- 6 Haziran 2014
- 274
- 162
- 73
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #19.801
kızlar, karyolanın içine nasıl bir bebek yatağı almalı? siz ne almayı düşünüyorsunuz?
visko alma diyen var, yün diyen var, bir sürü şey yazıyor internette.
Selam kızlar nasılsınız?
Geçmişe şöyle bir göz attım çok şükür anneler ve bebişleri iyi.
Bizde Allaha çok şükür iyiyiz.
Gözle görünür bir sorun yok, kızım kıpır kıpır maşallah. Hatta artık hareketlerini kızım ve babası gözle görünür şekilde hissediyorlar, karnımda bir o tarafa bir tarafa gidip geliyor.
Bize hazırlıkların çocuğu tamamladık gibi.
Hatta yıkamaya da başladık, anneme 2 büyük poşet verdim (havalar soğuk zor kuruyor çamaşırlar, annemin ev merkezi sistem camlar açık oturuyorlar çok sıcak oluyor onun için annemde daha çabuk kuruyor, çoğunu aldı götürdü beyazları yıkamış, asarkende iriki ufaklı 85 parça çıktı hiç erinmeden saydım saydım daha açık renkliler var, bunlar bu kızınıda hatta başka çocuklarıda çok rahat büyütür dedi, başka bir şey almana gerek yok dedi. ) Ama ben yinede ütülerken şöyle bir eksik tespiti yaparım.
Haklısın canim, liste hazır alinmayi bekliyor şimdi bizde
Oy demek öyle bizimki de öyleydi ama şimdi yeter ki pozisyon uygun olsun hemen basıyor tekmeyi :):)
Şu rüyalar berbat yaa...
Bende hamileyim hep birileri kovaliyor bir şeyler oluyor...cidden ben hamile olmadan doğru düzgün rüya bile görmezdim şimdi aksiyon filmi çekiyorum her gece...
Allah hayirlisini versin ne diyeyim :):)
Canım bebeğe ek gıdaya geçişte meyve püreleri verildiğinde bebek meyvenin tadını çok beğendiğini sebzeleri yemek istemiyomuş. Ayrıca vereceğimiz gıdayı püre yaptığımızda bi tabaklık gıda oranı ezildiği için yarım tabağa düştüğünden çok fazla kalori almış olduğundan obezite ye ortam hazırlamış olunur bilgisini öğrendim. Sarılık olan bebeğe şekerli su verme inancı yanlış dedi doktor, anne sütü almalı bol bolki altını kirleterek sarılığı atabilsinler dedi. Hazır kavanoz sebze püreleri için üzerinde organik yazanları tercih edin dedi. Ayrıca biberon konusunda cam biberon tercih edilmeli daha sağlıklı dedi. Yeni doğan ölümlerinde yüz üstü yatırılmış ve çok kalın giydirilmiş bebeklerde risk yüksek dedi. Yalancı emziğin yeni doğan ölüm oranını azalttığını söyledi. Kolik bebekleri tutuş şeklini gösterdi. İki memeyi aynı emmeyen çocuklarda genelde bir memeye diğer memede duruş pozisyon farklılığından dolayı bu sorunun yaşandığını anlattılar. Valla aklımda kalanlar bunlar. İnşallah işine yarar seninde canım.
Geçmiş olsun dikket et kendineMerhaba anneler artik dayanamadim basimdaki ishal belasina dahiliyeciye gittim.mikrobik ishal mis.:-(
İlaç da vermek istemiyorum dedi.Pers cumaya kadar takip edicez.bitek reflor kullancaz oda tam fayda etmiyor sanki.
Gitmisken bide kendi Dr na goruneyim dedim kacgunun zoru melegimi etkiledimi diye.coksukur gayet iyiymis.511 gr olmusuz:)
Bu hafta da tetanoz asimiz ve seker yuklememiz var.Dr ma danistim seker yuklemesni yaptrmami söyledi fakat ishalin geçmeden yaptırma dedi.
canim iki gun kipir kipirdi bu 3 4 gundurde varlığını hissediyorum ama kiprasma yok arkaya dogru hareket ettigini hissediyorum. Sanirim karnima poposu donuk:) ilk bu sabah hissettim uzun aradan sonra pittt yedim bitane. Cok hostu. Telas yapma bugunler böyle normalmisssBenim azcık içimi rahatlatın kızlar yaaaa
Kızım 4 gündür kıpır kıpırken bugün tık yok, bi iki kere belli belirsiz hissettim o kadar, gece de pek düzgün uyuyamadım zaten.
İçimi bi telaş sardı ne etsem bilemedim
Normal midir? 2 kayıp yaşadığımdan olsa gerek çok telaş yaptım durup dururken...
Telaş etme canım uyuyordur ya da arkası donuktur gorursun tepişmeye başlar yakında :)Ahh canım inşallah öyledir düşünmemeye calışıyorum ama olmuyor, inşallah yine kıpır kıpır hissetemeye baslarım hemen...
cnm Allahin izniyle kurtuluosub bi sekilde her drda yapmayiversin sana msjda gondermistim zaten hangi drlarin yapabilecigini sen zor birsezeryan evet agri sizi max 1 ay benim 3.gunum agrim var tabiki ama su yasadigin stresten cok daha iyidir bebek 35+1 de kuveZde ama sadece kilo alsin diye koymuslar 2200dogdu 2500de vercekler hic bir ptoblemide yok Rabbime sukurler olsun Rabbim darda kalanların en buyuk yardimcisidirCnm merak ettim...
Kizin 35+6 dogdugunda gunu tam miydi onde miydi kuveze koydular mi?
Surekli kafamda bu donuyor...
Erken ve zor bir sezeryan... her hastane ve drun yapabilecegi bir sezeryan degilmis vs vs vs...
Normalde cok metanetliyim ama gebelik duygusalligi aglamaya basladim bugun yine... kızıyorum kendime bi yandan noluyor sana diye bi yandan yaslarim akiyor...
Selam canim :)
masallahhhhh 85 parça kiyafet naptin sen yaaama kizindan kalanlarda var çogunlukla sanirim
hahahahahah ekşın filmi demekAllah sonumuzu hayir etsin garip rüyalar görünüyormus sahidende
Bitanesin senyazdiklarin çok yararli ögrendigimiz iyi oldu
85 beyaz parçanın içinde eldivenler de var herhalde canım.
Annem kendi evinde yıkadı:)
Evet %80 i kızımdan kalmalar, yesyeni pırıl pırıl.
iyi olmus evide daha musaitmis annenin :) güle güle kirletin simdiden
ben çamasir kurutma makinasi almak istiyorum seri üretim gibi yikayip yikayip kurutmak istiyorum aninda ki isim cabuk bitsin.. hemde ilerde de kullanisli olur ozellikle kışın ortasinda :)
Merhaba anneler artik dayanamadim basimdaki ishal belasina dahiliyeciye gittim.mikrobik ishal mis.:-(
İlaç da vermek istemiyorum dedi.Pers cumaya kadar takip edicez.bitek reflor kullancaz oda tam fayda etmiyor sanki.
Gitmisken bide kendi Dr na goruneyim dedim kacgunun zoru melegimi etkiledimi diye.coksukur gayet iyiymis.511 gr olmusuz:)
Bu hafta da tetanoz asimiz ve seker yuklememiz var.Dr ma danistim seker yuklemesni yaptrmami söyledi fakat ishalin geçmeden yaptırma dedi.
Ne mutlu faydam dokunduysa canımSelam canim :)
masallahhhhh 85 parça kiyafet naptin sen yaaama kizindan kalanlarda var çogunlukla sanirim
hahahahahah ekşın filmi demekAllah sonumuzu hayir etsin garip rüyalar görünüyormus sahidende
Bitanesin senyazdiklarin çok yararli ögrendigimiz iyi oldu
Canım bebeğe ek gıdaya geçişte meyve püreleri verildiğinde bebek meyvenin tadını çok beğendiğini sebzeleri yemek istemiyomuş. Ayrıca vereceğimiz gıdayı püre yaptığımızda bi tabaklık gıda oranı ezildiği için yarım tabağa düştüğünden çok fazla kalori almış olduğundan obezite ye ortam hazırlamış olunur bilgisini öğrendim. Sarılık olan bebeğe şekerli su verme inancı yanlış dedi doktor, anne sütü almalı bol bolki altını kirleterek sarılığı atabilsinler dedi. Hazır kavanoz sebze püreleri için üzerinde organik yazanları tercih edin dedi. Ayrıca biberon konusunda cam biberon tercih edilmeli daha sağlıklı dedi. Yeni doğan ölümlerinde yüz üstü yatırılmış ve çok kalın giydirilmiş bebeklerde risk yüksek dedi. Yalancı emziğin yeni doğan ölüm oranını azalttığını söyledi. Kolik bebekleri tutuş şeklini gösterdi. İki memeyi aynı emmeyen çocuklarda genelde bir memeye diğer memede duruş pozisyon farklılığından dolayı bu sorunun yaşandığını anlattılar. Valla aklımda kalanlar bunlar. İnşallah işine yarar seninde canım.
benim kayınvalidem yünden yaptı yatak, yorgan, yastık çok şekerler :) bende galatasaray nevresim aldım taç dan :)
cnm aynı anda peynir süt- tahin pekmez birlikte tüketirsen bir faydası yok..peynir ve süt pekmezdeki demiri yok ediyor çünkü..ikisinin arasında en az yarım saat bırakmaya çalış..pekmez yiyip c vitamini alırsan demir alımını artırmış olursun..Her sabah tahin pekmez yumurta peynir sut hepsini tuketiyorum ama anlamadm gtti :/
valla cnm hayatım boyunca visko yatakta ettiğim rahatı hiçbir yatakta edemedim..eşimle evlendikten sonra aldığımız yatak rahat ortopedik olmaısna rağmen, visko yatağın yerini hiçbir şey tutmuyor..ama çocuk için ne iyidir onu doktorla bir konuşmak lazım...visko tamamen vücut şeklini aldığı için normal insanlara bile önerilmiyor tabi ki tercih meselesi ama visko almayı aklımdan bile geçirmedim hiç ortopedik değilmiş gibi geliyor bana
Cok onemli bilgi verdigin icin tesekkur ederim :))cnm aynı anda peynir süt- tahin pekmez birlikte tüketirsen bir faydası yok..peynir ve süt pekmezdeki demiri yok ediyor çünkü..ikisinin arasında en az yarım saat bırakmaya çalış..pekmez yiyip c vitamini alırsan demir alımını artırmış olursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?