- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.721
Evet kramplar cok pluyor. Ben ilk hamileligimde cook yasadim.Kızlar nasıl bir bacak agrim oldu sabah kramp şeklinde müthiş acidı geçti şimdi ama korktum bayaderken hamilelik takvimi mi okudum da bacak ağrısı olabilir diyor valla seviyorum şu takvim olayını :) rahim büyüyor demek ki hadi hayırlısı
Canim olumsuz düşünmek istemiyorum. İnşallah ikisi de iyidir. Bazen buradaki arkadaşların dediği gibi yorgunluk, halsizlik, yasam telasi gibi sebeplerden girememiş olabilir.Olumsuz birsey mi oldu ki acaba. Belkide neti yoktur
Dimi canım ya nasıl da büyülüyor bizi sıpalar resmen aptallasiyorumCanim kapisinda beklerken belirsizliğin verdiği tedirginlik ama içeri girdikten sonra bambaşka bir ruh hali. Bebişimi gördükten sonra derdim, doktora soracagim sorular hepsi uçup gidiyor. Odadan cikarken de eşimin ve benim suratimda aptal bir sırıtış Ultrason kagitlarina büyülenmiş gibi baktigimiz için sanırım her seferinde dönüp biraz daha cikartiyor  Minigimi çok özlüyorum. Eşimin çektiği videolardan özlem gideriyoruz tekrar gidene kadar
demek ki normal canım. Valla rahmin büyümesi ve bacak ağrısı alakasız duruyor ama oluyormusEvet kramplar cok pluyor. Ben ilk hamileligimde cook yasadim.
cnm ben yaptırmadım ama 15 -20 diye biliyorum sonucun gelme süresimerhaba harmony test yaptıran varmı sonuc kaç gunde geldı
cnm dr una mutlaka söyle sormazsa kramplarını benimki her gittiğimde soruyor onun ilaci varmış mangezyum mu kalsiyummu ne eksikliğinden oluyor kramplarKızlar nasıl bir bacak agrim oldu sabah kramp şeklinde müthiş acidı geçti şimdi ama korktum bayaderken hamilelik takvimi mi okudum da bacak ağrısı olabilir diyor valla seviyorum şu takvim olayını :) rahim büyüyor demek ki hadi hayırlısı
ah kocalarımız ve futbol aşkları :):) siz de pazar dışarı çıkıncada maça göre program yapıyorsunuz desene :):):)Canim hava gerçekten süper. Tam gezilecek hava gerçekten. Belki akşamki maça kadar bende esimi kandirabilirim
Saol canım bi sorayım doktorumacnm dr una mutlaka söyle sormazsa kramplarını benimki her gittiğimde soruyor onun ilaci varmış mangezyum mu kalsiyummu ne eksikliğinden oluyor kramplar
)
Aynen canim eşimin mac programına göre :)) Fanatik beşiktaşlıdır kendisi. Aksam ki mac besiktasın olunca ayri bir sıkıntı. Saatler önce mac heyecanına girmesi gerekiyormus. Futbolcular eşim kadar stres olmuyordur eminimcnm ben yaptırmadım ama 15 -20 diye biliyorum sonucun gelme süresi
cnm dr una mutlaka söyle sormazsa kramplarını benimki her gittiğimde soruyor onun ilaci varmış mangezyum mu kalsiyummu ne eksikliğinden oluyor kramplar
ah kocalarımız ve futbol aşkları :):) siz de pazar dışarı çıkıncada maça göre program yapıyorsunuz desene :):):)
Nedir bu Beşiktaş aşkı yahu benim eşim de fanatik ötesi bjkli ona göre ben de bjkliyim tabi ben de He hı deyip gönlünü alıyorum ne yapayimAynen canim eşimin mac programına göre :)) Fanatik beşiktaşlıdır kendisi. Aksam ki mac besiktasın olunca ayri bir sıkıntı. Saatler önce mac heyecanına girmesi gerekiyormus. Futbolcular eşim kadar stres olmuyordur eminim
merhaba harmony test yaptıran varmı sonuc kaç gunde geldı
Hamdes canım uzun zamandır göremedim seni yazismistik senle uzun uzun.ikili test yüzde yüz gerçek sonuç vermiyor canım risk hangi oranda çıktı? Icin ferah tutmerhaba ben de son iki haftadır bu konu üzerine sürekli araştırma yapıyorum ikili test sonucum riskli çıktığı için. yaptığım araştırmalardan sonra ben amniyosentez olmaya karar verdim doktorumda dahil olmak üzre ki doktoruma çok güveniyorum harmony gibi testlerin 100/100 kesin sonuç vermediğini söyledi. mniyosentez dogru bir doktor tarafından yapılırsa riski yok. senin de tarama testlerinde mi bi sorun çıktı. bu arada sanırınm harmny test 2 hafta da sonuçlanıyor
Hamdes canım uzun zamandır göremedim seni yazismistik senle uzun uzun.ikili test yüzde yüz gerçek sonuç vermiyor canım risk hangi oranda çıktı? Icin ferah tut
Tansiyona dikkat edin arkadaşlar.
Benim normalde tansiyonum düşüktür ama kızıma hamileyken 35. haftada tansiyon ve idrarda +1 protein çıktı, doktorum erken doğum belirtisi takip altında olacaksın dedi ama şükür gerek kalmadı tansiyona bağlı olarak 35+6 günlükken kızım normal doğumla (suyum nişanım geldi) doğdu.
Şimdi de 20. haftalardan sonra sıkı takipte olacağız Allah nasip ederse.
Ki ilk hamileliğimde 35. haftada tansiyonum 14- 9 du.
Anlıyorum seni canım ama işte garantisi yok dediğin gibi.amniyosentezi iyi güvendiği bir doktor yaparsa sorun olmaz dediğin gibi yaptır için rahatlasin. Dua edeceğim canım senin için benim içime de sağlıklı olduğu doğuyor. Güzel haberlerini bekliyor olacagimevet biliyorum ama insan üzülmeden yapamıyor ultrason bulguları ense kalınlığı falan çok çok iyi sadece kan testim kötü çıktı. doktorum ben bebğin iyi olduğuna inanıyorum diyor ama aklım hep ora ve son 15 günüm kabusa döndü. Bir anca sonucu alıp kurtulmak istiyorum artık bu durumdan ultrason riski 1/7750 lerdee ,ken kan riski 1/81. Çok araştırdım aslında bu testlerin hiç bir garantisi yok 1/10000 çıkan birisinin bebeği sorunlu doğmuş.
Canim sikinti yapma, rahat ol diyeceğim ama tabi ki konu bebeklerimiz olduğunda durum değişiyor. Ben acikcasi ikili testi hic yaptirmama düşüncesindeydim. Arkadaşlar ısrar ettiği için gecen sali günü yaptirdim. Ense kalinligi iyi ama kan sonucu sali-carsamba gibi cikar dediler. Çok inanmayarak yaptirdigimdan mi bilmiyorum sonucu çok merak etmiyorum. Çünkü senin dediğin gibi %100 dogru sonuç vermiyor. Bende senin gibi 1\2 olasilik cikip saglikli bir şekilde bebegine kavusanlari duydum. İnşallah hepimizin bebeği saglikli olur ama ya değilse elini, kolunu, yüzünü, hareketlerini gördükten sonra vazgecemem ki. Sonrasinda ya saglikliysa diye kendimi yer dururum. O yüzden yaptırmak istemiyordum zaten.evet biliyorum ama insan üzülmeden yapamıyor ultrason bulguları ense kalınlığı falan çok çok iyi sadece kan testim kötü çıktı. doktorum ben bebğin iyi olduğuna inanıyorum diyor ama aklım hep ora ve son 15 günüm kabusa döndü. Bir anca sonucu alıp kurtulmak istiyorum artık bu durumdan ultrason riski 1/7750 lerdee ,ken kan riski 1/81. Çok araştırdım aslında bu testlerin hiç bir garantisi yok 1/10000 çıkan birisinin bebeği sorunlu doğmuş.
Canim sikinti yapma, rahat ol diyeceğim ama tabi ki konu bebeklerimiz olduğunda durum değişiyor. Ben acikcasi ikili testi hic yaptirmama düşüncesindeydim. Arkadaşlar ısrar ettiği için gecen sali günü yaptirdim. Ense kalinligi iyi ama kan sonucu sali-carsamba gibi cikar dediler. Çok inanmayarak yaptirdigimdan mi bilmiyorum sonucu çok merak etmiyorum. Çünkü senin dediğin gibi %100 dogru sonuç vermiyor. Bende senin gibi 1\2 olasilik cikip saglikli bir şekilde bebegine kavusanlari duydum. İnşallah hepimizin bebeği saglikli olur ama ya değilse elini, kolunu, yüzünü, hareketlerini gördükten sonra vazgecemem ki. Sonrasinda ya saglikliysa diye kendimi yer dururum. O yüzden yaptırmak istemiyordum zaten.
bi yaşıma daha girdimAynen canim eşimin mac programına göre :)) Fanatik beşiktaşlıdır kendisi. Aksam ki mac besiktasın olunca ayri bir sıkıntı. Saatler önce mac heyecanına girmesi gerekiyormus. Futbolcular eşim kadar stres olmuyordur eminim
arkadaşım benimde kanda risk 1/378 benimde ense kalınlığı 1.2 hiç problem yoktu öğrendiğim gün sabaha kadar ağladım zor zaman geçmek bilmiyor ...evet biliyorum ama insan üzülmeden yapamıyor ultrason bulguları ense kalınlığı falan çok çok iyi sadece kan testim kötü çıktı. doktorum ben bebğin iyi olduğuna inanıyorum diyor ama aklım hep ora ve son 15 günüm kabusa döndü. Bir anca sonucu alıp kurtulmak istiyorum artık bu durumdan ultrason riski 1/7750 lerdee ,ken kan riski 1/81. Çok araştırdım aslında bu testlerin hiç bir garantisi yok 1/10000 çıkan birisinin bebeği sorunlu doğmuş.
Anlıyorum seni canım ama işte garantisi yok dediğin gibi.amniyosentezi iyi güvendiği bir doktor yaparsa sorun olmaz dediğin gibi yaptır için rahatlasin. Dua edeceğim canım senin için benim içime de sağlıklı olduğu doğuyor. Güzel haberlerini bekliyor olacagim
BUlantini olmamasi vebunlari yemen cok guzelhepsine hasretim;(( ibs bnada tez vkitte yemk ymk nasipolurCanim ben diyetisyene gidiyorum öğün atlamaman gerekiyor kesinlikle benim listem su sekilde
sabah peynir 2-3 dilim cavdar veya tam bugday ekmegi haslanmis bir yumurta ve istedigin yesillik ve kusburnu cayi
arada kuru kayisi veya hurma
ceviz veya cig badem
oglen 1 kase corba
8 kasik sebze yemegi veya baklagil
yogurt 1 yemek kasigi zeytinyagli salata
1 dilim ekmek veya 3 kasik bulgur pilavi veya kepekli makarna
arada 1 meyve 1 sb sut veya yogurt
aksam 2 kofte kadar et,tavuk ya da balik salata 1 corba 2 dilim ekmek
En son 1 kase yogurt 1 yemek kasigi yulaf ve kucuk bir armut ya da cacik yiyorum ogunler arasi en az 2 saat bu benim listem
ama canim herkesin bunyesi farkli diyetisten ona gore liste duzenliyor kontrollu olunca daha iyi oluyor.
bi yaşıma daha girdimmaç heycanına girmek diye biirşey var yani
ben oran yırtıyorum sadece maç başladığı anda girio heycana :)kaç yıllık evlisin ben spor yorumcularını bile tanır oldum 4 yılda :):)
arkadaşım benimde kanda risk 1/378 benimde ense kalınlığı 1.2 hiç problem yoktu öğrendiğim gün sabaha kadar ağladım zor zaman geçmek bilmiyor ...
bende harmony test çok düşündüm ama dr um korkulcak birşeyyok detaylı ultraon yeterli olacak diye ikna etti...
inanıyorum ikimizinde bebişinde hiç birşey yok sağlıklı doğacaklar sende içini ferah tut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?