2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
en sevmedıgım sey su aglama huyu yaaa.... benım kv de de ızınden donerken sankı evden cenaze cıkıyomus gıbı aglıyo

Canım benimki anlatılır gibi biri değil gerçkten ben hiç kavga da etmedim yani en fazla son zamanlar laf sokmuşumdur onun gibi. Eşim artık her şeye şahit oluyordu olmasa da ben anlatıyordum böyle dedi böyle yaptı diye. Benimkisi çok değişik bir kadın oğlunu kıskanmaktan ziyade beni beğenmiyor sürekli aşağılayıp dalga heçer gibi konuşuyordu. Beni kıskanıyordu. 60 yaşında kadın benim gibi makyaj yapıp oje sürmeye başladı elbise giyen kadın değildir ben de elbiseden başka bir şey giymem ve leoparı çok severim kendi könde leopar elbise giydi hahahaha herkes ona bakıyodu :)))) En son olayda daha ameliyat olalı iki gün olmuştu yatıyordu beni çıldırttı eşim yan odadaydı ev çok kalabalıktı eşimin yanına gittim eve gidiyoruz hadi diye. Yolda ağlaya ağlaya anlattım sinirimde ağlıyorum tabi eşim de beni eve bırsktıktan sonra tekrar gitti annesiyle kavga etmiş kuzeninin anlattığına göre küfür de etmiş baya. Ben gitmiyorum eşim de daha gitmedi ama gider yani gerçi iki ay olacak herhalde.

Ameliyatı da ayrı sorun oldu nhamileliğim riskli değil ama hstalıklı geçti sürekli kusuyordum ve iştahtan dermandan kesilmiştim. Eşimi arayıp canan bana baksın demiş eşim de hamile o ben kalırım hastanede demiş ama olmaz kadın lazım demiş. Tabii ben çenesini bildiğmden gittim ki 4 tane kız kardeşi bir sürü yeğeni var kız olarak. Epidural olmasına rağmen genel anestizi gibi kustu o kustu ben kustum hastanede resil oldum. Elimin üstüne kustu ama görmen lazım kusmak için öğürdü durdu. Bir buçuk litre suyu kafasına dikti yani resmen kusmaya çabalıyordu ben de kalktım eve geldim kalmasım yani yanında çok kötü oldum. İnsan para verse kendine baktırmak için allah razı olsun der kadın bana gelmiş bana kızkardeşlerim bakmak istedi ben canan varken size yakışmaz dedim diyor. Hamile olduğu. Umrunda değil yani. Bakar mısın bile demiyor mecbur koşuyor bunu. Bi teşekkür allah razı olsun yok. Ben ona bir sürü poğaça falan yapmışım orda yesin diye benimkileri yemiyor gidiyor yan yataktaki kadının komşusunun getirdiği yemekleri yiyor. Bilen bilir benim mutfağım çok iyidir eşim bile yaptığım her yemeğe daha iyisini yemedim der her defasında hatta bana yemek sitesi açmayı planlıyor bu şekilde.

Eşim giderse bir şey demem sonuçta annesi. Doğumumda gelir mi bilmem gelirse de bir şey demem bana değil torununa gelecek ama ben asla ve asla onlara gitmem ve asla konuşmam. Ki geldiğinde gene laf sokmaya devam eder. Lohusa lohusa benİ çıldırtmasa bari, sinirim de çok kötü ağzını kırasım geliyor.

Eski kafaları dinleme sakın sana ne yaptıysa ne dediyse bir bir eşine anlat. terbiyemden cevap vermiyorum üstüme geliyor bu kadar sık görüşmek istemiyorum de. Çağırmalarına da bahane bul. Eğer aramızda olanları eşine anlatma diye uyarırsa da eşimin duymasını istemediğin bir şeyi bana söyleme de. Bana ne anlatıyorsun diyip duruyordu ben de fazla mi yalan mı anlatmışım diyordum, Başım ağrır belin ağrır sizin için özel bir gündür evde çok yemek var bozulmasın geliriz de sonra. Bahane bul yani. Sonra arkadaşlarını davet et. Beni kocakarı günlerine davet ediyordu gitmiyordum. Sadece kendi evindekine gittim o da işten kaçıyor demesin diye yine hamileydim ve hiç oturmadan çay doldurdum sürekli anlatamam yorgunluğu orada kadınların bir tanesi bile zahmet etme ben kalkayım demedi ve hepsi yaşlı değildi benim akranlarım da vardı aralarında. En son misafirler gitti bu kadar kadına katlamam sana gelirim ama beni zorlama bunlara götürmek için sıkıyorum dedim.

Bir de benim eşim de çok yaban öyle bir yere gitmeyi sevmez evden çıkmaz hiç. 5 te mesaisi biter 5i on geçe evdedir yani arkadaşları bize gelir sürekli. Oğlu da benim gibi olduğundan yabanlığımızı yadırgamıyorlardı fazla.

Kızlar Merhabaaa sağlık ocağına uğradım yarın tetanoz aşısı ve şeker yüklemesi için gidedecegim. Ebe şeker yüklemesi yaptirmakta kararlimisin dedi ne güzel kararımı vermiştim niye böyle dedi ki simdi yine acaba demeye başladım. Bu arada 2 gündür hissetmiyordum bebeğimi kalp atışını da dinledim rahatladim

Kızlar hepiniz iyisiniz umarım. Gecen perşembe belirgin hissettim kuzunun birini.hala brklemedeyim.anladigim siz belirgin hissediyorsunuz.ilk hamile leligim acele mi ediyorum ? Midem dun bugün çok feci yanmaya başladı yine. İnanın bununla mutlu oluyorum

yok cnm kanama yapmadı, sende de yapmaz inşş.
zaten plesenta 12 den beri devraldı butun ihtiyaç olan hormonları üretiyor ama doktorunun bildiği vardır cnm senı çok ii anlıyorum ben 12 ye kadar sabır sabır deyıp bekledım. gunde 3 çamasır bile değiştiryordum bazen, iğrenmiştim artık ya.
bide bırakınca içinde kalan birikintiler 10 gun gelmeye devam edicek aklında bulunsun.

Tatlım babam polis ve ben de eski işimden ötürü ordan oraya taşınmış bir insanım yıllardır. Benim için taşınıp yerleşmek bir gün. Evin temizliğini yaptır ama kendin yapma bu kışta soğukta. Ama kadın tut şirketle anlaşma çünkü kalabalık gelince güzel temizlemiyorlar.

Mutfağında bile her şeyi topla bir iki gün ya dışarda ya eşte dostta ye hamilesin ayrı tıyla uğraşma. Yatak odasını kolilediğinde yatak odası benim kıyafet dolap yatak odası eşimin kıyafeti şifonyer diye belirt yerleştirmesi çok basit oluyor hem odayı hem ne olduğunu koliye yaz. Mutfak çekmece mutfak tabak mutfak tencere gibi :))) böyle olunca taşınırken koliler odalara koyulur ve iki güne işin biter çok az yorulursun

Sağol canım yapmaz inş. O tedirgin ediyor beni, biliyorum ki aklım çıkar yerinden...
Off sorma o birikintileri, mesela banyo yaptığımı bile anlamıyorum vala, bazen pantolonum bile ıslanıyor o derece oluyor akıntısı, ama mecbur katlanıyorum işte, inş.keserde kullanmak zorunda kalmam tekrar... Sağol tekrar canım

cnm nerelerdesin sen :)
biz geçen hafta sonu erbil beyle vedalaştık. vidyoya çektim bütün ultrasonu. baya bi konuştu oğlumla kendiside, saolsun herşeyden haberdar et benı dedı. bebişle gidicem bida oraya inş..

cnm bende hissediyorum iki gündür baya belirgin durumda hemde maşallah.
şuan hissetmemiz bence şans çunku bebeği pozisyonuna bağlı hıssedıp hissetmemek , normal yani cnm bekle çok az kaldı .
bi anda noluyo diceksin :)) seyırmenın daha dokunaklısı gelecek :) ama dediğim gbi şuan daha güçsüz olduklarından bazı pozisyonlarda hissedebiliyomuşuz.

Şeker yüklemesini sağlık ocağı mı yapıyor ilke kez dıydum ya ben doktor yapacak sanıyorum. Çok iyiymiş öyle ya inşallah benİm doktor kabul eder.

hoşgelsin canım. maşallahh kuzularına. benim ikinci hamileliğim olduğu halde hala tam anlamıyla hissetmiş değilim öyle oluncada moralim bozuluyor. miden içinde aman dikkat derim gebelik reflüsü çeken biri olarak.

merhaba canım sen ebeyi falan boşver. her kafadan bir ses çıkıyor. tabii eğer hiç hamurişi tatlı vs tüketmiyorsan o ayrı tabii. bende sağlık ocağına gitsemde dinlesem diyorum daha hareketlerini tam hissetmiyorum çünkü.

Şeker yüklemesini sağlık ocağı mı yapıyor ilke kez dıydum ya ben doktor yapacak sanıyorum. Çok iyiymiş öyle ya inşallah benİm doktor kabul eder.
Yapılıyor canım sağlık ocaginda benim doktorum böyle ufak tefek şeyleri saglikocagi da halledip sonuçları bana göster diyor hep.
gayet yiyorum canım tatlı hamur işi vazgecemiyorum :) yaptırsam iyi olacak sanırım. Ben de hissetmiyorum 2 gündür korkuyodum duyunca rahatladım. Pozisyon degistiriolar sanırım her pozisyonda hissedemiyoruz

en güzelini yapıyorsun canım bende ilk hamileliğimde görümcemlerden ve kayınvaldemden çok çektim ve hiç yüz göz olmadım cevap bile vermedim dediklerine ve 4-5 aylık hamileydim görüşmemeye karar verdim sağolsun eşimde bütün yaptıklarını gördüğü için hep arkamda durdu. oğlum 1,5 yaşına gelene kadar da görüşmemeye devam ettim. doğumuma gelmediler hatta kırklıyken bir kere oğlumu ben götürdüm kendi anne babamın ısrarlarına dayanamayarak ondan sonrada bir daha gitmedim. ama eşim gitti oğlumuda götürdü. en son ramazan ayıydı geri adım atıp beni iftara davet ettiler ve öyle görüşmeye başladık. iyiki o zaman tavrımı koymuşum diyorum şimdi diken üstündeler resmen ve kötü hiçbirşey duymuyorum. ama eskiden yaptığım hataların hiçbirini yapmıyorum eli boş gitmezdim evlerini temizler misafirlerini ağırlardım, sık sık giderdim ki küçük bir ilçedeyiz. kimseye hakettiğinden fazlasını vermeyeceksin derim sürekli.

Cnm minnosu dinlemissin gozun aydin :)
Bende ptesi dinledim saglik ocaginda...
Seker yuklemesi ile ilgili yarim saat konferans verdi resmen gebe hemsiresi...
Kendide yaptırmış...
75 gr seker yukleyip saat saat bakiliyormus sekere...
Dedim ailemde seker yok...
Benimde aclik tokluk normal cikiyor hep... ilk gebeligomdede olmadi...
Buyuklerinde neslinde olabilir dedi...
Ilk gebeliginde olmamasi simdikinde olmuyacagi anlamina gelmez dedi...
Riski veya bebege bi zarari varmi dedim...
Hicbir riski zarari yok... onlem almis olursun defi yaptirmakla...
Simdi düşünüyorum bakalim hayirlisi...

bende aynıyım canım tatlı tuzludan vazgeçemiyorum yüklemeyide yaptıracağım. ben hani buda bebeğim diyemiyorum arada bir bi bölgede kasılma oluyor o kadar bakalım umutla bekliyorum.

miraçcım şeker yüklemenin değil şeker hastalığının zararı var çocuklara. aslında o 75 mg lık glikoz bir dilim baklavadan daha çok zararlı değil.

bende aynıyım canım tatlı tuzludan vazgeçemiyorum yüklemeyide yaptıracağım. ben hani buda bebeğim diyemiyorum arada bir bi bölgede kasılma oluyor o kadar bakalım umutla bekliyorum.
Daha erken senin canım 20 den sonra baslarsin. Ebe bana erken hissetmeye başlamışsin dedi o 22 den sonra hissetmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…