- 30 Nisan 2007
- 219
- 345
- 303
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #26.381
Ayrintiliyi nerde yapio peki hastanede yapmiomu
Herkese hayırlı ramazanlar kızlar oruç tutamadıgım için kendimi suçlu gibi hissediyorum
endokrın alt boluım oldugu ıcın dırekt randevulu gıdemezsınEndokrin uzmanı için devletten randevu almaya çalışıyorum , bulamıyorum randevu ,artık uzaktaki hastanelere de bakacağım mecburen
Özele para vermek istemiyorum onun için
gebelık boyuncca kullanacaksın ayda bı muayene olacaksınnyok cnm birden yükselmedi benim tsh genellikle 3.50-4.00 civarında çıkıyordu ama hamilelikte 3.60 malesef yüksek olarak kabul ediliyormuş 2.-2.50 arasında tutmak gerekiyormuş o yüzden hemen ilaca başladı ve çok şükürki hemende düştü ama hala niye ilaç kullanıyorum onu merak ediyorum bu akşam sorcam muhakkak
Daha cikmadi mi simdi senin cek koy bakymm :))
Teşekkür ederim canım...Ben kadın doğum uzmanı bir Dr un tavsiyesi ile mehmet uludogan diye bir perinatolog a gidicem. 320 tl cadde de
Teşekkürler canım.Ben de izmirliyim. Eşimin seminerinin bitmesini bekliyoruz temmuzun başında geleceğim. Aslında orada çektirsem de olur ama çok endişeliyim o yüzden erkenden yaptırmak istiyorum tansiyon ve stres gibi sorunlar yaşadığım için...Merhaba. Ben izmir'de yasiyorum. Doktorum da burada. Ama Istanbul'da yasayan cok arkadas var. Zaman zaman ayrintili ultrason icin doktor ve hastane isimleri paylasiliyor. Tarihler yaklastikca daha cok gundeme gelicektir.
Endoktrin uzmanının yazdığı ilacı kadın doğum doktoruna gösteriyor musunuz ? Yoksa direkt kullanıyor musunuz ?Endokrin uzmanım çok önemsiyor her ay kontrol şart diyor geçenlerde 2hafta sonra tahlil istedi ve hapımı düzenledi kesinlikle hamilelikte 2.5un üzerine çıkmaması lazım dedi. Şuan 2.4müş iyi ama hamileliğin ilerleyen haftlarında bebeğin ve senin vücudun ihtiyaçları artacak dedi ve kademeli olarak dozu arttırıp dengeyi sağlayacağız dedi.
5gün 50mg 2gün 25mg ile başladım
Sonra her gün 50mg içtim
Şimdi 5gün 50mg 2gün 62.5mg içiyorum.
Doğuma kadar devam edicez doğumdan sonra bebeğe ve bir süre sana yine bakıcaz dedi.
Ayrıca doktorum devlette ve en az yarım saat ayırıyor bi randevuda. Özel de olsa derim ki acaba para için mi yapıyor, Allah razı olsun 5tl muayene ücreti ödüyoruz, özellerin pahallı olduğunu duymuştum. Ayrıca benim de hamilelikle bu sorunum ortaya çıktı öncesinde değerlerim normaldi inşallah doğumla da son bulur.
Canım seni anliyorum ben ki normal zamanda dahi hap kullanmaktan kaçınan biriyim fakat bu kullandığımızı hap gibi düşünme hormon takviyesi bizim ve bebeğimzin sağlığı için gerekli olan birşey baş ucumda duruyor 9haftadır bir gün bile içmemezlik yapmadım, doktorum okadar güzel anlattı ki ben ifade edemiyorum içini ferah tut gerekiyorsa doğuma kadar da kullanyok cnm birden yükselmedi benim tsh genellikle 3.50-4.00 civarında çıkıyordu ama hamilelikte 3.60 malesef yüksek olarak kabul ediliyormuş 2.-2.50 arasında tutmak gerekiyormuş o yüzden hemen ilaca başladı ve çok şükürki hemende düştü ama hala niye ilaç kullanıyorum onu merak ediyorum bu akşam sorcam muhakkak
Sana katılıyorumCanım ama ilaçla dusmus, bıraktığını an yine yükselecek, çok dusuk çıkarsa zaten dozunu azaltır sen doktoruna güven. Kaclik ilac kullaniyorsu? Gebelikte tiroid büyük sorunmus.
Ben ne 3 'lü test ne de 4 'lü test yaptırdım . 2 ' li testte kaldık , doktor gerek yok , dediKızlarr yeni geldim doktordan ama sıcaktan bittim ankara yanıyooo..3lümüz iyi çıkmıs şükür 4lü yapmıcakmış ultrasonda da baktı iyi dedi ama bana göstermedi.. olsun varsın göstermesin bebişim sağlıklı olsunda.2 temmuz da ayrıntılı ultrason için gel dedi
Kadın doğumcuma hiçbir şey sormuyorum söylemiyorum çünkü en başından söyledi bu bizim alanımız değil diye, nasıl hamilelikte dişin çürür kadın doğumcu dolgu yaptır veya yaptırma der çekilir gerisi diş doktorunun işidir onun gibi dedi, bana tsh.ın yüksek endokrin doktoruna git, ilacını dozunu ayarlasın dedi tamamEndoktrin uzmanının yazdığı ilacı kadın doğum doktoruna gösteriyor musunuz ? Yoksa direkt kullanıyor musunuz ?
Ben Euthyrox 25 mg lık kullanıyorum ama pek faydası olmadı , bir ayda 3.27 den 3.22 ye inmiş. Bu ilacı sabah aç karnına iç ve yarım saat de yemek deme,dedi . Sizler de bu şekilde mi uyguluyorsunuz ?
Evhamlı değilsin ben de burda öğrendim canım hem tshı hem rahim ağzı uzunluğunu, ben de ikili yaptırdım o kadar, doktor birşey demedi ben de sormadm,üçlü veya dörtlü en son ne zaman yapılıyor kiBen ne 3 'lü test ne de 4 'lü test yaptırdım . 2 ' li testte kaldık , doktor gerek yok , dedi
Yoksa yaptırmak mı gerek bilmiyorum :)
Biraz fazlaca evhamlıyım :)
Birçok bilgiyi de burada öğrendim.
Rahim ağzı uzunluğu , tsh gibi :)
Bende sadece 2li yaptırdım. TSH ta bir kere ölçüldü normaldi. Hala normaldir herhaldeBen ne 3 'lü test ne de 4 'lü test yaptırdım . 2 ' li testte kaldık , doktor gerek yok , dedi
Yoksa yaptırmak mı gerek bilmiyorum :)
Biraz fazlaca evhamlıyım :)
Birçok bilgiyi de burada öğrendim.
Rahim ağzı uzunluğu , tsh gibi :)
ayse4968 Sen nasıl kız bebek annesisin popon buyumemis Benimki arkada benden bağımsız bi organ oldu maasallah
Haklısın ben de eğer sakıncası yoksa normal doğum yapacaksam kendi doktorum girsin isterim, nasıl bi nöbetçi doktora denk gelicem? Ya bişeyleri bahane edip normal yapabilecekken uğraşmamak için sezeyana alırsa? Vs vs bir sürü soru, ebeler doğurtacak olduktan sonra neden okadar para vereyim? Madem ebe doğurtacak giderim bizim yeni yapılan devlet hastanesine özel tek kişilik odalarda bedava doğururum dimi ama@hande_buse88 doktoruna bir sorsan _?
akşamlarını ayaklarını yükseğe uzat istersen.
--
kızlar bir de bu forumdan egepol'e benim doktoruma giden bayanla konuştum az önce. onun dogumu yakın.
eğer mesai saatleri içindeyse normal doğuma kendi doktorum giriyormus. sezeryane kendi giriyormus
mesai saatleri dısında olan normal doğuma nöbetci doktor giriyormus.
içim çok sıkıldı ya. sonucta kaç ay bizim doktor seçmemizin ne anlamı var o zaman değil mi?
ya da normal doğumda ebelere doktordan daha cok mu iş düşüyor?
şimdiden içime kurt oturdu. doktorumdan da çok memnunum aslında.
belki de duruma göre sezeryan olcam onu da bilemem ama canım sıkıldı yine.
hastanenin politikası böyleymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?