- 15 Şubat 2014
- 1.322
- 1.276
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #33.301
Bahsettiğin üçlü takım mavi değil yalnız, mint rengi. Yeşile yakın. Rengine dikkat ettin mi?Saol tatlim ama esim ordaki bebek resmi pembeye ya o yuzden alma dedi mavi takintimiz var azcikkbende sonradan dusundumde oralara mavi minik boncuklarla kamule ederim pembe kismini dedim hani tulbentlerin ucundaki boncuklar oluyorya ondan.
Insaallah cnm...Artık süt saklama kabı ve poşetleri var, sağıp derin dondurucuya atabilirsin. Gece takviye olarak yada bebek büyüyünce gıdalarına katabilirsin. İnşaAllah sütün yine bol bol olur.
Bakalım benim bebeğin kısmeti ne olacak.
Geçen bir haberde bir üniversite öğrencisi kanser tedavisi görüyormuş, doktor anne sütü tavsiye etmiş. Kadın sosyal medyadan çağrı yapınca evine kolilerle süt poşetlerinde Türkiye'nin her yerinden anne sütü gelmiş. Hatta en fazla sütü Yunanistan'dan bir anne kargolamış, derin dondurucuda poşetlerde sakladığı anne sütlerini şoklayıp yollamış kadıncağız. Hastanın annesi bunlar 3 ay yeter, sonra lazım oldukça isteriz diyordu. Rabbim şifa versin, yollayanlar ne kadar sevap işlemiş.
Yalancı emziği de benim kız damaklı-damaksız silikonların elli çeşidini denedik almadı, bir gün eşimin teyzesi bakkaldan torununa beş kuruşa aldırdığı kauçuk emziği verince tuttu . Bir gün sıkıntı çıkarmadı ama sonra ben üstüne düşemedim galiba, alıştıramadım.
Bende doğumda ten tene teması talep edecem inşallah. Öğrendiğim iyi oldu. Sağ olasın.
aldıklarınızı güzel günlerde giysin minnakınKızlar bizde bugün eksiklerin cogunu giderdikbir tek park yatak almıştık kızıma onun haricinde bişeycigimiz yoktu . Bugün ana kucagı , çıtçıtlı penye kundak , alt açma , havlu seti , 3 tane patikli alt , 3 tane kısa kol body , 3 tane zıbın seti , johnsons baby iyi ki dogdun bakım seti , philips avent biberon , kraft ateş ölçer , dalin bebek deterjanı , bebek banyo süngeri , gögüs ucu kremi ve pedi ve son olarak hastane cıkısımızı aldık üstümden bir yük kalktı gercekten sonraki alısveriste tamamlıcaz diger eksiklerini az kaldı zaten bizden bu kadar siz ne yaptınız eksikleri
kaşlar konusunda şanslıyım sanırım ben. pek çıkmıyolar. ayda bir alttan çıkanları alıyorum cımbızla o kadar. şekli falan hiç bozulmuyorCanlarimm bugun nihayet mini bi bakima girdim saclarimi kestirdim kaslarimi aldirdim ohhh kendime guvenim geldi:))
Ne cepişmişim oyle megersem:)))
haklisin canim ama halilari mayis gibi düşünüyordum, eşimin el atmasi lazim onlara o da ohoo :)) kayinvalidemler gelsin onlar halleder hali isini artik.cnm ilk iş halıları ver yıkamaya...
en çok dikkat ettiğim halılardır benim mikrop acısından...
yerler boşalınca gerisi cam cerceve koltuklar silinecek derken kolaylasır...
cok gecmis olsun canim benim. Yat sakın kalkma acil ihtiyaçların disinda.Hayırlı Cumalar Anneler bebişler. Biz bugün tahlil sonuçlarımızı almaya gittik. Devlet hastanesinde yaptırmıştık oradaki doktor idrarda kanlı iltihap var detaylı bir doktora gözükmeniz lazım dedi kendisini yalı kazığı olarak koydukları için bişey diyemedi. Sonra özel bir hastanede tavsiye ettikleri bir doktora gittim. Neticelerin değerlerin güzel dedi. Muayene etti bebekler gayet sağlıklı dedi. Oğlan 1108 gr Kız 1098 gr olmuş ama alttan da muayne edicem riski görmem lazım dedi alttan muayene etti rahim ağzı çok kısa ve başları rahime çok yakın her an doğum gerçekleşebilir kesinlikle istirahat edeceksin yatacaksın dedi 2 tane ciğer geliştirici iğne yaptırdı yarında 2 tane daha yapılacak. Çok korkuyorum şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Ayın 9'una kadar raporu uzattı ayın 9'undan sonrada Normal doğum iznini başlatacak. Çok küçükler ya çok korkuyorum 4 hafta daha çıkmasınlar(( Dua edin bizim için olur mu hepinizi çok çok öpüyorum.
gögsünün ne tarafında cnm...
benim iki gögsümde koltuk altına doğru kitleler vardı
şimdi el muayenesi yapıyorum erimişler maşaallah...
kitleler genelde koltuk altına doğru oluyor...
kalbe doğru olanı bilmiyorum....
burada esi cerrah olan bir ark vardı ona sor istersen ama görmeden drlar bişey diyemez...
bir cerraha gözünebilirsin...
el muayenesi ve usg ile ne oldugu belli olur cnm gecmiş olsun...
Buzdolabi firin bi de tezgah temizledim bayildim hemen yorgunluktan oyy. Bi de bahar temizliği diyorum benim neyimeyse temizlik karnim burnumda hih cok kizdim kendime su an. Az dinleneyim de supureyim evi, cok bileEvet cnm bencede olesi daha iyi olur senin icin :)
evet her iki saatte mutlaka uyandirip emzirin. Benim ilk oglum emzirmeme ragmen sarilik oldu ve bir gece hastanede mavi isik aldik .inşallah hic birisi sarilik olmazInsaallah cnm...
Mübarek gun dualarimiz kabul ola...
Bol yagli sutumuz olsun
Bebislerimiz dogdugunda gogsumuzde olsun...
Oy heyecan yaptim...
Calismiyorum simdi...
Memeden ayirmicam heran memede uyusun isterse insaallah...
Birde simde facede okudum...
Sarilik olmamasi icin cok sik emzirmek gerekiyormuş
Sarilik olan bebekler saatlerce uyanmiyormus...
Emzirerek geciyormus sariliklari...
Birde 24 saat isikta kalmasi gerekiyormus satilik olan bebegin...
Gunduzde gunes diyorlar....
Bende aldirdiktan sonra bi kere kendim toparliyorum bi 15 gun daha idare ediyo ozaman:))kaşlar konusunda şanslıyım sanırım ben. pek çıkmıyolar. ayda bir alttan çıkanları alıyorum cımbızla o kadar. şekli falan hiç bozulmuyor
YouTube'da "Keşkesiz Doğumda bebeğine ilk dokunan annesi oldu." adlı videoyu izleyin - Keşkesiz Doğumda bebeğine ilk dokunan annesi oldu.:kızlar agladım resmen yaa
Buzdolabi firin bi de tezgah temizledim bayildim hemen yorgunluktan oyy. Bi de bahar temizliği diyorum benim neyimeyse temizlik karnim burnumda hih cok kizdim kendime su an. Az dinleneyim de supureyim evi, cok bile
Sor cnm ihmal etme...nasıl anlatsam boyunda bi kemik varya yana doğru olan onun hizasında tam göğüs çatalının olduğu yerde hafif solda ak soracaktım ben bu gidişimde yine unuttum yaa
Sor cnm ihmal etme...
Olmadı bi cerraha gorun icin rahat etsin
Sende 93 kilo olsan sende hemen bayilirdinanaamm benim yerimde olsan napardın kız sen
Ela ervaÜçüncüm kız :) erkek olsaydı ege düşünmüştük
Kıyamam sana kuzunu kucagina al sımsıkı saril ve koklaya koklaya op inşallahGeçen sene bugün...
2.kürtajımı olmuştum.
Hayat o an durmuş, bidaha da geri başlamaz benim için diyordum.
Doğum katında süslü püslü kapıların önünde beklerken, içerde kim bilir ne sevinçler ne heyecanlar yaşanıyor,
bense hüngür hüngür ağlıyor, biyandan da bana üzülen gözlerle bakıp ne olduğunu merak edenlere saydırıyodum içimden.
Önlük giydirip doğumhaneye aldıklarında, ben bi yandan ağlıyor, bi yandan da yan tarafta normal doğum yapmak için uğrasan kadının nefes egzersizlerini dinliyodum...
1,2.3 ve gerisi karanlık.
Uyandığımda eşim kızarmış gözlerle bana bakıyor, bense esime o kadın doğumunu yaptımı acaba diye soruyordum.
2.kez aynı acı, hüsran, hayal kırıklığı...
O gün o doğum katından çıkarken "Allahım birdaha ki gelişimde kucağımda bebeğimle burdan ayrılmayı nasip et" diye dua ediip duruyodum içimden. Ama kendim inanmıyodum buna nedense.
Kürtaj sonrası bebeğimin kız olduğunu öğrendiğimde ki acı ise tarif edilemezdi.
Bebeğimi kaybettim diye değil, kızımı kaybettim diye ağlıyordum artık.
Az önce bunları düşündüm, geriye dönüp şöyle bi baktım.
O zamanlar hayalini bile kurmaya korktuğum seyin gerçeğini yaşıyorum suan.
Minik kızım benimle, içimde ve kıpır kıpır.
Neredeyse 30 haftayı devircez birlikte, zaman cabucak akıp geçiyor...
Şimdi daha çok inanıyorum, bu sefer ben o doğumhaneden kucağımda bebeğimle çıkacağıma...
Hepimiz bebeklerimizi sağsalim alıcaz kucaklarımıza...
Çok şükür bugünkü günümüze...
(Ohhh bee rahatladım yazınca, dolmuştum geceden beri)
YouTube'da "Keşkesiz Doğumda bebeğine ilk dokunan annesi oldu." adlı videoyu izleyin - Keşkesiz Doğumda bebeğine ilk dokunan annesi oldu.:kızlar agladım resmen yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?