- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #6.981
Bugün ikili test sonucumu aldım kızlar çok şükür iyi çıkmış inş herkes tertemiz sonuçlar alır..
çok sevindim sizin adınıza.
banada dr elevit verdi bikaçgun içtim bıraktım bi sonrakı randevum aralıkta eczaneden decavit alıp onu devam edicem dr ada bidaha onu yazdırıcam sende al eczaneden istersenkızlar günaydın.son sayfaları okumadım bu konuya değinildimi bilmiyorum.ama ben yine de uyarmak istedim.benim de şu anda tam 12 haftalık oldu.cuma günki kontrolde vitamin ve demir hapı yazdı.ben daha önce yine kk dan okumuştum elevit vitamin domuz katkılı kulanmayın diyordu.bunu üretici firma da zaten yalanlamamış.ben de doktor vitamin yazdım diyince elevit mi dedim evet dedi.ben onu kullanmak istemiyorum diyince direk domuz katkısından mı dedi evet dedim ve decavit yazdı.doktor da yalanlamadı yani.eğer bunu bilmiyor olsaydım elevit kullanacaktım.şu anda hepimiz aşağı yukarı aynı haftalardayız ve vitamine başlıyoruz.aklınızda bulunsun istedim.doktorunuza mutlaka sorun hangi vitamini vermiş diye.bu arada bebişim de yüzde yetmişbeş kızmış.çıkıntısı yataya yakın duruyomuş.öyle işte:)
Ay ilk kez duydum bunu bende iki haftadir elevit kullaniyorum. Simdi napsam bilemedm. Kesin mi acaba bu bilgi. Kontrolumede bir bucuk hafta var daha.
Selam arkadaşlar nasılsınız? Bebekleriniz nasıl?
Cinsiyeti en geç öğrenenlerden biri ben olacağım herhalde çünkü 22 aralıkta kontrolüm.
12. haftada vardı ama doktorum daha erken dedi cinsiyet için.
Olsun ben pek önem vermiyorum Allaha şükür bir kızım var, sağlıklı bir evladım olsun kız erkek fark etmez. İlkinib gönlüme göre verdim rabbim.
Cnm en gec ogrenen ben olcam...
Ikili test yaptirmadim amniyosentez yaptirmicam...
Kizdim doktoruma canimi sıktı...
Oglumu dogum yaptigim hastaneye gitmeye karar verdim...
Ama bu aralar dr görmek istemiyorum.
Tip ilerledi vs diye cok kurcalamaya başladılar...
ALLAH yarattigini koruyan kollayandir....
Ocagin ilk haftasi gitmeyi düşünüyorum nasipse bi dahakine...
Birbucuk ay gitmemis olucam yani dra...
Oglumda 6. Aydan once doktorum ultrasona bile sokmamisti beni...
Hicbi t te st vs yapilmadi demir kan ilacindan baska biside kullanmadim bi kere alttan muayene olmadım. ..
Simdikiler kafayi siyirmis para tuzagi bunla ya...
Cenabi Hak ne verdiyse kabulumuz...
Kizlar cok da takmayn bu doktorlara...
ALLAH a dua edin yeter...
O yarattigini geregi ile yaratan koruyan kollayandir
canim bazi arkadaslarin soyledigi gibi hepimiz cok sansliyiz ki Allah bize de anneligi tatdiracak inshAllah , hepimiz onceki haftalarda cok zorlandik mesela ben hic bi sey yiyemiyrdum ac karnina kusuyodum bogazim oyle yaniyodu ki ama ona da cozum buldum kusacagimi anladigim an bi bardak su icip kusuyodm o zamn yanmiyodu komsular benim ogurmeyimden bikmistilar artik 13cu hftadan beri hala oguruyorum ama kusmuyorum, yavas yavas gcicek sabirli ol arkadasim :)Herkes n guzrl shbet ediyor.bnde bulanti ne ev temzligi ne misafrlkk htta dktoruma bile 2 hfta oldu gtmedim..dsaroya bile cikmiorim..grceleri hep agzimin ici ksnior.disetlermmi .genizimmi bilemiorum.sabhyine ogurdum safra.insanin agznda tat birakmayan safra.gogus uclarimda catlamaya basladi kasintisi yetior..sixler cok sanslsnz
ne kadar süre serum aldınız?Bi de bu sürede hastanedemi kaldınız?Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişiyor. Her rahatsızlığın kendine göre zorluğu var, insaın neresi acıyor/ağrıyorsa canı orada.
Amaaa bence mide bulantısı ve kusmak çok feci bir durum. İnsan yemek yemeyince ve aç olunca hiç ama hiç birşey yapamıyor.
Geçmiş haftalarda serumla ayakta duran birisi olarak Allahım en kısa zamanda rahata kavuşturur sizleri de diyorum.
Benim bulantılarım cuma günü yani 12+4 te geçti.
ne kadar süre serum aldınız?Bi de bu sürede hastanedemi kaldınız?
ben de cuma ve cumartesi bulantılardan dolayı hastanedeydim,iki gece serum takıldı,dün öğlen gibi eve geldik, gece yarısından beri tekrar başladı kusmalarım.napıcam bilmiyorum bide 4,5 yaşında Bi kızımda var
artık annelerde pimpirikli..duyuyoruz o öyle yapmış bu böyle yapmış..ah tevekkül....Allah paragöz doktorlardan korusun merhametlisine denk getirsin..:)Selam arkadaşlar nasılsınız? Bebekleriniz nasıl?
Cinsiyeti en geç öğrenenlerden biri ben olacağım herhalde çünkü 22 aralıkta kontrolüm.
12. haftada vardı ama doktorum daha erken dedi cinsiyet için.
Olsun ben pek önem vermiyorum Allaha şükür bir kızım var, sağlıklı bir evladım olsun kız erkek fark etmez. İlkinib gönlüme göre verdim rabbim.
Cnm en gec ogrenen ben olcam...
Ikili test yaptirmadim amniyosentez yaptirmicam...
Kizdim doktoruma canimi sıktı...
Oglumu dogum yaptigim hastaneye gitmeye karar verdim...
Ama bu aralar dr görmek istemiyorum.
Tip ilerledi vs diye cok kurcalamaya başladılar...
ALLAH yarattigini koruyan kollayandir....
Ocagin ilk haftasi gitmeyi düşünüyorum nasipse bi dahakine...
Birbucuk ay gitmemis olucam yani dra...
Oglumda 6. Aydan once doktorum ultrasona bile sokmamisti beni...
Hicbi t te st vs yapilmadi demir kan ilacindan baska biside kullanmadim bi kere alttan muayene olmadım. ..
Simdikiler kafayi siyirmis para tuzagi bunla ya...
Cenabi Hak ne verdiyse kabulumuz...
Kizlar cok da takmayn bu doktorlara...
ALLAH a dua edin yeter...
O yarattigini geregi ile yaratan koruyan kollayandir
canım ya ben ilk 2 gidişimde özel hastaneye gittim. ilk testlerimi falan özelde yaptırdım. Ama bu sefer devlet hastnesine gittim. İkili test ve rutin testler için devlet hastanesi en güveniliri bana kalırsa. Ultrason muayenesi için 2 hafta sonra medikal'e gitmeyi düşünüyorum. Bir de hastanelerdeki yoğunluk yaşadığın şehire göre değişiyor. İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde özel hastanelerde bile sıra bulmakta zorlanırken, benim aşadığım şehi gibi sadece 180 bin nüfusu olan yerlerde nispeten daha kolay bu işler :) Ben sürekli doktora gitmiyorum bu arada. Gebeliğimi öğrendiğimden beri 3. doktor ziyaretim. İlkinde kese, ikincide kalp atışı, üçüncüde de ikili test için gitmiş oldum :)Sizin doktorlar ne güzel öyle ya imrendim valla, benim doktorum öyle yoğun ki (özel hastane olmasına rağmen) acil bir durum olmadıktan sonra bebeğimi özledim geldim deme şansımız maalesef yok.
Şimdiden önümüzdeki 3 ayın randevusunu aldırdı bana, olurda yoğunluktan randevu alamazsam diye, 22 aralık, 12 ocak, 3 şubatta da detaylı var.
22 Aralıkta gidince şubatın, ocakta gidince martın randevusunu alıyoruz.
:)
Çünkü özel hastane ve gece de olsa doğuma gelip kendisi giriyor, günde 1-2 doğum mutlaka yaptırıyor, randevularını ona göre ayarlıyorlar, hergün 1 saatini boşa çıkartıyorlarmış ki normal doğumlardan dolayı aksama olmasın diye.
Bu arada maşallah bebeğine.
canım benimki SAT a göre 10+2 idi ama ultrasona göre 11+1 çıktığı için doktor ikili testi yaptı bile. senin için geç değildirselam kızlar bu cuma yani 11+5 te ikili test için gidicem,acaba cinsiyetle ilgil bişe der mi doktor??tecrübeliller vardı r aramızda sorayım dedim :)bide ikili test için erken değil heralde dimi
benimde bugün 11+1 22 haziranda doğum tarihi aynıyız hemen hemen :) cinsiyet söyledi mi snaa canım doktorun?canım benimki SAT a göre 10+2 idi ama ultrasona göre 11+1 çıktığı için doktor ikili testi yaptı bile. senin için geç değildir
bende özele gidiyorum sözde ama gör kalabalığı..adam nefes almıyor..Allah tan randevu sıkıntı olmuyor..testlerde uygun suratsız ama ilgili..bak başaşağı duruyo dedi bugün neden dedim?e oynuyo dediSizin doktorlar ne güzel öyle ya imrendim valla, benim doktorum öyle yoğun ki (özel hastane olmasına rağmen) acil bir durum olmadıktan sonra bebeğimi özledim geldim deme şansımız maalesef yok.
Şimdiden önümüzdeki 3 ayın randevusunu aldırdı bana, olurda yoğunluktan randevu alamazsam diye, 22 aralık, 12 ocak, 3 şubatta da detaylı var.
22 Aralıkta gidince şubatın, ocakta gidince martın randevusunu alıyoruz.
:)
Çünkü özel hastane ve gece de olsa doğuma gelip kendisi giriyor, günde 1-2 doğum mutlaka yaptırıyor, randevularını ona göre ayarlıyorlar, hergün 1 saatini boşa çıkartıyorlarmış ki normal doğumlardan dolayı aksama olmasın diye.
Bu arada maşallah bebeğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?