- 15 Nisan 2015
- 1.611
- 1.227
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #49.801
benim doktorumda ayni seyi soyledi. 3. Ayimdan beri kullaniyorum cunku hic balik yiyemiyorumProf.Dr.Ahmet Aydın'ın makalesinden;
Beyin gelişiminin büyük bir bölümü hamilelikte ve hayatın ilk iki yılında olmaktadır. Bu nedenle omega-3 takviyesinin gebelikten önce başlayarak bütün gebelik süresinde ve emziklilik döneminde yapılması şarttır. Gebelik ve emziklilik dönemlerinde annelerinden w-3 yağ asidi (balık yağı) takviyesi alan çocukların IQ’su (106.4) almayanlara oranla (102.3) yaklaşık 4 puan daha yüksek bulunmuştur.
Bebek mamalarının birçoğunda yeterli omega-3 olmadığı gibi zararlı trans yağ asitleri de mevcuttur. Bu nedenle mama ile beslenen bebeklerin beynindeki dokozahekzoenoik asit miktarı anne sütü ile beslenenlerden daha düşüktür. Bu durum bebeklerin zekasını da yakından ilgilendirmektedir.
Bebek sadece sadece anne sütü emiyorsa (ilk altı ay) ve anne yeteri kadar balık yağı alıyorsa takviyeye gerek yoktur. Fakat bebek mama ile besleniyorsa hemen balık yağına başlanmalıdır. Bebekler için günlük doz 250-500mg arasında değişir. Büyük çocuklar için günlük doz 500-1000mg arasında olmalıdır.
Oy kiyamam benn. Gozlerim doludolu okudum yazdiklarini. Kum torbasi falan konuldumu oyle bsy duydum. Bide annelik nasil duygu tam anlayabildin mi
Canim benim hayirli ugurlu olsun ins hep mutlu olun bebisinle genel anestezimi aldin
Oy Oyyy onlarda eksik kalsın yaa yuh artık bi bekleyin 1 hafta çatladılar inşallah çok kalmazlarKesinlikle ayni durumdayiz benim annem bende kaliyor bide ustune kv.kp. bide kaynim ve eltimde gelmeyi dusunuyomus. Lohusanin evinde ne isiniz var yaa benim kendi babam gelmiyor rahat edemem diye milletteki dusuncesizlige bak . evde kic kadar afedersin iki oda var nerde yatacak bu millet durumumuda biliyolar. Amaaann stres stres stres yoruldum
Ayni duygulari paylaşiyorum seninleyaaa bari nişan gelse . yaa cildircamm sikldm beklemekten ne nisan geldi ne agrm sancim var offff sanki hic gelmycekms gbi sezeryanda istemyrmm
yaaa bari nişan gelse . yaa cildircamm sikldm beklemekten ne nisan geldi ne agrm sancim var offff sanki hic gelmycekms gbi sezeryanda istemyrmm
Beklemek çok sıkıcı:/
Ayni duygulari paylaşiyorum seninle
Sen ben çilekli turtam@kaldikKizlar kac kisi kaldik boyle beklemek korkuya strese sebep oldu iyice . 40 oldum bugun cnm cok sikkin
valla bende strese girdim iyice ben cabk snirlenmeyen insan herseye snr oluyorm esime kiziyrm anneme kzyrm onlarida uzuyrm iyice strese grdmKizlar kac kisi kaldik boyle beklemek korkuya strese sebep oldu iyice . 40 oldum bugun cnm cok sikkin
Hadi hayirlisi hakkinda canim güzel haberlerini bekliyoz :)Kizlaarr simdi ewe geldik muayeneden.. Allah izin werirse cumartesi gunu 7:30 da yatisim yapilacak insallah sag salim yawrumu kucagima alirim.diktor anestezi ekibiyle gorusturdu, kan alindi , cigerime bakildi ve ekg de sonra cekilcek. Genel anesteziyle olcam Rabb imin izniyle. Benim oglan hala yan duruyo kanala girmemis son hazirliklari yapicaz. Cumartesi insallah kawuscam yawrumaa buarada 54 kiloyla hamile kaldim 74 olmusum 20 kiloya tamamladim
Biz düşündükçe doğuramayacağiz galiba:)valla bende strese girdim iyice ben cabk snirlenmeyen insan herseye snr oluyorm esime kiziyrm anneme kzyrm onlarida uzuyrm iyice strese grdm
Canım cumartesi 9.30 da da benim yatışım yapılacak :)Kizlaarr simdi ewe geldik muayeneden.. Allah izin werirse cumartesi gunu 7:30 da yatisim yapilacak insallah sag salim yawrumu kucagima alirim.diktor anestezi ekibiyle gorusturdu, kan alindi , cigerime bakildi ve ekg de sonra cekilcek. Genel anesteziyle olcam Rabb imin izniyle. Benim oglan hala yan duruyo kanala girmemis son hazirliklari yapicaz. Cumartesi insallah kawuscam yawrumaa buarada 54 kiloyla hamile kaldim 74 olmusum 20 kiloya tamamladim
Ay canım ya ne güzel inşallah hep sağlıkla sıhhatle büyüt yavrunu.Gözün aydın ,Allah analı babalı büyütsün inşallah.Kızlar biz çıktık hastaneden anneannemize geldik bende gelir gelmez bi duş aldim hafif sıcak bi suyla ağrım yok çok şükür sadece sağa sola dönmek zorluyo ve öksürünce çok fena ama kendi kendime kalkıp yürüyorum tuvalete falan kendim gidiuorum banyomu kendim yaptım öyle çok kötü bişe değil yani sezeryan oğluşum da uyuyo bazen kendi uyanıyo bazen hiç uyanmak istemiyo zorla uyandırıyorum böyle işte fırsat buldukça girmeye çalısacam bekleyen annelerde en kısa zamanda sağ salim dogum yaparlar inşallah
Ayy ayni gunuz Canim 20 hazirannCanım cumartesi 9.30 da da benim yatışım yapılacak :)
Evet canım 20 Haziran inşallah :)Ayy ayni gunuz Canim 20 hazirann
banada öyle geliyorBiz düşündükçe doğuramayacağiz galiba:)
Sen ben çilekli turtam@kaldik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?