2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Gece uyuyamıyorum gündüz hep uykulu dolaşıyorum bütün işler yarım yarım kaldı napcam ben ya
o işler hiç bitmiyor. ama bugün dr durumun iyi hareket et yürü falan dedi. iş konusunda tembelliği azaltacağım.

Kızlar şuan Meryem ana eli otu alıyorum da onlinehelal sitesinden, büyük 25, küçük 15 Dio, farkeder mı büyük yada küçük olması? Siz hangisinden aldınız?
karar verirsen bana da söyle ben de hangi boy alayım karar veremedim
ben de inş. doğunca akika kurbanı düşünüyorum 7 sinde. sünnetini de ilk 15 günde düşünüyorum. fakat daha nereden alıp kestirecek soramadık. bugün soracaktık hastane dönüşü fakat çok yorulduğum için sonra sen sor dedim eşime. gidip bakıp seçeceğim bir yerde kestirmek istiyorum inşallah.

kızlar, doğuma bir ay kala gögüs ucu kremi ve süt yapması için birşeyler içiyor musunuz?
doğuma kdr gögüs ucuna hametan krem kullanıyorum. hastane çantasına lashinol koydum.

@riseboz canim.biz de dun konuştuk. Bizim kizimiz olacak inşaallah.1 akik 1 tane de şükür kurbani kesmeyi düşünüyoruz.2 mevlit yapacak yani.biri KV tarafında biri benim ailemin tarafında.
Mevlit te Kur'an-ı Kerimi kim okuyor? Kadın erkek ayrı mı yapılıyor?
Kızımda da Haziran'ın sonunda doğmuştu, kayınvalideler bizde diye gelen giden çok oldu parça parça. Hatta bir teyzemiz maaile iki defa geldi. Şimdi toplu halde gelinsin istiyorum. Ramazan'a denk gelirse doğum inşallah bayramdan sonra gelinir. Benden sonra doğum yapan akraba ve iş arkadaşım mevlit olmasa da toplu halde bayanları almıştı. Büyük kolaylık oldu böylece, diğer türlü bebekle mi uğraşacan, misafirle mi oturacam, ikramla mı uğraşacam tam bir rezillik.

Mrb kizlar çatlaklar ne alemde bugun otururken çıt diye bi ses duydum baktim karnim yirtildi ilk catlagimi gordum bugun bu haftaya kadar olmadi olmaz bidaha diyodum ama malesef

bu tarz basit bişi yeterli canım. hatta daha basitliği var. bunu da gelince bakıp görmek lazım kısa kesmeli.
ufak olan gb bir şey kullanmıştım ben
Tıraş makinasında eğimli başlıklı olanlar çok iyi oluyor. Epilatörün tıraş başlığı dik olduğunda kıl sayısı arttırıyor. Eğimli başlıklı, erkeklerin kullandığı (hatta ıslak ve kuru çalışanı) batığa sebep olmadan, ve tüy sayısını artırmadan alıyor.

Mrb kizlar çatlaklar ne alemde bugun otururken çıt diye bi ses duydum baktim karnim yirtildi ilk catlagimi gordum bugun bu haftaya kadar olmadi olmaz bidaha diyodum ama malesef
Ya benimde çatlak gibi değil de Mor Mor oldu bacaklarımın üst kısmı bide kalçamın üstü böyle çizik çizik morluklar var

Erkek için iki tane kesiliyormuş akika ama aynı zamanda olması şart değil. Bende 7.sinde kısmet olursa yerine getireceğim inşaAllh.
Yenidoğan sünnetini düşünüyorum da bakalım, hele bir sağlıklı sıhhatli doğsun, daha önce eşime bir kere söyledim, bebek bir pipisinin varlığına alışsaymış
Anne de acı çekmemesinin derdinde, daha doğmamış bebeğin.

Son düzenleyen: Moderatör:

bu kullandığın hametan krem mavi olan mı sarı olan mı? Bi de ben eczaneye sorunca yüzüme garip garip bakıyolar biz lansinoh veriyoruz diyolar ben de şaşırdım artık...

tekrar merhaba anneler,
geçmişi okudum geldim. bu sabah uzakta kalan özelde ki dr uma gittim. konuştuk bebişe baktık. azını yüzünü gördük. duruşunu net gördük dr da sevdi. adam da devlette görmemişti gördü sevindi :)
devlette çıkan gibi gene iri bebek ama kg daha düşük çıktı. devlette 2 hafta önce 2900 çıkmıştı. bugün de makinada 2900 çıktı. boyu 51 cm sanırım. kafa büyük. ama karın çevresi normal haftada gibi.
Son ay bebek bir kg falan alır dedi. 3900 le de normal doğuma girebilirsin dedi. nst de de sancı çıkmadı. çocuğun nabızda sıkıntı yokmuş. burada nst ölçülürken elimdeki aletle hareket ederken tuşa bastım. yani aç açına gittiğim halde gidene kdr da orada da tepişip durdu. bu hareketlilik kalp atışını etkileyebilirmiş. fakat normal dedi sıkıntı yok dedi rahatlattı. ben ne yapabilirim nabzı yükselmesin diye sordum sen sakin dur o da durur dedi :)

15 gün sonraya kontrol yazdı. şimdi boşuna açılma bakmayalım dedi çocuğun durum iyi sıkıntı yok dedi. kanama falan olur zedelenir dedi. kontrolde bakarız kafa büyük ya geçmesinde sıkıntı olmayacaksa sana öncelikli normal doğum düşünüyorum dedi. Allah kuvvetini veriyor dedi. yoruluyorum ağrım oluyor dedim kızdı bol bol gez dedi normal doğum olsun dedi. riskli bir durumun yok dedi. acil bir şey olursa sadece kimliğinle gel dedi.
yanımda ne getireyim dedim.
yaz bebeği dedi bol zıbın fln getir dedi. 2 ince bir kalın battaniye dedi. önlük fln lazım değilmiş. biberon lazım değilmiş koysan da olur dedi. hasta bezi ped fln uğraşma bebek bezini getir dedi ikinize de yeter dedi. 30 luk bez koydum dedim olur dedi yeter dedi. ufak bebek bazen anlaşılmıyor tuvalete çıktımı çıkmadı kı o yüzden sık sık değiştiriyoruz dedi.
anne için pijama öneriyorum ben daha rahat oluyor dedi. ama 3 tane falan alt olsun yanında dedi alta öyle böyle bulaşabilir dedi.
ufak havlu getir dedi rulo havlu larla rahat edilmiyor dedi.
özellikle bunları söyledi.

bir de bebeğin duruşu çok değişik. gerine gerine yatıyor. resimdeki gibi bir şey.
ayaklar kafanın orada, eller poponu oraya kdr uzanmış.
ayağı dümdüz gerip poposunu ittiriyor muş. o eller o ayaklar ve popo aynı anda 3 yerden nasıl vurduğunu açıklıyor

atladığım bir şey var mı bilmiyorum ama aklıma gelirse yazarım. içim rahat bir şekilde döndüm eve. kendimden beklemediğim bir sokakta gezme performansı gösterdim. ama o bel o bel ağrıyor

Eklentiler

• unnamed (2).webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 131
Slim kizlar yaklasik 300 msj okudum o kadar Alıntı Yaptım tam cevaplıcam hepsi gitti sinir oldum
Umarım sizlerde bebişlerinizde iyisinizdir.çok fazla girip yazamıyorum ama ara ara okuyup cıkıyrm.doğumu yaklaşan hatta tarhi belli olan arkaslar var.Allah hayırlı Doğumlar nasip etsin inş.
Biz henüz 34+3 haftalığız ama nerdeyse cıkıverıcek gibi aşağıda hissediyorum bebeğimi zaten erken doğum riskim var inş. En az 2 hafta daha dayanır kuzum.
Daha yeni Odası'nı anlıcaz bu hafta onlarla uğraşıcam inş. Grsmk üzr.
Bebişlerinizle güzel günleriniz olsun

ben badem yağı kullanmama rağmen oldu karnımın alt kısmında. gene de sürmeye devam ediyorum. belki daha da çok olacaktı azalmıştır diye umuyorum. Dr daha bir kg kadar alır dedi son ay. yani sürmeye devam. evdeki stok kıyafetler hep yağ oldu

dediğim gb lazer epilasyona giderken resimdeki ufak olan gb bir şey çok işe yaramıştı. ucuz da bir şey 15 tl falandır

ne kremler aldım en iyilerinden aldım sürdüm ki kilo almamış eskiden kilolu olmama rağmen çatladım.bünye meselesi bence.

Bu kadar ayrıntıyla uğraşırken, daha bebeğin hastane çıkışını almamış bir anneyim. Aslında geçen hafta sipariş verdim, daha kargoya vermemiş bu butikbebe. Henüz beşik ya da karyolamız da yok. Ama takım olarak perde, halı, abajur, tavan lambamız var!!
İki hafta sonu önce eşim beni çok kırdı, yıllardır böyle ağlamamıştım, kaç gün kendime gelemedim. Ne istersen al dedi sonra. Bende bayağı bir hesap kitapla, internet alışverişin dibine vurdum. Ne duydum, ne gördümse aldım falla. ( Biri beni durdursun!!) Doğuma yakın düzenleyeceğim ve nasip olursa güzel bir çocuk odası olacak. Kızım ve bebişe uygun olsun diye krem rengi seçtim ve canlı ve hayvan resmi olmamasına dikkat ettim eşyaların üzerinde.
Rahmet melekleri resim olan odaya girmiyor diye (cansız ve manzara dışındaki) kızımın şifonyerindeki ve dolabındaki sticker'ları söktüm. Büyük albümleri çekmeceye koydum. Artık büyük temizlikten sonra kocama sürpriz olacak yeni oda.

Canım yaa kedi fotosuna bayıldım! :) ne güzel geçmiş muayenen ne güzel konuşmuşsunuz herşeyi senin adına çok sevindim güzelim.. Doktorunun söylediklerinden de üstüme almam gerekenleri aldım 2 pijama takımı daha almam gerek sanırım :)

Masallah bebegine canimm. Herseyin iyi olmasina cok sewindimm. Doktorunda ilgiliymis detayli soylemis herseyi ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…