- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.001
sağol tatlım bende mumla değilde normal ışıkta duvar da yaptım o da el salladı filan ama bak bana el sallıo anne filan deyince korktum başka bişey büyürüyo aklında diye. ne zor diyorum bazen çocuk büyütmek en basit şeyleri bile anlatamıyorsun...gölgeleri kullanarak elinle şekiller yapabilirsin geceleri mum ışığında. hatta ona yaptırırsan aslında korkulacak birşey olmadığını görür belki. söylemek yerine yapmak çocukların anlamasına yardımcı oluyor
gunaydın canım evet malesef benım de oyle pekı senın bı sıkıntın oldumu bu zamana kadar yoksa ultrasonda soyledı doktorun,ben sureklı yatmaya calısıyorum bır az gezınce kanama ,ya da kahve akıntı oluyor .Bol dınlenmen gerek ılıskı yasak spor yasak uzanmak yasak her halde soyledı bunları doktor sanagunaydin kizlar dun kontrole gittim bebegin esi asagidaymis yani onde boyle durum yasayan var mi donmezse erken dogum hattta sezaryen oluyoormus
canim ayni sorun bendede cikti bebek esi asagidaymis fazla ayakta kalma dedi dr. kasilmalara karsi magnezyum yazdi baska da bisey demedi sezaryen mi olmak gerekiyo internette hep oyle yaziyo moralim bozulduyok degıl tek benım ama bebegın esı asagıda plasenta prevıa yanı daha yenı yenı kendımı ıyı hıssetmeye baslamıstım tekrar akıntılar cok yoruldum artık sureklı tedırgınlık sureklı akıntı her seyde ıyı sorun yok doktorlara gore
cnm bu şekilde olupta bebeğini dünyaya getiren şu an altı aylık oğluşu olan bir arkadaşım var. sıkma canını rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.gunaydin kizlar dun kontrole gittim bebegin esi asagidaymis yani onde boyle durum yasayan var mi donmezse erken dogum hattta sezaryen oluyoormus
ultrasonda soyledi canim bana bunlarida anlatmadi acikcasi kanama yok su an birkac kere leke olmustu kasia var sol tarafimda ara ara bazen bicak gibi oluyogunaydın canım evet malesef benım de oyle pekı senın bı sıkıntın oldumu bu zamana kadar yoksa ultrasonda soyledı doktorun,ben sureklı yatmaya calısıyorum bır az gezınce kanama ,ya da kahve akıntı oluyor .Bol dınlenmen gerek ılıskı yasak spor yasak uzanmak yasak her halde soyledı bunları doktor sana
Haklısın canım kötü düşünmemek gerek. Ah bu annelik nasıl bir duyguymuş. Kötü hissetsekte iyi hissetsekte bi sorun var sanıp endişe ediyoruz. Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günü göstersin hepimize. O güne kadar tam anlamıyla içimiz rahat olamıycak sanırımhiiiç canını sıkma. bu haftlarda göğüslerdeki hassasiyet azalıyor biraz. bebeğin kalbinin durduğunu anlayamazsın kendin. burdan bir arkadaşın 2 hafta önce durmasına ragmen mide bulantıları devam ediyormuş. olacaksa oluyor yani, sürekli kötüyü düşünmenin ne bize ne bebeğimize faydası varmide bulantısının azalması da çok normal, ilk 3 ay bittikten sonra bulantıya neden olan hormon seviyeleri azaldığı için bulantı azalıyormuş. bende hiç olmadı 3 aydır, ben de mi korkayım canını sıkma, bebeğini üzme anniş
sagoll canim amin i sallah peki normal dogummu olmuscnm bu şekilde olupta bebeğini dünyaya getiren şu an altı aylık oğluşu olan bir arkadaşım var. sıkma canını rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
çok iyi düşünmüşssün canım, benim testler temiz cıktı ama bende başından beri aynı şeyi savunuyorum kesinlikle amniyonsentez kimse yaptırmasın doktor risk var dedi diye kesin risk olacak diye bişey yok ama yaptığı işlemden sonra düşük riski var allah korusun bebek iyi olsun die yaptırdığın tedavi onun hayatını kaybetmesine sebep olabilir nasıl durabiliriz o zmn bu vicdan azabıyla...Kizlar bana ikili test yapmadi...
Bide korkuta korkuta amniyosentez sartmis gibi konustu...
Sanki herhangi bir sorunda tip müdahale edebilecekmis gibi...
Bu durumda dr degistirme karari aldik esimle...
Amniyosentez cok riskli...
Maasallah bebisler kipir kipir...
Birde kesenin icine igne sokup 20 mg sivi cekiyorlar...
24 saat icinde dusuk riskini birakin kafasina biryerine hareket ederken gelir dusuncesi bile beni delirtti...
O zaman sorumluluk alsalar nolur almasalar nolur...
onu sımdı dusunme canım 28 cı haftaya kadar kalkma ıhtımalı var,ırelı haftalarda doktor soyleyecek tam mı kapatmıs yoksa kısmen rahmı.Iste tam kapatırsa totalıs olan yanı o zaman kesın sezaryen oluyor.Bana da en kotu ıhtımal sezaryen dedı ama ben netten cok kotu seyler okudum sana tavsıyem okuma bı sey sonra aklına taklır.Pekı kanamalar oldumu sende hıc ? bı de ılacın adı ne bu ayda mı verdı magnezyum ılacını ırelı haftalarda duymustum bencanim ayni sorun bendede cikti bebek esi asagidaymis fazla ayakta kalma dedi dr. kasilmalara karsi magnezyum yazdi baska da bisey demedi sezaryen mi olmak gerekiyo internette hep oyle yaziyo moralim bozuldu
hmmm misafirimizsiniz yani çok da uzakmış memleketin.ben radyolojiye filan gitmemiştim cnm mehmet bey bakmıştı sonrada kan vermistim o şekilde değerlendirmişti. bu sefer üniversiteye gittim yine aynı şekilde oldu.sıkıntı çıkmadı çok şükür. şahadet hoca neden öyle yaptı bilemiyorum belki onun usulü o şekildedir. neden şehadet hanımı seçtiniz tavsiye üzerine mi. ben hiç gitmedim o dr ye[/QUOT
İlk bebeğimde Şahadete gitmiştim bunda zulal hanıma gidecektim ama randevuda sıkıntı oldu şahadete gittim ama tekrar Zulale gitmeye karar verdim ben ikili test istemiyorum deyince en azından ense kalınlığına bakalım deyim radyolojiye yönlendirdi amacı hastaneye biraz daha maddi katkı olsun diye tahmin ediyorum sonuçta hastane ortaklarından
yoko cnm arkadaşımın ikinci gebeliği olduğu için sezaryen oldu. ilki de sezaryendi.sagoll canim amin i sallah peki normal dogummu olmus
sen çalışıo musun peki cnm. benim eşimde turhallı kv mler orda. sık sık gidip geliyoruz. ctesi ordaydık hatta:)
bir çocuğun daha var anladığım kadarıyla kaç yaşında ona kim bakıo . malum buralı değilsiniz.Evet canım çalışıyorum canım
tatlim sen uzanma da yasak demissin ben gun icinde hep uzaniyorum ama sakincali miymis oturmak mi gerekiyo?? dedigin gibi kuzenimde olmus dogumdan 3 gun once normale donmus ins oyle olur bizimde..kanama olmadi leke olmustu progestan kullaniyorum gunde iki defa. magnrzyumda dun verdi canim magvital 365 gunde bir tane suya eritip icilecekmis.senin kanamalarin cok deildir insallahonu sımdı dusunme canım 28 cı haftaya kadar kalkma ıhtımalı var,ırelı haftalarda doktor soyleyecek tam mı kapatmıs yoksa kısmen rahmı.Iste tam kapatırsa totalıs olan yanı o zaman kesın sezaryen oluyor.Bana da en kotu ıhtımal sezaryen dedı ama ben netten cok kotu seyler okudum sana tavsıyem okuma bı sey sonra aklına taklır.Pekı kanamalar oldumu sende hıc ? bı de ılacın adı ne bu ayda mı verdı magnezyum ılacını ırelı haftalarda duymustum ben
anladim canim saglikla kucagimiza alalimda insallah yavrularimizi gormeden bile o kadar cok sevmeye basladik ki Allah yoklugunu gostermesinyoko cnm arkadaşımın ikinci gebeliği olduğu için sezaryen oldu. ilki de sezaryendi.
bir çocuğun daha var anladığım kadarıyla kaç yaşında ona kim bakıo . malum buralı değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?