2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Arkadaşlar merhaba.. Nasıl anlatsam bilemiyorum. 20 yaşındayım 4 aylık evliyim rabbim bize bi evlat nasip etti 6 haftalık hamileyim. özel bir şirkette yönetici asistanıyım geçinip gidiyoruz işte.. Kayınvalıdem ıle altlı ustlu oturuyoruz. Yemeklerı orada yıyoruz ama artık bu sorun olmaya basladı çamaşırlarımı bıle o yıkıyor evıme tam alışamadım eşımde oyle hep annesı on planda annesı mukemmel bırı onun için .. Ben işteyken eve çıkıyor ona bı borcam verdım gecen de bıtıırmış ışını yıkamış çıkmış koymuş benım mutfagıma masaya. ben yokken e vıme gırıyor evlılığe tam alışamadım derken çocuk olucak şimdi allahın izniyle ama psikolojim mahvoldu. kendımı iyi hissetmiyorumen ufak seylerden eşimle tartışyo ağlama krizlerine giriyorum bu sorunları yaşayanlar oldu mu aranızda yardım edın lutfen işime de konsantre olamıyorum evımı temızlıcek halım yok ne bişey yıyesım ne de çalışasım var çok kötüyüm bazen keşke genclığımı yasasaydım dıyorum bu yük artık bana zor gelıyo o çocuğa nasıl bakıcam nasıl bi gelecek hazırlıcam nasıl iyi bir insan olarak büyütücem bilmiyorum.. Hakkınızı helal edın uzun oldu biraz .. Nolur bana bi akıl verin ..

çigköfte deme bana nasıl canım çekiyor nasıl ama kabızlıktan korkuma yiyemiyorummmmmmmmmmmmm ols da yesekkkkkkkkk

Bende kabızlık yapmadı hamd olsun. Her hafta yiyorum bi de.

benimde canım çiğ köfte istiyor nar ekşili ,,(((ama doktor çiğ şeylerde n uzak dur dedi
çiğ köfte -salam az pişmiş et vs...toksoplazma açısından sakıncalı dedi ((

Toksoplazma ne ki :/

Karsilikli samimi bir dialog sorununu cozebilir. Sana iyilik yaptigini dusunurken huzursuz ettiginin farkinda degildir.
Hamilelik donemi tam aksi olmasi gerekirken olumsuz durumlara daha cok kulak kabarttigimiz bir donem olabiliyor. Esin bu tatli krizlerini anlayisla karsilayacaktir.

Hiç öyle olmuyor aksine benım hamilelğimi kullandığımı söyledi dün akşam ayrıca bun da ne var yani ben de de olsa bu gen bende doğururdum diyo kırılıyorum..

Ben de 8 aydır kaynanamla altlı üstlü oturuyorum. Genelde evet yemekler yukarıda onlarda yeniyor. Ve yemeği de sırayla yapıyoruz gibi birşey. Daha çok o yapiyor tabi.
Bence senin gibi çalışan biri için kayinvalidenin hizmetini yapması büyük avantaj. Tabi başına kakmiyorsa yaptığı isleri.
Ama sen yokken evine girmesi çamaşırını yıkaması... Ne bileyim ben utanirdim ve buna asla müsaade etmezdim. Evin hali belli olmaz. Çamaşırlarını içinde ne biliyim özel şeylerin olur ben onun yaninda cmasir katlamiyorum bile açık açık da diyorum yani sen gör istemiyorum.

Bebek doğduktan sonra Allah yardim eder. Güç kuvvet verir. Sen bile sasirirsin haline. Bunları yaşadığım için söylemiyorum tamamen hislerimle konuşuyorum. Ben de kayinvalideye bağımlı bi gelinim :/ ve aynı senin gibi çocuk olunca nasıl bakicam nasıl buyutucem nasıl her isi yurutucem diye düşünüyorum. İste maalesef o devrede de kayınvalide giriyor o yardim edecek sen de buyuteceksin. Eğer iyi biriyse sana yardim etmesini senin bi eksikliğin olarak gorme. Gün gelecek biz de çocuklarımızla tek başımıza mücadele vereceğiz inş. Zamanı var elbette ...

OTE="meleksin duru, post: 37651133, member: 633771"]Arkadaşlar merhaba.. Nasıl anlatsam bilemiyorum. 20 yaşındayım 4 aylık evliyim rabbim bize bi evlat nasip etti 6 haftalık hamileyim. özel bir şirkette yönetici asistanıyım geçinip gidiyoruz işte.. Kayınvalıdem ıle altlı ustlu oturuyoruz. Yemeklerı orada yıyoruz ama artık bu sorun olmaya basladı çamaşırlarımı bıle o yıkıyor evıme tam alışamadım eşımde oyle hep annesı on planda annesı mukemmel bırı onun için .. Ben işteyken eve çıkıyor ona bı borcam verdım gecen de bıtıırmış ışını yıkamış çıkmış koymuş benım mutfagıma masaya. ben yokken e vıme gırıyor evlılığe tam alışamadım derken çocuk olucak şimdi allahın izniyle ama psikolojim mahvoldu. kendımı iyi hissetmiyorumen ufak seylerden eşimle tartışyo ağlama krizlerine giriyorum bu sorunları yaşayanlar oldu mu aranızda yardım edın lutfen işime de konsantre olamıyorum evımı temızlıcek halım yok ne bişey yıyesım ne de çalışasım var çok kötüyüm bazen keşke genclığımı yasasaydım dıyorum bu yük artık bana zor gelıyo o çocuğa nasıl bakıcam nasıl bi gelecek hazırlıcam nasıl iyi bir insan olarak büyütücem bilmiyorum.. Hakkınızı helal edın uzun oldu biraz .. Nolur bana bi akıl verin ..[/QUOTE] Cnm yasin kucuk ama herseyin ustesinden gelirsin ben 27; u; yasinda anne oldum kedke daha erken olsaymisim dedigim zamanlarda coktur yani citir anne olcaksin cocugunla arkadaş gibi
:)bide amalik dogustan öğrenilir derler dogru bebegin dogunca ic gudusel olarak herseyi yaparsin bence kaynana ilerde cocuguna bakar sen kaldigin yerden işine gücüne bakarsin hic korkma

Cnm yasin kucuk ama herseyin ustesinden gelirsin ben 27; u; yasinda anne oldum kedke daha erken olsaymisim dedigim zamanlarda coktur yani citir anne olcaksin cocugunla arkadaş gibi
:)bide amalik dogustan öğrenilir derler dogru bebegin dogunca ic gudusel olarak herseyi yaparsin bence kaynana ilerde cocuguna bakar sen kaldigin yerden işine gücüne bakarsin hic korkma[/QUOTE]
yok ben kreşe başlayana kadar kendım bakıcam çocuğuma daha fazla müdahele edilmesini istemıyorum hayatıma.
haklsın genc anne olmak güzel tabii ki ama korkuyo yıne de ınsan işte..

bizde durumbu şekılde değil ama pazar sabahları bıle çağırıyor bızı kahvaltıya daha yatakta oluyoruz arıyor. kahvaltıya gelın hadi diye. daha kendı evımde annemı babamı ağırlayamadım ne zaman gelseler orda yemek yenıyopr benım evde çay içiliyor evden soğudum zaten yemek yapmayı bılmyorum bi izin vermıyolar evımın tadını çıkarayım.

canım sen gerıde kalan 30% sanslı hamılelerdensın bence ,ne guzel bulantın yok dılını ısır bence, ben gune 3 tane bulantı ılacı ıcıyorum banamısın demıyor

cnm mrb bende kayınvaldemle altlı üstlüyüm 5. yıla giricez üstelik ilk yıllar çok sorunlar oldu görümcemler nedeniyle ama kayınvaldem beni tutmuştur hep ayrıca bende hep bizim bir düzenimiz olsun yemek yapayım falan özenirdim yani çok tecrübem yoktu olamadı da sayesinde kayınvaldem yalnız olduğu için ayrılamadık bende kıyamadım açıkçası yalnız yemek zor olsa gerek hem zaten bütün gün yalnız yemeği yemesende eşin hergün çıkalım görelim diycek zaten yemek kültürümüz çok farklı halada alışamamışımdır 5 yıl oldu sevmediğim şeyleri bilir ama yinede yapar kızdığım şeyler oluyor tabiki başlarda benim evimede giriliyordu fark ettiğim anda nevrim döndü ve kapı çelik kapı iki kilidi var üstteki anahtar yoktu onda bende artık üsttende kilitlemeye başladım ve giremediler çocuk konusuna gelincede benim de inanki endişelerim var sürekli müdahale edicek biliyorum ben 3 çocuk büyütüüm bilmem ne falan yani saygı duyarım tabiki ama hiç birşey eskisi gibi değil hamile kalmak bile çok zor ama şu dönemde eşinle olan iletişim çok önemli ben onun hakkını yiyemem beni ayrı tutmuştur ve yeri gelir annesini uyarır ozaman da rahatsız olursam söyler eminim ama sen saygısızlık etme sakın

Canım bu işi halledecek olan eşin ,,kayınvaldeninde düşünmesi gerek tabi
mesela biz sadece hafta içi akşam orda yemek yiyoruz bulaşığı yıkıyorum biraz sohbet yarım saat falan sonra evimize iniyoruz.hafta sonu bazen evde yiyoruz bazen dışarıda kahvaltıda aynı şekilde bazen dışarı çıkarız,bazen anneme gideriz bazen hazırlarım ben onu çağırırım yani ona bağımlı olamazssın yani bunları açık açık konuşmazssanız hallolmaz
5 yıl oldu dedim ya annemler le bizde inan başbaşa oturmadık hiç geldiklerinde çağırmazssam trip yapar muhakkak gelir

Of iste bu çok kotu ya. Bu noktada esin biraz müdahale etmeli aslında. Pazar sabahı bunun adi rahatsız edilmektir . ayh Allah sabir versin sana.Kayinvalidene anlayış.
Bi noktada dur dense kadin da sınırlarını öğrenmiş olur.

Selamlar,

Ben ikili test öncesi öylesine gittiğim randevuda bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Akşamına hastaneye yatıp, sabah operasyonla zaten sonlanmış olan gebelik tamamen vücuttan alınarak sonlandırıldı. Yarım gün daha kontrol altında tutulduktan sonra dün akşam evime geldim nihayet.

Veren Allah, alan Allah. Hep her şeyin hayırlısını, sağlıklısını dilerdim demek ki benim için en hayırlısı buymuş.
Sizler için "aman ben atlamışım, siz dikkat edin" diye söyleyecek bir şeyim yok aslında. Benim bulantım, kusmam, kanamam, ağrım, sızım hiç olmamıştı doğal olarak hiç bir şeyden şüphelenmedim. Gezdiğim doktorlardan biri belirtilerin aniden ortadan kalkarsa anla ki bebekte sıkıntı var dedi ama benim zaten belirgin belirtim olmadığından bu da fark edilen bir nokta olamazdı. Özellikle ilk gebeliklerde olan bir durummuş, 100 gebeden 10 tanesinde görülürmüş. İlk 3 ay bu anlamda çok önemli ve çok riskliymiş. Sebebi çevresel faktörlermiş. bunun içinde radyoaktif bir şey taşıyan bir aracın senin yanından geçmesinden tut, yatak odasında tutulan cep telefonları, kullanılan laptoplar, hava kirliliği, zart zurt hepsi sebep olabilirmiş. Bizim durum Patolojiye gönderildi, 20 gün sonra sonuçları gelecek ama özetle olay biraz takdir-i ilahi. Vadesi o kadarmış diyebiliriz ancak.

Bu gruptaki ve de diğer gruptaki tüm anneler inşallah sağlıkla bebeklerine vakti geldiğinde kavuşurlar. Rabbim onları ve bebeklerini korusun, benim gibi güzel bir rüyaya yeni başlarken uyanan kadınlara da doğru zaman geldiğinde, hayırlı ve sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

Bizim gelinimizle annemde alt li ustu oturuyor ayri binada evleri vardi sattilar sirf anneme yakin olsun diye ..tum yemekler Annemlerde yeniyor annem bulasik bile yikatmaz uc aylikti bebegi calismaya başladı annem cok guzrl baktı yani mutlu mesut yaşıyorlar .keske annem gibi bir kaynanam olsaydi malesef.allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

HAKLISIN BUNUN DENGESINI EŞİM SAĞLIYACAK AMA ANNESINE LAF SOYLETMIYOR Kİ ÇOK BUNALDIM GERÇEKTEN EN GUZELI AYRI OTURMAKMIŞ BEN BOYLE OLACAĞINI BILSEYDIM KABUL ETMEZDIM HİÇBİR ÖZEL YEMEĞİMİZ ÖZELİMİZ YOK ALLAH SABIR VERIN HEPIMIZE SİNİRDE YAPMAK İSTMİYORUM YAZIK BEBEĞİMDE ETKILENECEK ONA GÜNAH...

Cnm ya uzuldum gercekten rabbim hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin inşallah. Cok guzel dualar etmişsiniz benimde dyam sizinle.

canım ama kayınvalde var kayınvalde var benimkide iyi çok şükür yemeklerine alışamasamda işten gelince hazır sofraya oturmak gibisi yok ayrıca allah razı olsun 5 yıldır fatura görmedim sayesinde arabamız oldu birikimiziz oldu ama bazı yerde susmayı bilmiyor çok karışıyor o durumlarda da eşim anladığı anda uyarıyor annesini ben asla daha bişey dememişimdir demem de

Cnm bende gebelikle ilgili bir kitap varda orda yaziyodu erkek bebislerin daha yavas kizlarin daha hizli atiyior diye ben sormamistim dr ama eltim sormus onunki 160 ustu atiyodu kizdi belkide denk geldi :)
hmm bizimde hic aklimiza gelmedi sormak tatlim ama kalp atisi fotosumda 120 hz yaziyo omu acaba bir ay sonra gittigimizde belli olur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…