- 12 Haziran 2013
- 8.544
- 8.175
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #8.961
Seni çok merak ettim yaa...
Bir daha habersiz kaçma buralardan ...
Kanaman vardı sonra kayboldun gittin.. vallahi kaç kere aklıma geldin dua ettim :))
Çok şükür her şey yolundaymışş..
Ve kim ne derse desin bende hissediyorum... bebişim bir hafta bir gün önde gidiyor şu an kızım 16.haftada...
önceden göbeğim vs yoktu karnım çabuk çıktı yağ tabakam yok yani , bunun etken olduğunu düşünüyorum bende...çok farklı çünkü hissettiklerim... o benim bebeğimmm
Sana cevap vermeye çabalıyordum tam yukarıda tatlım
Caniiiiim Allah razi olsun dualarinizla iyiyim çok çok çok sükür
bende ara ara baktim son sayfalara ama tanidik yazan göremeyince lafta atmadim ne bilim yazmadim evdeyken..
ise basladim ama artik buralardayim insallah :)
Oy masallah gobus cikti demek :)
benimde onden gidiyor gobegim belli oldu biraz..
dedigin gibi yag tabakan azsa hissedersin bebisi !!
Demek kizin olcak cok sevindim Allah saglikla kucagina aldirsin insallah
Darisi bizim ögrenmemizee
bende ögenemedim sabirsizlikla bekliyorum valla, ne zaman gidiceksin canim doktora :)
Canım bi iki gündür aynen benimde kaşınmalarım başladı, inş çok çatlamayız :)Merhaba arkadaslar size bi sorum olck ti benim gobegim kasinmaya basladi karnimin büyümesi icin erken deil mi neden olabilir baska
Allah size bağışlasın cnm 10 gün sonrada biz öğrencez inş :) canım hani ayrıntısıyla gördük demişsin ya ultrason kaç boyutlu? Bizimki 2 boyutlu siyah beyaz, acaba bu da ayrıntılı gösterir mi ki ??herkese günaydın kızlaar yepyeni çok güzel bi hafta olsun hepimize. cuma günü bebişimizi gördük eşim ben böyle güzel çocuk görmedim hiç diyo :)) ama cok güzel gercekten nasıl tatlı Rabb'im anne olmak isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. Rabb'im sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder inşAllah.ultrasonun o kadar özellikli bi makine olduğunu bilmiyodumdaha önce gittiğimizde sadece yandan bakmıştık bu sefer her acıdan gösterdi doktor. yüzü okadar güzel ki. veee cevirdi bide alttan baktı KIZIMMM oluyoo müthiş bi duygu gercekten
Canım Rabbim yardımınız olsun, sağlıklı bi şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin inş..Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Canım acaba kontrole gitsen mi ki? Ağrılar büyük ihtimal et ezilmesinden olmuştur ama yine de gidin, ama ben aşırı pimpirikliyim beni dinlemeyebilirsin de :)kızlar ben dün banyoda düştüm ama darbe almayayım diye kendimi kontrollü yere attım sadece bacağım biraz açıldı yarım saat yattım ama çok şükür hiç ağrım vs. olmadı ama bugün bacaklarımın üst iç kısmı çok ağrıyor ve yürürken acıyor hamilelikten mi düşmeden midir
kızımız olacak inşDUYURU 2
Cinsiyeti kesinleşmiş annişlerimiiizzz , tabloya eklemeye başlayacağım...
Bu mesajımı alıntılayıp yazarlarsa sevinirim
ikili tarama iyiyse digerleri okadar onemli degil diyorlardi ama doktorun kendisini garantiye almak icin yaptiriyordur belki bunlar istatistik sonucta 1/ 10.000bile ciksa olacagi varsa o 1 ihtimalde bizi bulur.Allahin dedigi olurmus insllah saglikli bebekler verir kucagimiza bu korktugumuz gunleri hatirlayip guler gecerizDaha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
Canim benim inşallah dediğin gibidir. Bende o batmalari hissediyorum ki kesinlikle gaz değil bence. Ben acaba rahim mi genişliyor ondan mi dedim. Ayy aksam aksam çok mutlu oldum sayendeIlk çocuksa 20-22 haftayi bulur diyorlar ama nasil oluyorsa bazi kadinlarin yapisi geregi erken hissetmeye baslayanlarda var.. Mesela ben 14üncü haftada basladim hissetmeye ve gittikçe güçlü bi sekilde hissediyorum 17inci haftamdayim..
Özellikle karninda çok fazla yag tabakasi bulunmayan kadinlar erken hissedebiliyor..
Karninin alt kisminda (kasiklarda) pit pit bisey cirpiniyor gibi oluyor, anlatilmaz ki yasanir anca, insallah kisa zamanda hisseder isteyen herkes
Artik her hissettigimde yüzümü güldürüyorÖnceden emin olamiyordum gaz mi diye ama farki cabuk anliyorsunuz
Canim hoş geldin aramıza. Amin inşallah saglicakla kavusuruz hepimiz bebişlerimize...Meraba arkadaslar ben araniza yeni katildim bende haziran annesi olucam ins Allah herkesi saglikli bir sekilde bebegine kavusturur ins
benim bogazdada hep lokma kalmis hissi var ne yesem icsem inmiyor mide bulantisi yapiyor sinir bozucu biseyKızlar geceleri kafami yastiga koyduğumda nabzimin atışını hissediyorum bi de bazen boğazımda yanma gibi bisey yaşıyorum aranızda bunları yasayan var mi ?
yaptirmayabilirsin oyle diyorsa. benim 1:10.000 cikti uclu yapacaz dedi direk mecbur yaptiracam ama bana kalsa yaptirip kafami karistirmak istemezdimBenim ikili test sonucum 1/50.000 çıkmıştı. Doktor çok iyi bir sonuç dedi ve 3 lü ya da 4 lu ye gerek yok dedi. Ama yaptırsam mi diye de bir kurt düştü içime. Ikili test yaptırıp iyi sonuç alanlar yaptircak mi 3 lü ya da 4 lü yu
Canım ikili sonucu iyi çıkıp 4lude yüksek risk çıkanlar var.ben de yaptırmıcaktim ama içime kurt düştüselammmmm bugun ikili sonucumu aldim 1/10.000 cikti risk, doktorum sonuc iyi bir ay sonra gel uclu tarama yapalim dedi. hic yaptirasim yok cok heyecanli geciyor bekleyisler kafa karistiracak bsey olacak diye korkuyorum ama mecbur surec neyse uyacaz. bir ayda bebegi gormeden nasil gececekse orasi ayri.
sen bilirsin canim yaptir istersen bende mecbur yaptiracam 4boyutlu ultrasonda bebegin heryerini goruyorsunya direk onuda yaptirabilirsin en azindan onda bebegin ici disi o mucizeyi gormus olursun. hepimizin temennisi sagliklica kucagimiza aliriz insCanım ikili sonucu iyi çıkıp 4lude yüksek risk çıkanlar var.ben de yaptırmıcaktim ama içime kurt düştü
Canim ben sonuç ne olursa olsun yaptirmamayi düşünüyorum. Olasilik sonucta. Mesela kız ya da erkek olma olasılığı 1\2. Benim bir velimin 5 kızı vardı, oğlu hic yoktu ya da tam tersini biliyorum. 5 oğlu olup kızı olmayan. 100.000 de 1 olasilik olsa bile sagliksiz olabilir ya da yuksek bir olasılık çıkıp saglikli olabilir. Ne olursa olsun aldirmam diyorsan bence aklını karıştırır. Ben keşke ikili testi yaptirmasaydım diyorum. Bakalım çarşamba öğreneceğiz, hayirlisi...Benim ikili test sonucum 1/50.000 çıkmıştı. Doktor çok iyi bir sonuç dedi ve 3 lü ya da 4 lu ye gerek yok dedi. Ama yaptırsam mi diye de bir kurt düştü içime. Ikili test yaptırıp iyi sonuç alanlar yaptircak mi 3 lü ya da 4 lü yu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?