- 24 Nisan 2015
- 1.130
- 1.088
- 83
- 42
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #26.981
Gebeliğin 21. Haftası görülen durumlarda yazıyor bu durum. Çok tipik.
"Bu haftalardan itibaren yaşayabileceğiniz diğer bir durum da "kasık ağrısıdır". İki taraflı kasık ağrısı olarak hissettiğiniz bu ağrı aslında "apışarası" adı verilen bölgede yani bacağınızın iç yüzünün kemik çatınızla birleştiği yerde duyduğunuz bir gerginliktir. Bu gerginlik bölgedeki kaslarla kemikleri birbirine bağlayan ligaman adını verdiğimiz bağ dokusu elemanlarının gerilmesinden başka birşey değildir ve normaldışı bir duruma işaret etmez."
O kadin doğum konusunda çok iyi gerçekten. Sonuna kadar mudahalesiz doğal doğumu destekliyor. Sadece doğum 4000. Artı özel hasteneni sen ayarliyorsun. Doula yoga vs. Ayrıca para. Artık toplama kaç paraya çıkar sen hesaplaGülnihal Bülbül'ü düşünüyordum canım ama pahalı diye gitmedim sonradan , doğuma yakın gidilebilir ama çünkü muhtemelen özel hastane Sezeryana yönlendirir . Kadın doğal Doğumu desteklediği için en doğrusunu söyler,doğum ücreti ne kadarmış ? Doula ile de anlaşılabilir belki ama hepsi para :) Biz ayıramıyoruz maalesef , isteğim yok var da ... :)))
Bnmde aynı şekilde yürüyünce yorulunca oldu karnımın alt bölgesinde ağrıda oldu,dün baya dinlendim bugun daha iyiyim sanırım yürüyüşüde dozunda yapmk gerekiyor.ya ben de bugün onu soracaktım sizlere.. oturduğum yerde olmuyor ama yürüyüşe çıkayım diyorum arada, yürürken karnımın alt bölgesinde bir baskı ve ağrı hissediyorum ve korkumdan eve hemen geri dönüyorum, normal mi acaba.. daha dr randevusuna da 10 gün var gittiğimde soracağım.. dr bana rahat rahat yürüyüş yapabilirsin dedi ama ben rahat rahat yürüyemiyorum ağrıdan
Ooyyy minisini göreceksin ne güzel. Turp gibidir merak etme sana ne sebeklikler yapar şimdi annesi :)Günaydın kızlar, bugün detaylı ultrasonum var saat 3 te. Ben çok heyecanlıyım lutfen bana dua edin
Yapacak bişey yok canım bende aynısını yapıyorumGünaydın hamişler,rezilliğim diz boyu dışardan ekmek arası kahvaltı istedim adam kahvaltı çeşitlerini tepsiye dizmiş getirmiş bütün millet oruçlu ben yiyorum bide milletin gözüne sokuyorum ayyy çok utandım.
Aklımızda var bişiler ama bizimde ismi hala net değil. Kız olsa daha kolaydı ama erkekte bir türlü karar veremedik :)Günaydın kızlar =) Dün ayrıntılı ultrason için randevumuzu aldık 7 Temmuz'da gitcez bakalım çok heyecanlı ilk kez prensesimizi 4 boyutlu görcez =)
Kızlar ya isim düşünmeye başladınız mı?? Biz karar veremiyoruz hiç bir şeye. Ne kadar zormuş isim bulma işi yaaaa =(( ismiyle gelir derler ya inş bi an önce buluruz
Ben devletten randevu almak için çok uğraştım ama olmadı. Şimdi cadede bi yere gidiyorum Fetus adında bi yer. 320 tl. Cumartesi gidicemselam kızlar bu ayrıntılı ultrasonu devlet hastanesinde yaptıran var mı??? yada sgk karşılıyor mu.. Özel de yaptıran arkadaşlar ne kadr ücret ödediniz.. Teşekkür ederim..Hepinize sağlıklı kolay doğum nasip etsin rabbim..
Canım benim hastanemde 320 dediler ben koşuyolu görüntüleme merkezine ayşe hanım diye bir doktor geliyormuş bazı günler perinatolog o yapıyormuş 250 tl. doktorum burası hariç yaptıracaksan ancak ayşe hanıma güvenirim detaylı ultrason çok önemli dediselam kızlar bu ayrıntılı ultrasonu devlet hastanesinde yaptıran var mı??? yada sgk karşılıyor mu.. Özel de yaptıran arkadaşlar ne kadr ücret ödediniz.. Teşekkür ederim..Hepinize sağlıklı kolay doğum nasip etsin rabbim..
Canım benim hastanemde 320 dediler ben koşuyolu görüntüleme merkezine ayşe hanım diye bir doktor geliyormuş bazı günler perinatolog o yapıyormuş 250 tl. doktorum burası hariç yaptıracaksan ancak ayşe hanıma güvenirim detaylı ultrason çok önemli dedi
Gebeliğin 21. Haftası görülen durumlarda yazıyor bu durum. Çok tipik.
"Bu haftalardan itibaren yaşayabileceğiniz diğer bir durum da "kasık ağrısıdır". İki taraflı kasık ağrısı olarak hissettiğiniz bu ağrı aslında "apışarası" adı verilen bölgede yani bacağınızın iç yüzünün kemik çatınızla birleştiği yerde duyduğunuz bir gerginliktir. Bu gerginlik bölgedeki kaslarla kemikleri birbirine bağlayan ligaman adını verdiğimiz bağ dokusu elemanlarının gerilmesinden başka birşey değildir ve normaldışı bir duruma işaret etmez."
aynen banada sağlıklı yaşamına devam et dedi ama rahat ettirmiyor ağrıya ben de bugün onu soracaktım sizlere.. oturduğum yerde olmuyor ama yürüyüşe çıkayım diyorum arada, yürürken karnımın alt bölgesinde bir baskı ve ağrı hissediyorum ve korkumdan eve hemen geri dönüyorum, normal mi acaba.. daha dr randevusuna da 10 gün var gittiğimde soracağım.. dr bana rahat rahat yürüyüş yapabilirsin dedi ama ben rahat rahat yürüyemiyorum ağrıdan
akıntı yanma vs. yok bende sıkıntı yoktur inşallah :)Bnmde kasığımda iğne batması gibi ağrılar oluyodu bazen,bilmiorum özellikle hftasonu biraz gezdim yoruldum vs ondan sonrada oldu dün doktoruma sordum, idrar yaparken yanma koyu kıvamlı kokulu akıntın yoksa endişelenme dedi. rahmimiz genişliyor acaba ondanmı diyorum damarlar sıkışıyor vs.
ultrason fotosundada yaziyor, ama geçen gittiğimde sormuştum.
300gr demişti, kuzenlerime söyledim böyle böyle diye, yeni doğum yaptı biride hamile az cok bilirler diye ama daha çok telaşa soktular beni.
azmış bilmem ne.
normal dediki doktor ne bileyim, zaten bebeğin asıl kilosu 6.aydan sonra belli oluyor diye biliyorum.
bana 22cm, 300 gr. dedi.
yukardada yazdığım gibi endişelendim. normal dedi gerçi ama bilemedim.
inlallah 6.ayda fark atar.
o hapşururken idrar kaçırma 1 kere bendede oldu. çok tutma idrarını,sık sık git.
tabi doktorunada sor, yine seni takip eden onlar.
buna nette baktım canım ama herkez başka söylüyor,
bazısı 22 hafta bittiğinde 5 ay bitiyor diyor, bazısı 21.
anlamadım gitti.
Yok canım kırmızı siyah.Eki Görüntüle 1563426
ultrason fotosundada yaziyor, ama geçen gittiğimde sormuştum.
300gr demişti, kuzenlerime söyledim böyle böyle diye, yeni doğum yaptı biride hamile az cok bilirler diye ama daha çok telaşa soktular beni.
azmış bilmem ne.
normal dediki doktor ne bileyim, zaten bebeğin asıl kilosu 6.aydan sonra belli oluyor diye biliyorum.
.
biride beni buldu ogun cocugun cinsiyetini sordu bende erkek olacak dedim, kadinin bana dedigi hayirli olsun yasin daha genc yine dogurursunaman milleti kafanıza takmayın derim boşverin hayatınızı yaşayın zamn bizler için cok önemli anı yaşamak lazım
kesinlikle katılıyorum sana, bu bizim için çok özel bir dönem. onun bunun saçma sapan laflarına canımızı sıkıp kendimizi gereksiz yere üzmemek lazım.. o kadar densiz patavatsız insan var ki en yakınımızda bile onlar yorum yaptıksıra şöyle ağızlarının ortasına patlatası geliyor insanın ama tutuyorsun işte kendini hanımlığından:)aman milleti kafanıza takmayın derim boşverin hayatınızı yaşayın zamn bizler için cok önemli anı yaşamak lazım
ben bastan beri bulanti ve kusma yasadim bi ara kesildi derken yine bi kusma yasadim hap icerken galiba arada ugruyacak bize bu kusmalar :)bu zamana kadar mide bulantısı nedir bilmezdim afffedin ama dün iftara yakın istifra ettim şimdide midem ağzımda resmen noluyo bana 5 buçuk aylık olduk normal mi ki
Bende temmuzun 2. haftası için alacağım aradım randevu için ama doktorun programı haftalık belli oluyormuş. oyuzden bir hafta öncesinden alabiliyoruz :)teşekkür ederim canım.. bana da yakın şimdiden randevu almam gerekir mi acaba.. 20.hafta 20 temmuz da başlıyor benim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?