- 12 Ağustos 2014
- 663
- 560
- 158
- 37
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.201
İNTERNETTEN BULDUM KIZLAR
Ama çalıştığım için burda yazanlara işyerimden uymak zor gibi yinede kısmen denemeye çalışıcam.
GEBELİĞİNİZ İÇİN ÖRNEK BİR MENÜ SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b
ARA ÖĞÜN:
1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve
ARA ÖĞÜN:
1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.
http://www.jinekolognet.com/gebelik-ve-beslenme.asp
evet canım öyle bir çağdayız ki herseyde katkı maddesi var hersey hormonlu hersey ithalBunu kış mvsimi için aratmak lazım mvsimnde olmayan şeyleri yemememiz lazım. Bir de vitamini kabuğunda diyorlwr ama o kadar çok zirai ilaç var ki ben soyuyorum. Köylü bi teyzeden pazar yapıyorum köyde sıkmayan yok ki diyor. Ama o en azından doğal gübre kullanıyor.
listede kişisel değişiklikler yapılabilir. ben süt içemiyorum kahvaltıda, onun yerine 1 yumurta fazla yiyorum.İNTERNETTEN BULDUM KIZLAR
Ama çalıştığım için burda yazanlara işyerimden uymak zor gibi yinede kısmen denemeye çalışıcam.
GEBELİĞİNİZ İÇİN ÖRNEK BİR MENÜ SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b
ARA ÖĞÜN:
1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve
ARA ÖĞÜN:
1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.
http://www.jinekolognet.com/gebelik-ve-beslenme.asp
Bende bugun 18+2 olduk fakat biz biraz geriden gelyruz. 59 la hamile kaldm simdi 62,5 oldk 3,5 kilo aldm yaniMaşallah baya olmuş gerçekten benim 17+4 günlük ama karnım hala dümdüz çok hafif bir göbeğim var hiçbir kıyafetimi giymekte sıkıntı yaşamıyorum. Olması gereken bence senin göbişin gibi ama benim niye hala yokbu arada 52 kiloyla hamile kaldım şuan 53 kiloyum
Göbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
bebişlee müzik dinletiyo musunuz kızlar
kızlar ben sağlık ocağına kayıdımı yaptırdım.Benden kan aldılar birsürü test yapmışlar.Çok şükür herşey çok iyi ancak şekerim biraz yüksek
normalde 24.hafta da yapılıyormuş yükleme ama doktorum madem erken öğrendik önlemimizi şimdiden alalım 24.hafta yı beklemeyelim dedi
bu hafta şeker yükleme testi yaptırıcam inşallah ünsülin e ihtiyaç kalmadan diyetle kurtarırız olayı ne olur dua edin benim ve bebeğim için.Daha öncesnde 2 kayıbım var rabbim bana bu bebeğimi sağlıkla sıhhatle kucağıma almamı nasip etsin inşallah
Canım nasılsın nasıl gidiyor kan grubuna göre beslenecem demiştin yararını gördünmü?Kiz gobusunu sewerim ben senin maasallah
Canım erken farkına varılıp önlemini alırsın ona göre diyet listesi veriyorlar onu uygularsan sorun kalkar inşallahkızlar ben sağlık ocağına kayıdımı yaptırdım.Benden kan aldılar birsürü test yapmışlar.Çok şükür herşey çok iyi ancak şekerim biraz yüksek
normalde 24.hafta da yapılıyormuş yükleme ama doktorum madem erken öğrendik önlemimizi şimdiden alalım 24.hafta yı beklemeyelim dedi
bu hafta şeker yükleme testi yaptırıcam inşallah ünsülin e ihtiyaç kalmadan diyetle kurtarırız olayı ne olur dua edin benim ve bebeğim için.Daha öncesnde 2 kayıbım var rabbim bana bu bebeğimi sağlıkla sıhhatle kucağıma almamı nasip etsin inşallah
Canım nasılsın nasıl gidiyor kan grubuna göre beslenecem demiştin yararını gördünmü?
Canım erken farkına varılıp önlemini alırsın ona göre diyet listesi veriyorlar onu uygularsan sorun kalkar inşallah
Canim bana da tam tersi madesn suyu icmememi soyledi icerigindeki tuz orani cok yuksekmis ve zararliymis.Kızlar drum kesinlikle mevsim sebzelerini yememi soyledi...
Mesela canin cok biber dolması cekerse kurutulmusundan al yap dedi...
Kesinlikle mevsimi olmadigi icin yesil dolmalık biber yasak...
Mevsimde ne vrs o
Birde gunde bir adet maden suyu...
Icindeki magnezyum potasyum calsiyum bebegin gelisimi icin cok onemliymis...
canım kefiri dene bi. farklı maya ve hazmı çok çok daha rahat. annem ayran fln içemez ama kefiri çok rahat tüketiyorEwet cnm basladim ama sutu hayatimdan cikaramiyorum hazmedemiyorum ama wazda gecemiyorum.onceden laktozsuz sut wardi simdi gormuyorum bi yerde. Onun haricinde sismelerim bitti tansiyonum cikmiyor hatta dusuyor buna bile sewiniyorum cunku yukselmesi cok kotu kilo alimida simdilik on kilo da sabit bakalim sonuc ne olcak sen nasilsin
Ben de ayniyim canim herkes soruyor nerde bu bebis diye kiloda almadim 18. Haftam 54 le baslamistim 55 oldumdenizkizi_esrherkest: 38685405 .!.:maşallah diyorum canım sana. benimki bunun yanında hiç kalır avuc kadar gobusum var herkes elini koyup gobeğimi arıyor hani bebek nerde die. bazen cok yiyince aksamları şişiyor sabah yok oluyor ama bu benim için avantaj cunku minyon tipliyim şimdiden karnı burnunda olmak istemiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?