- 25 Temmuz 2011
- 5.616
- 103
- 363
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #3.741
cnm cok uzuldum Allahım sabır versin ... benimde ilk bebegimin kalbi durmustu aldırmak zorunda kaldım evet ilk gunler cok zordu ama hıc vazgecmedim 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve cok sukur bebeğimi kucagıma aldım... Allahım en kısa zamanda sağlıklı sıhatli bi bebek nasip etsin cnmSelamlar,
Ben ikili test öncesi öylesine gittiğim randevuda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Akşamına hastaneye yatıp, sabah operasyonla zaten sonlanmış olan gebelik tamamen vücuttan alınarak sonlandırıldı. Yarım gün daha kontrol altında tutulduktan sonra dün akşam evime geldim nihayet.
Veren Allah, alan Allah. Hep her şeyin hayırlısını, sağlıklısını dilerdim demek ki benim için en hayırlısı buymuş.
Sizler için "aman ben atlamışım, siz dikkat edin" diye söyleyecek bir şeyim yok aslında. Benim bulantım, kusmam, kanamam, ağrım, sızım hiç olmamıştı doğal olarak hiç bir şeyden şüphelenmedim. Gezdiğim doktorlardan biri belirtilerin aniden ortadan kalkarsa anla ki bebekte sıkıntı var dedi ama benim zaten belirgin belirtim olmadığından bu da fark edilen bir nokta olamazdı. Özellikle ilk gebeliklerde olan bir durummuş, 100 gebeden 10 tanesinde görülürmüş. İlk 3 ay bu anlamda çok önemli ve çok riskliymiş. Sebebi çevresel faktörlermiş. bunun içinde radyoaktif bir şey taşıyan bir aracın senin yanından geçmesinden tut, yatak odasında tutulan cep telefonları, kullanılan laptoplar, hava kirliliği, zart zurt hepsi sebep olabilirmiş. Bizim durum Patolojiye gönderildi, 20 gün sonra sonuçları gelecek ama özetle olay biraz takdir-i ilahi. Vadesi o kadarmış diyebiliriz ancak.
Bu gruptaki ve de diğer gruptaki tüm anneler inşallah sağlıkla bebeklerine vakti geldiğinde kavuşurlar. Rabbim onları ve bebeklerini korusun, benim gibi güzel bir rüyaya yeni başlarken uyanan kadınlara da doğru zaman geldiğinde, hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.
amin insallah benim ilk bebeğim senin de öyle mi?evet.. bakalım idare ediyoruz işte ama güzel bi duygu Allah hepimize sağlıkla kucaklamyı nasip etsin evlatlarımızı..
canım o kadar üzüldüm ki. bnm ablamda ilk bebeğini böyle nedensiz kaybetmişti. bnmde belirtilerim yok denecek kadar az. öyle bi durumda bnde hissedemem. decavit kullandığım için biraz midem bozuluyo ac karna atarsam ama o da ilacın etkisi. sıfır belirtiyle hamileliğim devam ediyo insallah bişey olmaz. bebeğin kaç haftalıktı kaybettiğindeSelamlar,
Ben ikili test öncesi öylesine gittiğim randevuda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Akşamına hastaneye yatıp, sabah operasyonla zaten sonlanmış olan gebelik tamamen vücuttan alınarak sonlandırıldı. Yarım gün daha kontrol altında tutulduktan sonra dün akşam evime geldim nihayet.
Veren Allah, alan Allah. Hep her şeyin hayırlısını, sağlıklısını dilerdim demek ki benim için en hayırlısı buymuş.
Sizler için "aman ben atlamışım, siz dikkat edin" diye söyleyecek bir şeyim yok aslında. Benim bulantım, kusmam, kanamam, ağrım, sızım hiç olmamıştı doğal olarak hiç bir şeyden şüphelenmedim. Gezdiğim doktorlardan biri belirtilerin aniden ortadan kalkarsa anla ki bebekte sıkıntı var dedi ama benim zaten belirgin belirtim olmadığından bu da fark edilen bir nokta olamazdı. Özellikle ilk gebeliklerde olan bir durummuş, 100 gebeden 10 tanesinde görülürmüş. İlk 3 ay bu anlamda çok önemli ve çok riskliymiş. Sebebi çevresel faktörlermiş. bunun içinde radyoaktif bir şey taşıyan bir aracın senin yanından geçmesinden tut, yatak odasında tutulan cep telefonları, kullanılan laptoplar, hava kirliliği, zart zurt hepsi sebep olabilirmiş. Bizim durum Patolojiye gönderildi, 20 gün sonra sonuçları gelecek ama özetle olay biraz takdir-i ilahi. Vadesi o kadarmış diyebiliriz ancak.
Bu gruptaki ve de diğer gruptaki tüm anneler inşallah sağlıkla bebeklerine vakti geldiğinde kavuşurlar. Rabbim onları ve bebeklerini korusun, benim gibi güzel bir rüyaya yeni başlarken uyanan kadınlara da doğru zaman geldiğinde, hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.
Canim benim seni anliyorum..ama bak en azindan kendi memleketindesin..ben bide uzakligi kafama cok takiyorum..altli ustlu degilim ama zor oluyor..esim tek erkek..kayinvalidem kiskaniyor..evlendik balayina gidemdik surekli arayip hastayim diyor hastane serum vs..ilk zamanlar benimde acemiligime geldi..seslenemiyordum..simdi cvp veriyorum..anlamali artik bizmde ayri bir ev kurdugumuzu..sabrediyorum..gerçekten çok zor . Artık kendimi boğuluyomuş gibi hissediyorum her akşam orda yemek yenıyor ama bırgun bana demıyor bakalım sende annenı kardesını ozledın mı gıdelım yemeğe dıye varsa yoksa kendı annesı onu gectım ben gıdınce benımle de gelmıyor kac kere akrabalarıma yalnız basıma gıttım aslında esım çok duygusal iyi bi insan ama neden boyle oluyor ben anlayamıyorum. benım kayınvalıdem de hasta o da kullanıyor cok guzel nısanlıyken dısarı çıkardık arardı ben kotuyum hastayım dıye hastaneye gıderdık yok bıseyı bı serum takarlar gonderırlerdı herşey insanoğlu için yazık olan bızlere oluyor içime ata ata dert sahıbı oldum ben..
Canlar ben kayinvalidemle cok mesafeli olmama rağmen evimiz uzak olmasina ragmen oglumu buyuturken karisiyor soyle yap boyle yap diyor.akilveriyo bu kaynakların özelliği olsa gerek. yani ev yakinligiyla hic alakasi yok uzakta olsaniz karisirlar
ben kullanıyorum aksam tok karnına ,sabah oglen de dramımıne kullanıyorum,bulantılarmı hafıfletıyor bıraz olsadaben artık leblebi çubuk kraker ve tostla beslenıyorum resmen. yemeklerın adını unuttum ama benım bıraz streslı gecıyor sanırım streste cok mıdemı etkılıyor bulantılarım ve öğürtülerim çok dün doktorum çok kusarsan serum takarız dedı ama bakalım ıdare edıyorum bırde premesıs verdı kullandınız mı hiç? emın olamadım hiç içmedım aldım ama.
Cnm Cenabi Hak sabir versin...Selamlar,
Canim benim bende evleneli bi bucuk sene oldu..seni cok iyi anliyorum..ben rahat yetisen serbest bi kizdim..isim vardi...sehirden ilceye tasindik esimimn memleketine..ben de cok tartismalar yasadim..ama bence simdiden hoslanmadigin seyleri soyle kayinvalidene..direk soyle..ben evimin isini kendkm yapcam hevesim var de..aradigi zaman bugun evimde yiycem gelemem de..sabahleyinleri hafta sonlari plan yap kahvaltiya git esinle..ya da erkenden kalk kendin hazirla yap kahvalti kayinvaliden ararsada biz yapmistim size afiyet olsun de..evlenmeden once bu konulari cok absurd gorurudum ama iste benimde basima geldi..ve inan zor bi durum..ve bende iki aylik hamileyim..sevinc korku ve kaygi var...bebegime kimsenin karismasini istemiyorum..bu konuda sert olcam..kendim arastirip ogrencem..biraz sert tavsiyeler oldu ama bence oyle..Arkadaşlar merhaba.. Nasıl anlatsam bilemiyorum. 20 yaşındayım 4 aylık evliyim rabbim bize bi evlat nasip etti 6 haftalık hamileyim. özel bir şirkette yönetici asistanıyım geçinip gidiyoruz işte.. Kayınvalıdem ıle altlı ustlu oturuyoruz. Yemeklerı orada yıyoruz ama artık bu sorun olmaya basladı çamaşırlarımı bıle o yıkıyor evıme tam alışamadım eşımde oyle hep annesı on planda annesı mukemmel bırı onun için .. Ben işteyken eve çıkıyor ona bı borcam verdım gecen de bıtıırmış ışını yıkamış çıkmış koymuş benım mutfagıma masaya. ben yokken e vıme gırıyor evlılığe tam alışamadım derken çocuk olucak şimdi allahın izniyle ama psikolojim mahvoldu. kendımı iyi hissetmiyorumen ufak seylerden eşimle tartışyo ağlama krizlerine giriyorum bu sorunları yaşayanlar oldu mu aranızda yardım edın lutfen işime de konsantre olamıyorum evımı temızlıcek halım yok ne bişey yıyesım ne de çalışasım var çok kötüyüm bazen keşke genclığımı yasasaydım dıyorum bu yük artık bana zor gelıyo o çocuğa nasıl bakıcam nasıl bi gelecek hazırlıcam nasıl iyi bir insan olarak büyütücem bilmiyorum.. Hakkınızı helal edın uzun oldu biraz .. Nolur bana bi akıl verin ..
Selamlar,
evet benım de ilk bebeğim..amin insallah benim ilk bebeğim senin de öyle mi?
Selamlar,
Allah peygamber sabrından versin nerede varsa..Canim benim seni anliyorum..ama bak en azindan kendi memleketindesin..ben bide uzakligi kafama cok takiyorum..altli ustlu degilim ama zor oluyor..esim tek erkek..kayinvalidem kiskaniyor..evlendik balayina gidemdik surekli arayip hastayim diyor hastane serum vs..ilk zamanlar benimde acemiligime geldi..seslenemiyordum..simdi cvp veriyorum..anlamali artik bizmde ayri bir ev kurdugumuzu..sabrediyorum..
hayır kesınlıkle haklısın ve doğru söylüyosun .. bu şekılde olduğunda kendı hayatlarımızı yaşayamıyoruz en basıtı dun bebeğimizin kalp atışlarını duyduk allahın izniyle dedım kı yemeğe çıkalım tamam dedı iş çıkışı aradım gıtmeyelım annem yemek yapmış dedı bende tamam dedım ama eve gıttım duramadım sinirimden patladım.. Benim özgürlüğüm kısıtlanıyor ne münasebet .. benım sıkıntım eşimden de kaynaklanıyor canım annesıne bırsey dıyemıyor ben desem adım çıkacak ortada sıkıştım kaldım..Canim benim bende evleneli bi bucuk sene oldu..seni cok iyi anliyorum..ben rahat yetisen serbest bi kizdim..isim vardi...sehirden ilceye tasindik esimimn memleketine..ben de cok tartismalar yasadim..ama bence simdiden hoslanmadigin seyleri soyle kayinvalidene..direk soyle..ben evimin isini kendkm yapcam hevesim var de..aradigi zaman bugun evimde yiycem gelemem de..sabahleyinleri hafta sonlari plan yap kahvaltiya git esinle..ya da erkenden kalk kendin hazirla yap kahvalti kayinvaliden ararsada biz yapmistim size afiyet olsun de..evlenmeden once bu konulari cok absurd gorurudum ama iste benimde basima geldi..ve inan zor bi durum..ve bende iki aylik hamileyim..sevinc korku ve kaygi var...bebegime kimsenin karismasini istemiyorum..bu konuda sert olcam..kendim arastirip ogrencem..biraz sert tavsiyeler oldu ama bence oyle..
hayır kesınlıkle haklısın ve doğru söylüyosun .. bu şekılde olduğunda kendı hayatlarımızı yaşayamıyoruz en basıtı dun bebeğimizin kalp atışlarını duyduk allahın izniyle dedım kı yemeğe çıkalım tamam dedı iş çıkışı aradım gıtmeyelım annem yemek yapmış dedı bende tamam dedım ama eve gıttım duramadım sinirimden patladım.. Benim özgürlüğüm kısıtlanıyor ne münasebet .. benım sıkıntım eşimden de kaynaklanıyor canım annesıne bırsey dıyemıyor ben desem adım çıkacak ortada sıkıştım kaldım..
Canim benim heskesin esi oyle..sen saniyor musun ki benim esim ses ediyor..annesine hayir diyemiyor..ilk zamanlar kayinvalidem beni arayip yemek yaptim gel derdi..emri vaki..yapardi..ben hayir dedigim zaman esimi arardi..evde cok kriz yasadim esimle..et tirnaktan ayrilmaz ben ailesine gitmem yardim etmem demiyorum..ama bu kadarda olmaz..hele ben gibi biri yonetiliyor..vala artik cingar cikartiyom..bebegimin kLp atisini bile kendim duydum.esim yoktu yanimdahayır kesınlıkle haklısın ve doğru söylüyosun .. bu şekılde olduğunda kendı hayatlarımızı yaşayamıyoruz en basıtı dun bebeğimizin kalp atışlarını duyduk allahın izniyle dedım kı yemeğe çıkalım tamam dedı iş çıkışı aradım gıtmeyelım annem yemek yapmış dedı bende tamam dedım ama eve gıttım duramadım sinirimden patladım.. Benim özgürlüğüm kısıtlanıyor ne münasebet .. benım sıkıntım eşimden de kaynaklanıyor canım annesıne bırsey dıyemıyor ben desem adım çıkacak ortada sıkıştım kaldım..
aynen bende oyleyım.. bebeğim için üzülüyorum bu stresten sinirden o da etkileniyor. kaç haftalık bebeğin Allah kucağına alıp kokusunu duymayı nasip etsin inşallahh.. :)Canim benim heskesin esi oyle..sen saniyor musun ki benim esim ses ediyor..annesine hayir diyemiyor..ilk zamanlar kayinvalidem beni arayip yemek yaptim gel derdi..emri vaki..yapardi..ben hayir dedigim zaman esimi arardi..evde cok kriz yasadim esimle..et tirnaktan ayrilmaz ben ailesine gitmem yardim etmem demiyorum..ama bu kadarda olmaz..hele ben gibi biri yonetiliyor..vala artik cingar cikartiyom..bebegimin kLp atisini bile kendim duydum.esim yoktu yanimda
..kayinvalidem yine hastaydi cunku..belki bu bi tesaduftu..ama icimde cok ofke duyuyorum..bence sert ol..bastir esini..amann bak simdi bile strez oluyoruz..bebegim icin cok endiseliyim..cunku surekli stresliyim bu konulardan..
bende sevmiyorum. Gelın mevlutu yaptık bundan 2 ay once ben dedım kı anne gelınlıgın kolu sokulmus o da eskı terzı anlar sen yapar mısın dedım tamam dedı bende sabah işe gıderken ındırırım bu hafta dedım dememın ertesı gunu çıkmış yukarı dikmiş bi güzel koymuş gelinliği . ne dersın şimdi buna..canım sende belim ağrıyo midem bi tuhaf gidemicem ben galiba de sen git istersen diye de duygu sömürüsü yap yatıcam ben erkenden dersin ben dualar edeyim o zaman benim kv ile aramda arabayla 10 dk mesafe var haftada 1 gün kv deye 1 günde mutlaka anneme gideriz kv dem benden habersiz evime girmez anahtar var ondada tedbir amaçlı bıraktık ama girsede sıkıntı etmem ben bi yerleri karıştırmadığı sürece sıkıntı yok gizlim saklım yok nasıl olsa ama öyle bir insan değildir güveniyorum kendisine herşeyime de karışmaz aram mesafeli öyle içli dışlı değilimdir böyle iyi ben sevmiyorum zaten vıcık vıcık ilişkileri.
gereksiz ilaç kullanmak yada aşı ayrı bir olay kullanmasan da olur şeker yüklemesi de öyle ama troid ilacı bambaşka gönül isterdi ki doğal olan troid ilacı olsun..ama öyle bişey yok piyasada..mecburen troid hormonu olmadığından yada yavaş çalıştığından almak zorundayız ..çocuk yaşar mı yaşamaz mı Allah bilir ama troid eksikliği bir çok organın çalışmamasına sebep olan çok önmli bir organ..kalbide beyin fonksiyonlarınıda yöneten küçücük olan troid hormonları..ben 6 yıldır kullanıyorum halen..kullanmadığım zaman yada dozajı yanlışsa vucudum kötü alarm veriyor..insan tek böbrekle yada safra kesesi olmadan yaşar ama troid hormonu olmadan olmaz..modern tıbbın yanlışları eksikleri çok ama gerekli olanı da yok değil..dört dörtlük doğal yaşıyamıyoruz maalesef..decacal tabakta diye bir kitap var ya..hayır deccal sadece tabakta değil heryerde..mantığımızda heryerde olmak zorunda..Allah hayırlısını versin herkese..TSH 5,84 müş. Doktorum baya konuştu, bebeğini kaybedersen üzülmezmisin diye bişeyler söyledi. Ben hala hormon ilaçları kullanmamakta direniyorum, bunun hayatı nasıl yavaş yavaş kısalttığını da, kalitesizleştirdiğini de biliyorum.
Dua edin bana kızlar, çocuğunu kaybedersin diyorlar ama nedense garip bi şekilde içim rahat.
Bunların da bir politika olduğunu düşünüyorum, herkesin eline testleri tıkıştırıyorlar.. Ve ya aynı şekilde şeker yüklemesi yaptırmaları.. Bu garip bir oyun ve tuzak gibi geliyor bana.
Ben inşallah en az 2 ay gitmemeyi düşünüyorum doktora, ya da özgür bir doktor bulmam lazım, kalbi özgür, beyni özgür.
benim hesap tutmaz o zamanBiraz arastirdim nette batil inanc felan diyorlar ...
Ben bunu duydugumda daha tr de internet yoktu...
Dogru veya değil bilemem...
Simdi hesap şu :
Kadınların kanı her 3 senede bir
Erkeklerin ise 4 senede bir tam olarak vücutta temizleniyormus...
Buna gore hamile kalinan yilin hangi ayı ise kani en yakin temizlenen kisinin cinsiyetinden oluyormus bebek...
Bi hesap yapin bakalim anne babanizin dogum tarihlerinden...
Yılı hesaplarken ayı da unutmayin...
Yinede la gaybi illallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?