- 27 Ekim 2013
- 3.166
- 967
- 198
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #26.401
Ya sus sus en buyuk korkum o benimayse4968 Sen nasıl kız bebek annesisin popon buyumemis Benimki arkada benden bağımsız bi organ oldu maasallah
Benim dozumu Türkiye deki kadın dogumcum ayarliyor, ama bazılarının ki endokrin yada dahiliyeci ayarlasin diyormuş canım. Bende aynı şekilde iciyorum ilacimi, belki başlangıç dozunu dusuk tutmak istemiştirEndoktrin uzmanının yazdığı ilacı kadın doğum doktoruna gösteriyor musunuz ? Yoksa direkt kullanıyor musunuz ?
Ben Euthyrox 25 mg lık kullanıyorum ama pek faydası olmadı , bir ayda 3.27 den 3.22 ye inmiş. Bu ilacı sabah aç karnına iç ve yarım saat de yemek deme,dedi . Sizler de bu şekilde mi uyguluyorsunuz ?
Benimde sadece 2li yapıldı o iyi çıkınca diğerleri yapılmiyormuş buradaBen ne 3 'lü test ne de 4 'lü test yaptırdım . 2 ' li testte kaldık , doktor gerek yok , dedi
Yoksa yaptırmak mı gerek bilmiyorum :)
Biraz fazlaca evhamlıyım :)
Birçok bilgiyi de burada öğrendim.
Rahim ağzı uzunluğu , tsh gibi :)
aynen öyle cok moralim bozuldu okuyunca.Haklısın ben de eğer sakıncası yoksa normal doğum yapacaksam kendi doktorum girsin isterim, nasıl bi nöbetçi doktora denk gelicem? Ya bişeyleri bahane edip normal yapabilecekken uğraşmamak için sezeyana alırsa? Vs vs bir sürü soru, ebeler doğurtacak olduktan sonra neden okadar para vereyim? Madem ebe doğurtacak giderim bizim yeni yapılan devlet hastanesine özel tek kişili odalarda bedava doğururum dim ama
Cnm zaten hemen etki etmiyor benim tsh da dusuk 00.5 den 2,5 ayda 0.27 ye ciktiEndoktrin uzmanının yazdığı ilacı kadın doğum doktoruna gösteriyor musunuz ? Yoksa direkt kullanıyor musunuz ?
Ben Euthyrox 25 mg lık kullanıyorum ama pek faydası olmadı , bir ayda 3.27 den 3.22 ye inmiş. Bu ilacı sabah aç karnına iç ve yarım saat de yemek deme,dedi . Sizler de bu şekilde mi uyguluyorsunuz ?
Haklisiniz vallahi özel gittiğiniz doktorunuz girmeyecekse doğuma, devlette doğurmakta mantıklı o zamanHaklısın ben de eğer sakıncası yoksa normal doğum yapacaksam kendi doktorum girsin isterim, nasıl bi nöbetçi doktora denk gelicem? Ya bişeyleri bahane edip normal yapabilecekken uğraşmamak için sezeyana alırsa? Vs vs bir sürü soru, ebeler doğurtacak olduktan sonra neden okadar para vereyim? Madem ebe doğurtacak giderim bizim yeni yapılan devlet hastanesine özel tek kişili odalarda bedava doğururum dim ama
Ayy ne güzel anlatmışsınız benim gibi çöme iyi geldi bunları duymak, çok da şanslıymışsınız siz neredeydinizben normal dogumumu anlatayım
sancı olunca hastaneye gıdıyorsun ya, ebe once nst baglıyor yarım saat falan bakıyor sancının sıddetıne
sonra muayene edıyor
dogum yakınsa doktora haber verıyor
ben gece gıttım, ebe senın daha zamanın var sabah gel dedı ama evde sancı cektım,
sabah 8 gıbı gıttım cok sancım vardı, ebe yıne nst + muayene yaptı, doktorumu aradı
epıdural ıcın anestezı uzmanı geldı, ıgnemı yaptı sonra tekrar musade odasında nst baglandım, sonra doktorum geldı
tekrar catala aldılar benı
doktor muayene ettı, suyum gelmemıstı suyumu actı ve tekrar yattım nst baglandım. (bu arada doktor gıttı)
ebe de ara ara gelıp baktı bana, kabız olmussun gıbı sancı hıssedeceksın o zaman hbr ver dedı
5 dk sonra basınc hıssttım, ebeyı cagırdık ve tekrar catala cıktım
ebe muayene ettı bebek gelıyor ama kafası yukarıda dedı, nasıl ıkınacagımı anlattı tabı bu ara doktoru cagırıyorlar
ben ıkındım, doktor geldı, ebe bılgı verdı guzel ıkınıyor falan dedı
doktor butun herseyı devraldı. nasıl ıkınmam gerektıgını oda anlattı, ıkındım, yonlendırdı falan
bebek yukarıda oldugu ıcın ebe ıle konustu ben anlamadım ne yapacaklarını ebeye bısı yapcaz dedı tıbbı bı adı var o olayın
ama olan sey ebenın karnıma bastırarak bebegı asagı ıtmesıydı :) doktorda bebegı asagıdan aldı (ne ara kestı benı bılmıyorm)
sonra dıkıslerımı attı o kadar
doktor geldıkten sonra 15 dk da falan dogum yaptım
toplam 30 dk surdu dıkıslerle beraber
sancı cekme harıc
yanı doktor yaptıyor esas dogumu
Anladım o zaman , normal demek kiCnm zaten hemen etki etmiyor benim tsh da dusuk 00.5 den 2,5 ayda 0.27 ye cikti
Teşekkürler canım.Ben de izmirliyim. Eşimin seminerinin bitmesini bekliyoruz temmuzun başında geleceğim. Aslında orada çektirsem de olur ama çok endişeliyim o yüzden erkenden yaptırmak istiyorum tansiyon ve stres gibi sorunlar yaşadığım için...
benimde popo büyümedi göbekde sivrimsi annem tipe göre erkek dedi ama dünde baktık hala kız ahahhaayse4968 Sen nasıl kız bebek annesisin popon buyumemis Benimki arkada benden bağımsız bi organ oldu maasallah
İçini ferah tut bana da 4doktor tutma dedi, ilk defa hayatımda oruç tutmayacağım fakat içim rahat sonra hepsini ödeyeceğim inşallah ayrıca önceden 1hatim yapabilirdim en fazla, ağzım dilim kururdu ben de madem oruç tutamıyorum 4tane hatim yapayım dedim hergün kabe imamlarının hatimlerini son ses açıp youtube'dan bebişimle coşacağız artık o da dış sesleri duyuyor ya, bol bol kuran okumaya ve dinlemeye verdik kendimizi, akşamları da teravihe gidiyoruz Allah kabul etsin, dün teravihte aklıma geldi Kasım annelerin hepsine sağlıklı evlatlar selametle doğumlar nasip et Allahım dedim sonra tüm cümle Muhammet annelerine dedimHerkese hayırlı ramazanlar kızlar oruç tutamadıgım için kendimi suçlu gibi hissediyorum
Her anı yaşamışsın hatırlıyosun ne güzel ..beni bi muayene ettiler kordon geliyo dediler. hemen sezeryana....bayılltılar bi uyandım kızım yanımdaydı doğumhaneye girdiğimi ve çıktığımı hatırlıyorumben normal dogumumu anlatayım
sancı olunca hastaneye gıdıyorsun ya, ebe once nst baglıyor yarım saat falan bakıyor sancının sıddetıne
sonra muayene edıyor
dogum yakınsa doktora haber verıyor
ben gece gıttım, ebe senın daha zamanın var sabah gel dedı ama evde sancı cektım,
sabah 8 gıbı gıttım cok sancım vardı, ebe yıne nst + muayene yaptı, doktorumu aradı
epıdural ıcın anestezı uzmanı geldı, ıgnemı yaptı sonra tekrar musade odasında nst baglandım, sonra doktorum geldı
tekrar catala aldılar benı
doktor muayene ettı, suyum gelmemıstı suyumu actı ve tekrar yattım nst baglandım. (bu arada doktor gıttı)
ebe de ara ara gelıp baktı bana, kabız olmussun gıbı sancı hıssedeceksın o zaman hbr ver dedı
5 dk sonra basınc hıssttım, ebeyı cagırdık ve tekrar catala cıktım
ebe muayene ettı bebek gelıyor ama kafası yukarıda dedı, nasıl ıkınacagımı anlattı tabı bu ara doktoru cagırıyorlar
ben ıkındım, doktor geldı, ebe bılgı verdı guzel ıkınıyor falan dedı
doktor butun herseyı devraldı. nasıl ıkınmam gerektıgını oda anlattı, ıkındım, yonlendırdı falan
bebek yukarıda oldugu ıcın ebe ıle konustu ben anlamadım ne yapacaklarını ebeye bısı yapcaz dedı tıbbı bı adı var o olayın
ama olan sey ebenın karnıma bastırarak bebegı asagı ıtmesıydı :) doktorda bebegı asagıdan aldı (ne ara kestı benı bılmıyorm)
sonra dıkıslerımı attı o kadar
doktor geldıkten sonra 15 dk da falan dogum yaptım
toplam 30 dk surdu dıkıslerle beraber
sancı cekme harıc
yanı doktor yaptıyor esas dogumu
Geçenlerde bende aldım 182den randevu, hatta sordum burdan randevu alınınca ek ücret ödeniyor mu diye, o da hayır sadece konuşma süresine göre tarifenize yansıyor dedi benim de iki dakikam düştü o kadar, sadece muayene ücreti alınıyor 5tl diye biliyorumAnladım o zaman , normal demek ki
İnternetten randevu bulamadım Endokronoji için , 182 ' yi aradım . Burada yazıldığı gibi önce Dahiliye bakıp uzmana yönlendiriyormuş, direkt randevu yokmuş .
30 Haziran ' a randevu aldım , bakalım ne diyecekler ( Telefondan aldığım için de 5 lira bayılmış oldum , normalde hep internetten alıyorum :) )
Benim ilacı kadın doğum doktoru yazmıştı . Ben randevularımı Zeynep Kamil Anne Hastalıkları biriminden alıyorum ( tiroide de bakıyorlar ) , doktor yazmıştı . Demek biliyorlar :/ Kiloya göre doz falan ayarlamıştı.
Zayifsin sen tatlım. Dikkat et tabi yinede şu an öyle kötü bi görüntü yok gayet fit bi annesin; )Ya sus sus en buyuk korkum o benimgoren bazi kisiler erkek mi diyor sivri diyor .ama 5 kg aldim ya hic iyiye gitmiyorum.20.haftada ben nasil okcam bakalim
bizde o şoku yaşadık kız derken.Güzel kasım anneleri, selam hepinize.. :) benim yavruşumda şimdilik erkek olarak göründü ve hayatımın şokunu yaşadım ögrendiğimde :) cünkü kıza adapte olmustum basından beri ve cevredeki herkeste kesin kız olacak diyodu.. Bakalım eger 10 gün sonrada değişmemişse köküne kadar kabullenmek düşer ve o meşhur cümleyi söyleriz yine.."sağlıklı olsunda kız erkek farketmez".. Allah izin verirse doğumumun kasıma denk geleceğinide kafama takmıstım bi müddet, çünkü en fena olarak bellediğim burçlardı yay ve akrep... :) :) ama kaçarı yok ikisinden biri olacak.. siz ne düşünüyosunuz bu konuda
Teşekkürler canım.Anliyorum canim ama keske stres yapmasan. Su asamada icin nasil rahat edicekse oyle hareket et istersen. Ama eger Izmir'de yaptirmaya karar verirsen ben o tarihe kadar yaptirmis olurum. Gitmek istersen doktor hakkinda da daha saglikli bir degerlendirme yaparim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?