- 18 Şubat 2015
- 1.026
- 1.081
- 83
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #26.641
Veee beklenen oldu.Yihuuuu sevinebilirizÖğretmen arkadaşlar ,
29 Haziran Pazartesi ve 30 Haziran Salı tatil olmuş
Ay cok gecmis olsun . Ben hep duzensizimdir yemek konusunda sikta acikmiyom ona ragmende kilom iyidir 65 kiloyum :) 16 haftayi tamamladik bugun cnmMidem de ulser cikti hastanelere dustum...11.haftadan sonra yavas yavas yemeye basladim...neden duzenli yemiyorsun ben hemen acıkıyorum Acliga tahammulum kalmadi bu haftalarda.sen kacinci haftadasin
Canim senin vucut belli ki bu yolla kabul etmeyecek kan ilacını.Dr'una sorsana var miymiş bunun serumla verileni falanBen tahmin ettim :) Geçmiş yillardada aynısı oldu. Haftada 2 gün olunca ek ders alamama sorunu ortaya çıkıyor. Zaten 30 unda tatile gidiyorruuzz
Kizlar dun amniyosentez yaptiracaktik....
ben 2 doktora gorunuyordum, birisi ablami ve tanidiklarimi dogurtan kendi doktorum, digeri de bir riskli gebelik uzmani (perinatolog).
Kendi doktorum 3.4 mm ense kalinligi oldugunu fakat bebege henuz hasta diyemeyecegimizi, beklememizin yararimiza olacagini soylemisti. 4lu test sonuclarinin da onemli oldugunu soylemisti. amniyosentezi dusuk riskinden dolayi suan icin onermedigini ve sabredip beklememizi soylemisti. Perinatolog ise beklemenin bir ise yaramayacagini, 2.5 mm ustunun risk oldugunu ve bir an once sonucu panorama test veya amniyosentez ile ogrenmenin yararimiza olacagini soylemisti ve 15. hafta icin amniyosentez ya da herhangi bir zaman icin panorama onermisti. Ben daha kesin bir tani testi oldugu icin amniyosentezi secip 15. haftama yani dun icin randevu almistim.
Dun ayni zamanda kendi doktorum ile aylik kontrol gunumdu. Once kendi uzmanimiza gittik...yine heryerini inceledi, kafasini ve ensesini de...bir onceki kontrole gore fikrinin biraz degistigini ve suan bu bebegin buyuk olasilikla saglikli oldugunu dusundugunu soyledi, 2li test zamaninda bebegin ensesinde odem oldugunu ve bunun odemin kalinliginin oldugunu, bu ayda ise odemin gecip ensesinin normale dondugunu artik ense kalinligi olarak adlandirdiklarini acikladi, bebisimizin de suan ense kalinliginin 2,5 mm oldugunu ve normal oldugunu soyledikocamla dunyalar bizim oldu. amniyosentez yaptirmanin suan uygun olup olmadigini sorduk...4lu test sonucum 1/1000 falan cikarsa ya panorama test ya verify test ya da amniyosentez isteyecegini fakat suan beklememizi soyledi, bebek saglikli olabilir saglikli bir bebegi kaybetmeyelim dedi amniyosentezde dusuk riski oldugu icin...eger 4lu test sonucum 1/3000 falan gelir ise bana gore buyuk olasilikla bebegin saglikli dedi...pazartesi/sali gibi sonucumu alicaz insallah...Allah'im ne olur down sendromu riski 3000'in ustunde ciksin diye dua ediyoruz...doktorumun bu sozlerinin ardindan amniyosentez randevumuzu iptal ettirdik hemen...
bebegim buyuk olasilikla saglikli cunku ense odemi disinda baska hic bir sorunu yok Allah'a sukur, ya da down sendromu veya kalp hastasi olabilirmis...bazi kalp hastaliklari 1 operasyonla giderilebiliyormus dogumdan sonra...bazen bebeklerin kalbinde delik falan da olusabiliyormus ama doktorumuz Allah vucudumuzu oyle bir yaratmis ki delikler ya da bazi sorunlari anne karninda vucut kendisi onariyor 2-3 ay sonra bakiyorsunuz bebekte bir sey goremiyorsunuz dedi...suan icin olumlu dusunelim dedi...bu sozlerin ustune bebegimiz icin iyi dusunup dua ediyoruz...oyle hareketli ki...heryerini gosterdi...%100 kiz dedi doktorumuz
Demir hapina başladın mi peki. Ben kullanmazsam iyiyim. Kullandığım an kusma bulantı yanma zehir oluyor günüm. Ne yapacağımı sasirdim
1 ayda kan degerim 10,6 dan 9.5 e dustu doktor acil baslasin suruba demis midesi cok agrirsa igne olarak alacak demis.bende kara kara napcami dusunuyorumDemir hapina başladın mi peki. Ben kullanmazsam iyiyim. Kullandığım an kusma bulantı yanma zehir oluyor günüm. Ne yapacağımı sasirdim
Benim de evde var.ben kabizlik icin aldirmistim duzelince hic icmedim.mideyi agritiyormus midem de problem var kullanmaidm ondan..gaz sancidi da cok pis bir sanci yaCanim Dr vermişti,almıştık evde duruyordu ama ben de yeni kullanıyorum,Oyle düzenli degil,kasilma olduğu günlerde birkac kez kullandım..Esim Dr,ona anlatıyorum durumumu ve o,iç dediğinde iciyorum.Ama benim dünkü gaz sancısı çıktı.Cok fena yamulttu da gecti şimdilik bakalım.
Ayy zaten 16.haftadan sonra basliyor acikmalar ve gobek cikmasi ☺sagol cnm su hamilelikte birde saglik sorunu ile ugrasinca hamilelihin tadi cikmiyrAy cok gecmis olsun . Ben hep duzensizimdir yemek konusunda sikta acikmiyom ona ragmende kilom iyidir 65 kiloyum :) 16 haftayi tamamladik bugun cnm
Igne istedim allerji yapabilir dedi. Solgar in bir ilacı varmış nette arastirdigim kadariyla. Daha az yan etki yapmış. Onu denicem canımCanim senin vucut belli ki bu yolla kabul etmeyecek kan ilacını.Dr'una sorsana var miymiş bunun serumla verileni falan
Bende iğne istedim ama allerji yapabilir dedi vermedi. Şimdi solgar inkini denicem bakalım. Yan etkisi daha azmış sanırım. Ignede morluk yapabikiyormus. Hatta morlugu çok uzun süre geçmeyen olmus1 ayda kan degerim 10,6 dan 9.5 e dustu doktor acil baslasin suruba demis midesi cok agrirsa igne olarak alacak demis.bende kara kara napcami dusunuyorum
Ayy deme..surup mu iyi hap mi hangisi daha az agritir acaba.solgar hap mi.bende hap yutamiyorumBende iğne istedim ama allerji yapabilir dedi vermedi. Şimdi solgar inkini denicem bakalım. Yan etkisi daha azmış sanırım. Ignede morluk yapabikiyormus. Hatta morlugu çok uzun süre geçmeyen olmus
Çalışan annelerin işi zor..rabbim kolaylık versin..Veee beklenen oldu.Yihuuuu sevinebiliriz
Çalışan annelerin işi zor..rabbim kolaylık versin..
Demir hapina başladın mi peki. Ben kullanmazsam iyiyim. Kullandığım an kusma bulantı yanma zehir oluyor günüm. Ne yapacağımı sasirdim
Gecer insallah bundan sonrasini rahat gecirirsiniz sizde dilerimAyy zaten 16.haftadan sonra basliyor acikmalar ve gobek cikmasi ☺sagol cnm su hamilelikte birde saglik sorunu ile ugrasinca hamilelihin tadi cikmiyr
Ben 52 yle hamile kaldim 46 ya dustum suanda su son iki haftada 50 oldm yine :))Suan 60 kiloyum o kadar fit denemez ☺sen kac kilosun.ben cok cabuk kilo verip cok cabuk aldim ya.2 ayda 5 kg aldim
Sut icmek zorunda degilsin.Yogurt veya kefir de tuketebilirsin hatta bunlar sutten daha faydali.Yaa soğuk soğuk süt içiyorum ısıtınca midem bulanıyor bu seferde gazdan kıvranıyorumgaz için önerisi olan var mı ?
Hiii bi de gece mi deneseydim ki. Gerçi benim mide gecede bulanıyor bulanti olduğu zaman. O da beni uyutmuyor. Ama denemekte fayda varDemir hapini sabah alin diyorlar ama daha önceki hamileliginde cok zorlanmistim, doktorum da yatmadab evvel al demişti. Bunda hiç sormadan direkt öyle aliyorum yine. Demirin bulantısı cok beter.
Vişne çıktı mı ki. Biz eşimle sadece vişne kompostosunu seviyoruz. Yazdan temizleyip kucuk kucuk posetleyip buzluga atıyorum kışın yapıyorum. Bu yaz fazlaca almalı o zaman :)İyi geceler herkeseforuma bugün ancak girebildim mukabele+ teravih+ bir sürü komposto +reçel vs bütün gün hep meşguldüm yarım saat oturamadım boş. Bu arada sevdiğiniz meyvelerin kompostolarını yapmanızı tavsiye ederim mevsimindeyken lohusalık döneminde tüketmek çok faydalıymış. Babam şeftali yetiştiricisi olduğu için doğduğumdan beri yılın 5,6ayı şeftaliye doyduğumuz için kompostosunu da hiçbişeyini de sevmiyorum taze meyvesi hariç. Bugün bayaa bir vişne kompostosu yaptık biraz da reçel koydum, inşallah içmek yemek nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?