2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Teşe
Teşekkür ederim cevabın için ilk 3 ayımda iki kez kanamam oldu benimde plesantamda aşşağıdaydı şimdi daha yukarda ama plesantamda göllenmeler varmış dışa doğru bi kanama yok evet ayrıntılı ultrasonu iki yerde yaptırmayı düşünüyorum kafam rahat etsin diye hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin Allahım

Herkese selamlar

Bende ilk gebeligimde yaptirdim seker yuklemesi alti ustu ufak bardak sekwrli su ya ki ben seker sevmem ams agir gelmedi bana. Arkadaşımda gebelik sekeri cikti diyet yapti dikkat etti cozararli bende yapilmasi tarafindayim.

nettekilerin cok etkisinde kalma canım en doğrusunu seni takip eden doktorun bilir. nette yazanlar sadece tahmin yada bi ihtimal olabilecekler.

Tatlim benim gec dollenme. Ve en basindan beridir 10 gun geriden geliyoruz. Zamanla acik kapaniyo ki kapanmasada problem olusmuyor. Ama normal gelisirkende bi yavaalayip bi hizlanabiliyor bebegin gelisimi. Takma bi de cok netten okuma tavsiye:)

Merhaba Bebişler ve güzeller güzeli Anneler :) Hafta sonu yoğundum bakamadım foruma şu an da da geçmişi okumaya vaktim müsait değil Umarım herkes iyidir. Bizler iyiyiz allaha şükür :) Yalnız cumadan beri Kulağımda bir uğuldama ve kalp atışlarımda ara ara hızlanma oluyor. İnternette araştırdım 16. hafta da olabilecek şeylermiş Başına gelmiş olan varmı? Hepinize musmutlu bir hafta olsun ayrıcaaaaa yarın müthiş kar geliyormuş herkesler dikkatli olsun hepinizi öpüyorum :)

yiyorum canım yemez olurmuyum akşama kadar zor dayanıyorum eve gider gitmez yemek hazır olmalı yoksa fena kraplar giriyor mideme valla :)))
Tamam canım ama öğle akşamın arasın ara öğün yapmayı ihmal etme meyve yoğurt gibi onlarda tok tutuyor ben yapmasam duramam vallla ona rağmen eve aç ve gergin bir şekilde geliyorum

Göbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
maşallah diyorum canım sana. benimki bunun yanında hiç kalır avuc kadar gobusum var herkes elini koyup gobeğimi arıyor hani bebek nerde die. bazen cok yiyince aksamları şişiyor sabah yok oluyor ama bu benim için avantaj cunku minyon tipliyim şimdiden karnı burnunda olmak istemiyorum :)

cok sukur kanamam yok cnm gunde 2 tane progestan aliyorum fitil gibi oda iyi geliyodur belki

Benimde sol kulağımda var uğultu enfeksiyonmu var acaba diye düşünüyordum bende drma sorucam bir haftadır ara ara var çünkü

Kızlar çok geçmiş olsun en az sizin kadar üzüldüm hatta okuduğumda ağlıyorum. Plesentanın aşağıda ya da tukarda olmasıyla ilgili doktorum bana hiç bir şey söylemedi. Belki bende öyle bir sorun yoktur ama geçen Salihli'ye ailemin yanına gittim orada aile doktoruma gittim o da bir şey demedi. Arkadaşlarımla konuşurken bebeğin aşağıda mı yıkarda mı diye sordular. Bilmiyorum dedim bu oluyormuş sanırım, eski iş yerimde iki arkadaşım dokuz ay bıyunca bebekleri kasıklarında büyümüş aman siz kendinize dikkat edin. Bırakın evi bok götürsün herkes size pis tesin hiç takmayın. Yapanınız varsa yapsınlar yoksa doğumdan önce bir yardımcı tutarsınız bebek mis gibi eve gelir. Sonra kendiniz yaparsanız zaten. Yatmanız gerekiyorsa yatın.

Bir de tavsiyem mümkün olduğunca doktora eşinizle gidin. Eşim ilk haftalarda hamile olduğumu algılayamıyordu. Eskisi gibi davranıp eskisi gibi bir düzen bekledi benden. Mutfağın önünden bile geçemiyordum. Tiksindiğim şeyler aklıma gelince bile kusuyordum. Hatta sevmediğin insanları düşününce bile kusuyordum. Doktora yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sürekli kusuyorum dedim. Doktorum ne temizliği yemeği onalrı sana yapacaklar sen dinleneceksin dedi.

Ondan sonra eşim her şeye koşturmata başladı. Hatta bazen bakıyorum temizlik yaparken benim taklidimi yapıyor. :))). Halıları kaldırıp kenarlarını sirkeleyip süpürüyor. Benim gİbi kendine temizlik kıyafeti seçti onları giyip temizlik yapıyor.

Her gün hurma yiyin diyorlar hurma muz kivi bebeğe çok faydalıymış. Sizin var mı bildiğiniz başka şeyler? Ben besin değerlerine bakıyorum da kivi de çok ciddi bize faydalı vitamin ve mineraller var.

evet canım aynı sey bendede var sanki ucaktan inmiş gibi oluyor kulaklarım tıkanıyor hatta bazen ama suan normale dondu. bide yataga uzandığımda yan yattığım zaman kalbimin atısını duyuyorum resmen tık tık diye cok hızlı ve dışardan duyulacak kdr tempolu atıyor bebekten dolayı oluyormuş oda. artık kalbimiz daha hızlı ve cok atıyormuş

Merhaba hanimlar;

Herkesler iyidir umarim :)
Bugün 19+0'dayiz 20inci haftamiz basliyor yolun yarisina geldik çok sükür

Bu aralar rüyamda hep emzirmekle ilgili seyler görüyorum kafama her ne kadar takmasamda... Gögüslerimden bol süt geliyor rüyalarimda Insallah o güzel emzirmek duygusunu bizde yasayabiliriz bebeklerimizle...

Bebegi kasiklarda hissetmek bebegin asagida olduguna mi delalet eder peki?
Cünkü ben hep kasiklarimdan hissediyorum pit pitlarini

Bebegi kasiklarda hissetmek bebegin asagida olduguna mi delalet eder peki?
Cünkü ben hep kasiklarimdan hissediyorum pit pitlarini

Hiç bilmiyorum canım ya. Ama kötü bir şey olmadığını biliyorum o iki arkadaşımın dokuz ay boyunca bebekleri kasıklarındaymış ve sürekli çalıştılar sağlıklı da öocukları oldu. Anormal bir şey olunca doktorlar söylüyor zaten. Benim şu an göbek deliğimin altında olduğunu hissediyorum rahmimin. O arkadaşlarımın göbekleri çok aşağıdaydı. Hani doğumu yaklaşan hamile gibiydiler ama erken doğum faln yapmadılar,

bebek zaten ilk başlarda kasıklarda oluyor zamanla yukarı çıkıyor genelde 21 ve 22 haftalarda rahim göbek deliğine yanaşıyor ondan önce hep altlarda oluyor bende şuanda kasıklarımda hissediyorum bebeği hep orada hareketleri

Anladim canim.. Insallah bizlerde zamaninda sagliklica kucagimiza aliriz.. Yinede merak ettim bebek asagida mi diye, bi kaç gündür aklima geliyordu bu durum.. Doktoruma sorucam mutlaka ama ayin sonuna kadar beklemem gerekicek..

İNTERNETTEN BULDUM KIZLAR
Ama çalıştığım için burda yazanlara işyerimden uymak zor gibi yinede kısmen denemeye çalışıcam.

GEBELİĞİNİZ İÇİN ÖRNEK BİR MENÜ SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:
1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:
1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.
http://www.jinekolognet.com/gebelik-ve-beslenme.asp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…