2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Canım hayırlısı olsun ne diyelim :) diğer kontrollerini renkli ultrasonla mı baktırmıştın öğrenebilir miyim

merhaba annişlerr bugun bebısımın hareketlerını aksama kadr hıssedemedım cok uzgundumm bekledım durdum ama aksam bı kac tekmeleyınce dunyalar benım oldu bu bekleyıs ne zor boyle yaa zaman gecsın artık

Kizlaar sabahtan bu saate kadar temizlik yaptim aksi gibi esim de butun gun yoktu yarin aksama kalabalik misafirim gelecek cook yoruldum banyoyu surttukten sonra asiri kasik agrim oldu zorladim mi acaba((( yarin da okul var pofffff hepinize iyi geceler

Gebelikte biz jinekologların en sık olarak karşılaştıkları sorulardan birisi de saç boyatmanın gebelikte bebeğe zarar verip vermeyeceği sorusudur. Bu konuda doktorlar arasındaki değişik görüş ayrılıkları mevcuttur.

Bazı hekimler saç boyatmanın gebeliğin ilk üç ayında olmaması ve daha sonra olabileceği yönünde görüş bildirirken diğer bir başka grup ise dip boya yapımının zararlı olabileceğini savunmaktadır.

Boya maddesi olarak piyasada çok sayıda ürün bulunmaktadır. Yine bazı doktorlar hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önermektedirler. Ancak bu ürünlerin içerikleri incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinden oluşmaktadır.

Klinik çalışmalara göre; gebelik süresince saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir veri yoktur.

Ayrıca saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik (zehirli) olmadığı bilinmektedir. Diğer taraftan saç boyası yapıldıktan sonra kana geçen miktar son derece düşüktür.

Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan birisi olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, "eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir" şeklinde görüş bildirmektedir.

Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını bültenlerinde duyurmuştur.

Tüm bu bilgiler ışığında gebelikte saç boyatılmasının şu ana kadar bilinen herhangi bir sakıncası bulunmamakla birlikte fetusun oluşum dönemini kapsayan ilk üç ay içinde bu işlemden kaçınma (veya en azından dip boya yaptırmama) yönünde bir tedbir alınabilir.

Gebelik kişilerin psikolojik durumlarını da yakından ilgilendiren bir süreç olduğu için biz gebelerin kendilerine bakmalarını, saçlarını diledikleri şekilde boyatıp makyajlarını gönül rahatlığı ile yapmalarını kendilerine önermekteyiz.

canım ücretsizmiş madem git bence. hasret gidermiş olursun. artık dediğin gibi 1 ay sonraya randevu veriyorlar. özlüyor insan bebişini

ayy canım benim Allah kolaylık versin. yorulduğun için olabilir. hafta içi 2 gün e-okulla uğraştım bende, karnıma kramplar girdi. aynı pozisyonda sürekli durmamak, çok fazla yormamak gerek canım.

harika...ben henüz hareketlerini hissetmiyorum..çok merak ediyorum nasıl olacak...inş oğluşunla birlikte uyuyup birlikte uyanacağınız günler de gelsin güzel annesi :))

geçmiş olsun canım dikkat et kendine bebğine allah korusun ikinizide

Canım çok geçmiş olsun.. Takip et bakalım tansiyonunu onemli bir şey yoktur cnm inşallah atlatırsın çabucak.. Çok dikkat et kendine dua edicem senin ve bebeğin için cnm..

Gecmis olsun Cnm dikkat et kendine Allahım bebisini ve seni korusun (cumlemizi)

Çok geçmiş olsun tansiyon çok önemli tuzlu yeme maden suyu içme çıkıyorsa tansiyonun dikkat et mutlaka yediklerine canım bize gaber ver sürekli. İnşallah geçicidir.

Canim col gecmis olsun,insallah tansiyonun bidaha yukselmez sinirda seyreder.kafana bisey takmamaya calis,stresten uzak dur o da etkiler tansiyonunun cikmasini.insallah Rabbim sifa versin.

canım çok geçmiş olsun. takip et tansiyonunu. sebebi neymiş peki tatlım?

@ skelebeks canım geçmiş olsun. Tansiyon hamilelikte sorun maalesef tuza dikkat et canım. Umarım atlatirsin hastaneye falan gerek kalmadan.

Canim cok gecmis olsun surekli kontrol et tansiyonunu

Hepinize çoook teşekkürler dünyanın en güzel anneleri ) çok şükür dün akşamdan beri iyiyim, tansiyonum normal seyrinde.. 10 gün takip edicem, inş yükselmez, ben normalde çok tuzlu yerim onun da etkisi olabilir, çünkü stresli hiçbişi yaşamadım ondan deildir yani.. Yrn annemlerin yanına gidicem, 2 hafta kalcam inş keyfim daha da yerine gelir. Tabi bir de gelsin kilolar

canım tuzlu yemiyoruz artık hem bebeklerimizi hemde kendimizi düşünmemiz lazım ya dimi canım iyi olmanızada çoook sevindimmmm

Çok sevgili minnak anneleri sizinle birşey paylaşmak istiyorum. Gebelik gruplarının hemen hepsinin kilo takibi ve günlük yemek takibi topicleri var. Ne dersiniz sağlıklı beslenme açısından paylaşmalı mıyız bunları? Kilo açısından kendimizi kontrol etmeliyiz. Kendimiz için ve bebeklerimiz için. Beslenme günlüğü gibi olur hem de. Fikirlerinizi merak ettim.
Minnakları yanaklardan minicik öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…