2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Günaydın arkadaşlar öncelikle cumanız mübarek olsun
inşallah bebeklerimiz kendimiz ve herkes için ettiğimiz tüm hayırlı güzel dilekler kabul olur

sonra....
biraz geçmiş sayfaları da okudum. bi arkadaş demiş bebeğimi şu cinsiyet diye düşünüyordum.
düşündüğüm gibi olmayınca buruldum.
olabilir ne var ki bunda biçok kişi verip veriştirmiş.
ben de kızım olmasını çok istiyordum ilk bebek için.
hayırlısı böyleymiş erkek olacak.
tabiki ilk duası her annenin sağlıklı olması. aksini düşünmek saçma değil mi?
kim der illa istediğim cinsiyet olsun nolursa olsun diye!!!!

sonuçta içinden geçeni yazıvermiş arkadaş.eleştirilecek bu kadar üstüne gidilecek bişey görmüyorum ben.
bu kadar eleştirel yaklaşımlarımız belki hormonlarımızın pik yapmış durumda olması ama şunu unutmayalım forumda herkes hamile herkes çok hassas.
eleştireyim derken ne kadar kırıcı olduğumuzun farkına varamıyoruz bazen diye düşünüyorum.

ben empati yaptım.bana bu kadar söz yazılsa çok kırılırdım.
herkes düşüncesini yazmakta özgür sonuçta.
birileri fikirlerine katılmıyor diye ifade etmekten çekinecek duruma gelirsek o zaman paylaşımın anlamı yok.
şöyle şöyle düşünenler böyle böyle düşünenler diye gruplar kuralım.

yada en güzeli kantarın topuzunu kaçırmadan iyi şeyler telkin ederek birbirimize destek olalım.
sen nası düşünüyorsun demek yerine.bi dahaki de istediğin gibi olsun Allah gönlüne göre versin demek daha güzel bana göre.

biz de eşimle diyoruz kızı bulana kadar yaparız diye gülüşüyoruz. erkek evlat olunca sevmeyecek miyiz yani? yooo canımız o bizim tabiki çok seveceğiz. ama kız çocuklarına hayranım. sağlıklı sıhhatli bir de kızım olsun isterim nasip olursa. çocuğu olmayan yada zorluklarla olanlara haksızlık gibi bişey olamaz. ben de ilk bebeğimi kaybettim. ama alakasız konular gerçekten.
sonra insanların inançlarını şükür edip etmeyişlerini sorgulamak da hiçbirimize düşmez. bunlar hassas konulardır. her kul ile Allah arasında. kaldı ki zaten herkes inanmak mecburiyetinde de değil.
daha geniş perspektiflerle bakmayı denemeliyiz dünyaya. ayrıştırmak yerine ortak noktalarda birleşmek herkesi mutlu eder çünkü.

gereksiz polemiklere girmektense birbirimizi yatıştıracak faydalı olacak konuşmalarda bulunmak daha verimli hamileleik geçirmemize yardımcı olacaktır. mesajımı üstüne alınıp polemiğe devam etmek gayesinde olan arkadaşlar olursa muhatap alıp cevap vermeyeceğimi şimdiden yazayım

hepinizi seviyorum. inşallah sağlıkla kavuşalım bebişlerimize

tamam canım araştırıyorum karar verirsem bildiririm muhakkak

canim ben nub tan pek anlamiyorumda yorumlar misin rica etsem?
Eki Görüntüle 1535239

Benimde kizmis kizlar herkes oglan diyodu numa gore bile ama kizmis hala alisamadik esimle

kızlar nub vs de hikaye
tutmuyor onlarda
benim nub'a göre de kızdı.
yok çin ve rus takvimine göre de.
hatta hep ekşi yiyiyordum.. ona da kız mı diyorlardı
göbeğim yayvan gibi kız mı diyorlardı
böyle safsatalardan bize de kız sempatik geldiği için o kadar kıza odaklamışız ki eşimle doktor bebeğiniz erkek bu da pipisi deyince ben kısa süreli şok yaşadım

ama her duamda da Allahım hayırlı ise kız ver değilse verme derdim mesela. bize ne hayırlı ise onu ver derdim.
çok şükür oğlumun tüm organları yerinde. omuriliği oluşmuş.
elleri ve ayakları kıpır kıpır. içime bir can bahşedilmiş. Allah ne büyük diyorum.
mesela plesanta rahime çok yakın korkma kanaman olabilir dedi. ama evhamlandım. nasıl korkmayayım ya kaybedersem düşüncesi geçti ama Allahıma bin şükür 3 gündür içimde pıt pıt evladım.ilk gebeliğim .insan ister istemez kaptırıyor kendini ama kesinleşene dek hiçbirşeye kapılmayın bence

Bu arada herkese günaydın
hayırlı cumalar
Rabbim dualarımızı kabul etsin.kasıklarım ve kuyruk sokumum çok ağrıyor sürekli oturmaktan sanırım. dün 10 dek çalıştım.
artık bugün kafa gidik bende.
inşallah pletansa yukarıya çıkar. dua ederseniz benim için de böyle eder misiniz

bulursanız bana da atın elektrikli sallanan beşiktir anakucağıdır bende direkt öyle düşündüm..

bana da elektrikli çok mantıklı geliyor . elde on saat sallayacağımıza zaten uykusuz günler bizi bekler.
ben olmadı tutumluanne sitesinden temiz 2.el bakacağım bu tarz şeylere.

Şunu anlamakta güçlük çekiyorum. .nicin içimizden birinin cinsiyet yada belirti yada vs hemen her tecrubeli hanımın bildiği bişey hakkında yorumlarimiz "sacmalik" ,"uydurma " vs kırıcı ve aptal yerine koyan sözcüklerle yapılıyor? ?? Ortada bir suçlama yok size yapılan bir hakaret yok kimseye birebir söylenen birsey yok neden karsinizdakinin aklını ,yorumunu, fikileriki, inandığı veya çok güvendiği ya da çok yakınındaki en az bir tecrubeli annenin biz adaylara yaptığı alışılagelmiş ve genelleme haline gelmiş olan hoş cinsiyet veya belirti ile ilgili tahminleri bukadar önemsiz ve hatta küçümsyen kelimelerle karşılıyoruz? lütfen biraz daha "az" asagilayan elestiriler yapalım. ..

Ben de seni seviyorum. Okudukça içim açıldı. İyiki burdasın :)

gunyadın neler olmus neler forumda hepsını kacırdım ıslerın yogunlugundan gerı donup okuyamıyorumda...
Ama bır bırımızı kırmayalım zaten dısarıda br cok tanıdıklar tarafından uzuluyoruz bırede burada hıc tanımadıklarımızla neden anlasmayalım kı :/

arkadaşım ocakta doğum yaptı çocukta kolik var sallanan beşiği geç keşfetmiş keşke başında alsaydım diye sızlandı geçenlerde..

Bende kesin bagisikligim vardır diyodum. Bir sürü kedi besledim ve kaç kez tırnaklandim nasıl olmaz. Artık dikkatli olucak canım. Dışarda yemek yemek yok

Kızlar bır sorunda benden gelsın

zayıf bır ınsanım uzun boyluyum ... HEr goren hanı bebek dıyo ya daha 3 aylık ne beklıolar sankı kılo almaktanmı korkuyorsun yok ye bılmem ne sınr olmaya basladım ya

Bana da sen emin misin hamile olduğuna diyenler oluyor..Ultrasonu göster de inanalım diyen de..özellikle hamileliğinden çok kilo alan arkadaşlarım şok içerisinde ama benim hiçbir kıyafetim olmuyor aslında

Arkadaşlar ikili test sonucum anlayan biri cevaplarsa çok sevinirim. Çok merak ediyorum. İnşallah iyidir

Müzik dinleyecek halim olmuyor ki eşim gececi bu hafta tv karşısında koltukta uyuyorum az buçuk tedirgin oluyorum o yokken on yıl yalnız nasıl yaşamışım diyorum evlenince resetlendi oncem sanırım
Aynısı bende de var. Yıllarca yalnız yaşadım şimdi akşam tek yatmak baya zorlar beni. Hafta olmuş 16 yaa bizim bebelere daha bişey olmaz Allahın izniyle

Telefonda muayne et diyen olmuş sanki uyuzmuş doktor bence değiştirmelisin ben bir şey oldumu arayıp soruyorum gayet ilgili anlatıyor korkulcak bir şey yok gelme vs. diyor yani yapacağı oydu normal bir şey gelme ya da olmaması lazım gel bir bakalım diyecek alt üstü. Ama bu sekreterlerde fena oluyor bende rubella igg pozitif dedim kıza ne dediyse doktora hemen tekrarlatsın demiş sonra tekrarlattım aynı cıktı ve normali oymuş direkt doktorla muhattap olmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…