- 17 Temmuz 2013
- 1.651
- 614
- 128
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #9.041
Günaydin hanimlar,
geçmis olsun hastalara, grip olanlara
yiyebiliyorsaniz limonu ince ince dilimleyip tuzlayip yiyin dogal ilaç
bide sarimsagi minik minik dograyip hap yutar gibi yutun arada bir oda dogal antibiyotik
hamileligin baslarinda sarimsagi saclarim dokulmesin diye yapmistim simdiye coktan hasta olurdum cok sukur iyiyim
limonuda bulantima iyi geldiginden yiyordum en baslarda :)
bende sarımsak her gün yutuyorum bide beyaz kuru dut çok faydalıymış hem demir deposu hemde kandaki iltahabı yok ediyormuş ,
limonu da pet şişemin içine kesip atıyorum su içerken limonlu içmiş oluyorum bulantıma ii geliyor benımde.
kış aylarına çok dikkat etmeliyiz
aynen ya çok özledim, çabuk geçer zaman insallah :)
günaydın güzel anneler ocağın 7 sine kadar dayanamadım devlet perşembeye randevu aldım gidip bir göreyim bebişi belki cinsiyetide kesinleşir sizler nasılsınız bakalım
tşk ederim canım ama mide sorunum var limon midemi yakıyor dun yinede nane limon vardı sallama cay seklinde işyerimde onun içine limon koyup içtim tabi o kdrcık şey fayda etmedi sürekli yapmak lazım bide sürekli rapor alıyordum diye çekindim hasta hasta işe geldim ama zaten evde yatmak daha kotu yapıyor beni burda zmn geciyor en azından :)Günaydin hanimlar,
geçmis olsun hastalara, grip olanlara
yiyebiliyorsaniz limonu ince ince dilimleyip tuzlayip yiyin dogal ilaç
bide sarimsagi minik minik dograyip hap yutar gibi yutun arada bir oda dogal antibiyotik
hamileligin baslarinda sarimsagi saclarim dokulmesin diye yapmistim simdiye coktan hasta olurdum cok sukur iyiyim
limonuda bulantima iyi geldiginden yiyordum en baslarda :)
hadı hayırlısı canım gozun aydın ,erkek patlaması oldu bu yılmerhabalar.. doktora gıttım geldım bıle kuzucum cok ıyı maşallah. ense kalınlıgımız normal çıktı kan da verdım. ama uykucu uyuyor hep zar zor hareket ettırebıldık :) ve erkek dedi yuzde 60 zaten cıkıntıyı bıle gosterdı de yıne ıkı hafta sonra kesın bellı olacakmış bakalım... ılk defa bebeğimi bu kadar hareketlı gordum ve ağladım çok çok guzel bambaşka bır duyguymuş bu.. Rabbimm sağlıkla kucaklarımıza almayı nasıp etsın evlatlarımızı.. :)
Kızlar yine aklım karıstışimdi son ad tarihime gore 15+3 üm. ama ultrasona gore 16+1 im bu durumda birisi sorduğu zaman ne kdrlık hamilesin die hangisini söylicem ? siz hangisini söylüyorsunuz
Kızlar yine aklım karıstışimdi son ad tarihime gore 15+3 üm. ama ultrasona gore 16+1 im bu durumda birisi sorduğu zaman ne kdrlık hamilesin die hangisini söylicem ? siz hangisini söylüyorsunuz
geçen ay hep 1 hafta once soledim ultrason tarihime gore ama sonra saçma gibi geldi takvim hesabına gore gun atlamış gibi hissettim kendimi :)aa bende de oyle canm son adet tarihime gore 15+1 ama ultrasona gore 15+6 yani 5 gun onden gidiyo sende de 5 gun onden gostermis ultrsn ben de bilmiyorum hangisini soylemek lazim
Bak internette bunu buldum oku ne soylemen lazim goruceksin
Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür.Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.
Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.
CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedirve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel Doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayin.
geçen ay hep 1 hafta once soledim ultrason tarihime gore ama sonra saçma gibi geldi takvim hesabına gore gun atlamış gibi hissettim kendimi :)
çok saol cnm araştırıp bilgi verdiğin için bu durumda ultrason tarihini dikkate alıcaz demi yanlış anlamadım :)))
peki canım tekrar düzelttim takvimimievet canm dogru anladin
peki canım tekrar düzelttim takvimimi
bebekteki sıcaklık yükselmesi çok tahlikeli.. o yüzden sıcak duş bile almıyoruz. sen kadın doğum doktoruna bir ara sor istersen canım.Arkadaslar bende 3aylik hamileyim sag bobreklerimde siddetli agrilar var sicak sanci lastigi kullaniyrm bebege sıkıntti olur mu bebekle bi alakasi varmidir bu sancinin
günaydın canımmgünaydın güzel haziran anneleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?