eliyle parmağını yalamaya çalışıyordu tabi ben bunu hissetmiyorum. seninde öle olabilir canım ellerini ayaklarını kımıldatıyordur ama sen hissetmiyorsundur
Kan uyuşmazlığı eşler arasında pozitif negatif bi durum varsa oluyor değilmi?Bizim de eşimle kan uyuşmazlığımız var. Bana geçen hafta iğne yapıldı. Her ihtimale karşı 28. Haftada iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da yapılcak.
"Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu bilinmediği için rh (+) olma ihtimaline karşı 28. hafta civarında proflaktik (önleme) amaçlı anti-d iğnesi yapılır. İlaç uygulanmadan önce indrekt coombs testi (IDC) ile anne ve bebek arasında etkileşim var mı diye araştırılır. IDC testinde etkileşim izlenirse anti-d iğnesi uygulanmaz, etkileşim yoksa anti-d uygulanır. "
Anne (-), baba (+) olursa oluyor canım.Kan uyuşmazlığı eşler arasında pozitif negatif bi durum varsa oluyor değilmi?
Saol canım biz ikimizde pozitifizAnne (-), baba (+) olursa oluyor canım.
Kilosu gayet iyi canım. Ben de gecen pazartesi gitmiştim kontrole 1.123 gr çıkmıştı. Şimdi seninki civarındadır.Kızlar sabah grip için hastaneden geldim yattım, bu seferde kasılmalarım çoğaldı, doktoru aradık,gel dedi. Kendi doktoruma gittik apar topar.Nst ye girdim,sancim yok cok şükür, fakat atesim olduğu için bebegin kalp atışları biraz fazlalaşmış...Oğluşumu da gördük 1200 gr.boyunu söylemedi bende sormayı unuttum doktoruma.Doktor teyzemiz babamiza bebek dogsun bi kurban kesin en iyisi,nazara mi geliyorsunuz her hafta doktordasiniz dedi,bi gülüştük,eşim diyor doktor hakli....
Kilomuz az mi kızlar benle ayni haftada olan ve yeni doktora giden var mi aranızda.Nasil bebişlerin kiloları...
en son c.tesi gittik cnm 1300 dedi ama 2 hafta once 1040dı bize iyi gibi geldi, doktorumuzda normal çok iyi dedi seninkide iyi bnce canım maşallahı var :)Canım bebeğinin kilosu nasil en son ne zaman gittin hastaneye.Ben bugün az önce gittim 1200 gr.düşük mü acaba bilemedim.Doktor normal dedi ama bakalım...
Kilosu gayet iyi canım. Ben de gecen pazartesi gitmiştim kontrole 1.123 gr çıkmıştı. Şimdi seninki civarındadır.
en son c.tesi gittik cnm 1300 dedi ama 2 hafta once 1040dı bize iyi gibi geldi, doktorumuzda normal çok iyi dedi seninkide iyi bnce canım maşallahı var :)
En iyisini demissin canim bende kestiricem de dusunuyodum acaba diye..
Hemde batil inanc diyodum:))
Sagoll canimcimm gonul rahatligiyla kestiririm artik
Geçmiş olsun canım, herkes hasta tam hastalık havası var zaten. Aman dikkat edin,bol bol istirahat ve c vitamini.merhaba güzel anneler biz şifayı kapmışız boğazlar pert durumda sabahtan sağlık ocağına gittim doktor antibiyotik yazacağım dedi hamileyim diyince vazgeçti portakal limon karıştırıp içeceğim 2 günlük rapor verdi konuşmakta bile zorlanıyorum hiç keyfim yok....
Aclik 68 tokluk 100Merhaba aclik sekeriz kaç cikmisti benimki 86. Tokluk yaptirdiysaniz onu da yazar misiniz?
Geçmiş olsun turtacım,dikkat et kendine. Portakal,limon,kivi ve bol bol soğan yeşil biber tüket.Gecmis olsun. Bende şifayı kaptim valla cok pis grip olmusum(
saol canım bebişler buyuyor artık :))Masallah ogluna canim kocaman oluyolar artik:))
Dr un zararsiz dediyse boyat tabiki hatira kalacak o fotograflarin hepsi bende saclarimi kestirmek istiyorum ama su batil inanc var ya hamileyken sac kesilmez diye korkuyorum.
Hem ne alakasi var diyorum hemde tereddut ediyorum iste ahh bu bennn:))
banada kadın doğum doktorunun yanında çalışan arkadasım 32.haftda başlıyor dedi ama bende ısrarla sordum gerek yok senin için, 36.haftada başlıcaz nst ye girmeye dedi bnde iyi tmm o zmn dedimBenim gittigim dr herkese 32 de basliyo nst ye almaya her dr ayri canim bebisler saglikli olsunda gerisi onemli degil
aynen tatlımm artık oturup bi köşede sırtımızı rahatça yaslayıp gonul rahatlığıyla, kalan haftalarımızı, bebeklerimizin kilo alışlarını buyumelerini takip edicez, rabbim sıkıntı dert vermesin yeterki yolun sonuna yaklaştık artık bebeklerimizi kucakta hayal etme vakti bence :)))masallah kuzucuguna artik bebisler buyudukce daha guzel haberler almaya baslciaz desenenize:)
cok az kaldi ya heycanlanmaya basladim cok
ins.saglikla kucaklariz bebislerimizi
yaptığı gun acımadı canım ama gece yada bir sonraki gundu sanırım hafif kolunca ağrı hissettim burdaki anişlerin çoğunada öle olmuş :)) ağrın olursa meraklanma yani sadece şişerse anormal bi durum oluşursa doktora başvurursunDogru cnm kolun aci dimi cok. Benim suan daha agri falan yok
tşk ederim canım bebişlerimize maşallah gercekten çok hızlı gelişiyorlar :)))Valla bnmkide ultrasonda 3 5 dk bakiyor. Masallah bebisine bu arada. Sac boyamaya gelince genelde ilk 3 ay onermiyorlar. Bende son haftalarda daha doğrusu duguma 1 ay falan kala roflemi yaptiracagim ins. Dedigin gibi fotolarda guzel olalimm ya:)
saol canım aynen çok hızlı buyuyo keratalar :))) inş memnun kalırsın canım çoğu bitti azı kaldı inş kalan zamanında değiştirmek zorunda kalmazsın :))masallah bebısınebuyuyorla artık .Ben doktorm degıstırdım tekrar ıkı haftadan bı cagırdı sımdılık yalnız benım takıpte tutulmam gerek o yuzden oyle cagırdı,yarın kontrolum var donunce soylerım kac dak bakıyor,ay ınsallah bundan memnun kalırım yoksa ıstanbulda doktor kalmadı gıtmedıgım
aynen canım çok yakın eş dost sonra yine gelir ztn telafi ederim ben onlara daha sonra ama herkese geniş çaplı hizmet edemem maalesefyeter cnm saatlerce oturmanın ne anlamı var dimi benimde bi annem yardım eder o da yaparsa tabi kaynanadan bişe beklemiyorum zaten bende hazır bişeler alır çayla veririm olur biter öyle börek yemek pasta uğraşamam valla kusura bakmasın gelenlerde
evet cnm deri yapınlada ilgil olabilir belki derin kalınsa veya bebek çok gerideyse o yuzdende hissetmiyo olabilirsinEvet aynen öyle ultrasonda bizde görüyoruz hareketlerini izliyoruz seviniyoruz acaba kiloyla alakalı bişeymi diyorum bazen kendi kendime hep balıketliydim zaten bide hamile olunca iyice şiştim malum
canım bebişin kiloyu herzmn alır boyuda herzmn uzar ama sağlıklı olması en güzeli bnce doktorunda iyi demiş ztn için rahat olsun :))Sagolun kızlar içim rahatladı biraz.Dedim çok mu düşük kilomuz.Gerçi doktor teyzemiz iyi dedi ama iste....Çok pimpirikli oldum ben ya...
doktorum açılma olmadığı sürece risk yok dedi ama hep oraya kafası dayalımı durcak acaba senin değiştirmedimi hiç pozisyonunu canımEvet canım çok ağrı yapıyor bebek baskı yaptığı için,inşallah yaşamayız canım...
hemde nasilAzcik daha sabir canım az kaldı,son düzlüğe geldik.Seni çok iyi anlıyorum,içinden kalkıp neler neler yapmak geçiyor dimi...
iyi gelmistr sana bebisi gormek.masallah cnm ii kilosu bnce:)Kızlar sabah grip için hastaneden geldim yattım, bu seferde kasılmalarım çoğaldı, doktoru aradık,gel dedi. Kendi doktoruma gittik apar topar.Nst ye girdim,sancim yok cok şükür, fakat atesim olduğu için bebegin kalp atışları biraz fazlalaşmış...Oğluşumu da gördük 1200 gr.boyunu söylemedi bende sormayı unuttum doktoruma.Doktor teyzemiz babamiza bebek dogsun bi kurban kesin en iyisi,nazara mi geliyorsunuz her hafta doktordasiniz dedi,bi gülüştük,eşim diyor doktor hakli....
Kilomuz az mi kızlar benle ayni haftada olan ve yeni doktora giden var mi aranızda.Nasil bebişlerin kiloları...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?