2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Gazini tamamen emdikten sonra degil de 5 dk da bir cikarmayi deneyebilirsiniz.hem midesi bir anda dolmamis olur.dinlene dinlene iced.
on dk anca emiyor zaten. çok içip hemen bitiriyor. bırakırsa gazını deniyorum ama içtikten biraz sonra kusuyor genelde. tabi hep değişik şeyler denemeye devam

Canım çok geçmiş olsun benim oğlum 28 günlükken bir hafta hastanede yattık cigerlerine inmişti. Cok dikkat et doktor bana öksürürken morarırsa beslenmesinde azalma olursa ateş halsizlik bunlardan bir tanesi olursa yatış yapmamız gerekiyor dedi ve ilk muayeneden üç gün sonra hastaneye yattık.

Canim sakin bebeğe bağırma bu onun tepkisini dahada arttırır sana destek olacak kimse yok mu benim Dr git bi duş al çocuktan uzak dur derdi. Ağlamaya başladı mı çok zor bide fitil ver ise yarar ağrı kesici 120lik alıp yarısını ver ismi paranox s Dr vermişti bize. Şimdi drni ara eczaneden al ver. Sakinlesecektir.

süte fln katıp versen içer mi acaba

Kizlar dun gaz agrisi neymis yasadim vallaa cok zor allah kolik bebek annelerine yardimci olsun.....

Cok agladi doktora gittik tek problemi gazmis.... flautu ben die bi gaz damlasi kullaniyorduk iyi bi damla ama yinede bi degiselim dedik. Metsile basladik.

Bu arada iki haftada 650gram almis. Bu iyi biaebbisey sanirim. Surekli emmek istedginden ac saniyordum. Ama doktor kilo alimi iyi memeyi keyfi fazladan emiyodur dedi. Mamaya falanda ihtiyacı yokmuş.

Bebegi cok emen anneler bilginiz olsun cocuk ac diye hemen mama vermeyin. Kilo alimina mutlaka dikkat edin. Ihtiyaci yoksa mama yerine anne sutu en iyisi biliyorsunuz...

Kızlar ben 2014 Haziran annesiyim öncelikle herkese merhaba,
Geçen yıl bu zamanlar neler yapıyorduk hatırlayıp gülümsemek için topiğinize girdim fakat okurken tam tersi oldu. Gözlerimden yaşlar süzüldü. KOLİK bebek anneleri var aranızda ve durumun ne olduğundan tam olarak emin değiller. Benimde başımdan geçti ve açıkçası annem ben çocukken öldüğü kayınvalidemde delinin teki olduğu için lohusayken bile o dikişli halimle tek başımaydım. Bana o günleri hatırlattınız. İşteyim nefes alacak zamanım yok ama size yazmak için bir sene sonra ilk kez şifremi girdim.
Öncelikle şunu belirteyim benim çocuğum etinden et kopuyormuş gibi ağlıyor ve sürekli bu halde. Özellikle günün belli saatlerinde bu durum kriz halinde oluyor diyorsanız çocuğunuz kolik Allah yardımcınız olsun. Hemen annelerinizi çağırın çünkü du durum şanslıysanız en az 4 ay sürecek! Yani siz lohusalıktan beter 4 ay geçireceksiniz. Sizin bebeklerinizin canı o kadar çok acıyorki yalvarırım bağırmayın yavrulara siz artık anasınız. O kutsal sıfatı aldınız başınıza ne gelirse sabredeceksiniz hatta sinirlenmeye bile hakkınız yok sütünüzden tüm hormonlarınız bebeğe geçiyor. Emzirmiyorum diyenlerde bilsinki bebek siz sinirlendiğinizde o enerjiyi ne yazıkki sizden alıyor!
Sabır sabır sabır! Sinirlendiğinizde sabrınızın tükendiğini anladığınızda hep şu sözümü hatırlayın: Siz hamileyken sık sık kramplarınız olmuştur acısını bilirsiniz. O yavruların bağırsaklarına kramp giriyor. El kadar bebeğin çektiği acıyı bir hayal edin nolur....
Neden o kadar ağlıyor biliyor musunuz? Annesinden yardım dileniyor... Canı çok acıyor ne yapacağını bilmiyor ve size anlatmaya çalışıyor.
Bu durumun gazla olan ilgisi de şöyle. Gaz olsa da olmasa da o kramp çocuğa giriyor ancak gaz oluyor daha sert giriyor yani elinizden geldiğince gazını çıkarmaya çalışın.
10. haftada bu acılar ve ağlamalar en üst seviyeye çıkacak sonra yavaş yavaş azalacak bunu düşünerek çetele tutun sabırrr Allah sabırsız dert vermesin...
Size verebileceğim tek tavsiye EMZİRİN EMZİRİN EMZİRİN! Hiçbir şey yavruma o kadar iyi gelmiyor. Mutlaka emzirme yastığı alın ve yapışık yaşayın. Sürekli emzirin. Özellikle kolik bebeklerinin annelerinin sütlerine yapılan analizin şaşıtıcı sonucu: Kızlar memelerinizden morfinli süt akıyor. Ne kadar büyük bir mucize değil mi :)
Çok iyi bir çocuk doktoru bulun ve özele gidin sık sık görüşeceksiniz devlettekiler bir halt yemiyor. Benim çocuk doktorum 2 kolik çocuk büyütmüştü.
Asla yanlız bırakıp ağlatmayın ve SAKIN HA uyku eğitimi vermeye falan kalkmayın bizim öyle bir lüksümüz yok. Benim oğlum 1 aylık hala geceleri uyanıyor defalarca...
Size ve eve birinin bakması lazım siz artık wc ye bile koşarak gideceksiniz o yüzden tekrar söylüyorum annelerinizi çağırın ama asla kayınvalidelerinizi çağırmayın. Çocuk sürekli ağladığı için kayınvalideler oluyor birer çirkef kaynana ve hiçbir işe yaramadıkları gibi en sabırlı olmanız gereken dönemde sizi iyice delirtiyorlar. Hatta parası olanlar yatılı bakıcı tutsun. 2. çocuğumda kenarda 1 liram bile olmasa yine de kredi çekip başımıza bakıcı tutacağım ahdım var!
Son olarak hatırlatayım kızlar çok zor olacak evliliğinizden çok şey gidecek bazen doğurmasaydım keşke bakamıyorum bile diyeceksiniz ama nolur unutmayın bunlar her kolik annesinin başından geçiyor. Güzel tarafıda 4 sonra bitecek olması. İnanın bu süreçte çocuğa yapışıp o güven duygusunu sizden almasını sağlayabilirseniz bir sabah cennete uyanacaksınız... İnanın siz ve bebeğiniz çok büyük bir sınavdan geçmiş olduğunuz için müthiş bir bağ kurmuş olacaksınız ve aylar sonra en güler yüzlü bebek sizinki olacak. Ancak o sabah geldiğinde anneliği ve şimdi ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Unutmadan mutlaka bir dönence edinin. tuavalet ve banyoya giderken mükemmel bir kurtuluş. ona bakarken ağlamıyorlar ama onu algılamaları 2. ayı falan bulabiliyor.
Korkmayın siz artık annesiniz. Doğanın en özel varlıklarısınız başaramayacağınız hiçbir şey yok!
Allah hepimize kolaylıklar ve sağlıklı evlatlar versin.

Kizlar disimi sikarak bebegime gogusumu werdim ama cok agladi neden acaba bilen fikri olan soylesin lutfen sutum mu yetmiyo gogusumdeki yara mi rahatsiz ediyo
Canim dogumdan sonra yeni giriyorum sanirim gogsun yara benimde yara olmustu inan emzirmek isteiyodum aglata aglaya emzirdim oyuzdende sutum azaldi. Ben garmastan pomad kullandim bi iki gunde iyilesti inan. Her emzirmeden sonra kremi surdum gogus kalkani taktim emzirmeden oncede karbonatli suyla temizleyip emzirdim . Gogsu yara olan arkadaslara bi faydasi olur belki ben cok cektim

Canım benim ya Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda acil şifalar nasip etsin inşaallah

Canim cok gecmis olsun fitil falan denesen olur mu

Canim ben doguma 1 ay kala lansinohu surmeye basladistim, sonra hastanedede krem werdiler onuda bitirdim yara gecmefi garmastani kullandim karbonatli suyla temizledim wermeden once sonra, yine gecmedi busefer cildiyeye gittik doktor sasirdi gogusimu gorunce muayene etmeden her annede olur falan dedi gorunce sen nasil durdun hemen kes emzirmeyi kopacak gbi olmus gogusun dedi. Bildigin acik yara 4 ayri pomad ve kalkan werdi hala kullaniyorum yara ayni duruyo ilerlemedi ama gecmedide. Gunde bir iki kere zarzor emzirmeye calisiyorum tamamen kopmasin diye uzukuyorum bebegim icinde. Encok anneye ihtiyaci oldugu zamanar bunlar

Kizlaar intagraminiz warsa ece erkene bakarmisiniz kadin sezeryanla dogurdu incecik saka gibi yaaa . Benim hala gobusum orda duruyo dikisimin ustunde

Süt içmesi de azaldı allahım yaa iyileşsin lütfen dua edin kızlar, emmiyor, uyku halinde hep burnunu temizliyoruz ama ilacı içiremiyoruz

Kizlaar intagraminiz warsa ece erkene bakarmisiniz kadin sezeryanla dogurdu incecik saka gibi yaaa . Benim hala gobusum orda duruyo dikisimin ustunde
Gerçekten çok garip...yani karin toplanması sürer biraz, üstelik çok kilo almıştı..nasil olmuş bu hayret ettim.. demek ki parayla her şey mümkün :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…