2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canım baştan söyleyim herkesin vücüd yapısı ayrıdır benim de ilk aylardan çıok kaşınıyordu bende düyüdüğünden dolayı olduğunu düşünüyordum mantar çıktı tam mantar iyleşti derken şimdi yuvarlak lekelr çıktı ve pullanma çıktı şimdi büütn vücüdüm kaşınıyor.Özele gitsem tahlil çok oalcak devlete gidecem o yüzden oda ongün sonraya verdi gittiğinde kendi dotoruna sorarsın.

canım cıldın kuru ıse ondan da kasıntı olabılır bende de oluyor ama benım daha once egzama problemım olmustu cıldım de kuru su anda bence cıldını nemlendır olmazsa bı cıldıyeye gıdersın catlak kremlerı ıcın de 3.aydan sonra baslayın dıyorlar ama sen bılırsın bendede ergenlıkten kalan catlaklarım var cok abartmadan basladım ara sıra catlak kremıne

evde tansiyon aleti olmadığından orda ölçtürmüştüm
dün de eczanede ölçtüler aynı az önce komşumdan alıp ölçtüm 14-8 de istikrarlıyım malesef inşallah düşer
çok tehlikeli olduğunu öğrendim
tuzu kestim ekmeği azalttım inşallah sorunsuz geçer hamileliklerimiz
5 ayımız var Allahın izniyle, gidip bebeğimi de öyle hareketli görünce
bişiy olur diye üzülüyorum Rabbim tüm bebekleri çocukları korusun

Başka bir topiğe yazdım, buraya da kopyalıyayım dedim.
Dün doktora gittim, ense kalınlığı iyi dedi, çok şükür Rabbime, burun kemiği de gelişmiş. Ama bunlar yeterli bilgi değil, sadece olasılık, ense kalınlığı yüksek çıkar sağlıklı olur, düşük çıkar, bebek sağlıksız olabilir dedi. İki hafta önce gittiğimde kalp sesini duymak istiyorum demiştim. Doktorda sen neler biliyorsun deyip tekrar ultrasona alıp dinletti. Ama doppler sinyali uzun süreli uygulanırsa, bebeğin kalbi ısınır, kalbi durabilir kimse ne olduğunu anlamaz dedi. Kısa bir ölçüm yaparak gösterdi, yavrumun kalbi 165 atıyordu. Ben cinsiyet tahmini için sorduğumu söyledim, 140 dan aşağı erkek, 140 mı 145 işte neyse yüksekse kız diyorlar dedim. O da öyle bir şey yok dedi. Kalp atım satısı 120 ile 180 arasında olurmuş. 120 den düşük ve 180 den yüksekse bebeğin sağlıksız olma durumu down sendromu gibi olabiliyormuş. Neyse, şimdiki muayenede onu hatırlayıp yine kalp atışını ölçtü, ben şart değil dedim. Sonrasında beni başka bir doktora yönlendireceğini detaylı ultrasona gireceğimi söyledi. Bende radyoloji ye mi yolluyorsunuz dedim, evet dedi 300tl bakılıyormuş. bebek te bir sorun mu var doktor bey deyince 35 yaş üstüsünüz dedi. Gitmem şart mı? Sonuçta bildiğim kadarıyla bebekte sağlılı olmayan bir durum varsa anne karnındaki bebeğe herhangi bir tedavi yapılmıyor deyince, benim bu kadar soru sormamadan sanırım adamcağız herşeyin ve bebekte zeka durumunun bile öğrenmek istediğimi sanmış. Rabbim imtihan etmesin bu konu da beni inşallah, ben sadece sağlıklı sıhhatlı olmasını istediğimi, bir sıkıntı varsa bebeğimi aldırmayacağımı söyledim. O zaman ikili ve üçlü testi de iptal edelim dedi. Bende sadece yapılması şart olan testleri yapalım. O kadar detaylı incelemeye gerek yok dedim. Sonuç olarak bazı testler verdi, guatra ve kanda bazı değerlere bakılacak sanırım. Hem gebeliğimde kayıtlara geçmiş olur. Cinsiyetini de gelecek haftasonu söyleyecek, nasip olursa. Bakarken erkeğe benzetti ama emin olamadı. Tekrar gelecek hafta bakalım, daha net değil dedi. Doktordan sonra bir ağladım bir sustum. Çok sevindim ihtimaline bile.
Lütfen bana da dua edin. Rabbim dileyen, isteyen, emek verenin yüzünü güldürsün. Gönlümüzden geçen hayırlı ise bize takdir etsin, kolaylaştırsın ve bereketli ve sonuçtan razı kılsın inşaAllah.

Merhaba Hanılar, aranızda gebeliği sırasında iyot takviyesi kullanan var mı? Sanırım bebeğin zeki olmasında hamilelikte alınan iyot miktarı önemliymiş. Ben sofra tuzunu kaya tuzu kullanıyordum, onda iyot yok, acaba iyot eksikliği olabilir mi, hamilelerde iyot ihtiyacı artıyormuş diye okudum, dr a soracam bir dahaki kontrolümde. Acaba dr u iyot takviyesi veren var mı aranızda merak ettim...

şöyle diyeyim, fazla iyot bebeğini zeki yapmaz ama iyot eksikliği bebekte zeka geriliği yapıyor. iyotlu sofra tuzu kullanmalısın.

amin canım. bak madem tansiyon aleti var yanında biraz dinlen öyle ölç. strestende sürekli aynı çıkıyor olabilir. birde diyete girdikten bir hafta sonra falan anca düşüyor. pes etme diyet konusunda işe yaramıyor diye

canım mesela benim çok fazla kilo almamam gerekiyor. hem pıhtılaşma sorunu hem tansiyon sıkıntısı. yani ben mecburen hamileliğin sonuna kadar dikkat etmek zorundayım. bebeğime yararlı olacak şeyleri yiyorum .onun dısında agzıma hiçbirsey koymuyorum. ekmeksiz yemek yiyebilsem onu bile kesicem. sadece bebeğime kilo aldırmak durumundayım.inşallah başarabilirim. ama kilo konusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar tabi ki de istedikleri gibi yesinler kendinizi engellemenize gerek yok.

tükettiğimiz bir çok gıdadan iyot ihtiyacımızı karşılıyoruz zaten . ben şu anda tuzsuz beslendiğim için iyot konusunu araştırıp doktoruma da sormustum. sütte kuruyemişte meyvede hemen hemen yediğimiz herşeyde zaten var.

Evet önemli olan bebğimizin sağlığı bakalım ilerki zmaanları inşallah iyi bir şekilde atlatırız.

Canim inşallah sikinti olmaz bebeginde. Cinsiyette gönlünden geçen, hayirli olan neyse o olsun...

Kızlar ben 72 ile hamile kaldım ders çalışmaktan 1 senede 10 kilo alıp hamile kaldım üstüne. Tabiki fazla kilo almamak gerekiyor ama yemek yemek yediğinden zevk almak ne güzel bir duyguymus anladim.haftalardir yemek haramdı bana ne ben beslenebildim ne de bebeğim bugün sabah 68.5i gordum.tam 3.5 kilo vermişim.bu da iyi bişey değil emin olun. Zayıf hamile kalanlar 15 ten fazla biraz kilolu kalanlar da 10 dan fazla almasalar iyi olur tabi ama aksi olursa da doğumdan sonra veririz inşallah fazlalıkları

Tabi cnm durumu farklı olanlara bisey dediğim yok senin gibi özel durumu olanlara ddeğil tabiki Benm soylediklerim demek istediğim aldığımız kilolar doğumdan sonra gider her şekilde biz sağlıklı beslenelim yeter bebeklerimiz sağlıklı olsun bizlerden en iyi sekilde beslensin gerisi bos. Senin gibi özel durumu olanlar ya da kilolu olan aarkadaslarima değil benim söylediklerim .

Kızlar bakıyorum hemşehriler bulmaya başlamış birbirini :) mersinliyim ben.var mi aranızda hiç mersinli çooook özledim memleketimi baya uzaktayim

Kizlar 16-17 gün önce kalcalarimmda ilk catlagi gördüm. Daha önce hic yasamamis biri olarak beni çok üzmüştü. Kadınlar kulübünde sanirim başka bir baslikta içinde kantaron yagi olan bir karışım görmüştüm. Kantaron yaginin hucreyenileyici ozelligi varmis. Ertesi gün aktara gidip kantaron yagi, aci badem yagi ve kayisi yagi aldim. Karisimin içindekileri tam hatirlamiyorum ama ben bunlari aldim. Evdeki zeytinyağından da biraz alip hepsini bir kavanozda karistirdim. Her aksam duş alip kullandim. Sol kalcamdaki çatlaklar alerji izi gibi gözüküyor su an. Diğeri de azalmış ama onda biraz daha fazla olusmustu. O da azalmış yalniz. Çok sevindim . Çatlaklar için kulllanabilirsiniz bence

Cnm benim hic canini sıkma...
ALLAH kerimdir
Banada 35 uzeri oldugum icin oyle bi konustu ki drum...
Ense kalinligi ve burun cok guzel çıkmasına ragmen...
Biliyorsun 35 ustu ikili test yapilmiyor olcumler iyi cikmaz sana 16. Haftada aminosentez yapcaz vsvs ...
Sanki sartmis sanki ben drmusum sanki 35 yas ustu ne isin var doguruon vs canim mi sıktı. ..
Tövbe tövbe yaradan ALLAH...
Neyse drumu azad etme kararı aldik esimle :)
4D usg girmeye karar verdim...
Hicbir riski yok ve ic organlarına kadar bakilabiliyor...
Hic sıkma canini sen inşaallah Cenabi Hak eli ayagi akil beden sagligi yerinde bagislayacak bebislerimizi bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…