Teşekkür ederim ilginiz için. Tecrübesiz ve heyecanlı olunca bir an çok mu sık ya da çok mu esnek diye randevularım pimpiriklenmiştim.
Evet 1 haziran ile bayrak tutanlardanım sıranın

ama gene de içim rahat etti sorunca sağ olun.
Ben hastanede yaptırdım. Kontrolden sonra doktor elime liste verdi; kan ver, idrar ver, ikili test ve diğerine gün al, sonra baş ebe eğitim verecek ona git falan dedi. Ee tabii her biri farklı katlarda falan olunca, ben şaşkın ördek yavrusu gibi koşmaya başlayınca bir sonraki randevuyu sormayı akıl edemedim.

Uygulanan tahliller; Hematoloji diye bir bölüm var alt sıralarda epey öge var. İdrar diye bir kağıt var, burada da ıncığa cıncığa bakılmış epey. Biyokimya kısmı var, hormon testi var bir de koagülasyon var ki yolda görsem uzaylı diye taş atarım, o kadar bana yabancı

Ben hastanede (devlet) hepsini 5 dakikada yaptırdım. Baktım sıra yok, yapanlar da güleç suratlı hiç sağlık ocağı falan düşünmedim.
Genel eğitimde de baş ebe bir defter açıp, ayrı kayıt yapıyor. Ay ay çağıracakmış, önce genel bilgi verdi. (yemen gerekenler, yememen gerekenler, hormonal değişiklikler, cinsel hayat ve gebelik, sizin sorularınız falan filan...) Daha sonraki aylarda işte emzirme teknikleri, bebek bakımı, bebek yıkaması, birlikte egzersizler, doğuma hazırlık çalışmaları falan dedi...Özele gidip onca para verme bu eğitimlere, etimden sütümden faydalan dedi

Dedim sabah sabah ne meslek aşkı, ne istekli bir ebe bu, hay hay hocam
Ben de "gördüm". Bilmişlik yapıyor gibi olmamak için doktora "bunun duyulanı var mı?" demedim

Ama bir yandan da kalp atışını duyacağım diye gidiyorsunuz, sadece görüyorsunuz, biraz garipsemedim değil.

Ama o bile sürpriz olduğundan, ağzım açık ekrana teletabi gibi bakarken, doktora niye duymuyoruz demeyi de unuttum.

Ben bir dahakine b12 isteyeyim, yoksa kendimi de unutacağım. Ben biraz da belki aletler o kadar da teknolojik değildir diye de küşümlendim ama iyi olmuş böylesi desenize.
Tüm anne adaylarına güzel bir pazar diliyorum.