- 3 Mayıs 2012
- 3.661
- 3.047
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #29.881
Bizim de eşimle kan uyuşmazlığımız var. Bana geçen hafta iğne yapıldı. Her ihtimale karşı 28. Haftada iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da yapılcak.
"Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu bilinmediği için rh (+) olma ihtimaline karşı 28. hafta civarında proflaktik (önleme) amaçlı anti-d iğnesi yapılır. İlaç uygulanmadan önce indrekt coombs testi (IDC) ile anne ve bebek arasında etkileşim var mı diye araştırılır. IDC testinde etkileşim izlenirse anti-d iğnesi uygulanmaz, etkileşim yoksa anti-d uygulanır. "
Bana önce test yaptılar, bebeğin kanıyla etkileşimim olmuşmu die. Negatif çıktı yani olmamış. Bi etkileşim yoksa bu durumu korumak adına iğne vuruyorlar. Pozitif çıksaydı iğne değil, gözetim altına alınacaktım. Çok şükür herşey yolunda
doktorum açılma olmadığı sürece risk yok dedi ama hep oraya kafası dayalımı durcak acaba senin değiştirmedimi hiç pozisyonunu canım
hemde nasil
gecicek cnm Allahin izniyle bebegim ii olsun yeter bana arada bi olcak bu kadar stres
iyi gelmistr sana bebisi gormek.masallah cnm ii kilosu bnce:)
Cnm benim cok iyi masaallah...Kızlar sabah grip için hastaneden geldim yattım, bu seferde kasılmalarım çoğaldı, doktoru aradık,gel dedi. Kendi doktoruma gittik apar topar.Nst ye girdim,sancim yok cok şükür, fakat atesim olduğu için bebegin kalp atışları biraz fazlalaşmış...Oğluşumu da gördük 1200 gr.boyunu söylemedi bende sormayı unuttum doktoruma.Doktor teyzemiz babamiza bebek dogsun bi kurban kesin en iyisi,nazara mi geliyorsunuz her hafta doktordasiniz dedi,bi gülüştük,eşim diyor doktor hakli....
Kilomuz az mi kızlar benle ayni haftada olan ve yeni doktora giden var mi aranızda.Nasil bebişlerin kiloları...
Cnm benim cok iyi masaallah...
Bir hafta sonra cok daha ileride olabilir...
En hizli kilo alacaklari haftalardalar hic sıkıldıma...
Saglikli olsunlarda
Sende az dikkatli olcan annisi
Hasta olmamamiz lazim...
Bic cift kisiyiz cok sukur
Ben goremedim amaaaHemde nasil iyi geldi,keşke saatlerce gösterse doktorumuz...
Ohoh maşallah :) uyuyun dinlenin bakalim ana oğul :)Kizlar bugun maymun ettiler bizi
Tobe tobeee
Yatis yapcaz dediler hem igne hem mr icin...
Yatan hastaya daha kisa surede mr sirasi verilirmis
Neyse yattim 1 gibi giris oldum yatak hazirlandi
Esime liste verdim bunlari getir diye
Adamcagaz kendi muayenesine gitti neyse
2 saat sonra kalk taburcu ediyoz dediler
Plesantada rahime yapisma yokmus ALLAHA SUKURLER OLSUN
mr a da bu yuzden gerek yok dediler igne yapcaz yarin git saglik ocağına ikinci igneni ol dediler
Cikss icime sinmedi gittim profun yanina
Sizde bakin plesantaya tmm yapisma yok dedi drlariniz ama mr istiyorum dedim
Tmm yarin bakarim sen mr gunu al deDi
Neyse yatis ve cikis islemleri 2 saat surdu
Yarin mr gunu almaya caliscam insaallah
Bu arada tosbogam 1287 gr 38.6 cm olmus
8 gun ilerde gene masaallah...
Cift doz igne vurdular baya yakti
Yarin da var
Bizden bu kadar cok uykum var yorulduk baya
Hepinizi opuyoruz teyzeleti tontislerideee
Gittim canım serum taktı önce. Antibiyotik ve gargara verdi. İnşallah yarına geçer baş ağrım. DEniz suyu zaten kullanıyordumgeçmiş olsun canım doktoruna sordunmu belki deniz suyu felan verir iyi gelirdi
bende muayene oldum canım açılmam yokmuş çok şükür uzunluk da iyimiş ama bebek kafasını rahim ağzına dayamış o ağrı yaparmış.bide rnfeksiyona bakılcak.onun sonucuna göre ilaç vercek
Kiz ve erkek bebek demis arkadaşlar ama benim arkadaşimin erkek ve bebek çok az hareket ediyor yani anne az hissediyor...canim zannediyorumki kiz bebekle erkek bebek fark ediyo kemik yapilari bile farkli oyuzden herhalde biz bukadar sert hissediyoruz.ama bende eger cok yogun gecirdiysem gunumu hareket hissetmiyorum nezaman uzansam yada elimi karnima koysam ozaman fark ediyorum.sagligiyla alakali bi sorun yoksa benci uzulmeyin cunku bizimki cok assagi vuruyo canim aciyo bazen oyleki kasiklarim bile degil ta orasi aciyo cikicak gibi hissediyorum oda korkutuyo.
Saol canımGeçmiş olsun turtacım,dikkat et kendine. Portakal,limon,kivi ve bol bol soğan yeşil biber tüket.
hosgeldin aramizaArkadaşlar mrb ben de uzun zamandir forumu uzaktan takip edenlerdendir dayanamadım kaydoldum.dünden beri bebeğim çok hareketli hic durmuyor gece hic uyuyamadim sizce bu durumdan işkillenmelimiyim.bir de midem cok yanıyor ilaç kullanma istemiyorum siz de de var mi.27+3 hâftaligim
Kiz ve erkek bebek demis arkadaşlar ama benim arkadaşimin erkek ve bebek çok az hareket ediyor yani anne az hissediyor...
Benim kiz ise tam tersi maaşAllah hiç durmuyor bazen çok acitiyor karnim şekilden şekile giriyor, kıyafetlerinden belli oluyor vs.vs. :)
Kiz erkekle alakası olduğunu sanmıyorum...
Bu hem bebeğin duruşu hem annenin yapısıyla alakalı olabilir canim:)
evet canım kısmen söyledi napalım mecbur yapcaz bunları herşey onların saglığı için.yatıyorum şimdi oğlumda çok hareketli bugün o hareket ettikçe canım çok acıyo malesefBugün gittim canım en son evet gene kafası dayalı.%60 daha dönmez dedi doktor.Sen sakin eğilip kalkarken kendini zorlama,çok ayakta durma, tuvalette ikinma,cinsel ilişkide yasak.yat dinlen ara ara bol bol canım doktor bahsetti mi bunlardan sana bilmiyorum.Aklıma gelmişken soyleyim dedim...
sağol canım sende hastasın galiba sana da geçmiş olsunGittim canım serum taktı önce. Antibiyotik ve gargara verdi. İnşallah yarına geçer baş ağrım. DEniz suyu zaten kullanıyordum
Geçmiş olsun canım. Aman dikkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?