2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
3000 mi? bir yanlışlık olmasın
bir ara 300 400 falan duydum sanki.çalışmayanlara herhangi bir ücret veriliyor mu arkadaşlar bilgisi olan varmı
yok canım ilk çocuğa 300 tl doğum parası veriyorlar, 3000 tl değil. ayrıca süt parası da alınıyormuş kızlar. çalışana da var çalışmayana da var.

inşallah tam büyümeden harekete geçerler :)

Canim benim doktorum agda yaptirmamami soyledi, kendimi kasiyorum ben ve agrim oluyo. Kendini rahat hissediyosan belki bisey olmayabikir ama doktoruna danis bence.

selam kızlar pazardan beri annem bendeydi ara ara girip anca okuyabildim. bugün gitti de kendi kendime kalabildim sonunda :) yalnızlığı seviyorum..
çatı muayenesinin acı verdiğini öğrenmek canımı sıktı.
doğum sonrası az da olsa gelecek para illaki hiç yoktan iyidir ihtiyaç karşılanır.
ben de nedense 3-4 hafta sonra doğurmuş olacağım gibi hissediyorum. bebek iri bebek diye ilk öğrenince sezeryana aklım kaydı ama inş. normal doğum olur diye düşünüyorum artık. 4 kg ya kadar yolu var
bugün dr a gittim 33+3 gündeyim sat a göre. nst normal çıktı. 3 hafta önden gidiyor. şekerim yok ama dr sen gene şekerin varmış gibi hamur işinden uzak dur dedi. bundan sonra her hafta geleceksin dedi.
boyu 49 küsür diye aklımda 50cm e yakındı. kilosu 2900. tabi dr un makinasına göre acil e gidince o daha yüksek çıkıyor. tabi +-450 gr yazıyor. bakalım doğunca ne kdr olacak :) tatlı değil de atıştırıp durma olayı var bende. gerçi annemin evde olması sebebiyle sakince oturamadım dolanıp bişiler yiyip durdum göbeğim bir tık daha büyüdü
bu arada dr a normal doğum için koşu bandında yürim mi fln dedim. nasıl doğuracağını pek etkilemez dedi spor hareket. yürüyeceksen kocanı koluna tak gez dedi. idrar sıkışması normal dedi mesaneye baskı yüzünden.
kardeşimle konuşuyordum da bugün tr ye gelince alışverişe çıkarız diyorduk. nasıl gezicem bilemiyorum dedim de, yanımda suyun falan gelirse bayılırım ben dedi
sanırım önemsemediğim eksikleri şimdiden halletmem lazım.
annem evi bayağı toparladı inş. yarın hastane çantasını hazırlama niyetindeyim. inş. hazırlığımı yapmadan doğuma gitmem

Bişey sorucam doğumdan sonra sigorta 3 bin tl doğum parası veriyomuş bunla ilgili bilgisi olan varmı
Doğrudur ben SGK ya sordum. Tam tutarini bilemiyorum ama izinli olduğumuz haftalar SGK niz kaç TL üzerinden yatiyorsa onun ysnlis hatirlamiyorsam 3te 2sini aliyorsunuz aylik yani 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra olmak üzere 4 aylik ücret izinler bitiminde SGK ya belgeleri teslim ettikten 10 gün sonra ptt Ye hesaba yatiyormus.bağkur lular da faydalanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…