- 23 Kasım 2013
- 777
- 924
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.861
Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Allah hayırlı haberlerle dönmeyi nasip etsin canım. benim de ikili riskli çıktı ve amniyosentez öneriyo doktor. yaptırmaktan korkuyorum. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah. Dua etmekten başka elden gelen bşy yokDaha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Kizlar merhabalar iki gundur karnimda kipirtilar hissediyorum bebisimin hareketleri heralde bagirsak hareketlerine hic benzemiyot
Doktor kontrolumden geliyorum şimdi. Ense kalınlığı olduğu için ikili test 1/155 oranında riskli çıktı. Doktor amniyosentez öneriyo tabi. Onun dışında şu an gelişimi gayet iyi herşey normalmiş ense kalınlığı da normal gözüküyomuş artık ama risk için o haftadaki ölçüme bakılıyo tabi ki. Ense ölçümünden beri amniyosentez için düşüncelerdeyim ama hala karar veremedim. yaptırmak istemiyorum ama şüpheyle durmak da zor. 10 gün içinde randevu alıp yaptırmam gerekiyomuş. Allah ım bebeğim inşallah sağlıklıdır... cinsiyet konusuna pek fazla takılmıyorum ama doktor kesin olmamakla birlikte kıza benzettim dedi. free beta hcg değerine erkek gözüküyo. Allah ım hakkkımızda hayırlısını eylesin sağlıklı bebekler versin.
Canım Nabız atışını bende hissediyorum bazen, ve bazen nefes almam bile değişiyor, hamileliğe bağlıyorum ama sırf bu yüzden her ihtimale karsı tansiyon aleti sipariş ettim.
Reflün var mı, boğazındaki yanma ondan olabilir yani yatınca asit boğazına gelip yakabilir, bende öyle oluyor çünkü, biraz yüksek yastık kullanabilirsin, diğer ihtimal de faranjitin olabilir oda boğazda kaşınma, yanma yapıyor çünkü....
sanırım böylesi daha iyi olacak benım için canım yarın bide o şekilde deneyeyim teşekkür ederimmmCanım ben henüz demir ilacına başlamadım ama ofiste bi arkadaşım da hamile benden 9 hafta önde öğlen yemeğine yarım saat kala alıyor. Sabah alıyorsan eğer bir de bu şekilde dene bence.
Cnm faranjiy de var reflu de ondan olsa gerek bi de ben uastiksiz yaratım yastığa kafami koymak yerine ona sarilmayi yegliyorum o da zararlı sanırım ama iste alışkanlık bi de şimdiden yuzustu yatmayi özledim sağa sola doğru yaşıyorum hep o da biraz bel sırt ağrısı yapmaya başladı bende ama mecbur iste son aylarda napcaz bakalım hayirlisiyla o günlere gelelim de inş.
aslında bende ferro sanol da vardı ama hamile kalmadan önce yazılmıstı bakalım bunun yan etkılerı olursa doktora sorup degıstırırım canım vitamin ve omega 3 kullanıyor musun bu arada?gunaydın annişler bana da doktorum demir ilacı vermişti ama adı ferro sanol duodenal. doktor bişey demedi ama eczacı ilacı almadan 1 saat once ve 1 saat sonra hayvansal gıda almadan kullanacaksın yani yogurt et yumurta gibi şeyler yemiceksin dedi çok entresan geldi ilk defa duydum bende bu yuzden yatmama bi saat kala kullanıyorum zaten tok oluyorum o yuzden yan etkisini pek hissetmiyorum
Doktor kontrolumden geliyorum şimdi. Ense kalınlığı olduğu için ikili test 1/155 oranında riskli çıktı. Doktor amniyosentez öneriyo tabi. Onun dışında şu an gelişimi gayet iyi herşey normalmiş ense kalınlığı da normal gözüküyomuş artık ama risk için o haftadaki ölçüme bakılıyo tabi ki. Ense ölçümünden beri amniyosentez için düşüncelerdeyim ama hala karar veremedim. yaptırmak istemiyorum ama şüpheyle durmak da zor. 10 gün içinde randevu alıp yaptırmam gerekiyomuş. Allah ım bebeğim inşallah sağlıklıdır... cinsiyet konusuna pek fazla takılmıyorum ama doktor kesin olmamakla birlikte kıza benzettim dedi. free beta hcg değerine erkek gözüküyo. Allah ım hakkkımızda hayırlısını eylesin sağlıklı bebekler versin.
Valla geceleri uyurken o hareketleri bende hissediyorum cnm şimdiye kadar hep bağırsak hareketi diyordum ama yok bu bebisimin hareketleri artik buna inanıyorumiçim gidiklaniyor resmen simdiye kadar neden bagirsak hareketini hissetmiyirdum yok yok bebegim ya o ben erken hissettigime inanıyorum
Ark lar tv 8 de gebelikle ilgili cok egitici bir program var.tavsiye edfiorum suan.
bende izliyorum canım şimdi teşekkürlerrr tamda merak ettiğim konularArk lar tv 8 de gebelikle ilgili cok egitici bir program var.tavsiye edfiorum suan.
Cevabin icin tesekkur ederim canim
Bizde tesadufen ogrendik kontrolde
Gun icinde cok degisiyor
Cok tehlikeli doktor tuzu kes dedi
Bende kestim bebegim saglikli olsunda
2.bebegini de saglikla kucagina alirsin insallah
benım tansıyon hep dusuk 9-6 ya ve smdı de aynısı sorun olurmu acaba
bacağının neresinden vuruyordun? bir de ikinci hamileliğinde iğne kullanmıyor musun?
sağol canım o kadar mutluyum ki kaç gündür. ben onu hiç hissedemiyorum ama kıpır kıpır bebişim
ense kalınlığı ölçüldü mü senin. 12+2 de gittim 1,8 çıktı bnm doktor normal dedi. ben yine de atrastırıyorum acaba bişey var mı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?