- 31 Aralık 2014
- 937
- 791
- 138
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #13.861
Gunaydiinnn canimGünaydiiiiiiiiiiiinlarrrrrrr
canım bebişlerin çoğu 40. haftadan önce doğuyormuş. 37 den sonra beklemek lazım, tecrübeli annelerden duydum. ben mayıs 20 den sonra bekliyorum kızımı inşallah...
dogrudur canim, bi akrabamiz dogum yapti kasimin basinda ve nerdeyse 4 hafta erken geldi bebek ama kilosu gelisimi masallah yerindeydi..
Benimde düsüncem Mayis'in 10-15'inden sonra her an tetikte olmak :)
günaydın canım inşallahh tam anlamıyla hissederim artık.günaydın güzel anneler bol tepikli bir gün olsun...
canım benim oğlumun tahmini doğum tarihi 2 nisandı 18 martta 37+2 de geldi kuzum. ama bunda doktorlarında etkisi var tabii nst de sancı çıkıp kilosuda fazla görününce aldılar beklense daha geçte olabilirdi.dogrudur canim, bi akrabamiz dogum yapti kasimin basinda ve nerdeyse 4 hafta erken geldi bebek ama kilosu gelisimi masallah yerindeydi..
Benimde düsüncem Mayis'in 10-15'inden sonra her an tetikte olmak :)
inşallahh hayırlısı ile gelir melekleriniz.cnm senın tüp bebekmıydı. benım öyle de:) sankı aklımda kalmış senle ilgili öyle bişi :)
ramzan başlamadan bizim melekler gelir bence de..
bayrama 40ımız çıkmış olur inşş
maşallahhh sübhanallahh kızına canım
canım hiç bakmadım. sende hiç takılma derim ilk çocuğumda ultrasonla hiç uymadı çünkü bilgiler boşunada korkutuldum zaten.
bende şubatı dört gözle bekliyorum canım istanbula gittiğimde birşeyler almak istiyorum kuzuma. ama annemler hem bana alma diyor hemde kendileri hiç boş durmuyor.
canım benimm hiç takılma benimde karnım çok büyüdü utanıyorum valla haftamı söylemeye kabanımın alt düğmesi kapanmıyor.
ellerine sağlık canım çok hoş olmuş. ben kurabiye değilde renkli kolonyalar hazırlayacağım.
hoşgeldin canım bende de devam ediyor normal dedi doktorum.
tatlım o yüzden bebeğinin babası hiç yalnız bırakmasın ben doktoruma ve hastaneye doğum öncesi istediklerime dair yazı vereceğim. ve onlar için uğraşacağım . ten tene temas, eşimin yanında olması, kordonunu kesmesi, bana danışılmadan epizyo yapılmaması vs diye uzuyor isterseniz sizinlede paylaşabilirim listemi:)
tabikii canım bu listeyi bende bir doula nın sayfasından almıştım sonrada kendime göre düzenleyeceğim. alıntıladığım halini paylaşayım seninle haksızlık olmasın hazırlayan kişiye:)Canım o listeyi benimle paylaşır mısın?
günaydın canımmgünaydın canım annişler
hayırlısı ile gelsin inşallahh açıkçası bende 40 bulsun istemiyorum çünkü bazı doktorlar gereksiz yere sıkıntıya sokuyor. birde doktorum haziranda gelecek düzceden izmit e onunda yerleşmiş olmasını istiyorumç ama kısmet tabii kendi karar versin kuzum geleceği tarihe.benim oğlumda 10 gün önce geldi 3 ağustostu doğum tarihim 24 temmuzda doğdu buda öyle olursa eğer mayıs sonu haziran başı gibi doğurur herhalde ama içimden bir his daha erken gelecekmiş gibi çünkü bu daha hareketli oğlumdan...
Canım paylaştığın liste çok güzelmiş bilmediğim bazı konular var onları da araştırıp bende böyle bir şey sunabilirim doktoruma ve ya oradaki ebeye artık kim yetkiliyse :)günaydın canımm
Sagol cnm tsk ederim sende simdi gebeliktede devam ediyormuu sanada gecmis olsuncanım ben de kronik ürtiker hastasıyım, yumurta çok fena yapardı beni, Bi de bende ilk stresten başlamıştı, aman strese dikkat et.. Çok zor bir hastalık Allah yardımcın olsun..
Insallah tatlim ilac kullanamamak kotu iste. Neyseki verdigi krem cok iyi geliyor. :) zor bişey alerji helede hamilykenhay Allah ya, amin kimse yasamasin insallah zor gerçekten bende yasamistim hamileligimden önce, tabi ilaç kullanabiliyordum ozaman..
geçen sene bu zamanlar bende kollarimda ve bileklerimde olmustu ama ben incir kürü yapiyordum yumurtalarimi büyütmek için.. Onu biraktiktan iki ay sonra gitti alerjim..
Insallah bidaha olmaz sendede..
günaydın sana da pofudukummgünaydın canım annişler
Benimde 20 haziran görünüyo Doğumum ama çevremdekiler erkek bebekler geç doğar haziran sonunu bulur dediler kafam karıştıgünaydın canım inşallahh tam anlamıyla hissederim artık.
canım benim oğlumun tahmini doğum tarihi 2 nisandı 18 martta 37+2 de geldi kuzum. ama bunda doktorlarında etkisi var tabii nst de sancı çıkıp kilosuda fazla görününce aldılar beklense daha geçte olabilirdi.
canım gerçekten doğumlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor özelliklede keşkesiz olabilmesi için. 12. haftada doğum psikoloğu ve ebeden doğum eğitimi aldım bende. ilk doğumumda çok tecrübesizdim ve aklımada gelmemişti açıkçası ama şimdi bakış açım tamamen değişmiş durumda özelliklede ten tene temas ve anne bebek bağlanması o kadar önemli ki. istanbul doğum akademisinin sayfalarınıda inceleyebilirsin. doktorumuda ona göre seçtim ve çok rahatlattı içimi. herşeyi konuştuk benim çatal fobim var mesela ben orda doğum yapmak istemediğimi söylediğimde sen nasıl rahat edeceksen o şekilde olacak dedi. birde ilk doğum sezeryan olduğu için bu sefer normali denemek istiyorum oda gereken önlemleri aldıktan sonra eğer annede bebekte bir sıkıntı yoksa deneyeceğimizi söyledi ancak önemli olanın sağlıklı bebek sağlıklı anne olduğu konusundada hem fikiriz gerekirsede sezeryan olacak ancak en azından randevulu değilde bebeğim kendi karar verecek geleceği tarihe.Canım paylaştığın liste çok güzelmiş bilmediğim bazı konular var onları da araştırıp bende böyle bir şey sunabilirim doktoruma ve ya oradaki ebeye artık kim yetkiliyse :)
o yüzden bunları erkenden doktorunuzla konuşmak ve ona göre seçim yapmak durumundayız. şimdiye kadar 3 doktor değiştirdim. birde mutlaka doğumda sizin yanınızda bunlar için çabalayacak biri olmalı biz eşimle katıldık eğitimlere ne istediğimi biliyor ve beni muhatap etmeyecek inşallah.ne yazıkki yukarıda yazılanların çoğu uygulanmayacak sen ne dersende normal doğumda olsa sen zaten o andaki sancıyla ne yaptıgının farkında olmuyorsun sadece bebeğini yanına getirip iki dak sonra giyindirmek ve sağlık kontrolleri için götürüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?