2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Bebegin 40ını cikarmakla ilgili neler yaptiniz kizlar ya da yapicaksiniz? Kaynanam bebegi yikiycagin suya altin koy igne koy makarna suzgeciyle suzuo kafasindan oyle dok gibi seyler diyip duruyo. Annem de ne gerek var oyle seylere oku bi guzel yikarken yeter gerisi batil inanc diyo. Bi de kirk ucurmak varmis yok efendim bebegimin babanesine gidicekmisiz de sogan alcakmisim onu yiycekmisim off. Normalde hic gitmek istemiyorum bilen biliyo sebebini, bi de ilk gun zaten ordaydik zirt pirt sart mi yaa of bunlarla ilgili dusunceniz nedir kizlar?
canım ben evimde olcam nasipse 40 ında, kendi başıma Kur'an okurum bebeme, bide banyo yaptırırım, okadar :)

canım ben evimde olcam nasipse 40 ında, kendi başıma Kur'an okurum bebeme, bide banyo yaptırırım, okadar :)
Oooh en guzeli ya. Bundan iyisi mi var. Rabbimin vermedigini igne sogan mi vericek tobe tobe.. Zaten tav oluyorun o tarafa bi de boyle kendi fikirlerini dikte ettirmeye calismiyolar mi iyice kuruluyorum.. Neymis efendim gazini cikarirken sivazlicakmisim sadece pat pat vurulmazmis el kadar bebeye.. Ayrica su vericekmisim cocuga. Doktor vermeyin dedi vermiyorum ben diyorum, doktor ondan iyi mi bilirmis. Yengesi boyle diyo esimin. Ulen bu bebegin anasi benim ben bu bebegi yapmayi biliyosam bakmayi da bilirim heralde dimi!!! Size bisey soran oldu mu sanki.. Ayrica 40 gun yalnizdim ben babalar gibi baktim cocuuuuma siz mi vardiniz.. Ayyyy lanet ya.. Hic he tamam deyip gecmiyorum. Kendi bildigimi yapicagimi soyluyorum valla. Umrumda degil onlarin gonlunu edemem bu saatten sonra. Soguttular kendilerinden beni..

Kızlaaar bebeğim uyuyamıyor kakasını yapamadığından sürekli sıkıntıda ıkınıp kendini uyandırıyor uykudundan bir buçuk gün oldu daha erken endişelenmek için biliyorum ama ağlıyor uyumuyor var mı bi çare? Rezene mi içirsem kimyonlu çaylardan bahsetmişsiniz onu mu denesem? Bu arada bayramınızı da kutluyorum sizi ve güzel bebeklerinizi öpüyorum..

Bebegin 40ını cikarmakla ilgili neler yaptiniz kizlar ya da yapicaksiniz? Kaynanam bebegi yikiycagin suya altin koy igne koy makarna suzgeciyle suzuo kafasindan oyle dok gibi seyler diyip duruyo. Annem de ne gerek var oyle seylere oku bi guzel yikarken yeter gerisi batil inanc diyo. Bi de kirk ucurmak varmis yok efendim bebegimin babanesine gidicekmisiz de sogan alcakmisim onu yiycekmisim off. Normalde hic gitmek istemiyorum bilen biliyo sebebini, bi de ilk gun zaten ordaydik zirt pirt sart mi yaa of bunlarla ilgili dusunceniz nedir kizlar?
Biz 20 40 yaptık banyo yaptırdık.eşim çok.kızar böyle şeylere bende inanmam ama ben kayınvalidemde hevesini alsın diye hiç karışmadım.altın attılar suya durulama.son suyuna tuz eklendi.40 a kadar da kırk.yasin okuduk çarşamba 40ımız o günde yıkarım duamızı ederiz o.kadar.
Yarı 40 yaptık zaten gezmelerimizi kimi yumurta kimi şeker kimi pamuk filan verdi.
Sürekli geziyoruz zaten.

Hanimlar merhabalar;

Bizim dün kirkimiz çikti çok sükür :)
Biz babasiyla yikadik abdest aldirdik kizimiza.
Söyleki, normal banyosuna su doldurup kizimizi içine koyduk ve ayri bir kovada bulunan suyla abdest aldirdik döke döke. Ve normal banyosunu yaptirdiktan sonra o kovadaki sudan tekrar döküp çikardik. Bol bol okuduk birde yikama boyunca.
Sonrasinda bende dusa girdim abdestimi aldim ve kovada kalan suyu en son döküp çiktim..
Ha birde hem kizima hem kendime temiz kiyafet giydirdim ne varsa degistim..

Ne kevgir ne 40 tane taş ne nazar boncugu hic bisey yapmadik, inanmiyorum ben onlara.. önemli olan dua sonuçta, Allah niyetimizi biliyor, hayirli kirklar olsun herkese :)

40 uçurma eski bir gelenek ama hurafedir canim okadar da abartmamak lazım yani gitmeye gelmeye yemeye içmeye mecbur değilsin zevk için yapmak istediklerini yap ben altın biraz tuz biraz şeker attim yani bunlardan bişey umdugumdan değil 40 tanede İhlas okudum suyuna onunla yıkadim gezmeye cikamadik şansimiza bayrama denk gelince kimse kalmadı gidecegimiz. ..

Kızlaaar bebeğim uyuyamıyor kakasını yapamadığından sürekli sıkıntıda ıkınıp kendini uyandırıyor uykudundan bir buçuk gün oldu daha erken endişelenmek için biliyorum ama ağlıyor uyumuyor var mı bi çare? Rezene mi içirsem kimyonlu çaylardan bahsetmişsiniz onu mu denesem? Bu arada bayramınızı da kutluyorum sizi ve güzel bebeklerinizi öpüyorum..
Canim benimki de dun hic yapmadi, hic ama dusun catir catir 4-5 defa dolduran bebek hic yapmadi bi damla bile yoktu, aksam rezene icirdim 2-3 kasik sabah yapmisti bide uyandi hala ikinmaya devam etti gaz da cikardi bol bol gece de rahati ki doldurdu bezini. Rezenenin boyle bi etkisi varmis internetten okudum.

Güzelim o gazından ikiniyordur kendin kimyon yut bebeğinede zeytin yağı içir karnını ovala ayaklarini karnina hafiften bastır karnına sıcak su koy ben arada ayaklarinin altına viks sürüp çorap giydiriyoruum ama nekadar dogrudur bilmem ...sizinde sorun gazdir bence 3 gün 5 gün kaka yapmaması normaldir diyorlar ...birde arkadasin cocuguna kayısı suyu 1 2 kaşık içirmesini önermiş doktoru

Oooh en guzeli ya. Bundan iyisi mi var. Rabbimin vermedigini igne sogan mi vericek tobe tobe.. Zaten tav oluyorun o tarafa bi de boyle kendi fikirlerini dikte ettirmeye calismiyolar mi iyice kuruluyorum.. Neymis efendim gazini cikarirken sivazlicakmisim sadece pat pat vurulmazmis el kadar bebeye.. Ayrica su vericekmisim cocuga. Doktor vermeyin dedi vermiyorum ben diyorum, doktor ondan iyi mi bilirmis. Yengesi boyle diyo esimin. Ulen bu bebegin anasi benim ben bu bebegi yapmayi biliyosam bakmayi da bilirim heralde dimi!!! Size bisey soran oldu mu sanki.. Ayrica 40 gun yalnizdim ben babalar gibi baktim cocuuuuma siz mi vardiniz.. Ayyyy lanet ya.. Hic he tamam deyip gecmiyorum. Kendi bildigimi yapicagimi soyluyorum valla. Umrumda degil onlarin gonlunu edemem bu saatten sonra. Soguttular kendilerinden beni..
süpersin canım :) herşeye he desen daha fazlasını isterler, bikaç şeye itiraz edince nasılsa dinlemiyo dinlemiyo die karışmamaya başlarlar ama burda önemli olan eşinin de senin tarafını tutması ;)

süpersin canım :) herşeye he desen daha fazlasını isterler, bikaç şeye itiraz edince nasılsa dinlemiyo dinlemiyo die karışmamaya başlarlar ama burda önemli olan eşinin de senin tarafını tutması :KK66:
Tutmaz ki. Yani biriyl hakli olup tartissam tamam, ama boyle seylerde her dediklerine he de gonulleri olsun modunda o... O yuzden sulalesinden nefret ediyorum ya biraz da..

Kızla dün çok kötü bise oldu esimle yemege gittik aksam kalktık arabaya doğru gidiyoduk anakucağını esim taşıyodu birden döndü anakucağı oģlum yüzüstü yere düştü burnu şisti morardı acile kostuk hemen kafa burun filmi cekildi çok sükür biseyi yok sadece burnu morardı ve nefes alamadı hastaneye gidene kadar benimde ömrümden ömür gitti ağlamaktan bi hal oldum öyle görünce kriz gecirdim resmen 1 saat hastane kaldık sonra eve geldik sabaha kadar başını bekledik hiç unutmam o anları canımdan can gitti resmen Allahım bütüm bebekleri korusun sizlerde dikkat edin kızlar sağlam anakucağı birden döndü o kadar dikkat ediyoduk sürekli kontrol ediyoduk ama olacağı varmış bunada sukur biseyi yok agrısı var belliki ıhh ıhh diye inliyor yavrum içim parçalanıyo

Kızla dün çok kötü bise oldu esimle yemege gittik aksam kalktık arabaya doğru gidiyoduk anakucağını esim taşıyodu birden döndü anakucağı oģlum yüzüstü yere düştü burnu şisti morardı acile kostuk hemen kafa burun filmi cekildi çok sükür biseyi yok sadece burnu morardı ve nefes alamadı hastaneye gidene kadar benimde ömrümden ömür gitti ağlamaktan bi hal oldum öyle görünce kriz gecirdim resmen 1 saat hastane kaldık sonra eve geldik sabaha kadar başını bekledik hiç unutmam o anları canımdan can gitti resmen Allahım bütüm bebekleri korusun sizlerde dikkat edin kızlar sağlam anakucağı birden döndü o kadar dikkat ediyoduk sürekli kontrol ediyoduk ama olacağı varmış bunada sukur biseyi yok agrısı var belliki ıhh ıhh diye inliyor yavrum içim parçalanıyo
Çok geçmiş olsun canım, Çok korkuyorum bende ana kucağından gözümün önünde düşmüştü bir aylık bir bebek. Şükür bişesi yokmuş oğlunun üzme kendini annesi. Bakma küçük olduklarına koç onlar koç,bende dün banyo yaparken banyo tasını çarptım kafasına panikten,ama ağlamadı bile teyzesi.

Tutmaz ki. Yani biriyl hakli olup tartissam tamam, ama boyle seylerde her dediklerine he de gonulleri olsun modunda o... O yuzden sulalesinden nefret ediyorum ya biraz da..

Sanki benim hayatimi anlatiyosun cok benziyor yasadiklarin bana.. Depresyondayim artik..

Ooff ne diyosun sen yaa..Aklim cikti okurken sen neler yasadin kimbilir... Yavrum benim yaaa kucucuk bunusunumu morarmis kuzumun. Allah korusun cnm cumlemizin bebeklerini...

Çok.geçmiş olsun allahım şifa versin.aprısı sızısı hemen geçer.inşallah

Rabbim koruyor Masumları okurken bile içim pır pır etti valla senin halini düşünemiyorum bile 2 saat önce bizimkinin de sancı krizi tuttu ona müzik açıcam derken koca telefon yavrumun kafasına düş nasıl ağladı ben onda bile korku ve panik yaşadım ...gelmiş geçmiş artık Allah bi daha göstermesi n canim kuzuyada acil şifalar dilerim ...

Ayy canım okurken bile içim bi hoş oldu :/ çoookgeçmiş olsun Rabbim acısını dindirsin kuzumuzun. Sen de nası üzülmüşsündür canım benim ama şükür atlatmışsınız, artık üzülme ki sütün azalmasın

Canim cok gecmis olsun allah korumus annesi melek o melek agrisida tez zamanda gecsin insallah

Güzelim o gazından ikiniyordur kendin kimyon yut bebeğinede zeytin yağı içir karnını ovala ayaklarini karnina hafiften bastır karnına sıcak su koy ben arada ayaklarinin altına viks sürüp çorap giydiriyoruum ama nekadar dogrudur bilmem ...sizinde sorun gazdir bence 3 gün 5 gün kaka yapmaması normaldir diyorlar ...birde arkadasin cocuguna kayısı suyu 1 2 kaşık içirmesini önermiş doktoru
Kizlar bu gaz hepimizin ortak sorunu kuzularimiz ikina ikina bir hal oluyo bizimde gece gunduz birbirine girdi esim hortlak gibisin diyo ben bugun bebek cayi verdim sanki biraz rahatladi birde elma yagi oluyomus aktarda karnina masaj yapiliyomus onu alip deniycem

Kizlar bu gaz hepimizin ortak sorunu kuzularimiz ikina ikina bir hal oluyo bizimde gece gunduz birbirine girdi esim hortlak gibisin diyo ben bugun bebek cayi verdim sanki biraz rahatladi birde elma yagi oluyomus aktarda karnina masaj yapiliyomus onu alip deniycem
canım ben acı elma yağını kullanıyorum, ayaklarının altına masaj yapıyorum, fayda ediyo galiba

Offf canım yaaa kıyamamm.:KK42:en korktuğum şeydir.hepte aklımdan geçer ya düşürürsek bişey olursa naparım diye.şükürki bişey olmamış kuzucuğuna.yaa işte sen aslında doktor raporu alıp o puset markasını mahkemeye bile versen yeridir.nasıl bukadar önemli bir taşıma eşyasını ters dönecek kadar adi yaparlar.nasıl gözden kaçar.bebek eşyası bu ya şakasımı olur.aldığın yere götürüp at kafalarına.sinirlerim zıpladı yine.çok geçmiş olsun canım allahkorumuş.yüzeysel yaralarda geçer kısa zamanda hiç üzme kendini.acısı diner inşallah en kısa zamanda :(

Back
X