- 22 Şubat 2011
- 1.818
- 1.174
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #9.081
Kuzucum ben de paylaşıyorum sıkıntılarımı, hepimiz geçinip gidiyoruz birbirimize destek oluyoruz, sorularımızı soruyoruz değil mi? Ama buraya sadece şikayet edip, sürekli ama sürekli olumsuz şeyler yazıp herkesin moralini bozmaya gelenler olunca dayanamıyorum... Zaten gerginiz hepimiz, çoğumuzun ilk gebeliği, ilk heyecanları... Ben de gece 1 de uyandım, 4 saat uyuyamadım başağrısından. Ama biliyorum normal olduğunu çünkü sizler bahsettiniz hep. Endişelerim azalıyor sayenizde.ah abla alemsinkezban kezban tripler ay oldum gulmekten ama cok dogru yazmissin benim de arada hala bulantim oluyo napalim olmali iste fakat yazmiyorum cunki burda kanamasi olan,agrisi,dusuk tehlikesi olanlari goruyorum ve benim bas agrimi filan yazmam hic dogru degil bence Allah o arkadaslarima yardimci olsun hepimiz saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi insallah amin
Kuzucum ben de paylaşıyorum sıkıntılarımı, hepimiz geçinip gidiyoruz birbirimize destek oluyoruz, sorularımızı soruyoruz değil mi? Ama buraya sadece şikayet edip, sürekli ama sürekli olumsuz şeyler yazıp herkesin moralini bozmaya gelenler olunca dayanamıyorum... Zaten gerginiz hepimiz, çoğumuzun ilk gebeliği, ilk heyecanları... Ben de gece 1 de uyandım, 4 saat uyuyamadım başağrısından. Ama biliyorum normal olduğunu çünkü sizler bahsettiniz hep. Endişelerim azalıyor sayenizde.
Ama bir de bunun gibi tiplere iyi davranmaya kalkınca triplere giriyolar ya kezban gibi... O çok komik... Git kime yapıyorsan yap çocukça triplerini... Bana gelme..
Bnm n yasadgmi bilemezsin.burdaherkes hertrlu derdini sikintisini yazior.bn kimseden cvp bklemiorum.. allah goruyorya.insallah yarin bigun herhangi bi dertle karsilasmazsn..cnku su halimle burda yorumunla bile karsindaki ni uzen birisinsen. Serumla ilacla ayakta duran insanm.buraya yaziorum blki ayni seyleri yasafgm insanlar vrdr die biraz olsn rahtlamk.bn size ne yazdmda bna onca seyi yazdinzsürekli şikayetçi olmak mı kafa dağıtmak... Yazdığın mesajlara kimse cevap vermiyor diye acıdım da cevap yazdım. Tüm yazdığın şöyle bulanıyor midem, böyle öğürüyorum bilmem ne... Bi de kezban kezban tripler.. Hay Allahım ya tipe bakİlgi çekmek için başka yerler bul sen canım... Burası güzel kötü her türlü deneyimin paylaşılacağı bir başlık... Sürekli olumsuz olmaya, kıskançlığa ve fesatlığa yer yok.. Hele ki sürekli şikayetçi olup herkesin moralini bozan tipler hiç bi yerde hoş karşılanmaz bunu bil... Yarın bigün anne olacaksın ama çocukluktan kurtulamamışsın bile.
tşk ederim canım ama mide sorunum var limon midemi yakıyor dun yinede nane limon vardı sallama cay seklinde işyerimde onun içine limon koyup içtim tabi o kdrcık şey fayda etmedi sürekli yapmak lazım bide sürekli rapor alıyordum diye çekindim hasta hasta işe geldim ama zaten evde yatmak daha kotu yapıyor beni burda zmn geciyor en azından :)
Canım maalesef bazen sanki buraya yazınca gecicekmiş gibi geliyor ne hikmetse bende o donemden gectim cok kotuydum ve sık sık buraya girip yazdım saolsun arkadaslar hep destek oldu ki zaten hepimiz o donem aynı durumdaydık hamileliğimizin ilk 3 ayı maalesef bazılarımızın sıkıntılı gecti Allah bi daha kimseye yasatmasın yarı ölü gibiydim yemiyodum içmiyodum uyuyamıyorum kalkıp iş yapamıyodum bi yere gidemiyordum hatta kimseyi görmek bile istemiyordum çok sukur cogunu atlattım ama insan derdini kimle paylaşcagını kimden yardım isteyeceğini bilemiyor cunku sadece yasayan anlayabiliyorKuzucum ben de paylaşıyorum sıkıntılarımı, hepimiz geçinip gidiyoruz birbirimize destek oluyoruz, sorularımızı soruyoruz değil mi? Ama buraya sadece şikayet edip, sürekli ama sürekli olumsuz şeyler yazıp herkesin moralini bozmaya gelenler olunca dayanamıyorum... Zaten gerginiz hepimiz, çoğumuzun ilk gebeliği, ilk heyecanları... Ben de gece 1 de uyandım, 4 saat uyuyamadım başağrısından. Ama biliyorum normal olduğunu çünkü sizler bahsettiniz hep. Endişelerim azalıyor sayenizde.
Ama bir de bunun gibi tiplere iyi davranmaya kalkınca triplere giriyolar ya kezban gibi... O çok komik... Git kime yapıyorsan yap çocukça triplerini... Bana gelme..
seni de anlıyoruz canım özellikle bu zamanlarda cok hassas ve alıngan oluyoruz ve de yasımız gencse daha da zor geliyor hersey acı kat sayımız daha dusuk oluyor sanırım o yaslarda. kimse keyfinden gelip buraya bişeler yazmaz illaki dayanılamayacak kdr kötü hissediyorsundur kendini yazdıklarında doğrudur mutlaka ama şu bi gercek sabretmek ve beklemekten baska caremiz yok ne zaman nasıl gecicek bilemiyoruz bi anda bi bakıyosun gecmiş gitmiş bende senin gibiyken nasılsın diye soranlara suan kendimi camdan atmak istiyorum diyordum o kdr dayanamıyordum yasadıklarıma ne hamilelik ne bebek heyecanı hiçbiri sıkıntılarımı bastırmadı mide bulantılarım ve kusmalar herseye galip geldi inş rabbim yardımcın olur ve tez zamanda atlatırsın gercekten sana yardımcı olmak tavsiyelerde bulunmak isterdim ama inanki kesin ve net bir çözümü yok beklemekten baska...Bnm n yasadgmi bilemezsin.burdaherkes hertrlu derdini sikintisini yazior.bn kimseden cvp bklemiorum.. allah goruyorya.insallah yarin bigun herhangi bi dertle karsilasmazsn..cnku su halimle burda yorumunla bile karsindaki ni uzen birisinsen. Serumla ilacla ayakta duran insanm.buraya yaziorum blki ayni seyleri yasafgm insanlar vrdr die biraz olsn rahtlamk.bn size ne yazdmda bna onca seyi yazdinz
.rica bile ettm yazmayin die.ne diyimsiz nasil dersenz ole olsun.
aynen inş canım çok saol :)anladim canim, midede hassas olunca zor olur tabiki asitli yemesi
Cabuk atlatirsin rapora gerek kalmaz insallah :)
Bnm n yasadgmi bilemezsin.burdaherkes hertrlu derdini sikintisini yazior.bn kimseden cvp bklemiorum.. allah goruyorya.insallah yarin bigun herhangi bi dertle karsilasmazsn..cnku su halimle burda yorumunla bile karsindaki ni uzen birisinsen. Serumla ilacla ayakta duran insanm.buraya yaziorum blki ayni seyleri yasafgm insanlar vrdr die biraz olsn rahtlamk.bn size ne yazdmda bna onca seyi yazdinz
Tesekkur ediyorum..destegin icin.Canım maalesef bazen sanki buraya yazınca gecicekmiş gibi geliyor ne hikmetse bende o donemden gectim cok kotuydum ve sık sık buraya girip yazdım saolsun arkadaslar hep destek oldu ki zaten hepimiz o donem aynı durumdaydık hamileliğimizin ilk 3 ayı maalesef bazılarımızın sıkıntılı gecti Allah bi daha kimseye yasatmasın yarı ölü gibiydim yemiyodum içmiyodum uyuyamıyorum kalkıp iş yapamıyodum bi yere gidemiyordum hatta kimseyi görmek bile istemiyordum çok sukur cogunu atlattım ama insan derdini kimle paylaşcagını kimden yardım isteyeceğini bilemiyor cunku sadece yasayan anlayabiliyor
seni de anlıyoruz canım özellikle bu zamanlarda cok hassas ve alıngan oluyoruz ve de yasımız gencse daha da zor geliyor hersey acı kat sayımız daha dusuk oluyor sanırım o yaslarda. kimse keyfinden gelip buraya bişeler yazmaz illaki dayanılamayacak kdr kötü hissediyorsundur kendini yazdıklarında doğrudur mutlaka ama şu bi gercek sabretmek ve beklemekten baska caremiz yok ne zaman nasıl gecicek bilemiyoruz bi anda bi bakıyosun gecmiş gitmiş bende senin gibiyken nasılsın diye soranlara suan kendimi camdan atmak istiyorum diyordum o kdr dayanamıyordum yasadıklarıma ne hamilelik ne bebek heyecanı hiçbiri sıkıntılarımı bastırmadı mide bulantılarım ve kusmalar herseye galip geldi inş rabbim yardımcın olur ve tez zamanda atlatırsın gercekten sana yardımcı olmak tavsiyelerde bulunmak isterdim ama inanki kesin ve net bir çözümü yok beklemekten baska...
Ay bende paylaşayım iyice kafan karışsın dermişim:) Canım benim ilkinde normalde sata göre doğumum 2 Aralıkdı, fakat ilk günden itibaren ultrasonda 1 haftada önden gittik yani 25 Kasım görünmüştü hep doğumum, fakat ben hiç güvenmedim çantam falan hazırdı ama ne bileyim 24 Kasım günü sabah bizimki gelmeye karar vermiş sancılarım başladı 10 dakikada bire düşünce doktoru aradım hemen gel dedi. ben yine hastanede açılma falan çok beklerim diye düşündüm sabah 7 den 11 e kadar evde bekledim bu arada evi toparladım, temizledim düzenledim hala inanmıyorum doğum olduğuna eşime sordum alayım mı çantayı e al bakalım belki doğurursun dedi eşimde doğumdan önce özel hastane parayı peşin alacağından para çekmeye gitti geldi bu arada. Tabiki hastaneye gittiğimde 2 saate doğumum oldu annemler zor yetişti.. Bu ultrasonlar çok gelişmiş, herşeyi doğru hesaplıyor bence. Özellikle ilk haftalarda ki ölçümler bebeğin iriliği ile ilgisi yok erken döllenmeden kaynaklı bebeğin haftası bir hafta önden gidebilir o yüzden bebek normalden bir hafta büyük görünmesi gerekir yani aslında o haftada olan bebeklerle aynı ölçümlerde. Bebeğin gelişimi 14. haftadan sonra sadece annenin beslendiği şeyler üzerinden olacağından bu haftadan sonraki ölçümler genetik faktörler ve beslenmemize bağlı olarak iri veya daha ufak olabilirler diyor doktorum ve bu haftalardan sonra iyi beslenmem gerektiğini söyledi.Tşk ederim kızlar cvp için :)) Ben o zaman en iyisi doktoruma sorayım hangisi dikkate alayım diye hepimiz farklı düşüncede anladığım kadarıyla bu tarihler konusunda :)))
Kızlar yine aklım karıstışimdi son ad tarihime gore 15+3 üm. ama ultrasona gore 16+1 im bu durumda birisi sorduğu zaman ne kdrlık hamilesin die hangisini söylicem ? siz hangisini söylüyorsunuz
Ay bende paylaşayım iyice kafan karışsın dermişim:) Canım benim ilkinde normalde sata göre doğumum 2 Aralıkdı, fakat ilk günden itibaren ultrasonda 1 haftada önden gittik yani 25 Kasım görünmüştü hep doğumum, fakat ben hiç güvenmedim çantam falan hazırdı ama ne bileyim 24 Kasım günü sabah bizimki gelmeye karar vermiş sancılarım başladı 10 dakikada bire düşünce doktoru aradım hemen gel dedi. ben yine hastanede açılma falan çok beklerim diye düşündüm sabah 7 den 11 e kadar evde bekledim bu arada evi toparladım, temizledim düzenledim hala inanmıyorum doğum olduğuna eşime sordum alayım mı çantayı e al bakalım belki doğurursun dedi eşimde doğumdan önce özel hastane parayı peşin alacağından para çekmeye gitti geldi bu arada. Tabiki hastaneye gittiğimde 2 saate doğumum oldu annemler zor yetişti.. Bu ultrasonlar çok gelişmiş, herşeyi doğru hesaplıyor bence. Özellikle ilk haftalarda ki ölçümler bebeğin iriliği ile ilgisi yok erken döllenmeden kaynaklı bebeğin haftası bir hafta önden gidebilir o yüzden bebek normalden bir hafta büyük görünmesi gerekir yani aslında o haftada olan bebeklerle aynı ölçümlerde. Bebeğin gelişimi 14. haftadan sonra sadece annenin beslendiği şeyler üzerinden olacağından bu haftadan sonraki ölçümler genetik faktörler ve beslenmemize bağlı olarak iri veya daha ufak olabilirler diyor doktorum ve bu haftalardan sonra iyi beslenmem gerektiğini söyledi.
Uzun mu oldu ................ :)
Merhaba Canım sende BUrsadaydın bi daha haber alamadık senden inşallah iyi gidiyordur hamileliğin...BEN bursadayım özel ba-har gön-ül hanıma gidiyorum
çok kötüyüm geçmiyor bulantılarım hayata küstüm demiş... ben de ya niye böyle kötü durumdasın çoğu arkadaşımızın geçti bulantıları acaba seninki biraz da psikolojik mi dedim... sonrası...saçma sapan bir yorumla karşılık vermiş... Ne diyeyim ki şimdi. Bir arkadaş ortamı hayal edin. Hergün bir araya gelip sohbet eden, aynı dertlerden muzdarip, aynı sevinçleri yaşayan, cinsellikten temizliğe, iş hayatından aile ilişkilerine kadar herşeyden bahseden ve benzer korkuları yaşayan arkadaşlar. Birisi de varki sürekli ortama girip "ben çok kötüyüm ben berbatım hayat ne kadar acı blabla" diye konuşup konuşup kimseyle de sohbet etmeyip kapıyı çarpıp çıkan kendi kendine konuşan, lanetler savuran biri... İşte bu arkadaşı böyle görüyorum ben. Durum çok net ve açık. İşte ne muhattap oluyosun ki... Bırak konuşsun konuşsun gitsin... Bir de sonra gelip magdur edebiyatı yapıyor ya en komik tarafı ogeçmiş olsun muhakkak çok zor ama arkadaşta kötü birşey dememiş..hepimiz fena alınganız:)..canım dondurma çekmişti 6lı küçük paketler halinde almış..sonra bi ara canı çekti dedim ben yedim onları..yuhhh hepsini yedinmi dedi gayriihtiyari ben başlarsın ağlamayaadam ne yapacağını şaşırdı:)..Allah şifa versin..bende kusmuyorum ama hala adam akıllı beslenemiyorum.bir öğün yemek o kadar
Valla ilk haftalardaki ölçümlere göre önden giden hanımlar tedbirli olun derim...ben bir doktorun sayfasindan alinti yapmistim buraya orda da ultrasona gore hareket edilmeli diye yaziyodu dogru cikti
canım burda her kes hamıle ve cogumuz ılk kez yasıyoruz bunları tedırgınız.Ama mıde bulantım var serumla ayaktayım dıye kendı kendını de uzme.Mesela ben gebelıgımn ılk gununden bu yana kanama gecırıyorum doktorum tuvaletten baska ayaga kalkmaya ızın bıle vermıyor,kımsem de yok burda aılem baska ulkede yalnızım yardım edenım yemeyıgımı yapan yok,ama elımden bı sey gelıyor mu yok Buna da sukur dıyorum,her sabah kalktıgımda Allaha sukr edıyorum bı gun daha kanamasız gectı dıye, emın ol bunların yanında mıde bulantısı serıum falan bos seyler .Sen yıyemıyorsun ama ben yemek ıstedıgım seylerı bıle yıyemıyorum,yapamıyorum.Ben buraya yazmadım mı yazdım senın gıbı moralım bozuk olunca umutsuz yazdıgım seyler de oldu ama bı kac dakıka sonra pısman oldum bıle dıgerlerı de korkar dıye hemen arkadaslar doktordan geldım kanamam var olsun ama bebek ıyı dıye umut da verdım,kımse tedırgın olmasın ıstedım.Sn de bu guzel gunlerın tadını cıkar en azından mıde bulantısı bı tehdıt degıl,korkulacak sey yok,ıyısıyle kotusuyle hamılelık guzel bı sey her kese kısmet olmuyor bı can tasımak.Ne kendını ne de baskasını uzmeye degmezBnm n yasadgmi bilemezsin.burdaherkes hertrlu derdini sikintisini yazior.bn kimseden cvp bklemiorum.. allah goruyorya.insallah yarin bigun herhangi bi dertle karsilasmazsn..cnku su halimle burda yorumunla bile karsindaki ni uzen birisinsen. Serumla ilacla ayakta duran insanm.buraya yaziorum blki ayni seyleri yasafgm insanlar vrdr die biraz olsn rahtlamk.bn size ne yazdmda bna onca seyi yazdinz
Merhaba Canım sende BUrsadaydın bi daha haber alamadık senden inşallah iyi gidiyordur hamileliğin...
galiba bu tarihler 12-13. haftalardan sonra birbirine yaklaşıyormuş. Ben dün gittiğimde 12+3 olmam gerekirken 13+0 çıktım. Önceki gittiğimde 1 hafta vardı yaklaşık. Doktorum dedi ki haftasıyla uyumlu. Yani 1 hafta çok önemli değil.Valla ilk haftalardaki ölçümlere göre önden giden hanımlar tedbirli olun derim...
canım burda her kes hamıle ve cogumuz ılk kez yasıyoruz bunları tedırgınız.Ama mıde bulantım var serumla ayaktayım dıye kendı kendını de uzme.Mesela ben gebelıgımn ılk gununden bu yana kanama gecırıyorum doktorum tuvaletten baska ayaga kalkmaya ızın bıle vermıyor,kımsem de yok burda aılem baska ulkede yalnızım yardım edenım yemeyıgımı yapan yok,ama elımden bı sey gelıyor mu yok Buna da sukur dıyorum,her sabah kalktıgımda Allaha sukr edıyorum bı gun daha kanamasız gectı dıye, emın ol bunların yanında mıde bulantısı serıum falan bos seyler .Sen yıyemıyorsun ama ben yemek ıstedıgım seylerı bıle yıyemıyorum,yapamıyorum.Ben buraya yazmadım mı yazdım senın gıbı moralım bozuk olunca umutsuz yazdıgım seyler de oldu ama bı kac dakıka sonra pısman oldum bıle dıgerlerı de korkar dıye hemen arkadaslar doktordan geldım kanamam var olsun ama bebek ıyı dıye umut da verdım,kımse tedırgın olmasın ıstedım.Sn de bu guzel gunlerın tadını cıkar en azından mıde bulantısı bı tehdıt degıl,korkulacak sey yok,ıyısıyle kotusuyle hamılelık guzel bı sey her kese kısmet olmuyor bı can tasımak.Ne kendını ne de baskasını uzmeye degmez
ben sana o konuda hayranım ya... Nasıl bir sabır nasıl bir tevekkül nasıl bir teslimiyet... Allah sabrını veriyor demek ki..canım burda her kes hamıle ve cogumuz ılk kez yasıyoruz bunları tedırgınız.Ama mıde bulantım var serumla ayaktayım dıye kendı kendını de uzme.Mesela ben gebelıgımn ılk gununden bu yana kanama gecırıyorum doktorum tuvaletten baska ayaga kalkmaya ızın bıle vermıyor,kımsem de yok burda aılem baska ulkede yalnızım yardım edenım yemeyıgımı yapan yok,ama elımden bı sey gelıyor mu yok Buna da sukur dıyorum,her sabah kalktıgımda Allaha sukr edıyorum bı gun daha kanamasız gectı dıye, emın ol bunların yanında mıde bulantısı serıum falan bos seyler .Sen yıyemıyorsun ama ben yemek ıstedıgım seylerı bıle yıyemıyorum,yapamıyorum.Ben buraya yazmadım mı yazdım senın gıbı moralım bozuk olunca umutsuz yazdıgım seyler de oldu ama bı kac dakıka sonra pısman oldum bıle dıgerlerı de korkar dıye hemen arkadaslar doktordan geldım kanamam var olsun ama bebek ıyı dıye umut da verdım,kımse tedırgın olmasın ıstedım.Sn de bu guzel gunlerın tadını cıkar en azından mıde bulantısı bı tehdıt degıl,korkulacak sey yok,ıyısıyle kotusuyle hamılelık guzel bı sey her kese kısmet olmuyor bı can tasımak.Ne kendını ne de baskasını uzmeye degmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?