- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.881
Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Selam kızlar nasılsınız? Şükür ben ve bebeğim iyiyiz.
Aşılardan bahsedilmiş, benim ikinci çocuğum olacak Allah nasip ederse.
2. hamileliği olanlar ilkinde 2 doz aşı vurundukları için ikinci bebekte 28. haftada tek doz vurunacaklarmış aile hekimim öyle söyledi.
Canim batma gibiyse bende yasiyorum. Tek tarafli ama benimki sağ tarafta. Şiddetli olmadığı için normal geldi bana. Rahim genişlediği için. Sorun olmaz sanırımGünaydın annecikleeerrr ve yaramaz bebişleriiNasılsınız bakalımm napıyosunuz? Benim karnımın sol tarafı ağrıyor 2 gündür, acaba yaşayan var mı bu tip ağrıyı? Derin nefes alınca da hissediyorum ağrıyı. Üşüttüm mü acaba?
Tebrik ederim canim...Günaydın tatlı annelerbenim tarafımda herşey yolunda ve benden de bir erkek bebek haberi cümlemize sağlıklı haftalar dilerim
Gazi gidalar demir emilimini engelliyor. Bu da hapi kullanan dahi pek etkili olmamasına neden oluyor. Mesela süt ve süt ürünleri, çay demirin emilimini zorlastirir. Eczaneci bundan dolayı söylemiştir canimSizlere de gunaydın annişler :))) geçenlerde biri daha sormuştu ama cevabını göremedim bende aynı şeyi merak ediyorum benim son ad. tarihim 30 agustos buna gore hesaplayınca muhtemel d.t 06.06.2015 oluyordu fakat doktor bebiş 1 hafta onde gidiyor dediği için haftamı hesaplarken ultrason tarihini dikkate alıyor şimdi bu şekilde hesaplayınca bugun 16.haftam yani 4 aylık oluyorum ama takvim hesabına gore sacma oluyor eksik oluyor haftayı atlamış gibiyim sanki bide bu durumda bebek erkenmi dogacak yoksa zamanında mı ?
kızlar ben dün banyoda düştüm ama darbe almayayım diye kendimi kontrollü yere attım sadece bacağım biraz açıldı yarım saat yattım ama çok şükür hiç ağrım vs. olmadı ama bugün bacaklarımın üst iç kısmı çok ağrıyor ve yürürken acıyor hamilelikten mi düşmeden midir
Darisi bize canim. İnşallah tez zamanda hissederiz...Selam kizlar :)
Bi hayli uzak kaldim buralardan, 1 aydir raporluydum önce lekelenmeler sonrada bel agrilarim beni evde kalmaya zorladi..
Bugün bile zor geldim ise :/
Cinsiyet ögrenenler olmus bu yil erkek yili sanirim ilk sayfadaki cinsiyetlerin çogu erkek
Biz daha ögrenemedik cinsiyetimizi, bu cuma kontrolüm var insallah ozaman ögreniriz :)
Hissetmeye basladiniz mi? Benim ilk çocugum ama erken basladim hissetmeye sanki.. Ve gün geçtikçe güçleniyor hissettiklerim

Hemen cuma olsa
canım benimde bu hafta kontrolum var cuma gıtmeyı dusunuyorum benımde o zaman 13+4 oluyor bende ıkılı testı o zaman yaptırmayı dusunuyordum doktor bısey demedıgı ıcın kacıncı haftaya kadar yapıldıgını net bılmıyordum ama kımısı 14. haftaya kadar yapılır dıyor neyse gıdınce bı sorarım artıkMrb kizlar uzun zamandir yazamiyorm..nasilsiniz..13+4 dedoktora gittim cinsiyeti ognemdik.ikli testnde zamanini kacrmisiz.3 hafta sonra 4lu tst yaptrcaz..ense kalinligi 1.9 insallah hayirli saglikli bebeklerimiz olur..size birsey sorcam..lutfen yardimci olun.migren hastasiyim ve durmadan basim agriyor..acaba ilac kullanan var mi aramizda..parol atan..
Hayirli olsun canim...herkese günaydın kızlaar yepyeni çok güzel bi hafta olsun hepimize. cuma günü bebişimizi gördük eşim ben böyle güzel çocuk görmedim hiç diyo :)) ama cok güzel gercekten nasıl tatlı Rabb'im anne olmak isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. Rabb'im sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder inşAllah.ultrasonun o kadar özellikli bi makine olduğunu bilmiyodumdaha önce gittiğimizde sadece yandan bakmıştık bu sefer her acıdan gösterdi doktor. yüzü okadar güzel ki. veee cevirdi bide alttan baktı KIZIMMM oluyoo müthiş bi duygu gercekten
bu güne kadar niye hissetmedim bu bağırsak hareketini diyorum bende bebektir bence tabi 19. haftalarda daha farklı olur çünkü bebeişlerimizin kasları kuvvetleniyor daha sert olacaktır ama şimdi dokun kaç gibi bi durum:)
Canım gebelik tansiyonu çok farklı
birşey herkeste olacak diye bir durum yok,
içini rahat tut derim.
evet cnm omega 3 ve multivitamin de kullanıyorumaslında bende ferro sanol da vardı ama hamile kalmadan önce yazılmıstı bakalım bunun yan etkılerı olursa doktora sorup degıstırırım canım vitamin ve omega 3 kullanıyor musun bu arada?
evet cnm dogru o zmn haklısınGazi gidalar demir emilimini engelliyor. Bu da hapi kullanan dahi pek etkili olmamasına neden oluyor. Mesela süt ve süt ürünleri, çay demirin emilimini zorlastirir. Eczaneci bundan dolayı söylemiştir canim
kızlar bi kaç gundur kuyruk sokumumun bittiği yerde popomun orda bi şişkinlik vardı yag bezesi gibi bugun baya şişti abse gibi oldu doktora gittik kıl donmesi olmuş dedipansuman yaptı ama hamile olduğun için ameliyat yapamayız dogumdan sonra mutlaka ameliyat ol dedi bi kaç gun daha pansuman yaptırcam ama bu durum benim işime gelicek gibi cunku dogum iznim bittikten sonra bu ameliyatı yaptırıp rapor alırım dogum iznimi uzatırım diye düşündüm inş o zmna kadar sürekli sorun cıkarmaz bana :)
Yani tansiyon tamam tehlikeli ama tansiyonla beraber idrarda protein çıkması çok daha tehlikeli.
Ben çok korkuyordum ama doktorum başkalarının hikayeleri bizi ilgilendirmez 35+6 günlükte olsa sağlıklı bir bebek dünyaya getirdin biz kendi hikayemize bakacağız dedi.
Tansiyon problemi genelde 20. haftalardan sonra çıkar dedi, sizde erken çıkması beni şaşırttı inş. heyecandandır.
Birde alyansınız sizin için bir ayar olsun, eğer bir sabah kalktığınızda alyansınız parmağınıza oturmuşsa ve ellerinizde çok fazla şişlik varsa mutlaka doktora gidin dedim. Çünkü vücut ödem tutmaya başlamış oluyor.
çok geçmiş olsun canımkızlar bi kaç gundur kuyruk sokumumun bittiği yerde popomun orda bi şişkinlik vardı yag bezesi gibi bugun baya şişti abse gibi oldu doktora gittik kıl donmesi olmuş dedipansuman yaptı ama hamile olduğun için ameliyat yapamayız dogumdan sonra mutlaka ameliyat ol dedi bi kaç gun daha pansuman yaptırcam ama bu durum benim işime gelicek gibi cunku dogum iznim bittikten sonra bu ameliyatı yaptırıp rapor alırım dogum iznimi uzatırım diye düşündüm inş o zmna kadar sürekli sorun cıkarmaz bana :)
11-6 cikti bugun mesela tuzu kestim hemsire ise yaramis dedi
Stresten yukseldi demek ki devamli kontrolde olucaz artik saglikla kucagimiza alalim da
tşk ederim tatlımçok geçmiş olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?