2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
cnm bende yeni başladım vitamine vinalac diye bi hap. kan ilacı henüz vermedi ama dün çıktığım dahiliye dr.u kan değerlerim düşmeye başladığı için kan iğnesi yazdı 15 günde bir vurdurucam sende ilk kontrolde sorarsın dr.una ama zaten sormasanda verir büyük ihtimal..

folik asit 12. haftadan sonra pekde gerekli değil genel görüş o yönde. elevit yada decavit kullandık biz ben 16. haftada onu da bıraktım kimisi devam ediyor benim doktorum gerek yok dedi ( ayrıca elevitte domuz katkılı bir jelatin kullanılıyor diye çoğumuz decavit kullandık doktorun sanada elevit verirse başka bir şey önermesini isteyebilirsin nasıl tercih edersen. )
kan değerin iyi olsada kan hapı veriyorlar gerekliymiş onu kullanmak doktorun söylemiyorsa sen sor bunları yada ilgisizse değiştir istersen :)

bilmiyorum canım ama doktoruna sormadan kullanma bence başka bir şey önerebilir. Çünkü sağlık ocağındakiler normal veriyor doktor senin değerlerini durumunu bilip veriyor.

kizlar ikinizde cok tesekkur ederim.
bu decavit dediginiz vitamin mi nedir?
ya ben bunu kullanmakta baya gec kalmisim, kendim mi alip kullansam acaba?
siz kacinci kaftada kullanmaya basladiniz bunu ve ne zamana kadar kullanmaniz soylendi?
bana doktorumun soylememesi ilginc...

12. Haftadan itibaren vitamin kullanılıyor.

10 yıldan sonra yenilenmesi gerekliymiş o aşıların.
sağlık ocağına gebelik bildirimi yapılıyor zaten.
onlar takip edip haber veriyorlar
kendi doktorum da yaptırmalısın dedi.
Anladim ben yurt disindayim burda farkli demekki sistem dr uma sordum hayir dedi zaten testlerde eksik bisey gorseydm soylerdim ama gebelikte asi yapilmaz dedi

Evet aynen oyle oluyor :) :)

Sevindim canim

Ben de vitamin kullanmıyorum . Kan ilacı kullanıyorum , doktor kan değerlerime baktı ve gerek yok kullanmana , dedi.
Ben Gyno Ferro Sanol kullanıyorum . Doğuma kadar kullanacağım , içinde Demir , B12, Folik Asit var

benim doktorum bir tek demir ilacını kullan diyor vitamini kullanayım mı diye ısrarla soruyorum iyi beslenebiliyorsan gerek yok diyor ama ben ne olur ne olmaz kullanıyorum yine decaviti

Ben ayrıntılı ultrasona 10 - 15 Temmuz arası gideceğim , henüz netleştirmedim tarihi.
O zamana kadar da daha çok olduğu için dayanamayıp yine Zeynep Kamil'den 1 Temmuz'a randevu aldım.
Geçen gittiğim ilgisiz doktordan almadım , daha önce iki kere denk geldiğim doktordan aldım .

Kızlar gereksiz vitamin kullanımı da çocukları ileride kilolu yapabiliyormuş . Ben mesela vitamin kullanmıyorum ve hiç balık yemiyorum , balık yerine Omega 3 için her gün 4-5 ceviz yiyorum vs
Böyle dengelemeye çalışıyorum , çok dikkatli besleniyorum da diyemem ama mümkün mertebe dikkatli olmaya çalışıyorum

Şimdiki çocuklar maalesef eve kapandiklari için ister istemez zaten kilolu oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…