2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

kalori ihtiyacımız bır tabak artmış cnm çok yemenın bir faydası yok ki. önemli olan sağlıklı şeyler yemek.
bende dısarıda yıyorum her öğlen.
köfte gibi yada mercimek yemeği bulgur ıspanak gibi faydali yemekleri seçmeye çalışıyorum.
akşam eve gelince yemeğim yoksa evde dışarıda yemek yemeğe halim olmadığından ya eşim balık yapıyor yada hemen kolaycık tarhana yada kıymalı yumurta gibi kolay bişi yapıyorum yanında yoğurt yıyıp üstüne meyve falan yıyorum. şimdilik 2,5 kilo aldım. bebeişte önden gidiyor maşallah.
o üzden kendini kötü hissteme,
hafta 4 kez yumurta yemeliymişiz.
bende senin gibi düşünüyorum ama napalım elimden geleni yapıyorum şu yorgunluk olmasa süper olucak

günaydın güzel anneler yemek mevzusu bendede dert her sabah peynir domates salatalık biber sandevic ekmeği kepek olanından saat 9.10 gibi iş yerinde kahvaltımı yapıyorum saat 12-12.30 gibi acıkmaya başlıyorum o arada bir şey yemiyorum saat 1.30 gibi yemek yiyorum ama akşam eve zor gidiyorum gün içinde ekstradan bir şey yemiyorum ama canım çok şey istiyor yarın kontrolüm var bakalım kaç kilo aldım 1 aydır tartılmıyorum en son 2 kilo fazlam vardı bakalım ne kadar artmışım....

Bebegim 5 gun geriden geliyor dedi doktorum, aklıma takıldı acaba sorun olurmu, sata uyumlu olmasi için ne yapmam gerek bilen varmi.Allahim sen sabir ver tam da eşi hafif kalkmış dedi sevinmustim ki bi de bu cikti
cnm ne guzel demek cikmis yukari esin ozel birsey yaptin mi insallah benimkide cikar. bebegin icin endiselenme cnm onde yada geride gitmesi cok farketmiyo diye biliyorum

Bebegim 5 gun geriden geliyor dedi doktorum, aklıma takıldı acaba sorun olurmu, sata uyumlu olmasi için ne yapmam gerek bilen varmi.Allahim sen sabir ver tam da eşi hafif kalkmış dedi sevinmustim ki bi de bu cikti
Canım geriden gelebiliyor son aylarda tamamlıyormuş internete bakıpda kendini telslandırma orada en kötüsüde yazıyor.

Son bir haftada aburcubura ne yazıkki yönelmem artım olsada yeni yıldı çgelen çikoatalr falan ama bu haftadan itiber gine kendi sistemimem geri dönüyorum ben sabah kesinlikle yumurta yerim sabah böyle beyaz peynirli kaşarlı tost zeytin hafta bir de simit peynir yerim onun dışında ara öğününmü kara üzüm ve dut la yapıyorum öğle de çorba ana yemek salata yerim bulgur çıkarsa onu alırı arada yoğurt meyve akşam da kendim ne yaptıysam o et sebze türü şeyler yiyiorum ama ona rağmen bu son ayda aldım kilo tatrılmadım ama anlaşılıyor onun içind eyapılacak bir şey yok

Birde bu sık acıkma olayı bende de var sık aralıklarla yiyorum
Hamilelik öncesi de aç kaldığım zaman sinirli oluyorum
Kendimle ilgili bakalım yanlış bulduğum sey çok hızlı yemek oda çok gaz yapıyor bende birde bebek doğunca sütten geçecek bebeğe daha kötü olacak o yüzden çiğneyerek ve yavaş yemeye başladım bakalım inşallah bu hızlı yeme huyumu yenerim

Günaydın canım akşam yemeği demi yemiyorsun ?

Şimdi tam tahıl ekmeği aldım ve 2 yumurtalı omlet, peynir, domatesle kahvaltımı yaptım. Bana bazen yumurta kötü kokuyor yiyemiyorum her sabah.
Ben hamile kalmadan önce 56-57 kiloydum. 3 buçuk ay bulantım sürdü 54e düşmüştüm. Şimdi 58,6 yım. Göbeğim çok çıktı, kalçam, leğen kemik mesafem dar sanırım iç karnım geniş olmadığından fazla çıkık yoksa kilo alamadım pek. Bebişim 1 hafta önden gidiyor maşallah o besleniyor, bana yetmiyor enerjim.

Kızlar benim asıl sormak istediğim şu;
•Siz ne sıklıkla yemek yiyorsunuz?
•Yemekten 2 saat sonra acıkıp mide bulantısı, aşırı halsizlik, uyku hali, sinirlilik yaşıyor musunuz?
Ben yemek hic istemiyorum ac kalsam umrumda olmaz hamilelikte boyle oldu ben de hic de kilo almadim ama cok ac kalsam hemen boyle ter basiyo usuyorum iki defa oldu megerse kan sekerim dusuyormus drum kizdi ac kalma diye yemeye calisiyorum artik
Ama senin bence insulin direncin ola bilir cunki okumustum anlattiklarin uyuyor druna sor bence insuline filan baksin kanda ihmal etme

ohh afiyet olsun cnm. tam tahıl ekmeği normale göre daha yararlı ama ben daha başlayamadım ii hatırlattın.
cnm bende 59 ile hamıle kaldım 61,5 oldum aynen karnım önden gidiyo çok hoşuma gidiyo bu durum benım çok mutluyumm :)
göbişi tutup yürürken buluyorum kendimi bazen :))
yumurtayı en az hafta 4 adet yesek yeterliymiş cnm kendini zorlamadan canın istediğini ye, şekere dikkat edin diyolar ama pekmez yıyorum ıkı kaşık bazen kan yapsın diye yutuyorum hem de protein kaynağı. aynen bebişler enerjimizi alıyor eşim benım yorgunluğumu dinlemekten bıkmıştır kesin :)

Ben de hir ben sanıyordum çok fazla acıkıyorum dün yemek yerken bile doymasüdığımı hissettim. Bazen yemek yerken eşimin bana bakışını yakalıyorum adam şaşkınlıkla çaktırmadan bakıyor

Ben normalde de çok acıkan bir insandım sık sık acıkır iki lokma yer tıkanırdm. Tabağımı sürekli yanımdakileryerdi şimdi ben bakıyorum yemeyen var mı diye

Ben bir de beş haftada 4 kilo almışım doktorum kızdı. Tabii ben çok cidd mide bulantısı yaşamıştım 16. Haftaya kadar. Sürekli makarna haşladım yedim. makarna çok kilo aldırdı artık sebze ağırlıklı beslenicem midem bulanmıyor zorla da olsa yerim bebeğin sağlığı için.

Günaydın tatlı anneler çoook uzak kaldım bu ara biz bugün 20 haftalık olduk Allah'ın izniyle ve dün akşam ilk defa babamız da gördü miniğimin hareketiniiyiki yapmışız dedik sonra bu nasıl güzel bir duygu yarabbim Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah

Günaydın herkese benim sorunlarım bitmeyecek gibi geliyo artık bana bu seferde plesantamda kanamalar olduğunu söyledi Dr yapılacak bişey yok bekliycez dedi ileriki haftalarda kesinleşecek durum bebekte gelişme geriliği olabilir beslenmezse dedi başka Dr un fikirinde almak istedik o Dr da hiçbir sorun olmaz merak etme dedi çok endişeliyim yarın başka bi dra da gidicem ama daha kaç dra görünebilirimki biraz içimi rahatlatmaya ihtiyacım var bu durumla alakalı bilgisi olan varsa lütfen benimle paylaşsın buralarda bebeğimin hareketlerini hala hissetmiyorum

cnm ne guzel demek cikmis yukari esin ozel birsey yaptin mi insallah benimkide cikar. bebegin icin endiselenme cnm onde yada geride gitmesi cok farketmiyo diye biliyorum
yok canım sadece olarak ben sureklı yattım 2 aya yakın nerdeyse yemek yemeye kalktım bı tek,temızlıkcı falan tuttum eve ,esım de yardım ede bıldıgı kadar ettı.Bu kadar yatmama ragmen cok az kalkmıs daha da kalkması gerek,ayrıntılı ultrasonda kesın tanı koyulacak.Insallah senın de kalkar,ben kanamam olmadıgından anlamıstım kalktıgını senın kanaman falan oldumu hıc

gecms olsun canım benımde kanama sorun vardı plasentayla ılgılı ama ben de plasentanın yarattıgı kanamalar oluyordu,sen de rahım agrısı sıddetlı oluyormu,bı de doktorunun dedıgını fazla anlayamadım.Plasentada kan gorulmesı plasenta ayrıldıktan sonra oluyor bu da bebegın nerdeyse yasamaması demek.Senın bebekse cok sukur ıyı demek kı benımkı gıbı plasentada degıl de plasentanın yarattıgı cevresınde kanama vardır,burda da tek care ,yatmak agır kaldırmamak ve s.Oyle bı gelısme sorunu olsa 2 cı doktor da anlardı her halde.Bekleyelim gelişmezse ne demek yanı,Bence sen ıyı bır perıontologa gorun derım hem durumunu kesın anlatsın sana,hem de 20 hafta ayrıntılı ultrasonda bu daha ıyı anlasıyor.

Göbişleri yarıştıralım hadi
Bugün 17+1 olduk...
Maşallah baya olmuş gerçekten benim 17+4 günlük ama karnım hala dümdüz çok hafif bir göbeğim var hiçbir kıyafetimi giymekte sıkıntı yaşamıyorum. Olması gereken bence senin göbişin gibi ama benim niye hala yok bu arada 52 kiloyla hamile kaldım şuan 53 kiloyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…