2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
kızlar günaydın.son sayfaları okumadım bu konuya değinildimi bilmiyorum.ama ben yine de uyarmak istedim.benim de şu anda tam 12 haftalık oldu.cuma günki kontrolde vitamin ve demir hapı yazdı.ben daha önce yine kk dan okumuştum elevit vitamin domuz katkılı kulanmayın diyordu.bunu üretici firma da zaten yalanlamamış.ben de doktor vitamin yazdım diyince elevit mi dedim evet dedi.ben onu kullanmak istemiyorum diyince direk domuz katkısından mı dedi evet dedim ve decavit yazdı.doktor da yalanlamadı yani.eğer bunu bilmiyor olsaydım elevit kullanacaktım.şu anda hepimiz aşağı yukarı aynı haftalardayız ve vitamine başlıyoruz.aklınızda bulunsun istedim.doktorunuza mutlaka sorun hangi vitamini vermiş diye.bu arada bebişim de yüzde yetmişbeş kızmış.çıkıntısı yataya yakın duruyomuş.öyle işte:)​
Ay ilk kez duydum bunu bende iki haftadir elevit kullaniyorum. Simdi napsam bilemedm. Kesin mi acaba bu bilgi. Kontrolumede bir bucuk hafta var daha.

banada dr elevit verdi bikaçgun içtim bıraktım bi sonrakı randevum aralıkta eczaneden decavit alıp onu devam edicem dr ada bidaha onu yazdırıcam sende al eczaneden istersen

Selam arkadaşlar nasılsınız? Bebekleriniz nasıl?

Cinsiyeti en geç öğrenenlerden biri ben olacağım herhalde çünkü 22 aralıkta kontrolüm.

12. haftada vardı ama doktorum daha erken dedi cinsiyet için.

Olsun ben pek önem vermiyorum Allaha şükür bir kızım var, sağlıklı bir evladım olsun kız erkek fark etmez. İlkinib gönlüme göre verdim rabbim.​
Cnm en gec ogrenen ben olcam...
Ikili test yaptirmadim amniyosentez yaptirmicam...
Kizdim doktoruma canimi sıktı...
Oglumu dogum yaptigim hastaneye gitmeye karar verdim...
Ama bu aralar dr görmek istemiyorum.
Tip ilerledi vs diye cok kurcalamaya başladılar...
ALLAH yarattigini koruyan kollayandir....
Ocagin ilk haftasi gitmeyi düşünüyorum nasipse bi dahakine...
Birbucuk ay gitmemis olucam yani dra...
Oglumda 6. Aydan once doktorum ultrasona bile sokmamisti beni...
Hicbi t te st vs yapilmadi demir kan ilacindan baska biside kullanmadim bi kere alttan muayene olmadım. ..
Simdikiler kafayi siyirmis para tuzagi bunla ya...
Cenabi Hak ne verdiyse kabulumuz...
Kizlar cok da takmayn bu doktorlara...
ALLAH a dua edin yeter...
O yarattigini geregi ile yaratan koruyan kollayandir

Sizin durumunuzu hatırlıyorum. Doktora güvenmek çok önemli.

İkili testin ölçümlerini yaptırdım ense kalınlığı ve burun kemiği olarak, ama kanda önermedi doktorumi 3 lü ve 4 lü testleri yaptıracağız inş. Birde 3 şubatta detaylı ultrasonum var.

Dediğiniz gibi rabbim e dua etmekten başka kapalı kutunun içindeki bebeğimize yapacak bir şeyimiz yok.

Allaha emanetler ama ben düzenli kontrolüme gitmek zorundayım ilk hamileliğimde idrarda +1 protein çıkmıştı oda tehlikeli.

bu arada bende kızıma gittiğim doktoruma ve hastaneye gidiyorum. Kızımda çok güven sağladı bana. Allaha bir şükür çok inançlı ve çok bilgili bir doktor.

Hangi ildesiniz?

<blockquote class="mce_quote" data-mcequote="true" data-username="YARAMASS" data-post="38064647" data-member="270578" data-attributes="post,member">
<p>Hayırlı olsun cnm inşallah bizlere de nasip olur yakın zaman da cinsiyet &ouml;ğrenmek &ccedil;ok heyecanlı cok heyecanli canim sagolasin simdilik kimseye soylemimde degisir falan nolur nolmaz</p>
</blockquote>

canim bazi arkadaslarin soyledigi gibi hepimiz cok sansliyiz ki Allah bize de anneligi tatdiracak inshAllah , hepimiz onceki haftalarda cok zorlandik mesela ben hic bi sey yiyemiyrdum ac karnina kusuyodum bogazim oyle yaniyodu ki ama ona da cozum buldum kusacagimi anladigim an bi bardak su icip kusuyodm o zamn yanmiyodu komsular benim ogurmeyimden bikmistilar artik 13cu hftadan beri hala oguruyorum ama kusmuyorum, yavas yavas gcicek sabirli ol arkadasim :)

Ben de geçtiğimiz cumartesi gittim. Çok şükür şimdilik bir sorun yok. Ama cinsiyeti söylemedi.Önümüzdeki ay inşallah.
İkili test için kan verdim.Ultrasona girdim.Bu cumartesi de ona bakacağız bakalım hayırlısı.

ne kadar süre serum aldınız?Bi de bu sürede hastanedemi kaldınız?
ben de cuma ve cumartesi bulantılardan dolayı hastanedeydim,iki gece serum takıldı,dün öğlen gibi eve geldik, gece yarısından beri tekrar başladı kusmalarım.napıcam bilmiyorum bide 4,5 yaşında Bi kızımda var

kızlar benim doktor ketum 13 haftalığım bugün daha erken dedi cinsiyet.ama gördüm gördümm oynuyodu hiç durmadı güle güle izledim doktor suratıma bakıyoense kalınlığını ölçmek için döndürmeye uğraştı hep dürttü bebişimiii dedim höytt kıyamıyom ben ona napıyon sen tabi içimden

Ben yatmadan ayaktan tedavi gördüm canım, 2 kere 12 gün ara ile gittim her gidişimde 3 er şişe serum taktılar, içinde vitaminler ve bulantı ilaçları vardı, ilk serumun yarısında bulantım geçiyor ve yemek yemeye başlıyordum canım. (4-5 saat kalıyordum hastanede)

benimde 13 gün sonra 7 yaşına girecek 2. sınıfa gidecek bir kızım var, az daha sabret canım 12+4 te geçti benim, inş. senin daha kısa sürede geçer.

artık annelerde pimpirikli..duyuyoruz o öyle yapmış bu böyle yapmış..ah tevekkül....Allah paragöz doktorlardan korusun merhametlisine denk getirsin..:)

selam kızlar bu cuma yani 11+5 te ikili test için gidicem,acaba cinsiyetle ilgil bişe der mi doktor??tecrübeliller vardı r aramızda sorayım dedim :)bide ikili test için erken değil heralde dimi

canım ya ben ilk 2 gidişimde özel hastaneye gittim. ilk testlerimi falan özelde yaptırdım. Ama bu sefer devlet hastnesine gittim. İkili test ve rutin testler için devlet hastanesi en güveniliri bana kalırsa. Ultrason muayenesi için 2 hafta sonra medikal'e gitmeyi düşünüyorum. Bir de hastanelerdeki yoğunluk yaşadığın şehire göre değişiyor. İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde özel hastanelerde bile sıra bulmakta zorlanırken, benim aşadığım şehi gibi sadece 180 bin nüfusu olan yerlerde nispeten daha kolay bu işler :) Ben sürekli doktora gitmiyorum bu arada. Gebeliğimi öğrendiğimden beri 3. doktor ziyaretim. İlkinde kese, ikincide kalp atışı, üçüncüde de ikili test için gitmiş oldum :)

bu arada bende kızıma gittiğim doktoruma ve hastaneye gidiyorum. Kızımda çok güven sağladı bana. Allaha bir şükür çok inançlı ve çok bilgili bir doktor.

Hangi ildesiniz?​
Cnm izmirdeyim ben ...
Sagim solum hastane dolu...
Egepole gittim bikac ay...
Simdi ozel karatas hastanesine gidicem inşaallah...

selam kızlar bu cuma yani 11+5 te ikili test için gidicem,acaba cinsiyetle ilgil bişe der mi doktor??tecrübeliller vardı r aramızda sorayım dedim :)bide ikili test için erken değil heralde dimi
canım benimki SAT a göre 10+2 idi ama ultrasona göre 11+1 çıktığı için doktor ikili testi yaptı bile. senin için geç değildir

bende özele gidiyorum sözde ama gör kalabalığı..adam nefes almıyor..Allah tan randevu sıkıntı olmuyor..testlerde uygun suratsız ama ilgili..bak başaşağı duruyo dedi bugün neden dedim?e oynuyo dedi 9 ay sonunda akıl sağlığım yerinde kalır inşallh:):)

sata göre 11.0 da ölçümlere göre 11+4 te yapıldı ense kalınlığı ölçümü ve burun kemiği oluşumu, cinsiyeti için erken olduğunu söylemişti doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…