• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kizlar sagolun denemediklerimi denicem. Ama suan sinirden agliyorum. Catliyor cocuk yaa .. Baska bi problem olabilir mi yoksa kolik bebek denilen sey bumu??? Kendimi camdan aticam yaa cocuga bagiriyorum ne bicim insanim ben delirdim bittim hic bir sekilde susmuyor. Yorulunca inleyerek yatiyor. Bi yerinde sorun mu var kolik bebek nasil aglar bilmiyorumki. Bu eti kopariliyormus gibi yada kizgin yag dokulmus gibi bagiriyo
Kolik bildiğim kadarıyla aynı saatte 2 3 saat aglayanlara deniyo ...Bebeğin bir derdi olmasa o kadar ağlamaz canım benimde bebeğim huzursuzdu sebebi yüzünde başlayan egzamaymiş kasiniyormuş yaniyormuş yavrum kremler fayda edince rahatladı çocuk en azından aglamıyor sürekli ..Dr birde gaz şurubu verdi oda fayda etti sanırım ...sende bi Dr gitsen iyi olur sebepsiz o kadar ağlamaz sabi ..o küçücük bedenin sana ihtiyacı var canım senden başka kimsesi yok yavrunun. . güçlü ol geçecek bu günler...ama ağlamak iyidir rahatlatır insanı bende çok ağladım rahatladım ..

27 gunluk .. Rezene veriyimmi sence.. Ilac manyagi oldu cocuk.

Bir turlu sakinlesemiyoruz ben gerildikce o daha cok basiyor cigligi. Kaynanamla annem var ama ikiside elimden bebegimi gelip alinca daha cok geriliyorum ben hemen akil vermeler imalar bitbitlar .. Poffff
ya o karışmalar insanı daha da krize sokuyorum. başta 4 gün annem bendeydi. çocuk bubgazdan ağlıyor. odama gittim uğraşıyorum gelmiş izliyor. kovaladım resmen. geriyor çünkü insanı müdahale. sen az ver birine sakince pışpışlasın sen duş al kendini sakinleştir öyle al.
pış pış ve şşşiş sesine sakinleşiyor.
bende bir program var ondaki air sesi hemen sesini kısıyor white noise baby programın adı. kulağına yaklaştır ağlamasından sesini duymaz. duyunca sakinleşir genelde.
en önemlisi sakin ol. karnınıda saat yönünde ov. gaz varsa toplanma vardır. yakında doğum olan hastane varsa götür yenidoğan bölümünde hemşireler susturmayı biliyor. ilk gece alıp onlar gazını çıkarıp getirdi.
sırtına da çok yavaş vurmuyorum ben de. hemşire pat pat vuruyordu. aileler bir şey oşur diye korktuğundan çok yavaş vuruyor gaz çıkmıyor demişti.
sırtın üstü, ortası ve bezin bittiği yer de gaz için. birinde çıkmazsa diğerini deniyorum.
en önemlisi kendin sakinleş resöen direk çocuğu etkiliyor.
katılmasın da ağlamaktan normal az ağlamasına gerilme.

Pisik yok 27 sini bekliyordum iste kontrolu ve asisi var diye ama. Kolik aglamasiysa yollicaklar bisey yapmadan
sen götür gene. ben acili aramıştım dr la görüşmek istiyorum de şu kdr lıl bebeğim için. telefonda sor dr senle konuşup yönlendiriyor. 112 yi ara danış.
bana çocuk ufak diye ihmal etme mutlaka dr a en kısa zamanda göster dedi.

27 gunluk .. Rezene veriyimmi sence.. Ilac manyagi oldu cocuk.

Bir turlu sakinlesemiyoruz ben gerildikce o daha cok basiyor cigligi. Kaynanamla annem var ama ikiside elimden bebegimi gelip alinca daha cok geriliyorum ben hemen akil vermeler imalar bitbitlar .. Poffff
Gecmis olsun insallah duzelmistir bebis.
bir de kiyafetlerini degistirmeyi deneseniz, bir sey batiyordur belki.

Ay kızlar kafayı yicem ya sağ gögsümde süt iyice azaldı emmek istemiyo zorla veriyorum çatlama derecesine geliyo ağlamaktan sol tarafı veriyorum anında susuyo emiyo tekrar sağ tarafı veriyorum kendini yırtıyo doymuyo mama veriyorum napıcam ben ya emmedikce süt de bitecek :KK43:
Bende ayni durumdayim ama benim cok gelen gogsumden emmek istemiyo verdigimde katilip kaliyo az gelenden emmek istiyo bende care olarak uykusunda veriyorum istemedigi gogsumu o zaman bosaltiyo rahatliyorum yoksa hep ustume akiyo. Bide uykusunda dene istersen

Kizlar sagolun denemediklerimi denicem. Ama suan sinirden agliyorum. Catliyor cocuk yaa .. Baska bi problem olabilir mi yoksa kolik bebek denilen sey bumu??? Kendimi camdan aticam yaa cocuga bagiriyorum ne bicim insanim ben delirdim bittim hic bir sekilde susmuyor. Yorulunca inleyerek yatiyor. Bi yerinde sorun mu var kolik bebek nasil aglar bilmiyorumki. Bu eti kopariliyormus gibi yada kizgin yag dokulmus gibi bagiriyo
Arladasim sakin ol bebeginin tek caresi sensin benim oglumu susturamadigimizda en iyi cozumu banyo da bulduk havalar sicak hasta falan olmaz kriz saatleri basladiginda acken yika bi guzel sonra emzir emerken uyur kalir zatenhem duzenli uykusu olusur sende dinlenirsun

her yediğini olmasada grnelde yemekten sonra gaz çıkarırken ya peynir gibi ya da normşa süt gb geri çıkarıyor. bugğn 41 günlük sanki azaldı.
bir dr dikkat ediyorum sözde. genelde kafa mide belden yukarıda emziriyorum. yatarken yastık koyuyorum altına brlden aşağısı ytakta belden yukarısı eğimli yatırıyorum vs. ama gene de çıkartıyor. çok emince aynı süt gibi çıkartıyor.
Gazini tamamen emdikten sonra degil de 5 dk da bir cikarmayi deneyebilirsiniz.hem midesi bir anda dolmamis olur.dinlene dinlene iced.

Kizlar buarada ne cok bez gidiyor :KK57: ilk bi paket molfix ,bi paket prima aldim 50 li bitti. sonra 80li.prima daha. Simdide bi paket huggies 50li. Hepsinden denemek istedim. Bide hastanede 50li prima werdiler oda bitti sizdede boyle mi annem sen cok harciyosun diyoo_O
Ilk bir ay biz de cook tukettik.altini degistirip yeni bez taktigim anda bi daha yapiyordu. Sonra geceleri altini degistirmedim.sadece emzirip tekrar uyuttum.simdi gece kaka yapmiyor.sabah gunesiyle cikariyor ne versa:)bir de ilk zamanlar emzirmeden once degistiriyordum altini.emzirirken tekrar yapiyordu.simdi akillandim.emzirmeden once biraz Karin masaji yapiyorum.emzirdikten sonra eger memede uyumazsa degistiriyorum.ve de her seferinde zeytinyagi suruyorum popisine:)

canim yediklerine dikkat ediyorsundur ama yine de hatirlatayim.bazi bebeklerin sindirim sistemi cok hassas olur.ben bir sure sadece corba ve haslama tarzi yemekler yemistim.aci, baharatli, eksi ve agir yemekler den uzak durmani, sulu ve gas yapmayanyiyecekler Yemeni tavsiye ederim

Hanimlar ben oglumun gazini cikaramiyordum emdikten sonra.meger sirtini degil de kiyafetlerini ovaliyormusum:) bi de sanki artik daha kolay gaz cikariyor

maşallah ne gzl. bu göbek nasıl kendini toparlayacak ya :KK43:
60 la hamile kaldım 85 le doğuma girdim. bebek 41 günlük 70 kg yum. bayramdan beri adam evde bayağı hazır yemek tıkındığım için olsa gerek kg vermedim bu hafta :KK43:
kg verilir ama toparlanma nasıl olacak tecrübeli olanlar aktarsın. sanki kilo tamamen gidecek ama göbek sarkacak gibi geliyor
Canim benim de gobek kısmı hala yumuşak ... Bazı yerlerde kiloyu verdikten 6 ay sonra toparlanir göbek kısmı diye okudum ama egzersiz de şart diye düşünüyorum.. düşününce 9 ay boyunca esnedi hemen toparlanması mucize olurdu..

Benim bu 6. Bitiyo digerini 2 mi alsam. Bebegin kac kilo canim 2. Ayiniza az kalmis
Gider kilo tatlim..azcik yürüyüşlere de başladık mi kalmayacak bir şey inşaAllah :)

5 kiloyu geçti diye tahmin ediyoruz canim.. aylık kontrolde iyice öğrenecegiz.. ama 2 numarada yukarılara doğru çişi geçince 2 kere ve zor kapatınca bezi 3 e geçiş yaptım... Daha rahat şimdi.. :)

mrb arkadadaşlar..bizim gibi her emdiğini kusan var mı acaba
yarın dr.a gidecez belki reflü den olabilir..
bn de de reflü var hamilelikteki hala devam ediyor şuan ilaç kullanıyorum...
iştahsızlık yüzünden hem kilo kaybettim hemde sütüm azalmaya başladı..
vitamin ilacı kullanacam artık..sizler kullanıyor musunuz?

Benim ablamın bebeğinde var 3 aylık oldu şimdi her içtiğini kusuyodu taaki emzirdikten sonra bi 10 dakika dik tutup gazını çıkartana kadar şimdi baya azaldı yatırınca yine kusuyo ama bir de kilosu yerinde maşallah kendine faydalı olan tarafı alır posasını kusar diyor annem bence de öyle üzülme :)

Benimki pek yatmiyo canim pusette falanda durmuyo ewim amerikan mutfak kolaulogmda war ama cay alirken bike kosuyorum. Bugun 33. Gunumuzz teyzesii :)

Benimki de pusette durmuyor ama kanepenin üzerine kendi küçük battaniyesini seriyorum karnıyla ayaklarıyla birazcık oynayınca bi süre kendi kendine duruyor.. Bir de baby radyo diye bir aplikasyon var onu açıyorum :) bir dene istersen :)

Ilk bir ay biz de cook tukettik.altini degistirip yeni bez taktigim anda bi daha yapiyordu. Sonra geceleri altini degistirmedim.sadece emzirip tekrar uyuttum.simdi gece kaka yapmiyor.sabah gunesiyle cikariyor ne versa:)bir de ilk zamanlar emzirmeden once degistiriyordum altini.emzirirken tekrar yapiyordu.simdi akillandim.emzirmeden once biraz Karin masaji yapiyorum.emzirdikten sonra eger memede uyumazsa degistiriyorum.ve de her seferinde zeytinyagi suruyorum popisine:)
Annemde oyle yap diyoda ah dese esim alt degistir diyo:KK34:

Benimki de pusette durmuyor ama kanepenin üzerine kendi küçük battaniyesini seriyorum karnıyla ayaklarıyla birazcık oynayınca bi süre kendi kendine duruyor.. Bir de baby radyo diye bir aplikasyon var onu açıyorum :) bir dene istersen :)
Ayy aynii yatagina koyuncada uyaniyo kamepenin ustunde pis pis yapiyorum biraz duruyo. Bi onuda deniyimm sagol cnm :)

Back
X