- 15 Nisan 2015
- 1.611
- 1.227
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #52.001
Oyuncaktan simdi anlamaz diye dusundum, anlar mi acabaAh yaramaza bak seenn... Belki oyuncagi deneyebilirsin , o zaman yatar inşaAllah :)
Bende 2 alicam rahat olsun yawrucak bu sicakta. Aylik ko trolleride insan ople cekiyo. Ama bu ay 3 asi wurulcak yawrucaklar, cok zor olcak icim gitti ilk asidaGider kilo tatlim..azcik yürüyüşlere de başladık mi kalmayacak bir şey inşaAllah :)
5 kiloyu geçti diye tahmin ediyoruz canim.. aylık kontrolde iyice öğrenecegiz.. ama 2 numarada yukarılara doğru çişi geçince 2 kere ve zor kapatınca bezi 3 e geçiş yaptım... Daha rahat şimdi.. :)
Cunku kendimi ise yaramaz hissediyorum. Ben onun annesiyim bende rahatlayip huzur bulmayacaksa kendimi kotu hissediyorum.Bebeği almalarına niye kızıyorsun ben e o Sırada sen de biraz uzaklaş oradan ben çok yorulduğum zaman kayınvalidem alıyor ben uzaklaşıyorum çünkü yapacak birşey yok o an kolik gelince ağlayacak ayrıca senin gerginliğin onun kriz anının uzamasına sebep oluyor ben bunu bizzat Tecrübe ettim ben rahat olduğumda kriz anları 10 dk falan sürmeye başladı
Kolik bildiğim kadarıyla aynı saatte 2 3 saat aglayanlara deniyo ...Bebeğin bir derdi olmasa o kadar ağlamaz canım benimde bebeğim huzursuzdu sebebi yüzünde başlayan egzamaymiş kasiniyormuş yaniyormuş yavrum kremler fayda edince rahatladı çocuk en azından aglamıyor sürekli ..Dr birde gaz şurubu verdi oda fayda etti sanırım ...sende bi Dr gitsen iyi olur sebepsiz o kadar ağlamaz sabi ..o küçücük bedenin sana ihtiyacı var canım senden başka kimsesi yok yavrunun. . güçlü ol geçecek bu günler...ama ağlamak iyidir rahatlatır insanı bende çok ağladım rahatladım ..
ya o karışmalar insanı daha da krize sokuyorum. başta 4 gün annem bendeydi. çocuk bubgazdan ağlıyor. odama gittim uğraşıyorum gelmiş izliyor. kovaladım resmen. geriyor çünkü insanı müdahale. sen az ver birine sakince pışpışlasın sen duş al kendini sakinleştir öyle al.
pış pış ve şşşiş sesine sakinleşiyor.
bende bir program var ondaki air sesi hemen sesini kısıyor white noise baby programın adı. kulağına yaklaştır ağlamasından sesini duymaz. duyunca sakinleşir genelde.
en önemlisi sakin ol. karnınıda saat yönünde ov. gaz varsa toplanma vardır. yakında doğum olan hastane varsa götür yenidoğan bölümünde hemşireler susturmayı biliyor. ilk gece alıp onlar gazını çıkarıp getirdi.
sırtına da çok yavaş vurmuyorum ben de. hemşire pat pat vuruyordu. aileler bir şey oşur diye korktuğundan çok yavaş vuruyor gaz çıkmıyor demişti.
sırtın üstü, ortası ve bezin bittiği yer de gaz için. birinde çıkmazsa diğerini deniyorum.
en önemlisi kendin sakinleş resöen direk çocuğu etkiliyor.
katılmasın da ağlamaktan normal az ağlamasına gerilme.
sen götür gene. ben acili aramıştım dr la görüşmek istiyorum de şu kdr lıl bebeğim için. telefonda sor dr senle konuşup yönlendiriyor. 112 yi ara danış.
bana çocuk ufak diye ihmal etme mutlaka dr a en kısa zamanda göster dedi.
Onu soyleyende oldu . artik kirik cikiktan mi suphelenmeliyim bilmiyorum. Kucaga almakta rahatlatmiyorGecmis olsun insallah duzelmistir bebis.
bir de kiyafetlerini degistirmeyi deneseniz, bir sey batiyordur belki.
Cnm gun boyu huysuz sikintili kriz gece basliyor. Gece banyo yapmakta her zaman mumkun degil. Ama keske cozum olsa onuda yaparim. Yeterki rahatlasin.Arladasim sakin ol bebeginin tek caresi sensin benim oglumu susturamadigimizda en iyi cozumu banyo da bulduk havalar sicak hasta falan olmaz kriz saatleri basladiginda acken yika bi guzel sonra emzir emerken uyur kalir zatenhem duzenli uykusu olusur sende dinlenirsun
canim yediklerine dikkat ediyorsundur ama yine de hatirlatayim.bazi bebeklerin sindirim sistemi cok hassas olur.ben bir sure sadece corba ve haslama tarzi yemekler yemistim.aci, baharatli, eksi ve agir yemekler den uzak durmani, sulu ve gas yapmayanyiyecekler Yemeni tavsiye ederim
bu süreci hemen hemen %99 bebek yaşıyor bir de ben bunun yanında lahusalık sendromu yaşadım sürekli ağalama krizleri iç bunalımları ama bebeğimiz için iyi olmak zorundayız şu anda elhamdülillah çok iyiyim o bize biz ona muhtacız iyi olmak için, benim kızımda kucakta rahat uyuyabiliyor yattığı yerde ıkınmaktan uyuyamıyor ve gaz attığına sevinemiyorum çnkü dediğin gibi arkadan karın gurultuları geliyor bana da herkes kendine dikkat et yediğine dikkat diyor ama hergn mü üşütüyorum hergün mü gazlı şeyler yiyorum da bu çocuk böyle oluyor diyorum. kısacası bu yavrucakların bağırsak sistemleri alışana kadar bunu yaşayacağız cennet boşuna annelerin ayaklarının altında değilmiş bunu anne olunca net bir şekilde anlıyorsunCunku kendimi ise yaramaz hissediyorum. Ben onun annesiyim bende rahatlayip huzur bulmayacaksa kendimi kotu hissediyorum.
Gaz ilacin ne cnm. Bagirsagindan surekli gurultular geliyor. Bir gaz cikariyor ikinci dalganin sancisi basliyor. Hic bitmeyen bi sanci sureci.
Kizlar bebeginiz uyumadigi zaman ne yapiyor nasil oyalaniyor. Kac saat uyanik kaliyor. Surekli basindamisiniz. Benimki surekli gazli oldugu icin oyalamak mumkun degil ama ne kadar zaman sonra uyutmaliyim. Ben surekli uyusun istiyorum aglamasin diye.
bizim de yarın 40 ı çıkıyor aynı şekilde yavaş yavaş dzene giriyor ama ilgi bekliyor minik kuzularKarnı tok olunca kendi kendine oyalanıyo laf istiyo başinda duruyorum konuşuyorum biraz hırpalayarak seviyorum hoşuna gidiyo orasını burasını öpüyorum tek kalmak istemiyo ama anlıyo hemen mızırdanmaya başlıyo sesimi duyunca geri susuyo ama yarım saat sonra ağlamaya baslıyo bide uyanık kaldıgı sürece meme istoyo tok olsa bile senin bebegin kırkı çıkmadı degilmi kırkı çıktıgı zaman düme girer merak etme benimkide başta öyleydi uyanıkkrn sürekli ağlıyodu simdilerde kendi başina oyalanıyo uykusu falan düzen giriyo yavas yavas
bizim de yarın 40 ı çıkıyor aynı şekilde yavaş yavaş dzene giriyor ama ilgi bekliyor minik kuzular
Cunku kendimi ise yaramaz hissediyorum. Ben onun annesiyim bende rahatlayip huzur bulmayacaksa kendimi kotu hissediyorum.
Gaz ilacin ne cnm. Bagirsagindan surekli gurultular geliyor. Bir gaz cikariyor ikinci dalganin sancisi basliyor. Hic bitmeyen bi sanci sureci.
Ya ikiside aglamasinin sebebi benmisim gibi davraniyo. Aglamalari cok kotu etini kopariyomus gibi. Yani goren cocuga iskence yapiyorum sanir.
Pzt getirin diyorlar . acilden gidicem artik.
Onu soyleyende oldu . artik kirik cikiktan mi suphelenmeliyim bilmiyorum. Kucaga almakta rahatlatmiyor
Cnm gun boyu huysuz sikintili kriz gece basliyor. Gece banyo yapmakta her zaman mumkun degil. Ama keske cozum olsa onuda yaparim. Yeterki rahatlasin.
Cnm dikkat ediyorum ama illaki bisey dokunuyordur. Cunku ben zaten cogu gidayi sindiremiyorum bu hamileligimde ortaya cikmisti ama bunlari tespit etmek kolay olmuyor. Evde bi corba pisiyor diyelim adi sehriye ama icine bir suru bisiler daha katiliyor. Hangisi dokunuyor bilemiyosun.
Benimki 6 dan beri uyanik uzerimde hala gece pijamam war agliyo yanindan ayrilinca ter basti heryerimeKizlar bebeginiz uyumadigi zaman ne yapiyor nasil oyalaniyor. Kac saat uyanik kaliyor. Surekli basindamisiniz. Benimki surekli gazli oldugu icin oyalamak mumkun degil ama ne kadar zaman sonra uyutmaliyim. Ben surekli uyusun istiyorum aglamasin diye.
Canim biogaiayi denedim mi doktoruna sorup kulanir misin. Fayda pgoprecegini düşünüyorum.Hic bir sey kar etmiyor o gaz cikana kadar cocuk catliyor resmen metsil sab simplex nurse rezene kimyon armut suyu sac kurutma makinesi adacayi yagi masaj hic biri dun gece daat 10 dan sabah 7 ye kadar kivrandi kizardi morardi ikiye ayrildi yavrum sinirlerim alt ust oldu biraz sarstim kuzumu artik sertce pispisladim sonra uzuntumden kahroldum . dislerimi siktim sabaha kadar sinir uzuntu uykusuzluk ... Simdi uyuyor inleyerek uykuya yenik dustu gazi gecmedi...
Bende var ve insanlar hamile sanıyor çok üzülüyorum 1 ay oldu benim.Sezerayn olanlar göbeklerinden kurtuldular mı dikisin hemen üstünde sarkan bi göbegim var çok komik ve kötü duruyo erir mi kızlar bu göbek ya offf iyice mutasyona uğradım valla
Ben korse hiç kullanmadım sürekli takıyor musunuz. Evde dışarda.Benimde war benimdee korse kullandigim halde gitmiyokemiklerimi ozledim
Disari ciktigim pek soylenmez anca doktora gdyrz ozmn takmiyorum. Ewde takiyorim uyurken takiyodum bi ara ama artik duzenli takmiyorum.aklima gelirseBen korse hiç kullanmadım sürekli takıyor musunuz. Evde dışarda.
Bana pek faydasi olmadi gibi geliyoBen korse hiç kullanmadım sürekli takıyor musunuz. Evde dışarda.
Evet bizde de aynı ben sık değiştiriyorum.Kizlar buarada ne cok bez gidiyorilk bi paket molfix ,bi paket prima aldim 50 li bitti. sonra 80li.prima daha. Simdide bi paket huggies 50li. Hepsinden denemek istedim. Bide hastanede 50li prima werdiler oda bitti sizdede boyle mi annem sen cok harciyosun diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?