- 26 Ağustos 2012
- 665
- 677
- 323
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.181
Teşekkür ederim cevabın için ilk 3 ayımda iki kez kanamam oldu benimde plesantamda aşşağıdaydı şimdi daha yukarda ama plesantamda göllenmeler varmış dışa doğru bi kanama yok evet ayrıntılı ultrasonu iki yerde yaptırmayı düşünüyorum kafam rahat etsin diye hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin Allahımgecms olsun canım benımde kanama sorun vardı plasentayla ılgılı ama ben de plasentanın yarattıgı kanamalar oluyordu,sen de rahım agrısı sıddetlı oluyormu,bı de doktorunun dedıgını fazla anlayamadım.Plasentada kan gorulmesı plasenta ayrıldıktan sonra oluyor bu da bebegın nerdeyse yasamaması demek.Senın bebekse cok sukur ıyı demek kı benımkı gıbı plasentada degıl de plasentanın yarattıgı cevresınde kanama vardır,burda da tek care ,yatmak agır kaldırmamak ve s.Oyle bı gelısme sorunu olsa 2 cı doktor da anlardı her halde.Bekleyelim gelişmezse ne demek yanı,Bence sen ıyı bır perıontologa gorun derım hem durumunu kesın anlatsın sana,hem de 20 hafta ayrıntılı ultrasonda bu daha ıyı anlasıyor.
nettekilerin cok etkisinde kalma canım en doğrusunu seni takip eden doktorun bilir. nette yazanlar sadece tahmin yada bi ihtimal olabilecekler.ne bılıyım hep sata uygundu bu gune kadar,sımdı 3 ay sonra gerıden gelınce tedırgın oldum,nette de masallah o kadar kotu seyler yazılıyor kı bebek gelısımı duruyor falan kafam ıyıce karıstıAcaba gec dollenme ılk baslardan mı bellı oluyor yoksa boyle 3 ay sonra bellı olması normal mı
Tatlim benim gec dollenme. Ve en basindan beridir 10 gun geriden geliyoruz. Zamanla acik kapaniyo ki kapanmasada problem olusmuyor. Ama normal gelisirkende bi yavaalayip bi hizlanabiliyor bebegin gelisimi. Takma bi de cok netten okuma tavsiye:)ne bılıyım hep sata uygundu bu gune kadar,sımdı 3 ay sonra gerıden gelınce tedırgın oldum,nette de masallah o kadar kotu seyler yazılıyor kı bebek gelısımı duruyor falan kafam ıyıce karıstıAcaba gec dollenme ılk baslardan mı bellı oluyor yoksa boyle 3 ay sonra bellı olması normal mı
yiyorum canım yemez olurmuyum akşama kadar zor dayanıyorum eve gider gitmez yemek hazır olmalı yoksa fena kraplar giriyor mideme valla :)))Günaydın canım akşam yemeği demi yemiyorsun ?
Canım senin ne güzel arkalar dolmmış ben arka yanlardan da aldım belli oluyorGöbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
Tamam canım ama öğle akşamın arasın ara öğün yapmayı ihmal etme meyve yoğurt gibi onlarda tok tutuyor ben yapmasam duramam vallla ona rağmen eve aç ve gergin bir şekilde geliyorumyiyorum canım yemez olurmuyum akşama kadar zor dayanıyorum eve gider gitmez yemek hazır olmalı yoksa fena kraplar giriyor mideme valla :)))
Masaalllah göbisee benimde ayni boyutlarda suan:)Göbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
maşallah diyorum canım sana. benimki bunun yanında hiç kalır avuc kadar gobusum var herkes elini koyup gobeğimi arıyor hani bebek nerde die. bazen cok yiyince aksamları şişiyor sabah yok oluyor ama bu benim için avantaj cunku minyon tipliyim şimdiden karnı burnunda olmak istemiyorum :)Göbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
cok sukur kanamam yok cnm gunde 2 tane progestan aliyorum fitil gibi oda iyi geliyodur belkiyok canım sadece olarak ben sureklı yattım 2 aya yakın nerdeyse yemek yemeye kalktım bı tek,temızlıkcı falan tuttum eve ,esım de yardım ede bıldıgı kadar ettı.Bu kadar yatmama ragmen cok az kalkmıs daha da kalkması gerek,ayrıntılı ultrasonda kesın tanı koyulacak.Insallah senın de kalkar,ben kanamam olmadıgından anlamıstım kalktıgını senın kanaman falan oldumu hıc
Merhaba Bebişler ve güzeller güzeli Anneler :) Hafta sonu yoğundum bakamadım foruma şu an da da geçmişi okumaya vaktim müsait değilUmarım herkes iyidir. Bizler iyiyiz allaha şükür :) Yalnız cumadan beri Kulağımda bir uğuldama ve kalp atışlarımda ara ara hızlanma oluyor. İnternette araştırdım 16. hafta da olabilecek şeylermiş Başına gelmiş olan varmı? Hepinize musmutlu bir hafta olsun ayrıcaaaaa yarın müthiş kar geliyormuş herkesler dikkatli olsun hepinizi öpüyorum :)
evet canım aynı sey bendede var sanki ucaktan inmiş gibi oluyor kulaklarım tıkanıyor hatta bazen ama suan normale dondu. bide yataga uzandığımda yan yattığım zaman kalbimin atısını duyuyorum resmen tık tık diye cok hızlı ve dışardan duyulacak kdr tempolu atıyor bebekten dolayı oluyormuş oda. artık kalbimiz daha hızlı ve cok atıyormuşMerhaba Bebişler ve güzeller güzeli Anneler :) Hafta sonu yoğundum bakamadım foruma şu an da da geçmişi okumaya vaktim müsait değilUmarım herkes iyidir. Bizler iyiyiz allaha şükür :) Yalnız cumadan beri Kulağımda bir uğuldama ve kalp atışlarımda ara ara hızlanma oluyor. İnternette araştırdım 16. hafta da olabilecek şeylermiş Başına gelmiş olan varmı? Hepinize musmutlu bir hafta olsun ayrıcaaaaa yarın müthiş kar geliyormuş herkesler dikkatli olsun hepinizi öpüyorum :)
Kızlar çok geçmiş olsun en az sizin kadar üzüldüm hatta okuduğumda ağlıyorum. Plesentanın aşağıda ya da tukarda olmasıyla ilgili doktorum bana hiç bir şey söylemedi. Belki bende öyle bir sorun yoktur ama geçen Salihli'ye ailemin yanına gittim orada aile doktoruma gittim o da bir şey demedi. Arkadaşlarımla konuşurken bebeğin aşağıda mı yıkarda mı diye sordular. Bilmiyorum dedim bu oluyormuş sanırım, eski iş yerimde iki arkadaşım dokuz ay bıyunca bebekleri kasıklarında büyümüş aman siz kendinize dikkat edin. Bırakın evi bok götürsün herkes size pis tesin hiç takmayın. Yapanınız varsa yapsınlar yoksa doğumdan önce bir yardımcı tutarsınız bebek mis gibi eve gelir. Sonra kendiniz yaparsanız zaten. Yatmanız gerekiyorsa yatın.
Bir de tavsiyem mümkün olduğunca doktora eşinizle gidin. Eşim ilk haftalarda hamile olduğumu algılayamıyordu. Eskisi gibi davranıp eskisi gibi bir düzen bekledi benden. Mutfağın önünden bile geçemiyordum. Tiksindiğim şeyler aklıma gelince bile kusuyordum. Hatta sevmediğin insanları düşününce bile kusuyordum. Doktora yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sürekli kusuyorum dedim. Doktorum ne temizliği yemeği onalrı sana yapacaklar sen dinleneceksin dedi.
Ondan sonra eşim her şeye koşturmata başladı. Hatta bazen bakıyorum temizlik yaparken benim taklidimi yapıyor. :))). Halıları kaldırıp kenarlarını sirkeleyip süpürüyor. Benim gİbi kendine temizlik kıyafeti seçti onları giyip temizlik yapıyor.
Her gün hurma yiyin diyorlar hurma muz kivi bebeğe çok faydalıymış. Sizin var mı bildiğiniz başka şeyler? Ben besin değerlerine bakıyorum da kivi de çok ciddi bize faydalı vitamin ve mineraller var.
Bebegi kasiklarda hissetmek bebegin asagida olduguna mi delalet eder peki?
Cünkü ben hep kasiklarimdan hissediyorum pit pitlarini
Hiç bilmiyorum canım ya. Ama kötü bir şey olmadığını biliyorum o iki arkadaşımın dokuz ay boyunca bebekleri kasıklarındaymış ve sürekli çalıştılar sağlıklı da öocukları oldu. Anormal bir şey olunca doktorlar söylüyor zaten. Benim şu an göbek deliğimin altında olduğunu hissediyorum rahmimin. O arkadaşlarımın göbekleri çok aşağıdaydı. Hani doğumu yaklaşan hamile gibiydiler ama erken doğum faln yapmadılar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?