- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.621
Canım baştan söyleyim herkesin vücüd yapısı ayrıdır benim de ilk aylardan çıok kaşınıyordu bende düyüdüğünden dolayı olduğunu düşünüyordum mantar çıktı tam mantar iyleşti derken şimdi yuvarlak lekelr çıktı ve pullanma çıktı şimdi büütn vücüdüm kaşınıyor.Özele gitsem tahlil çok oalcak devlete gidecem o yüzden oda ongün sonraya verdi gittiğinde kendi dotoruna sorarsın.Selam canlar, nasılsınız
Bi sorum var size, benim dün akşamdan beri karnım, belim, belimin yan tarafları kaşınıp duruyor. Çatlama işareti olduğunu biliyorum ama erken değil mi henüz, gerçi göbek çıktı bile ama.
Yoksa altında başka bi sebep mi aramalıyım?
Çatlak kremi aldım ama henüz kullanmayada başlamadım, gerçi çatlaklar var bende ergenlik döneminden kalma, müsaitim yani ama bilemedim
Böyle düşünmem çok güzel ama ben seni düşünebilsem keşke ama düşünmeiyorum canım ben hemen aldığımı görünce kafaya takıyourm bakalaım hayırlısı
canım cıldın kuru ıse ondan da kasıntı olabılır bende de oluyor ama benım daha once egzama problemım olmustu cıldım de kuru su anda bence cıldını nemlendır olmazsa bı cıldıyeye gıdersın catlak kremlerı ıcın de 3.aydan sonra baslayın dıyorlar ama sen bılırsın bendede ergenlıkten kalan catlaklarım var cok abartmadan basladım ara sıra catlak kremıneSelam canlar, nasılsınız
Bi sorum var size, benim dün akşamdan beri karnım, belim, belimin yan tarafları kaşınıp duruyor. Çatlama işareti olduğunu biliyorum ama erken değil mi henüz, gerçi göbek çıktı bile ama.
Yoksa altında başka bi sebep mi aramalıyım?
Çatlak kremi aldım ama henüz kullanmayada başlamadım, gerçi çatlaklar var bende ergenlik döneminden kalma, müsaitim yani ama bilemedim
değişmiyor derken saglık ocagına mı gidip ölçtürüyorsun evde kendin mi takip ediyorsun.saglık ocagındaysa stres yapıyor olabılırsın. bende vardı tansiyon yüksekliği. bir ay kadar önce doktora gittiğimde 16 ları gördüm. ama heyecandan çıkıyordu benım bu kadar sonra düşüyordu. ama doktorum gene de 16 ları bulması normal değil dedi hemen diyet verdi. tuzsuz besleniyorum bende. tansiyonum düştü. eger diyete uyarsan seninde düşer. gecende doktora gittiğimde 14-8 geldi gene ama önceden 16 lardaydı. bir de ben kardiyolojiye gittim şimdide böbreklerime baktırıcam tansiyon için kalple ilgili birsey çıkmadı çünkü.tansiyon çok önemli canım. mutlaka diyet yap hamileliğin boyunca.seninde tansiyon yükselmeye meyilli demek ki benim ki gibi.ben esas 20. haftadan sonra korkuyorum. o zaman tansiyonumuzun yüksek olması riskliymiş okudugum kadarıyla
şöyle diyeyim, fazla iyot bebeğini zeki yapmaz ama iyot eksikliği bebekte zeka geriliği yapıyor. iyotlu sofra tuzu kullanmalısın.Merhaba Hanılar, aranızda gebeliği sırasında iyot takviyesi kullanan var mı? Sanırım bebeğin zeki olmasında hamilelikte alınan iyot miktarı önemliymiş. Ben sofra tuzunu kaya tuzu kullanıyordum, onda iyot yok, acaba iyot eksikliği olabilir mi, hamilelerde iyot ihtiyacı artıyormuş diye okudum, dr a soracam bir dahaki kontrolümde. Acaba dr u iyot takviyesi veren var mı aranızda merak ettim...
amin canım. bak madem tansiyon aleti var yanında biraz dinlen öyle ölç. strestende sürekli aynı çıkıyor olabilir. birde diyete girdikten bir hafta sonra falan anca düşüyor. pes etme diyet konusunda işe yaramıyor diyeevde tansiyon aleti olmadığından orda ölçtürmüştüm
dün de eczanede ölçtüler aynı az önce komşumdan alıp ölçtüm 14-8 de istikrarlıyım malesef inşallah düşer
çok tehlikeli olduğunu öğrendim
tuzu kestim ekmeği azalttım inşallah sorunsuz geçer hamileliklerimiz
5 ayımız var Allahın izniyle, gidip bebeğimi de öyle hareketli görünce
bişiy olur diye üzülüyorum Rabbim tüm bebekleri çocukları korusun
canım mesela benim çok fazla kilo almamam gerekiyor. hem pıhtılaşma sorunu hem tansiyon sıkıntısı. yani ben mecburen hamileliğin sonuna kadar dikkat etmek zorundayım. bebeğime yararlı olacak şeyleri yiyorum .onun dısında agzıma hiçbirsey koymuyorum. ekmeksiz yemek yiyebilsem onu bile kesicem. sadece bebeğime kilo aldırmak durumundayım.inşallah başarabilirim. ama kilo konusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar tabi ki de istedikleri gibi yesinler kendinizi engellemenize gerek yok.Biz hamileyiz cnm durup dururken kiloi almiyoruz bizi görenler aaaa kilo almissin demez bebis büyüyor der aldığınız kiloları bu kadar dert etmeyin allahın gücüne gider ben ilk bebeğimi kaybettiğim için aldığım her kiloya seviniyorum belki de zayifligiminda etkisi var dışardan bakılınca 5 kilo aldım ama bu hamile demezler belki de aranızda kilolu arkadaşlar varsa onları anlarim ilk aylardan kilo almak istememelerini ama yine de güzel düşünün aldığımız kilolardan daha oönemli bisey var o da bebeğimiz onu kucağınıza aldigimzda hic bisey dusunmiycez ne kilo ne başka bisey allahım o günleri yaşamayi nasip etsin bizlere.
Sinop merkezliyim bende. Annemler yazin temelli yerleştiler. Bize de sebep oldu. Daha sık gideriz.Evet canim sinopluyum boyabatliyiz sen neresinden :)
tükettiğimiz bir çok gıdadan iyot ihtiyacımızı karşılıyoruz zaten . ben şu anda tuzsuz beslendiğim için iyot konusunu araştırıp doktoruma da sormustum. sütte kuruyemişte meyvede hemen hemen yediğimiz herşeyde zaten var.Merhaba Hanılar, aranızda gebeliği sırasında iyot takviyesi kullanan var mı? Sanırım bebeğin zeki olmasında hamilelikte alınan iyot miktarı önemliymiş. Ben sofra tuzunu kaya tuzu kullanıyordum, onda iyot yok, acaba iyot eksikliği olabilir mi, hamilelerde iyot ihtiyacı artıyormuş diye okudum, dr a soracam bir dahaki kontrolümde. Acaba dr u iyot takviyesi veren var mı aranızda merak ettim...
Biz hamileyiz cnm durup dururken kiloi almiyoruz bizi görenler aaaa kilo almissin demez bebis büyüyor der aldığınız kiloları bu kadar dert etmeyin allahın gücüne gider ben ilk bebeğimi kaybettiğim için aldığım her kiloya seviniyorum belki de zayifligiminda etkisi var dışardan bakılınca 5 kilo aldım ama bu hamile demezler belki de aranızda kilolu arkadaşlar varsa onları anlarim ilk aylardan kilo almak istememelerini ama yine de güzel düşünün aldığımız kilolardan daha oönemli bisey var o da bebeğimiz onu kucağınıza aldigimzda hic bisey dusunmiycez ne kilo ne başka bisey allahım o günleri yaşamayi nasip etsin bizlere.
Canim inşallah sikinti olmaz bebeginde. Cinsiyette gönlünden geçen, hayirli olan neyse o olsun...Başka bir topiğe yazdım, buraya da kopyalıyayım dedim.
Dün doktora gittim, ense kalınlığı iyi dedi, çok şükür Rabbime, burun kemiği de gelişmiş. Ama bunlar yeterli bilgi değil, sadece olasılık, ense kalınlığı yüksek çıkar sağlıklı olur, düşük çıkar, bebek sağlıksız olabilir dedi. İki hafta önce gittiğimde kalp sesini duymak istiyorum demiştim. Doktorda sen neler biliyorsun deyip tekrar ultrasona alıp dinletti. Ama doppler sinyali uzun süreli uygulanırsa, bebeğin kalbi ısınır, kalbi durabilir kimse ne olduğunu anlamaz dedi. Kısa bir ölçüm yaparak gösterdi, yavrumun kalbi 165 atıyordu. Ben cinsiyet tahmini için sorduğumu söyledim, 140 dan aşağı erkek, 140 mı 145 işte neyse yüksekse kız diyorlar dedim. O da öyle bir şey yok dedi. Kalp atım satısı 120 ile 180 arasında olurmuş. 120 den düşük ve 180 den yüksekse bebeğin
sağlıksız olma durumu down sendromu gibi olabiliyormuş. Neyse, şimdiki muayenede onu hatırlayıp yine kalp atışını ölçtü, ben şart değil dedim. Sonrasında beni başka bir doktora yönlendireceğini detaylı ultrasona gireceğimi söyledi. Bende radyoloji ye mi yolluyorsunuz dedim, evet dedi 300tl bakılıyormuş. bebek te bir sorun mu var doktor bey deyince 35 yaş üstüsünüz dedi. Gitmem şart mı? Sonuçta bildiğim kadarıyla bebekte sağlılı olmayan bir durum varsa anne karnındaki bebeğe herhangi bir tedavi yapılmıyor deyince, benim bu kadar
soru sormamadan sanırım adamcağız herşeyin ve bebekte zeka durumunun bile öğrenmek istediğimi sanmış. Rabbim imtihan etmesin bu konu da beni inşallah, ben sadece sağlıklı sıhhatlı olmasını istediğimi, bir sıkıntı varsa bebeğimi aldırmayacağımı söyledim. O zaman ikili ve üçlü testi de iptal edelim dedi. Bende sadece yapılması şart olan testleri yapalım. O kadar detaylı incelemeye gerek yok dedim. Sonuç olarak bazı testler verdi, guatra ve kanda bazı değerlere bakılacak sanırım. Hem gebeliğimde kayıtlara geçmiş olur. Cinsiyetini de gelecek haftasonu söyleyecek, nasip olursa. Bakarken erkeğe benzetti ama emin olamadı. Tekrar gelecek hafta
bakalım, daha net değil dedi. Doktordan sonra bir ağladım bir sustum. Çok sevindim ihtimaline bile.
Lütfen bana da dua edin. Rabbim dileyen, isteyen, emek verenin yüzünü güldürsün. Gönlümüzden geçen hayırlı ise bize takdir etsin, kolaylaştırsın ve bereketli ve sonuçtan razı kılsın inşaAllah.
Teşekkür ederim. Hepimizin inşallah.Canim inşallah sikinti olmaz bebeginde. Cinsiyette gönlünden geçen, hayirli olan neyse o olsun...
canım mesela benim çok fazla kilo almamam gerekiyor. hem pıhtılaşma sorunu hem tansiyon sıkıntısı. yani ben mecburen hamileliğin sonuna kadar dikkat etmek zorundayım. bebeğime yararlı olacak şeyleri yiyorum .onun dısında agzıma hiçbirsey koymuyorum. ekmeksiz yemek yiyebilsem onu bile kesicem. sadece bebeğime kilo aldırmak durumundayım.inşallah başarabilirim. ama kilo konusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar tabi ki de istedikleri gibi yesinler kendinizi engellemenize gerek yok.
Cnm benim hic canini sıkma...Başka bir topiğe yazdım, buraya da kopyalıyayım dedim.
Dün doktora gittim, ense kalınlığı iyi dedi, çok şükür Rabbime, burun kemiği de gelişmiş. Ama bunlar yeterli bilgi değil, sadece olasılık, ense kalınlığı yüksek çıkar sağlıklı olur, düşük çıkar, bebek sağlıksız olabilir dedi. İki hafta önce gittiğimde kalp sesini duymak istiyorum demiştim. Doktorda sen neler biliyorsun deyip tekrar ultrasona alıp dinletti. Ama doppler sinyali uzun süreli uygulanırsa, bebeğin kalbi ısınır, kalbi durabilir kimse ne olduğunu anlamaz dedi. Kısa bir ölçüm yaparak gösterdi, yavrumun kalbi 165 atıyordu. Ben cinsiyet tahmini için sorduğumu söyledim, 140 dan aşağı erkek, 140 mı 145 işte neyse yüksekse kız diyorlar dedim. O da öyle bir şey yok dedi. Kalp atım satısı 120 ile 180 arasında olurmuş. 120 den düşük ve 180 den yüksekse bebeğin sağlıksız olma durumu down sendromu gibi olabiliyormuş. Neyse, şimdiki muayenede onu hatırlayıp yine kalp atışını ölçtü, ben şart değil dedim. Sonrasında beni başka bir doktora yönlendireceğini detaylı ultrasona gireceğimi söyledi. Bende radyoloji ye mi yolluyorsunuz dedim, evet dedi 300tl bakılıyormuş. bebek te bir sorun mu var doktor bey deyince 35 yaş üstüsünüz dedi. Gitmem şart mı? Sonuçta bildiğim kadarıyla bebekte sağlılı olmayan bir durum varsa anne karnındaki bebeğe herhangi bir tedavi yapılmıyor deyince, benim bu kadar soru sormamadan sanırım adamcağız herşeyin ve bebekte zeka durumunun bile öğrenmek istediğimi sanmış. Rabbim imtihan etmesin bu konu da beni inşallah, ben sadece sağlıklı sıhhatlı olmasını istediğimi, bir sıkıntı varsa bebeğimi aldırmayacağımı söyledim. O zaman ikili ve üçlü testi de iptal edelim dedi. Bende sadece yapılması şart olan testleri yapalım. O kadar detaylı incelemeye gerek yok dedim. Sonuç olarak bazı testler verdi, guatra ve kanda bazı değerlere bakılacak sanırım. Hem gebeliğimde kayıtlara geçmiş olur. Cinsiyetini de gelecek haftasonu söyleyecek, nasip olursa. Bakarken erkeğe benzetti ama emin olamadı. Tekrar gelecek hafta bakalım, daha net değil dedi. Doktordan sonra bir ağladım bir sustum. Çok sevindim ihtimaline bile.
Lütfen bana da dua edin. Rabbim dileyen, isteyen, emek verenin yüzünü güldürsün. Gönlümüzden geçen hayırlı ise bize takdir etsin, kolaylaştırsın ve bereketli ve sonuçtan razı kılsın inşaAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?