2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kızlar hayırlı ramazanlar..

Biz ptesi sabah oğlum aşağı inmediği için epidural spinal sezeryan olduk. Tüm gün keyfi sezeryan yapanlara söylendim:) 3. Gündeyiz dikişlerim sızlıyor.
Ama Allahın bu mucizesi herşeye değer. Tarifi olmayan bi duyguymuş. Bekleyenleri Allah bir avazda kurtarsın.

Ultrasonda 3/3,5 arası doğar demişti dr. 3600 52cm doğduk. Hastaneden çıkarken 300gr verdik. İlk 2 gün emmede zorlandık. Şimdi daha iyiyiz.

Göğüs uçları için lasinoh krem dışında önerilerinizi bekliyorum. Çok çatladılar acıyo

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum

Allah analı babalı büyütsün, göğüs uçları için etraftan duyduğum kendi sütünü sürmek bir de zeytinyağı ...

Canım bende pazartesi sezeryanla doğum yaptım , dikişlerim sızlıyor hala ama onun dışında bende seninle aynı durumdayım göğüslerim çok kötü çatladı emzirirken ağlar hale geldim mahvoluyorum çok sızlıyor

Canım benim gözün aydın , Allah analı babalı büyütsün bizim minikte 2600 doğdu küçükler ama toparlıycaklar Allah'ın izniyle

Allah analı babalı büyütsün canım, gözün Aydın. Gününüz bizden sonradı bizden önce kucağınıza aldınız meleklerinizi ne güzel :) yrn çatı muayenem var, dur bakalım ne dicek napcaz biz de :)

canım göğüs kalkanı çok duydum, philips avent baya iyi geliyomuş, bide kudret narı yağı al, içi orijinal taneli olandan, o da çook fayda ediyomuş, bide arada karbonatlı suyla yıka, inş fayda eder. Bu arada gözün Aydın Allah analı Babalı büyütsün canım

canım yukarda yazdıklarımı sen de dene istersen inş faydası olur

günaydın anneler ve anne adayları rabbim nasip ederse yarın bu saatlerde minik prensesimi kucağıma almış olacağımayları haftaları günleri sayarken şimdi sıra saatleri saymaya geldi yarın da dakikaları sayacağım Allahım nasıl bi mutluluk nasıl bi heyecan var rabbim şu güzel günün hürmetine tüm isteyenlere bu duyguyu nasip etsin inşallahkızlar benim için de dua edin sağ sağlim bebeğime kavuşayım

Ben şimdi zeytinyağı birde göğüs ucu koruyucusu deneyeceğim. Onları önerdiler. Birde mutfakta kullandığımız strechle sarın dediler emme sonrası. Hangisi fayda ederse

Kızlar dün normal kontrol için Dr. Gittim. Nst de sancım 100 lerde çıktı Ama bn hiç hissetmiyordum. Dr. Da önlem Amaçlı bir gece yatış verdi ama doğumhaneye girince benim psikolojim bozuldu ve kendi isteğimle çıkmak istedim. Şimdi evdeyim ve ağrım da yok. Bu sancılar kişiden kişiye Değişiyor mu acaba doğum başladığında nst de kaç görünüyor sancılar bilgisi olan yardım etsin lütfen

Prof.Dr.Ahmet Aydın'ın makalesinden;

Beyin gelişiminin büyük bir bölümü hamilelikte ve hayatın ilk iki yılında olmaktadır. Bu nedenle omega-3 takviyesinin gebelikten önce başlayarak bütün gebelik süresinde ve emziklilik döneminde yapılması şarttır. Gebelik ve emziklilik dönemlerinde annelerinden w-3 yağ asidi (balık yağı) takviyesi alan çocukların IQ’su (106.4) almayanlara oranla (102.3) yaklaşık 4 puan daha yüksek bulunmuştur.

Bebek mamalarının birçoğunda yeterli omega-3 olmadığı gibi zararlı trans yağ asitleri de mevcuttur. Bu nedenle mama ile beslenen bebeklerin beynindeki dokozahekzoenoik asit miktarı anne sütü ile beslenenlerden daha düşüktür. Bu durum bebeklerin zekasını da yakından ilgilendirmektedir.

Bebek sadece sadece anne sütü emiyorsa (ilk altı ay) ve anne yeteri kadar balık yağı alıyorsa takviyeye gerek yoktur. Fakat bebek mama ile besleniyorsa hemen balık yağına başlanmalıdır. Bebekler için günlük doz 250-500mg arasında değişir. Büyük çocuklar için günlük doz 500-1000mg arasında olmalıdır.

yaaa bari nişan gelse . yaa cildircamm sikldm beklemekten ne nisan geldi ne agrm sancim var offff sanki hic gelmycekms gbi sezeryanda istemyrmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…