- 25 Aralık 2013
- 961
- 940
- 158
- 35
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #33.381
Hayırlı Cumalar Anneler bebişler. Biz bugün tahlil sonuçlarımızı almaya gittik. Devlet hastanesinde yaptırmıştık oradaki doktor idrarda kanlı iltihap var detaylı bir doktora gözükmeniz lazım dedi kendisini yalı kazığı olarak koydukları için bişey diyemedi. Sonra özel bir hastanede tavsiye ettikleri bir doktora gittim. Neticelerin değerlerin güzel dedi. Muayene etti bebekler gayet sağlıklı dedi. Oğlan 1108 gr Kız 1098 gr olmuş ama alttan da muayne edicem riski görmem lazım dedi alttan muayene etti rahim ağzı çok kısa ve başları rahime çok yakın her an doğum gerçekleşebilir kesinlikle istirahat edeceksin yatacaksın dedi 2 tane ciğer geliştirici iğne yaptırdı yarında 2 tane daha yapılacak. Çok korkuyorum şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Ayın 9'una kadar raporu uzattı ayın 9'undan sonrada Normal doğum iznini başlatacak. Çok küçükler ya çok korkuyorum 4 hafta daha çıkmasınlar(( Dua edin bizim için olur mu hepinizi çok çok öpüyorum.
Dularımızdasın canım yat dinlen bol bol. kendini yorma sakın. Allah ın izniyle zamanını bekleyecekler inşallah.Hayırlı Cumalar Anneler bebişler. Biz bugün tahlil sonuçlarımızı almaya gittik. Devlet hastanesinde yaptırmıştık oradaki doktor idrarda kanlı iltihap var detaylı bir doktora gözükmeniz lazım dedi kendisini yalı kazığı olarak koydukları için bişey diyemedi. Sonra özel bir hastanede tavsiye ettikleri bir doktora gittim. Neticelerin değerlerin güzel dedi. Muayene etti bebekler gayet sağlıklı dedi. Oğlan 1108 gr Kız 1098 gr olmuş ama alttan da muayne edicem riski görmem lazım dedi alttan muayene etti rahim ağzı çok kısa ve başları rahime çok yakın her an doğum gerçekleşebilir kesinlikle istirahat edeceksin yatacaksın dedi 2 tane ciğer geliştirici iğne yaptırdı yarında 2 tane daha yapılacak. Çok korkuyorum şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Ayın 9'una kadar raporu uzattı ayın 9'undan sonrada Normal doğum iznini başlatacak. Çok küçükler ya çok korkuyorum 4 hafta daha çıkmasınlar(( Dua edin bizim için olur mu hepinizi çok çok öpüyorum.
kesinlikle moral bozmk yok, emin ol kilonla alakası yok cnm, hamileykn insan ister istemz toplu görünüyor. sonçta göbek büyüyor, göğüsler büyüyor, vücutta ödem oluyor haliyle kilolu görünüyor insan. dediğim gbi 10-15 kilo alanlar hemn eski hallerne dönüyorlar. daha fazlasını alanlar da azmednce en fazla 6 ayda dönüyorlar. bn kndmi bliyrm 30 kilo da alsam verrm, çünkü iradeliym, eminm ki sen de verrsin, çünkü bnu gerçkten takan insanlar şişmn kalmıyorlar. allh yrdmcmz olsn. 2 ay kldı doğuma. bebişler bi sağlkla doğsun da doğmdan en fazla iki ay snra norml halimize dönerz. hiççç moralini bozma. bn 30 haftada 6 kilo aldm sanki 26 kilo almşm gbi millt göbeğime bakmaya geliyo. insanlar haset, herkesi kndilerine bnzetmeye çalışıyorlar.
öyle tabii canım, o yüzdeki tombullk anında gidyo zaten. millet gerçkten hasta, hiç işleri yok kndilerini başkalarıyla uğraşmaya adıyorlar. dedğin gbi bnm de hedefm bayrama kadr norml kiloma dönmk. bi de 7. aydan snra herkes fil gbi olmuyo kusura bakmasınlar. dikkt ediyrz herhalde. bna da birisi öyle çokkk değişmişsinnn dedi. kndisi de senin dedğin gbi bnm hamile halimden bile 15 kilo fazla. bn onların yernde olsam ağzmı açmam, millet kndi kilona bak der diyeAynen valla çok iradeliyimdir ben de. Dikkat de ederim yedigime ictigime. Alacagim varmis aldim bi de göbek büyüyünce tostopalak gorunuyosun. Elin yuzun şişmiş nasil degismissin diye paldir kuldur laf ediyorlar. En sinir olduğum da daha bu ne ki 7. Aydan sonra göreceksin sismeyi diyorlar. Yahu bi gidin kendinize bakin 15 kg aaksam hamile iken sizin kilonuza ancak ulasiyorum. Ama laf etmekte ahkam kesmekte ustlerine yok. Dediğin gibi bebisler iyi olsun biz ramazan bayramina fit hatunlar ve yepisyeni anneler olarak girelim de bi görsünler bakalim
Eveeet aynen hele çatı kemigi kopuyor agridan bacaklarm cok ağrıyorkemik ağrısı var mı sanki giderek genişleyen bi halka gibi sızlıyor. ben anlamadım bu işi.
Kizlar bu arada saka gibi...
5 haftam kaldi...
35 de alcaz demidlerdi bebisi...
Plesanta totaliste 35 den sonrasini beklemiyorlar bi faydası
yok bebegede anneyede diyorlar...
Beyazlarini yikadim bebisin simdi orta renkliler yikaniyo
Sonra koyular...
Oyyyy evde heyecan başladı...
Niyetlendim Rabbim bana bebegimi goster dedim uyudum gordum Taha Muhammedimi
Oyyy kafa asagidaydi
Hemen derimin altindaydi
Bi açtım buluzumu kafayı gordum
Saclari vardi kisa kisa topacikdi yuzu
Yuzunu cevirdim baktim agzi acikti yusyuvarlak
Gozumden gitmiyor
Yaklasti dogum bebek hazır dedim esime
Yatta geziyemi ne cikiyomusuz orda bi tarafim acikti herhalde
Hemen indik yattan eve donuyoduk...
ALLAH hayra cikarsin insaallah...
Ben ilk dogumumda 17 kilo almistm ve hepsinde geri verrdim inşallah buda oyle olurkesinlikle moral bozmk yok, emin ol kilonla alakası yok cnm, hamileykn insan ister istemz toplu görünüyor. sonçta göbek büyüyor, göğüsler büyüyor, vücutta ödem oluyor haliyle kilolu görünüyor insan. dediğim gbi 10-15 kilo alanlar hemn eski hallerne dönüyorlar. daha fazlasını alanlar da azmednce en fazla 6 ayda dönüyorlar. bn kndmi bliyrm 30 kilo da alsam verrm, çünkü iradeliym, eminm ki sen de verrsin, çünkü bnu gerçkten takan insanlar şişmn kalmıyorlar. allh yrdmcmz olsn. 2 ay kldı doğuma. bebişler bi sağlkla doğsun da doğmdan en fazla iki ay snra norml halimize dönerz. hiççç moralini bozma. bn 30 haftada 6 kilo aldm sanki 26 kilo almşm gbi millt göbeğime bakmaya geliyo. insanlar haset, herkesi kndilerine bnzetmeye çalışıyorlar.
ve sonunda elektrikler geldi bu ne yaa 2015 in turkiyesinde nelr donuyor yine arka planda merak konusu!!! ayy cok cnm skldi ya bugun kitap okumakta gelmedi icimden.zaten dunku ignemi vurulmayida unutmusum Allahtan hatrladm da bugun hallettik
gecmise biraz goz gezdrm sadece.yatarken pc yi kullanmak bile zor o yuzden cok vakit gecremiyrm pc ile:) ee sizler nasilsiniz?minnoslar nasil?
Geçen sene bugün...
2.kürtajımı olmuştum.
Hayat o an durmuş, bidaha da geri başlamaz benim için diyordum.
Doğum katında süslü püslü kapıların önünde beklerken, içerde kim bilir ne sevinçler ne heyecanlar yaşanıyor,
bense hüngür hüngür ağlıyor, biyandan da bana üzülen gözlerle bakıp ne olduğunu merak edenlere saydırıyodum içimden.
Önlük giydirip doğumhaneye aldıklarında, ben bi yandan ağlıyor, bi yandan da yan tarafta normal doğum yapmak için uğrasan kadının nefes egzersizlerini dinliyodum...
1,2.3 ve gerisi karanlık.
Uyandığımda eşim kızarmış gözlerle bana bakıyor, bense esime o kadın doğumunu yaptımı acaba diye soruyordum.
2.kez aynı acı, hüsran, hayal kırıklığı...
O gün o doğum katından çıkarken "Allahım birdaha ki gelişimde kucağımda bebeğimle burdan ayrılmayı nasip et" diye dua ediip duruyodum içimden. Ama kendim inanmıyodum buna nedense.
Kürtaj sonrası bebeğimin kız olduğunu öğrendiğimde ki acı ise tarif edilemezdi.
Bebeğimi kaybettim diye değil, kızımı kaybettim diye ağlıyordum artık.
Az önce bunları düşündüm, geriye dönüp şöyle bi baktım.
O zamanlar hayalini bile kurmaya korktuğum seyin gerçeğini yaşıyorum suan.
Minik kızım benimle, içimde ve kıpır kıpır.
Neredeyse 30 haftayı devircez birlikte, zaman cabucak akıp geçiyor...
Şimdi daha çok inanıyorum, bu sefer ben o doğumhaneden kucağımda bebeğimle çıkacağıma...
Hepimiz bebeklerimizi sağsalim alıcaz kucaklarımıza...
Çok şükür bugünkü günümüze...
(Ohhh bee rahatladım yazınca, dolmuştum geceden beri)
Sağol canım sen kaçıcı haftada yapmıştın doğumu oğluşun kaç kg doğmuştuCanım benim çok iyi anlıyorum seni.banada 27 haftada demişti doktorum başını dayamış rahim ağzına diye.sürekli yatman ve dinlenmen şart su durumda.Kalkma tuvalet haricinde. Ayaklarının altına yastık koy yat,dinlen...Benim enfeksiyon isi bozdu,yoksa dinlenmekle bu durumun üstesinden geliniyor Allahın izniyle...
Kızlar bir sey sorcam gebelikte hindistan cevizi yemekte bi sakinca var mi? Nette doğru düzgün bir bilgi bulamdmda
Ben 30.haftada yapmıştım canım,ama benimki enfeksiyonun sebep olduğu bi dogumdu....1100 gr doğdu benim kuzum...Sağol canım sen kaçıcı haftada yapmıştın doğumu oğluşun kaç kg doğmuştu
ne kadr zamanda verdn canım pekiBe
Ben ilk dogumumda 17 kilo almistm ve hepsinde geri verrdim inşallah buda oyle olur
Ilk on iki kiloyu cabuk verdim bes alti ayda son bes kiloyuda bir bucuk yildane kadr zamanda verdn canım peki
Eveeet aynen hele çatı kemigi kopuyor agridan bacaklarm cok ağrıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?