- 11 Ekim 2014
- 383
- 352
- 53
- 32
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #42.281
cook saol teyzesı ya sukur bakalım on gune dogmassa 2 hazıran ıkı haftamız kaldıMaşallah yavruma kocaman olmuş annesi.
Herşeyin yolunda olmasıa çok sevindim.
amin amiiin...
çok değişik güzel bir duyguymuş ... inşaAllah güzel günlerde kullanmak nasip olur..
ailelerden destek almadan evlendik eşimle , her şeyimiz yavaş yavaş olsa da böylesi çok güzelmiş ... insan daha bi değerini biliyor...
biz ilçedeyiz , yarım saat şehir merkezine , haliyle doğum yapcağım hastaneye de o kadar.. ben hep korkardım ya zamanında bir araba bulamazsak , ambulans görevde olursa vs vs diye...
çok şükür ki arabamız geldi ben doğumu yapmadan...:)
çocuk berekettir bunu idrak etmemiz gerekiyor toplum olarak.. baksana hep kısmetleriyle geliyorlar :)
sağlık ocağından çağırdılar bugün son kontrol için.Emzirme hakkında bilgi verdi ebe. C şeklinde emzireceksin dedi.Bebeğin ilk doğumunda bebek aç iken topuktan kan alıp tahlil yapılıyor dedi.Ayrıca bebek doğumundan bir hafta sonra da sağlık ocağına gidip tok karna yine topuktan kan alıp test yapılacakmış ki bu testi yaptırmak istemeyen aileler olabiliyor dedi.Ne olursa olsun gerekirse savcılık kararı ile bu test devlet tarafından yapılmak zorunda dedi.
333 diyoruz anne sütü dışarıda 3 saat,dolapta rafta 3 hafta,dondurucuda 3 ay saklanabiliyor dediler.
suyum geldiğini anlar mıyım dedim kesinlikle anlarsın uyuyor olsan bile anlarsın dedi bacaklarından akar dedi.
kızlar aklıma gelenler bunlar sizin ile paylaşayım dedim.
3 buçuk rahat olur bence tatlım :)soyler ınsallah cnım benım 3 aydır dewamlı soluyor ınsallah acılmam ıyı olurda 10 cm kafa cıkar
15 gunde kac kılo daha alırkı 3 kılo 100 gr sımdı
teşekkürler tatlım bilgilerin içinsağlık ocağından çağırdılar bugün son kontrol için.Emzirme hakkında bilgi verdi ebe. C şeklinde emzireceksin dedi.Bebeğin ilk doğumunda bebek aç iken topuktan kan alıp tahlil yapılıyor dedi.Ayrıca bebek doğumundan bir hafta sonra da sağlık ocağına gidip tok karna yine topuktan kan alıp test yapılacakmış ki bu testi yaptırmak istemeyen aileler olabiliyor dedi.Ne olursa olsun gerekirse savcılık kararı ile bu test devlet tarafından yapılmak zorunda dedi.
333 diyoruz anne sütü dışarıda 3 saat,dolapta rafta 3 hafta,dondurucuda 3 ay saklanabiliyor dediler.
suyum geldiğini anlar mıyım dedim kesinlikle anlarsın uyuyor olsan bile anlarsın dedi bacaklarından akar dedi.
3 buçuk rahat olur bence tatlım :)
tabii bence sen 2 haftaya kalmaz doğurursun
sağlık ocağından çağırdılar bugün son kontrol için.Emzirme hakkında bilgi verdi ebe. C şeklinde emzireceksin dedi.Bebeğin ilk doğumunda bebek aç iken topuktan kan alıp tahlil yapılıyor dedi.Ayrıca bebek doğumundan bir hafta sonra da sağlık ocağına gidip tok karna yine topuktan kan alıp test yapılacakmış ki bu testi yaptırmak istemeyen aileler olabiliyor dedi.Ne olursa olsun gerekirse savcılık kararı ile bu test devlet tarafından yapılmak zorunda dedi.
Evet canim 35 haftalik olcam dogum da 38 de falan olursa insallah son haftalarimda ailemin yaninda yatisa gecmeyi dusunuyorum:) ama riskliyse daha benim zaman cok Bse olur mu kiCanım doğum için mi gidiceksin, o zaman problem olmaz ki eger doğjm için gidiceksen
Ah be güzelim bu devirde kimseden kimseye fayda yok yeni moda olarakta evlenenler kendi düğünlerini kendileri yapıyor.
Bizde kendi düğünümüzü kendimiz yaptık.
Ben 18 yaşında devlette sözleşmeli işçi kadrosunda işe başlamıştım maaşım şartlarım çok iyiydi geçen sene günüm doldu ve ayrıldım.
Annem hemşire babam da polis emeklisi şükür paraya ihtiyaçları yoktu biriktirip bekarken araba almıştım.
Evlendim eşimin ailesi sadece 3 tane 7 gram bilezik toplamda 21 gram taktı başka birşeylerini görmedik.
Düğündeki takılarla arabayı değiştirdik.
Kızım doğdu ev aldık, sadece benim annem babam 7 yıl önce karşılıksız 10 bine ykaın para verdi o kadar eşimin ailesi ev görme hediyesi bile getirmedi, ben herşeyi beğenmezmişim diye.
Şimdi kimseye boynum eğri değil, olan malım benim. Olmayan da zamanla olur dedik hep bu günleri gösterdi rabbim.
Şimdi emekliliğimi de hak ettim yaş bekliyorum.
Eşimde emniyet personeli yetiyor şükürler olsun.
En kötü günümüz böyle olsun.
Allah darda kalana yarım eder canım bak sen neler düşünmüşsün rabbim ne çıkartmış karşına.
Tekeri eğridir kesin onun.
:)
3 buçuk rahat olur bence tatlım :)
tabii bence sen 2 haftaya kalmaz doğurursun
oh ohhh sırayla geliyor meleklerimiz inşaAllaaahh :)Bana da doktorum 22 si haftaya cuma ve 29 u sonraki hafta cumaya gün verdi.
Tabi o zamana kadar doğmazsa diye de ekledi.
Bugün gece, haftaya gece ve sonra gündüz.
Ay masallah size canimÖmer buğram saat 13.30 dünyaya gözlerini açtı 3 360 gram olarak kızlar seviyoruz sizi tekaçrar yazarız öptüm sizi
baksana 38.hafta yazıyor takvimde...ayy neden oyle dedın yahuu heycanlanırım benaman bı yandanda gelısımı tamamlandı alıwersem kucagıma dıyorum nasıp artık ya saglıcakla gelsın de
Hepinize hayırlı cumalar ve kandiller güzel anneler ve anne adayları,
Kontrole gittim çok şükür kızım iyiydi hatta yalanıyordu bile34+4 te 2.600gr doktorumuz iyi olduğunu ve normal bir bebeğin 40.haftaya kadar en fazla 1 kg daha alabileceğini söyledi.
Yalnız ilk kez nst ye girdim ve sancım çıktı fakat ben sancı felan hissetmiyorum. Doktorum da sancım olup olmadığını sordu. Bende sancı hissetmediğimi söyledim. Kuzum bir tarafı ittirdiği zaman karnım sivriliyor nst de o zaman ibre yukarı çıkıyordu hatta muayene sırasında da yaptı bende gösterdim böyle oluyor diye o da o zaman sancı değil bu bebeğin hareketlerini nst sancı algılamış dedi. Sancın olduğu zaman karnın taş gibi olur ittiremezsin ve belin ağrır ve çekilir dedi. Bende böyle bişey olmuyor ama hemşire sancı çıktı diyince de korktum açıkcası 38.haftayı görmek istiyorum Allah nasip ederse bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
Bugün 35+0 ve artık haftada bir kontrole çağırdı doktorum. Kuzumu görecek olmak gayet sevindirici ama sanki nst den rahatsız oluyor girdiğim gece çok oynadı hiç durmadı yerinde sizde de böyle oluyor mu?
Ay yavrun kanala girmiş he, ama bebiş biliyor zaten gelecegı tarihi gelısımını tamamlayınca gelıcek ne zaman gelırse gelsın artık cnm korkma hayırlısıyla gelsın. Benım arkadas 36+5 te suyu geldı kuveze falan girmedi 3 kilo doğdu kızımız. Bende onumuzdekı hafta bitsin 36 yı tamamlasam yeter diyorum çok da beklemeyelım dimi
canım ben kınanın sakıncalı olduğunu hiç duymadım hamilelik sürecinde de 2 kere yaktırdım :/oriel ve kına dışında boyatabilirmişsin canım. bi arkadaş sormuştu doktoruna.
Allah yardımcınız olsun canım şu mübarek günde, senin yazımı olur okumaz eşimi aradım, bgn hiç hareket etmedi sadece bi kere sertleşti dedim, doktorum da izinde, sağlık Ocağı'na gittikkalp atışlarını dinledik normal dedi, eğer hareket azlığı devam ederse ptesi doktora git dedi. En son 2 hafta önce gitmiştim sorun yok die 1 ay sonraya çağırdı beni, daha hiç nst ye de sokmadıBen geldim kızlar kontrolden.
Bugün çok güzel haberlerim yok maalesef.
Nst de sancı çıkmadı ama bebeğimin hareketleri az çıktı akşam 8 de tekrar nst ye gireceğim.
Duruma göre onda da bozuk çıkarsa serum takacaklarmış, oda olmazsa yatış yapacaklarmış, oda olmadı sezeryanla alacaklarmış.
Ama tatlı birşeyler yememiştim giderken.
Akşam yiyipte gideceğim, dua edin bize.
aynı kaderi paylaşmışız canım, benim ailem üstüne düşeni fazlasıyla yaptı, ama erkek tarafına ait herşeyi eşimle ikimiz yaptık, koluma takılan bilezikleri bile ikimiz aldık, sonra onlara verip düğünde onlar takmış gibi davrandık.. Amaan olsun sonuçta mutluyum, seviyorum seviliyorum, borçları da ödüyoruz iki elden, paşamız da bereketiyle gelir inşdemek onca yıl önce de olsa siz şimdiki modaya uymuşsunuz :))
Rabbim sağlık sıhhat versin önemli olan o ...
ne güzel her şeyiniz olmuş zamanla..
sende emekli olacaksın ohh :)
benim eşimin ailesinin durumu yoktu düğün yapmaya... eşim harici 2 kaynım var 2 side okuyor şu an... biri ilkokulda biri lisede , kayınbabam asgari maaş alıyor... evlerini düzelttiler düğün öncesi yine de bana altın taktılar ve çok iyi insanlar , ben çok severim.. kayınvalidem her şeyde yardımcı olur elinden gelenin en iyisini yapar bana.. o yüzden alınmam onlara hiç bir zaman...
benim annem yabancı onlarda adetten değildir hiç evlenene yardım etmek , babam ise çok rahat davrandı bu konuda... bizde kendimiz yaptık her şeyi eşimle...
gelinliğinden , salona , eşyasından , altınına :)
şükür kalktık altından.. bitirdik borçlarımızı bir kaç ay önce ... şimdi araba borcu ödeyeceğiz birazcık , sonrası Allah kerim:)
Mrb kızlar, napıosunuz? Dün akşam bana da sancı girdi sonunda ama ne olduğunu anlayabilmiş değilim hala, hem yukarı kaburgalarımı sıkıştırdı hemde vakıana doğru vurdu ama çok şiddetliydi çok canım yandı, bide sürekli deil ama çok sıktı 1-2 dk ya bir.. Bide gaz sancım vardı galiba onla birleşti, çok panik olduk daha çok erken die. Sonra uyumaya çalıştıkça geçti şükürama belimden vuran bi ağrı deildi, sanki içten Et'im bükülüyor gibiydi.. Belki de bebeğim döndü, tersti çünkü.. O an ilk aklıma gelen Fatma ana eli otunu hala almamış olduğumdu :)) geçen sordum da arada kaynadı galiba, var mı alan? Büyük mü küçük mü aldınız? Farkeder mi ki? Bgn sipariş vereyim
Kızım zaten 35+6 günlük doğdu onu sıkıntı yapmıyorum ya bişey olursa karnımda diye ve sezeryandan çok korkuyorum.
İlk kızım 2,310 gram 35+6 da normal doğdu.
Allah büyük bakalım derdi veren dermanını da verir.
Bakalım akşam çikolata yeyip tekrar gideceğim.
Doğum yapan annelerimiz
No Annemiz BDT Haftası DT Bebeğimiz 1 @maral26 05.06.2015 30 25.03.2015 Musab Hamza 2 @ElaBilge16 12.06.2015 34 28.04.2015 ikiz erkek 3 @Begummgull 01.06.2015 37 05.05.2015 Erkek 4 @Mya34 06.06.2015 37 14.05.2015 Ömer Buğra No Annemiz BDT Haftası DT Bebeğimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?