2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canım doktor aksini söylemedikçe tuzu kesmemelimişiz iyot ihtiyacımızın karşılanması için, az önce sağlık Ocağı'na gittim tansiyonum 10 a 6 çıktı, yani normalde düşük olduğu için tuzu da kesine iyice düşebilir, o da iyi deil dedi. Napcam bilemedim yani

Canim mecbur yaptim dikkat ederek eğilip kalktim da kimsem yok kucuk yerdeyim aileler yok
yalnız olunca öyle oluyor canım. Biz de bir iki güne ev taşıycaz. Herşeyi eşimle beraber yapıyoruz. O evin temizliğini de beraber yapıcaz. Temizlikçi tut diyorlar ama ben istemiyorum. Eşimle beraber içimize sinerek yapıcaz.
Senin de dinlenirsen bişeyin kalmaz canım yavaş yavaş kendi işlerimizi yapıcaz napalım. Aileler uzakta.

yemeklere atacağın tuz dışında tuz kullanmazsan bişey kalmaz canım. herşeyde var ki tuz.. yediğimiz ekmekte bile bissürü tuz var. Ben de çok tuzlu seviyorum ama dikkat edicem bundan sonra.

Ben biraz paketleme işine gireyim kızlar. Öğle yemeğini atlamak yok bebişleri aç bırakmıyorus Hadi görüşürüs gelirim sonram

bende 1 ay önce sağlık ocağında kontrol sırasında tansiyon yüksekliği olduğunu öğrendim
14-8 civarında çıkıyordu ordaki doktorda kendi doktorumda tuzu kes dedi
bu seferde 10-5 e düştü ama bende hiçbir belirti olmuyordu
çok riskli bir durum olduğu için zaten strese girdim
bende normal beslenmeme devam ettim sadece çok tuzlu gıdalar yiyip içmiyorum
11-6 civarındayız bir süredir
tamamen kesmek hiç doğru değil vücudun dengesi bozuluyor
ben düşük çıkınca seviniyorum napim

merhaba miniklerin anneleri
dün gece ufak bir kanamam oldu damla şeklinde çok korktum asprin+ cleaksan 0.4 kullanıyorum sabah doktora gittim şimdilik her şey yolunda ama risk hep var moralim bozuk 18+5 olduk bebişimde 253 gr 19 cm di

günaydın canım ne güzel keyifli geçmiş
sende haklısın:)
benimde kasık ağrım var bu hafta sonu gidince tahlil isteyeceğim doktordan geçen gittiğimde ilaç evrdi ama tahlil yapmadı o yüzden kullanmadım bende
hmm evet ikinci bebekte tecrübeli anne oluyorsun :)
benım ilk daha alışveriş bile yapmıyorum inanamıyorum :) ama şu kıpırtılar var ya dünyaya bedel :)
bende bir an önce birşeyler almak istiyorum ama tutuyorum kendimi:)
Ben biraz paketleme işine gireyim kızlar. Öğle yemeğini atlamak yok bebişleri aç bırakmıyorus Hadi görüşürüs gelirim sonram
Allah kolaylık versin canım dinlene dinlene yap.

canım sen tuzu kesme bence. sadece tuzlu yeme. bu arada tuzu kesmenın bir zararı yok. iyot ihtiyacını herseyden fazlasıyla karşılıyosun. sofra tuzunu tüketmeye hiç gerek yok yani.

Aslında vücut iyot ihtiyacını doğal yollar ile de karşılayabilir. Özellikle hamile ve çocukların sağlığını tehdit eden iyot yetersizliğinin iyotlu tuzla giderileceği kanısı yanlıştır. Zira guatr ve hipotiroidi gibi bazı rahatsızlıklarda hormon takviyesi şarttır. Aşağıda bir insanın günlük iyot ihtiyacı ve bu ihtiyacını karşılayabileceği besinler örneklenmiştir.
Beslenme uzmanları, yetişkinlerin günlük iyot ihtiyacını 150 mikrogram olarak belirlerken, hamile ve emziren kadınların 250 mikrograma kadar iyot tüketmeleri gerektiğini söylemektedirler.

Besinlerdeki iyot miktarı
Besin Adı Miktar İyot miktarı

inek sütü 200 ml 50-80 µg
organik inek sütü 200 ml 30-65 µg
yoğurt 150 mg 50-100 µg
yumurta 1 adet 20 µg
peynir 40 gr 15 µg
beyaz balık 100 gr 115 µg
yağlı balık 100 gr 50 µg
kabuklu deniz ürünleri 100 gr 90 µg
et 100 gr 10 µg
tavuk 100 gr 10 µg
fındık 25 gr 5 µg
ekmek 1 dilim 5 µg
sebze ve meyve 80 gr 3 µg

bende iğne kullanıyorum canım ve seni çok iyi anlıyorum. bizlerde risk hep var ne yazık ki. iğne yeticekmi yetmiycek mi diye benimde sürekli kafamda dönüyor. yarın randevum var doktorumla konuşucam bu konuyu ayrıntılı. yetip yetmediğini anlamanın bir yolu vardır herhalde.

maalesef canım her gün iğneden bıktım şimdiden ama bi yandan da seviniyorum çaresi olduğu için ama sonuçta garanti bişey değil daha önce bir düşük yaptım içim içimi yiyor bişey olacak diye

Merhaba Herkese
Kızlar bende grib oldum zencfil bal ,ıhlamur karbonatlı limonlu tuzlu suyla gagra yaptım bu sabah iyidim işe geldiğimde şimdi ağırlaşıyorum başım ağrıyor.

çok güzel olur, ben seve seve katılırım. kilo, hem bebeğimizin hem de bizim sağlığımız açısından çok önemli. nasıl yapacagiz peki, bir topic mi acacagiz?

Biz hala yokuz listede sanırım
29 yaşındayım ilk bebeğim ve kız :) isim belli değil henüz
tşkler...

gecmiş olsun canım yenı gordum yazdıklarnı

Canım ne güzel bende hissediyorum, ilk günlerde senin gibi dönüyormuş gibi değişik bişeydi, şimdide onlara pıt pıtlar eşlik etti ve 2 gübdür daha sık hissediyorum, doktorumda cuma günü gittiğimde hissetmeye baslarsın bebeğin pozisyonu uygun oldukça demişti, çook sevinmiştim

Gecmiş olsun canım, benimde bi iki gündür ağrılarım başladı, sanırım benimde tekrarladı ama bu sefer bol suyla gecirmeye calışcam, gecen sefer antibiyotik kullanmıştum çünkü...

İyi düşünmüşsün canım

Canım gecmiş olsun bidaha yaşamazsın umarım... Moralini bozma gecmiş bak işte, malesef bizde risk daha fazla, bende iğne 0.6'lık ve coraspin kullanıyorum. Kendimi yormayaya calışıyorum, sanki hamileliğimin ilk zamanları gibi halen yatıyorum, çok fazla ayakta kalmamaya calışıyorum. Sende böyle yap...
Doktorun bişey dedi mi neden olmuş olabilir? Sağlıkla atlatıcaz inşallah canım...

evet canım doğal boya olayı yalanmış bnde duymuştum ama doğuma son 1-2hafta kala çok dayanamazsan zaten bebek gelişimini tamamlamış olcak çok fazla etkilenmez cesaret edebilirsen boyatırsın :)

Gitmek istyosan git canim yaaa onlarda cok gec cagiriyolar ozluyorruz bebisleri:) hem ucretide yokmus
tekrar eşimle düşündükte canım hastaneyle evimin arası biraz var eşim boşver yollarda sefil olursun dedi oda çalışıyor haftaiçi. normalde c.tesi gunleri beraber gidiyoruz yine öyle yapcaz mecbur :)
Bakalım Cnm ilk kız dendi bu kadar nazlı erkek de olur mu gorecez inş
aynen canım arada istisnalar cıkabilir bakalım seninki neymiş :))
canım ücretsizmiş madem git bence. hasret gidermiş olursun. artık dediğin gibi 1 ay sonraya randevu veriyorlar. özlüyor insan bebişini
ertledik mecbur canım, eşim çalıştıgı için tek gitmek istemedim açıkcası
maşallahh canım

canım bende bekle diyeceğimde insan özlüyor kuzusunu
beklicem canım mecbur şartlar onu gösteriyor şimdilik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…