- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #7.001
ne kadar çok doktora gidiyorsun anlamında demek istemedim, ne güzel istediğin zamanda gidebiliyorsun demek istedim, yani özel de olsa ben istediğim zaman gidemiyorum, tarihlerle oynayamıyorum anlamımda.canım ya ben ilk 2 gidişimde özel hastaneye gittim. ilk testlerimi falan özelde yaptırdım. Ama bu sefer devlet hastnesine gittim. İkili test ve rutin testler için devlet hastanesi en güveniliri bana kalırsa. Ultrason muayenesi için 2 hafta sonra medikal'e gitmeyi düşünüyorum. Bir de hastanelerdeki yoğunluk yaşadığın şehire göre değişiyor. İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlerde özel hastanelerde bile sıra bulmakta zorlanırken, benim aşadığım şehi gibi sadece 180 bin nüfusu olan yerlerde nispeten daha kolay bu işler :) Ben sürekli doktora gitmiyorum bu arada. Gebeliğimi öğrendiğimden beri 3. doktor ziyaretim. İlkinde kese, ikincide kalp atışı, üçüncüde de ikili test için gitmiş oldum :)
Yarın sonucu göstermeye gittiğimde sorucam, tekrar bakar mı bilmem. Ama bugün ultrasonda baktığında hiç bi yorumda bulunmadı. Ben de ağzı açık ayran budalası gibi ultrason cihazına baktığımdan sormak aklıma bile gelmedibenimde bugün 11+1 22 haziranda doğum tarihi aynıyız hemen hemen :) cinsiyet söyledi mi snaa canım doktorun?
bu arada bende kızıma gittiğim doktoruma ve hastaneye gidiyorum. Kızımda çok güven sağladı bana. Allaha bir şükür çok inançlı ve çok bilgili bir doktor.
Hangi ildesiniz?
Cnm izmirdeyim ben ...
Sagim solum hastane dolu...
Egepole gittim bikac ay...
Simdi ozel karatas hastanesine gidicem inşaallah...
inşallah..iki kere 12 gün arayla gidince işe yaradı mı?ben hastaneden geldiğimin gecesi yine aynıyımBen yatmadan ayaktan tedavi gördüm canım, 2 kere 12 gün ara ile gittim her gidişimde 3 er şişe serum taktılar, içinde vitaminler ve bulantı ilaçları vardı, ilk serumun yarısında bulantım geçiyor ve yemek yemeye başlıyordum canım. (4-5 saat kalıyordum hastanede)
benimde 13 gün sonra 7 yaşına girecek 2. sınıfa gidecek bir kızım var, az daha sabret canım 12+4 te geçti benim, inş. senin daha kısa sürede geçer.
canım benim 11+4 te yapmadı..10 gün sonra gel dedi..ama yapılanlarda var..nihayetinde 11-14 testi bu yapılması lazımselam kızlar bu cuma yani 11+5 te ikili test için gidicem,acaba cinsiyetle ilgil bişe der mi doktor??tecrübeliller vardı r aramızda sorayım dedim :)bide ikili test için erken değil heralde dimi
içeri girmeden tek tek sayıyorum şunu sorucam bunu sorucam..girip çıktıgımda sadece saf bir gülümseme oluyoYarın sonucu göstermeye gittiğimde sorucam, tekrar bakar mı bilmem. Ama bugün ultrasonda baktığında hiç bi yorumda bulunmadı. Ben de ağzı açık ayran budalası gibi ultrason cihazına baktığımdan sormak aklıma bile gelmedi
Ben seni anladım canım benimne kadar çok doktora gidiyorsun anlamında demek istemedim, ne güzel istediğin zamanda gidebiliyorsun demek istedim, yani özel de olsa ben istediğim zaman gidemiyorum, tarihlerle oynayamıyorum anlamımda.
ben normalde haftaya cumaya randevu almıştım ikili test için. doktor bugün ultrasona bakarken dedim ona haftaya cuma uygun olur mu ikili test diye. Doktor da şu an uygun şimdi bakabiliriz dedi.canım benim 11+4 te yapmadı..10 gün sonra gel dedi..ama yapılanlarda var..nihayetinde 11-14 testi bu yapılması lazım
dediğim gibi bana o gün ense kalınlığı normal gözüküyor dedi ama 10 gün sonra bakalım dedi yine aynı normal çıktı..yapılır bence tekrar gelmene gerek duymamıştırben normalde haftaya cumaya randevu almıştım ikili test için. doktor bugün ultrasona bakarken dedim ona haftaya cuma uygun olur mu ikili test diye. Doktor da şu an uygun şimdi bakabiliriz dedi.
Yani serumların içeriğine baktın mı (o serumların seni mutlaka rahatlatması gerekirdi) içinde b6 vitamini, dramemine bulantı ilacı ve serumu sapsarı yapan bir vitamin vardı benimkilerde.inşallah..iki kere 12 gün arayla gidince işe yaradı mı?ben hastaneden geldiğimin gecesi yine aynıyım
Keşke benim doktorum da öyle olsa. :)Ben seni anladım canım benimDün 3-4 saatlik yol yaptığım için çok korktum minnaka birşey oldu diye. Gece uyku tutmadı, sabah eşime rica ettim de bıraktı hastaneye. Benim pimpirikliliğimden sanırım. Devlet hastanesindeki doktor sık sık gitmemi onaylamaz sanırım da, özel hastane müsait oldukça beni görmekten mutluluk duyar tamamen duygusal
doktorum bana aklına gelen soruları yaz, gelince hepsini sor derdi öyle yapardım ben, şimdi de yapacağım heralde.içeri girmeden tek tek sayıyorum şunu sorucam bunu sorucam..girip çıktıgımda sadece saf bir gülümseme oluyo
En güzeli öyle canım, aklın kalmaz en azından. Diğer türlü çok stresli olur. Doktora gidemeyeceğini bilince insan daha çok hasta olur ya, aynen öyleKeşke benim doktorum da öyle olsa. :)
valla ben 12. haftada gidecektim ense kalınlığı vs. ölçümü için randevum o tariheydi, 11. haftada de acil serum için gidince muayenemi vs. yaptı (acilden giriş yaptırmak zorunda kaldığım için) 22 aralıktaki randevunu da 1 hafta öne al dedi ama ne mümkün taaaa 22 aralığa kadar full dolu 1 hafta öne çektiremedim.
Bende artık arada haftaya vs. devlete gidecek sadece sağlığına baktıracağım, içim rahat etsin diye. Yoksa 1 ay 1 hafta geçmiş olacak aradan.
Evet evet yapıldı yarın sonuç göstericem. Ense kalınlığı 1,6 çıktı. Burun kemiği de var. Testin sonucuna göre bakıcaz işte, herşeyin hayırlısı. Ben tüm kan testlerimi özelde yaptırmıştım gebeliği ilk öğrendiğimde, devletteki doktor en baştan bi daha istedi. Özele güvenmedi heralde ne bilemdediğim gibi bana o gün ense kalınlığı normal gözüküyor dedi ama 10 gün sonra bakalım dedi yine aynı normal çıktı..yapılır bence tekrar gelmene gerek duymamıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?