- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #26.581
cnm bende yeni başladım vitamine vinalac diye bi hap. kan ilacı henüz vermedi ama dün çıktığım dahiliye dr.u kan değerlerim düşmeye başladığı için kan iğnesi yazdı 15 günde bir vurdurucam sende ilk kontrolde sorarsın dr.una ama zaten sormasanda verir büyük ihtimal..Kizlar benim de hamileyken kullanilan vitamin, kan ilaci ile ilgili sorum var!!!!
ben 4 ayi doldurdum sonucta vitamin falan niye icmiyorum?
tanidiklarim 3. aydan sonra "Elevit" kullanmislar sanirim vitamin bu.
Daha sonra da kan ilaci verilmis.
doktorum simdilik folik asite devam et, bir sonraki kontrolde kanina bakariz ona gore veririm dedi...
cok halsizim genelde...vitamin kullanmadigim icin mi acaba?
sizzler ne kullaniyorsunuz?
yol gosterirseniz cokk sevinirim...
folik asit 12. haftadan sonra pekde gerekli değil genel görüş o yönde. elevit yada decavit kullandık biz ben 16. haftada onu da bıraktım kimisi devam ediyor benim doktorum gerek yok dedi ( ayrıca elevitte domuz katkılı bir jelatin kullanılıyor diye çoğumuz decavit kullandık doktorun sanada elevit verirse başka bir şey önermesini isteyebilirsin nasıl tercih edersen. )Kizlar benim de hamileyken kullanilan vitamin, kan ilaci ile ilgili sorum var!!!!
doktorum simdilik folik asite devam et, bir sonraki kontrolde kanina bakariz ona gore veririm dedi...
bilmiyorum canım ama doktoruna sormadan kullanma bence başka bir şey önerebilir. Çünkü sağlık ocağındakiler normal veriyor doktor senin değerlerini durumunu bilip veriyor.decavit kullanıyorum canım ben şimdi sağlık ocağı bana bir ilaç verdi ama ben onu kullanmadım henüz demir hapı sanırım tüp şişelerde kırmızı bir renk adı aklımda değil ama 18 haftan itibaren kullansam olurmu dedim olur dedi...
cnm bende yeni başladım vitamine vinalac diye bi hap. kan ilacı henüz vermedi ama dün çıktığım dahiliye dr.u kan değerlerim düşmeye başladığı için kan iğnesi yazdı 15 günde bir vurdurucam sende ilk kontrolde sorarsın dr.una ama zaten sormasanda verir büyük ihtimal..
folik asit 12. haftadan sonra pekde gerekli değil genel görüş o yönde. elevit yada decavit kullandık biz ben 16. haftada onu da bıraktım kimisi devam ediyor benim doktorum gerek yok dedi ( ayrıca elevitte domuz katkılı bir jelatin kullanılıyor diye çoğumuz decavit kullandık doktorun sanada elevit verirse başka bir şey önermesini isteyebilirsin nasıl tercih edersen. )
kan değerin iyi olsada kan hapı veriyorlar gerekliymiş onu kullanmak doktorun söylemiyorsa sen sor bunları yada ilgisizse değiştir istersen :)
bilmiyorum canım ama doktoruna sormadan kullanma bence başka bir şey önerebilir. Çünkü sağlık ocağındakiler normal veriyor doktor senin değerlerini durumunu bilip veriyor.
12. Haftadan itibaren vitamin kullanılıyor.kizlar ikinizde cok tesekkur ederim.
bu decavit dediginiz vitamin mi nedir?
ya ben bunu kullanmakta baya gec kalmisim, kendim mi alip kullansam acaba?
siz kacinci kaftada kullanmaya basladiniz bunu ve ne zamana kadar kullanmaniz soylendi?
bana doktorumun soylememesi ilginc...
16 haftadayiz bilmiyorum kesinmiki 12 haftalikken kiza benziyor dedi bugunde erkek diyebilirim dedikaç haftalık oldunuz artık netleşmesi gerekirdi cinsiyetin bence
Anladim ben yurt disindayim burda farkli demekki sistem dr uma sordum hayir dedi zaten testlerde eksik bisey gorseydm soylerdim ama gebelikte asi yapilmaz dedi10 yıldan sonra yenilenmesi gerekliymiş o aşıların.
sağlık ocağına gebelik bildirimi yapılıyor zaten.
onlar takip edip haber veriyorlar
kendi doktorum da yaptırmalısın dedi.
Evet yanilma oluyor gercekten bizim cinsiyette degisik gorundu bu defaCanim ben yurtdisindayim, yanılma olur diye cinsiyeti 20.haftada söylüyorlar 10 günüm kaldı öğrenmeme
Evet aynen oyle oluyor :) :)ya kaç gündür öğlen arası ve akşamları yatağa uzanıp bi hareket bekliyorum ama net bişey yok malesefböyle nasıl anlatsam göbeğimin etrafında toplanma gibi yada dalgalanma gibi bişeyler oluyor bir iki defada tek vuruş yaptı sizdede böylemi oluyor? kafayı yicem ya bugün dr.un usg sine göre 18+2 olduk ne zaman hissedicem aklıma türlü şeyler geliyor
Sevindim canim2 lt ye yakın içmeye çalışıyorum canım ona rağmen artmış dediler. Başka bi hastaneye daha gittik. Doktor idrar tahlilinde orta idrar vermek gerektiğini anlattı yani önce tuvalete yapıp bi miktarını sonra bi miktarını kaba yapmak ve kalanı yine tuvalete yapmak gerekiyormuş. ben bilmiyordum bunu. Ondan bu kadar yüksek çıkıyormuş ve çok şükür ki enfeksiyon filan yokmuş =)
Ben de vitamin kullanmıyorum . Kan ilacı kullanıyorum , doktor kan değerlerime baktı ve gerek yok kullanmana , dedi.Kizlar benim de hamileyken kullanilan vitamin, kan ilaci ile ilgili sorum var!!!!
benim doktorum bir tek demir ilacını kullan diyor vitamini kullanayım mı diye ısrarla soruyorum iyi beslenebiliyorsan gerek yok diyor ama ben ne olur ne olmaz kullanıyorum yine decavitikizlar ikinizde cok tesekkur ederim.
bu decavit dediginiz vitamin mi nedir?
ya ben bunu kullanmakta baya gec kalmisim, kendim mi alip kullansam acaba?
siz kacinci kaftada kullanmaya basladiniz bunu ve ne zamana kadar kullanmaniz soylendi?
bana doktorumun soylememesi ilginc...
çok uykum geldi işyerinde katlanır yatak olsa masa altında ne iyi olur
Kızlar gereksiz vitamin kullanımı da çocukları ileride kilolu yapabiliyormuş . Ben mesela vitamin kullanmıyorum ve hiç balık yemiyorum , balık yerine Omega 3 için her gün 4-5 ceviz yiyorum vs
Böyle dengelemeye çalışıyorum , çok dikkatli besleniyorum da diyemem ama mümkün mertebe dikkatli olmaya çalışıyorum
Oylemi sarı renkte mi pekiiCanım benimde akıntım fazla doktora sordum. önemli değil hamilelikte gayet normal dedi.
Bu haftadaki daha guvenilir canm 12 haftada yanilma payi cok16 haftadayiz bilmiyorum kesinmiki 12 haftalikken kiza benziyor dedi bugunde erkek diyebilirim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?